Razgovor sa suradnikom:Tycho Brahe/Arhiva 10

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Arhiva

Arhiva


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11 12

Ostavite mi novu poruku OVDJE

Teran[uredi kôd]

Hvala na pohvalama, međuim, vidim da članak teran više nije indeksiran... LP Aljoša

složna braća...[uredi kôd]

...naruta ruše. pozdrav i vidimo se kad dođeš u split. :) --West Brom 4ever ® 23:57, 19. ožujak 2007. (CET)

kako?[uredi kôd]

Eto uspio ja napraviti, a kak da si sad ubacim ovo :) Voli_pcele ??? i ovaj loš pokušaj obrisati usput Suradnik voli pčele Suradnik:Toniakarlovic 09:53, 20. ožujak 2007. (CET)

O suradniku Donatus ne želim raspravljati jer se nije lijepo ponesao ovakvom svojom izjavom. Smatram da je htio postići to čime mi prijetiš. –Što je uzrok… one dvije nevine rečenice? Što mu smetam? Što sam mu uradio? Hvala mu. --Zeljko 17:45, 20. ožujak 2007. (CET)

Ja nisam imao ništa protiv onog dodatka što je predlagao, i nisam mislio da tu treba moja potvrda, i da češ je napraviti bez mog odgovora, 'da, dobro'. I što je onda, bilo...dalje znaš. No ne želim govoriti o nekome tko trenutno nije prisutan. Doni meni može reći sve to što i ti. -Što su meni sve rekli, nisam uvredljiv i dobro podnosim sve što mi tko kaže, a da ne zamjerim, niti sam do sada kome što zamjerio. Pozdrav.

ps, plemena na Indijanci su jedan ružni rep, a mislim da im je tamo mjesto. Da je napraviti onako kako je Duh Svemira na američkim gradovima... pa ako b i ti ili tko, to bi bilo dobro. Pozdravi Donija. --Zeljko 17:58, 20. ožujak 2007. (CET)

Uvijek sebi pišem --Zeljko 18:00, 20. ožujak 2007. (CET)

jezički pregled[uredi kôd]

Zdravo. Imam jedan manji problem. Volio bih pisati za hrvatsku wikipediju, ali nisam u stanju producirati pravopisno i stilno besprijekorne tekstove, odnosno nisam baš siguran da su moje formulacije potpuno u skladu sa hrvatskim. Uglavnom namjeravam prevoditi svoje tekstove sa slovenskog i bilo bi dobro kad bi netko pročitao moje nove tekstove i po potrebi ih ispravio. Najbolje bi bilo, ako bi imao neki predložak za pregled. A možeš me i savjetovati kome da se obratim. Hvala. --Lynxmb 16:49, 21. ožujak 2007. (CET)

Može mala pomoć (čitaj: blokada)? :)

Hrvatsko-ugarski kraljevi[uredi kôd]

Trebat će sve te kraljeve dobro pregledati. Ima ozbiljnih problema u tome. Osobito oko datiranja. Nisu uvijek u isto vrijeme počinjali i završavali svoju vlast u Hrvatskoj i u Ugarskoj. Razlike su još veće kad dođu Habsburgovci. Oni su u Hrvatskoj i Ugarskoj bili birani, pa su često očevi dali da im sabori (Hrvatski i Ugarski) izaberu sina za kralja još za njihova života. Pa je tako sin postajao jedne godine kralj u Hrvatskoj, druge godine u Ugarskoj, tko zna kad u Češkoj, a po smrti očevoj izabiran je za cara Svetog Rimskog Carstva. A to u našim člancima, a osobito u redoslijedima nije ni naznačeno. Na engleskoj Wikipediji to je jako dobro sređeno, pa bi trebalo vidjeti ondje. Isto tako, i popisi koje mi imamo nisu precizni i nije jasno odnose li se na vrijeme kad je neki kralj de iure postajao kralj u Hrvatskoj (ili možda u Ugarskoj) ili kad je de facto počinjao vladati. Uglavnom, trebat ćemo to jednom preraditi, a mislim da je negleska wiki jako dobra za početak (pogledaj samo tablice na dnu s redoslijedom).--Donatus 18:11, 21. ožujak 2007. (CET)

Predložak:Afrika[uredi kôd]

