Razgovor sa suradnikom:StjepanG/Arhiv 1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
File-manager.png

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Button sig.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Phantom (razgovor) 19:37, 9. srpanj 2008. (CEST)

Krive wp[uredi kôd]

Information.svg Dobrodošli na wikipediju! Drago nam je što doprinosite wikipediji, no skrećem pažnju na jedna ili više vaših članaka sadrži pogrešno napisane wikipoveznice. O tome kako se postavljaju wikipoveznice pročitajte na stranici Wikipedija:Tečaj (Wikipoveznice).

--Pancho W. Villa (razgovor) 16:07, 10. srpanj 2008. (CEST)

Prikaži...[uredi kôd]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.

--Pancho W. Villa (razgovor) 18:43, 10. srpanj 2008. (CEST)


Zahvaljujem Panchu na oba savjeta, imat ću to na umu slijedeći put! --StjepanG (razgovor) 15:27, 11. srpanj 2008. (CEST)StjepanG

Numenor[uredi kôd]

Moze li mi netko objasniti kako da preusmjerim, recimo Númenor na Numenor. (Postoji clanak s nazivom Numenor).

Cekam brzi odgovor!!! --StjepanG (razgovor) 17:19, 20. srpanj 2008. (CEST)StjepanG Emblem-symbolic-link.svg —pitanje je s ove stranice

Otvoriš stranicu Númenor i staviš #REDIRECT [[Numenor]].--Vatrena ptica 17:22, 20. srpanj 2008. (CEST)

Preusmjeravanje[uredi kôd]

Emblem-symbolic-link.svg —sljedeće dvije poruke su odgovor na moja pogrešna preusmjeravanja

A što ti radiš. Ako ne misliš pisat ostavi ih. --Zeljko (razgovor) 21:49, 31. kolovoz 2008. (CEST)
Preusmjeravanja ne radimo u prazno nego tek kad se ukaže potreba, odnosno kad se ima na što preusmjeriti. Ne koristimo ih kad članak na koji bi neki naslov trebao preusmjeravati ne postoji. Pozdrav --MayaSimFan 21:55, 31. kolovoz 2008. (CEST)

Hvala na savjetima! Ipak nisam dugo na wikipediji, moram još učiti--StjepanG (razgovor) 22:03, 31. kolovoz 2008. (CEST)StjepanG

Slike[uredi kôd]

Postavljanje tolikih slika u članak je nepotrebno. Na dnu članka ima poveznica na zajednički poslužitelj gdje se te slike nalaze i s jednim klikom svako ih može vidjeti. Članak nije skladište slika, to su galerije na zajedničkom poslužitelju. Hvala na razumjevanju--D tomAero-stub img.svg 21:48, 13. veljača 2009. (CET)

ok, maknut ću galeriju, ali bih svejedno ostavio možda četiri slike, da ipak bude neki primjer...može tako?--StjepanG 14:40, 14. veljača 2009. (CET) Emblem-symbolic-link.svg —odgovor je s ove stranice
može, :-)))--D tomAero-stub img.svg 16:37, 14. veljača 2009. (CET)

Spotski ples, ples općenito[uredi kôd]

Emblem-symbolic-link.svg —pitanje je u kafiću

Neznam hoće li biti od pomoći, ali evo još jednog izvora [1]. Stranica je na engleskom jeziku. Pozdrav! --Herr Mlinka 00:40, 7. ožujka 2009. (CET)

Članci/slike na portalima[uredi kôd]

Čisto jer me zanima (a i imam neke planove za portale u budućnosti), htio bi znati kako se točno određuju i uređuju odabrani članci, odabrane slike, odabrane biografije i sl. na portalima, i u ostalom na glavnoj stranici. Unaprijed hvala;)--StjepanG 06. ožujka 2009. Emblem-symbolic-link.svg —pitanje je s ove stranice

Stjepane, manje-više sve možeš naći ovdje: Wikipedija:Portali -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 7. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 11:47 sati. (CET)

Hvala Herr Mlinki i Juri, informacije su korisne;) Naravno, još koji link za ples može proć... --StjepanG, 11.51, 7. ožujka, '09.

Suradnja na portalima[uredi kôd]

StejepanG, svakako se trebaš dogovoriti sa suradnikom koji već uređuje portal o suradnji oko portala na kojem želiš doprinositi, da podijelite posao i kako ne bi dolazilo do sukoba uređivanja ili ponavljanja. A nakon dogovora sa suradnikom, upišeš se na stranicu s popisom portala i njihovih urednika te s time preuzimaš i na sebe obvezu redovitog održvanja portala. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 08:45, 9. ožujak 2009. (CET)

Hvala na informaciji, iako neću tako skoro na portale;) mislio sam u bližoj ili daljoj budućnosti sredit portal glazba, ali još nema dovoljno članaka...pozz--StjepanG 30px 16:36, 9. ožujak 2009. (CET), 16.35., 9. ožujka '09. Emblem-symbolic-link.svg —odgovor je s ove stranice