Pozdrav! Stavljajući info okvir u članak Zapadna Sahara primjetio sam da se u Predlošku:Afrika pod zavisni teritoriji i nepriznate regije nalazi Zapadna Sahara, a pod nepriznate države SADR (Ispravnije je ADRS), ali nije u tome stvar. Arapska Demokratska Republika Sahara (u ovom slučaju SADR) je puni naziv za Zapadnu Saharu, pa nema potrebe da se nalazi dvaput u predlošku. Htio sam to ispraviti, ali nema opcije uredi, pa ako biste bili ljubazni da to ispravite... Goggs1212 10:53, 22. ožujak 2007. (CET)

Indie[uredi kôd]

Kategorija nema viška nego samo manjka. Također katogerija indie nebi trebala biti pod kategorijom rock nego zasebna.

--koora 13:34, 22. ožujak 2007. (CET)

Litvanska i litavska[uredi kôd]

Postoji. Pravopis. :-)) Ne sviđa mi se rješenje, ali jbg, trebali bismo to poštovati, ipak je tako na snazi bar trideset godina. --Abyssus 21:45, 22. ožujak 2007. (CET)

Litva, litavski, Litavci. :-) --Abyssus 22:16, 22. ožujak 2007. (CET)


Hoćemo na kraju pisati Litvanska ili Litavska? Pitao sam Abicu i reče ona da je ispravnije Litavska, pa sam preusmjerio članak Litvanske nogometne repke u Litavska nogometna repka. Izgleda da se to Kuburi ne sviđa, pa je vratio. Treba jednom lupit šakom od stol i reći kako treba. Goggs1212 11:12, 23. ožujak 2007. (CET)

Litavska. Neka otvori bilo koji pravopis hrvatskog jezika. Ali u svakom slučaju ima logike. Jest da i meni izaziva svakojake aluzije, ali ne kažemo ni bosnanska, nego bosanska. I Bosanac. Javlja se to nepostojano a. --Abyssus 18:47, 24. ožujak 2007. (CET)

Kategorije[uredi kôd]

Samo da vidim jel sam dobro shvatio. Malo davim, al moram pitati. Članak Jana Novotná nalazi se u kategoriji Tenisači iako se već nalazi u kategoriji Čehoslovački tenisači zbog toga što spada i u Češke tenisače, a ta potkategorija još nije otvorena? Kad se kreira ta potkategorija i Novotna bude svrstana u nju, mičem je iz glavne kategorije? Ako ovo sad nisam shvatio, trebo bi u opet u prvi osnovne! Goggs1212 13:18, 23. ožujak 2007. (CET)

Kultura Ubaid i mezopotamija[uredi kôd]

Kultura Ubaid pripada kulturnom području Mezopotamije. Što je kulturno područje vidi na mojoj stranici za razgovor ili na engleskoj wikipediji. Ne može me ispravljati bilo tko, tko ne zna razliku, niti zna što je kulturno područje, što je kulturni krug, i brka geografija ,povijest ,etnografiju, etnologiju... Znači članak se može kategorizirati u povijest ,nekom kulturnom području ili kultrurnom krugu. Pošto kulturno područje ne pripada vremenskom periodu, onda je ono drevni u kategoriji Mezopotamije potpuno pogrešan i ubačen pod prijetnjom, i ignorantan prema znanosti --Zeljko 13:32, 24. ožujak 2007. (CET)

Slike u članku Randy Orton[uredi kôd]

Slika R_orton_1.jpg, je zapravo fotografija postera, koji visi u mojoj sobi koju sam ja uslikao i zatim uredio(točnije izrezao) u Macromedia Fireworksu. Stvarnog autora fotografije postera ne znam, jer njegovo ime ne piše na posteru. Ja to nisam jer sumnjam da će mi Randy Orton ikada pozirati da bi ga ja mogao fotografirati. Ako je slika pogrešno označena ispričavam se.

A slike Randy_rko_on_duggan.jpg je slika iz jednog časopisa, koju sam uslikao i opet uredio u Fireworksu, ona je zbilja pogrešno licencirana i ponovo se ispričavam. Orton_poza.jpg su screenshot identične slike sa engleske wikipedie. Snimak ekrana je valjda hrvatski prijevod za screenshot, pa sam mislio da je to "snimak ekrana sa wiki stranice".