Liberipedija[uredi kôd]

Hvala na glasu za koprivu. I još nešto. Ja i moja prijateljica iz Mostara prav imo web stranicu za djecu i mlade koja će se zvati Liberipedija. Ako hoćeš, kad bude gotova, pridruži se. --Valentina (razgovor) 12:29, 10. srpnja 2009. (CEST)

Hvala na pozivu;) Znam da Vatrena voli takve stvari. Može li samo malo konkretnije, na što će liberipedija ličiti? To me čak podsjeća na wikicu, libera znači sloboda, to bi opet bila slobodna enciklopedija...--StjepanG Emblem-symbolic-link.svg —odgovor je ove stranice
Liberipedija (lat. liberi = djeca) je enciklopedija za mlađe od 18 godina i oni koji su to bili. Bit će slična Wikipediji, a imat će i neke druge saržaje, bit će i kreativnih radionica, te ćeš moći stalno pričati sa suradnicima. Liberipedija je društvena i kreativna stranica, te enciklopedija. Pozdrav --Valentina (razgovor) 13:24, 10. srpnja 2009. (CEST)

Preusmjeravanje[uredi kôd]

StjepanG, molim te pročitaj vrlo temeljito koja je razlika između preusmjeravanja i premještanja, jer "članak koji preusmjeravamo na drugi članak ne smije imati prije preusmjeravanja tekst ili evidenciju starih izmjena, jer na ovaj način uništavate nečije doprinose i trud uložen u taj članak." Članak Bosanskohercegovačka umjetnost vratit ću kako je bilo da se ne bi izgubila povijest stranice i suradnički doprinosi. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 16:00, 30. srpnja 2009. (CEST)

ok, nema problema i hvala na savjetu! Što sad slijedi s ovim člankom?--StjepanG wiki gratia wikis 16:35, 30. srpnja 2009. (CEST)Emblem-symbolic-link.svg —odgovor je s ove stranice
StjepanG, kako ne vidim raspravu o toj temi, a vidjeh "dvostruka preusmjeravanja", voljela bih vidjeti što je tko mislio tim preusmjeravanjima napraviti, kako bi se izbjegli budući nesporazumi. Preporučila bih "razgovor" s Prof saxxom oko tih preusmjeravanja ili tvoj prijedlog i razlog za preusmjeravanje na stranici za razgovor dotičnog članka. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 17:08, 30. srpnja 2009. (CEST)

Testiranje[uredi kôd]

ahoj. ako si želiš sačuvati neki tekst kao ovdje, možeš si otvoriti podstranicu u svom suradničkom prostoru, npr. Suradnik:StjepanG/Vježba, jer stranicu za vježbanje svako toliko "resetiramo". pozdrav :) --zhile 23:54, 31. srpnja 2009. (CEST)

Tehnička pitanja[uredi kôd]

Stjepane, postoji posebna stranica kafića na koju se postavljaju tehnička pitanja. Svoje pitanje slobodno premjesti tamo i ubuduće tehnička pitanja o radu na Wikipediji za koja nisi našao odgovor u Pomoć:Sadržaj ili Wikipedija:Kako uređivati stranicu postavljaj tamo, jer tome je ta stranica namijenjena. A ako želiš bržu pomoć, dođi na IRC pa pitanje postavi uživo na chatu. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:09, 1. kolovoza 2009. (CEST)

ok, hvala na tehničkim pitanjima. e, da, kontaktirao sam Prox saxxa, ne javlja mi se još, ali kad doće sredit ćemo tu Bh umjetnost...--StjepanG wiki gratia wikis 11:28, 1. kolovoza 2009. (CEST Emblem-symbolic-link.svg —odgovor je s ove stranice

Sretan rođendan![uredi kôd]

Happy Birthday!.png

Od srca ti želim sretan rođendan! Puno zdravlja, sreće i veselja u životu ti želi --3D (razgovor) 00:24, 18. kolovoza 2009. (CEST)

Nema na čemu, i da, gledam rođendane Wikipedista. Pa svatko je zaslužio čestitku za rođendan. P.S. Ja sam žensko :) --3D (razgovor) 13:30, 18. kolovoza 2009. (CEST)

A da, sad si ispravio. Opet, nema na čemu. Happy birthday još jednom! --3D (razgovor) 13:31, 18. kolovoza 2009. (CEST)

Sve najbolje i od mene :))--Niks (razgovor) 13:32, 18. kolovoza 2009. (CEST)

Sretan rođendan i sve najbolje u životu želi ti --Valentina (razgovor) 15:10, 18. kolovoza 2009. (CEST)
Sretan rodendan2.png

Hvala na pohvalama u vezi portala. :))--Niks (razgovor) 15:28, 18. kolovoza 2009. (CEST)


Kome nisam zahvalio na njihovim stranicama za razgovor, zahvaljujem ovdje: veliko HVALA svima na čestitkama, doista ste me obradovali;)--StjepanG wiki gratia wikis 14:53, 20. kolovoza 2009. (CEST)