Moje mrve[uredi kôd]

Živia mi, Tycho.
Reci mi, molin te, di se javlja slučaj da san napravia mrvu od članka, a da nisan napravia međuwiki-poveznice?
Koliko se sićan, bar na zadnjima što san činia (i to zadnjih nekoliko miseca), pazia san na međuwiki-veze, odnosno, barem na hrvatskom članku, neka ima poveznicu prema ino-wikicama.
Ja jedino nisan napravia međuwiki-poveznice na tim člancima, ali na inozemnoj wikipediji, prima hr.wiki, ali to kanim jednom posli učinit - jedanput ću positit ove veće wikice i postavit poveznice prima člancima na hr.wiki.
Ako je to na starijim člancima, reci mi u kojen području je to bilo (jer mene ti zna uhvatit "tematska faza", pa ti jedno vrime pišen i privodin članke samo iz jedneg područja), pa ću lakše i pronać ostale i posložit članke.
Stoj mi dobro, Kubura 16:58, 25. ožujak 2007. (CEST)

Tycho, gleda san po wikipedijama već pri.
U vaterpolu, samo mi, en. i sv.wiki imamo kategorije o tim reprama. Ni Mađari nimadu, možda se šta prominilo, ali koliko san gleda, i oni su tu tanki.
Možemo se pohvalit da smo u području vaterpola, jedna od jačih wikipedija, ako ne i najjača; ovo ti govorin bez glumatanja. Tako smo mi po brojnim vatepolskim člancima isprid ostalih wikipedija.
Mađari su malo jači o člancima u području igrača, ali i to će se sredit.Kubura 20:51, 25. ožujak 2007. (CEST)

Hm, po broju smo jaki, to je sigurno. Još da je čagod i napisat u članku ;)--Tycho Brahe 20:53, 25. ožujak 2007. (CEST)

Viruj mi, ni u drugih nije bolje po sadržaju članaka... Hvala Bogu, Poljaci su marljivi, došli su nan na hr.wiki i dodali svoje podatke... :) Kubura 11:00, 27. ožujak 2007. (CEST)

Uzvrtnjak[uredi kôd]

Tycho, ne vidin razloga za brisat "uzvrtnjak". Radi se o običnem priusmiravanju, i to na glavni oblik u uporabi, "helikopter". Izraz nije zaživia, što je istina, ali je bia jedan od pridloženih. Više radi spomena, ostavia san ga. Pokušaj privoda, koji nije uspia (nasta je u isto vrime kad i vrtolet, i čini mi se, malo kašnje nego zrakomlat). Ali, dokumentiran je. Stoga je ostalo samo priusmiravanje na najrašireniji izraz. Kubura 21:08, 25. ožujak 2007. (CEST)

Kako hoćeš, neću se klat oko tega. Kubura 21:26, 25. ožujak 2007. (CEST)

Prehrambeni aditivi[uredi kôd]

Molim te pogledaj koja pitanja ima UDD [1], pa ako imaš ideju... :-)) --Roberta F. 12:32, 26. ožujak 2007. (CEST)

Ante, daj malo popravi onu riječ na vrhu --Zeljko 17:45, 26. ožujak 2007. (CEST)

hvala Ante. Živ bija --Zeljko 17:53, 26. ožujak 2007. (CEST)

Kontam, kontam... al' slabo me ide :-) Što si napravio? --Sanya 20:56, 26. ožujak 2007. (CEST)

Ide iz arhiva u aaktualne razgovore

Evropa/Europa[uredi kôd]

Koliko je meni poznato, stil autora članaka se ne ispravlja. Moj stil, kao i stil recimo dr. Inoslava Beškera (http://www.jutarnji.hr/ispis_clanka.jl?artid=1655 ; odgovor gospodinu Parlovu), takav je da koristi izraze poput "Evropa" ili "evropski". Oni su u našem jeziku apsolutno prihvatljivi jer se nalaze i u rječniku. Stoga ću vratiti ono što mi prepraviste i molim vas da mi u buduće ne ispravljate "stilske greške" već samo prave. Ni ja ljudima koji smatraju da valja pisati Europa to ne prepravljam. Hvala.Brunislav 09:34, 27. ožujak 2007. (CEST)

Europa[uredi kôd]

Riješeno. :-) Premda smatram da bi trebalo dopustiti supostojanje obaju oblika jerbo doista dosta ljudi toliko govori. Ja sam mlada, novija generacija, pa izgovaram kao "eu", ali uvriježen je i "ev" izgovor. No, stvari su takve kakve jesu. :) --Abyssus 10:00, 27. ožujak 2007. (CEST)

Jelen[uredi kôd]

Tycho, nemoj brisati priusmirenje sa "jelena".
Nisu svi dobri iz biologije, pa da znadu kako se stručno naziva jelena.
Zato i postojidu priusmiravanja.
Najčešći naziv se ostavi, a sa njega priusmiriš na određenije, stručne nazive.
Iskreno rečeno, ja bih se prvi privaria i iša pisat članak o jelenu, a ono zapravo već postoji.
Iz gornjeg razloga, ostavi to priusmiravanje. Pošćedi druge nepotribna truda.
To ti je to, stoj mi dobro. Kubura 10:59, 27. ožujak 2007. (CEST)

Etnografija[uredi kôd]

'jutro Ante, ja bih da sredim te etnografske i etnološke članke u etnologiji, a treba i narode u nju ubaciti, jer tu pripadaju, a etnologiji ih i nema.

i? --Zeljko 12:24, 28. ožujak 2007. (CEST)

Pa i kod njih je Etnologija, potkategorija Antropologije, vidi. --Zeljko 15:12, 29. ožujak 2007. (CEST)

i naše su pod antropologijom. Znači pod etnografijom su opisi plemena, naroda i narodnih običaja i treba biti sve ono što pripada duhovnoj, materijalnoj i socijalnoj kulturi. Pod etnologijom svi ostali pojmovi vezani uz nju, stručna terminologija i znanstvenici. Kasnije će se to još razvrstavat kako se budu prikupljali članci. Nisam htio zalaziti dublje u ostale grane antropologije. --Zeljko 11:26, 29. ožujak 2007. (CEST)

Dobro Ante, sve je u redu, nisi ništa pogriješio. --Zeljko 15:35, 29. ožujak 2007. (CEST)

interwiki za kategorije[uredi kôd]

Na dnu moje korisničke stranice imaš Privatno, a tamo poveznicu na Suradnik:FelixBot/Intercategory, bile su tri strane dok se nisam bacio na to. :-) Osim indijanaca, ima još par hrvatskih naziva za koje nisam siguran pošto na en.wiki spadaju negdje između postojećih. Ima još i Suradnik:FelixBot/Interwiki, ali toga ipak ima malo previše (a još treba provjeravati i za vandalizme prije editiranja...). :-))) --Ivan Bajlo 11:02, 28. ožujak 2007. (CEST)

P.S. Kako novinari nisu pisci? Pa pišu, engleska ih stavlja pod pisce. --Ivan Bajlo 11:05, 28. ožujak 2007. (CEST)

Nema smisla gubiti vrijeme na križanje riješenih interwikija, lepo se javiš čoveku da provriti bota ponovno kao što sam ja napravio sr:Разговор са корисником:Dungodung#Felixbot, ionako će izbacit hrpu novih koji su nastali u međuvremenu. ;-) --Ivan Bajlo 14:00, 28. ožujak 2007. (CEST)
To sam i mislio. Malo sam se zaigrao :) --Tycho Brahe 14:01, 28. ožujak 2007. (CEST)

Moda, mankenke, modeli, fotomodeli, misice[uredi kôd]

Ima ih nekolicina. Kako ih pravilno kategorizirati ? Divna Jakšić 14:36, 28. ožujak 2007. (CEST)

Južna Georgia[uredi kôd]

Treba naći točne podatke stanovništva i područja teritorija, oni moji tu ne vrijede Pozdrav. --Zeljko 17:35, 28. ožujak 2007. (CEST)

I ja. Napravio sam South Georgia članak, neće da ga prebaci na Južna Georgia, dodat ću još geografije. --Zeljko 17:49, 28. ožujak 2007. (CEST)

Vrati članak, o otoku. --Zeljko 17:59, 28. ožujak 2007. (CEST)

napisao sam popis otočića, ali tamo treba drugi tekst, i bit će novi, onaj stari ću maknuti. --Zeljko 14:35, 29. ožujak 2007. (CEST)

Južna Georgija i otočje Južni Sandwich[uredi kôd]

Što san toliko uskuha' kašu sa uređivanjen tega članka? :)) Kubura 14:50, 29. ožujak 2007. (CEST)

Još kad bi se sad potrudio prevesto sve ovo, to bi bilo super :). --Tycho Brahe 15:41, 29. ožujak 2007. (CEST)