Razgovor sa suradnikom:ZrinkaM

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

ZrinkaM, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku – slobodnu enciklopediju! Pozivamo Vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije započete 16. veljače 2003. godine.

Molimo Vas, upoznajte se s osnovnim načelima Wikipedije:

Pet stupova Wikipedije − što je i na čemu se temelji Wikipedija
Izvori i provjerljivost − kako uspješno činiti Wikipediju boljom
Slike − kakve slike smijete postavljati na Wikipediju.

Uređivanje možete vježbati na stranici za vježbanje. U slučaju da Vam zatreba pomoć javite se dodijeljenom mentoru ili postavite pitanje u Kafiću; odgovor će brzo stići.

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, a komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću potpisujte tako da na alatnoj traci izaberete ili ili tako da napišete četiri tilde, što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Svoju suradničku stranicu imena »Suradnik:ZrinkaM« možete uređivati po želji, u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice. Možete je popuniti suradničkim okvirima i upisati nazive članaka koje ste započeli ili namjeravate stvoriti.

Molimo Vas, ne stavljajte radove zaštićene autorskim pravima bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili ga jednostavno dodajte ovdje, a to obvezno napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Svi doprinosi Wikipediji pod licencijom su Creative Commons: Imenuj autora/Dijeli pod istim uvjetima. Ako ne želite da se Vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete sav sadržaj sami napisati, najbolje prepričavajući sadržaj vjerodostojnih izvora, ili ćete ga prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom, uvijek navodeći izvore.

If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of the Croatian Wikipedia.

Još jednom, dobro došli! Maestro Ivanković 16:13, 23. srpnja 2023. (CEST)[odgovori]

Hvala. Lijep pozdrav ZrinkaM (razgovor) 16:19, 23. srpnja 2023. (CEST)[odgovori]
Pozdrav,
željlea bih istaknuti da mi dobrodošlicu želite, ali to isto bih mogla i ja Vama jer sam na wikipedija.hr koju godinu i više od Vas. Vaše brisanje mojih doprinosa današnjeg lijepog dana ni po kojoj točki pravilnika nisu bili opravdani. Molim Vas da ih vratite nazad ili mi u suprotnom objasnite o čemu se tu radilo.
S poštovanjem ZrinkaM (razgovor) 18:21, 23. srpnja 2023. (CEST)[odgovori]

Uvodni tečaj i razgovori[uredi kôd]

Poštovana ZrinkaM: lijepo molim, prije nego nastavite uređivati pogledajte i proučite kratki uvodni tečaj za više informacija o uređivanju Wikipedije. U članke ne stavljamo poveznice na članke izvan Wikipedije na hrvatskom jeziku, jer ta Wikipoveznica onda izgleda plavo, odnosno kao da imamo članak koji – zapravo – nemamo. Kad ostalim suradnicima odgovarate ovdje (na svojoj stranici za razgovor), oni ne dobivaju nikakvu obavijest da ste im odgovorili, osim ako Vaš "odgovor" kojim slučajem vide pregledavajući nedavne promjene. Stoga lijepo molim, pročitajte ovdje kako održavati dvosmjerni razgovor (čitljivim) ili suradnike, kojima odgovarate, spomenite uz pomoć ovoga predloška, tako da znaju da ste ih negdje spomenuli ili im odgovorili. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 17:14, 23. srpnja 2023. (CEST)[odgovori]

Tipka "Prikaži"[uredi kôd]

Pozdrav! Cijenimo Vaše doprinose, ali Vas molimo da svoja uređivanja ne snimate prečesto jer se snimanjem raznih sitnica zatrpava stranica nedavnih promjena i povećava broj promjena koje trebamo ophoditi. Ako uređujete u kôdu i želite provjeriti kako će izgledati objavljeni članak, molimo Vas da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku Johannes Vermeer, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. Maestro Ivanković 17:18, 23. srpnja 2023. (CEST)[odgovori]

Žao mi je što su moje izmjene bile za brisanje.
Lijep pozdrav ZrinkaM (razgovor) 17:36, 23. srpnja 2023. (CEST)[odgovori]
Poštovani,
mislim da moj doprinos ni po kojoj točki pravilnika nije bio za brisanje. Molim Vas da mi objasnite o čemu se tu radilo i zašto su svi moji doprinosi od 23.07.'23. izbrisani.
S poštovanjem ZrinkaM (razgovor) 18:18, 23. srpnja 2023. (CEST)[odgovori]
@ZrinkaM, vjerojatno se radi o nesporazumu. U članku još od 2007. godine stoje poveznice na druge wikipedije pa niste dodavali ništa za što već u članku ne postoji dugogodišnji konsenzus. U pravilu takve se poveznice ne dodaju, volimo da čitatelji ne odlaze s naše wikipedije. Vratit ću Vaše izmjene, a onda možemo pogledati kako riješiti cijeli problem.
Poruka o tipki "prikaži" ne odnosi se na Vas, vidim da ste uređivali iz vizualnog uređivača pa takvu tipku nemate. Pokušajte ipak malo rjeđe snimati, recimo cjelinu po cjelinu, a ne rečenicu po rečenicu (osim ako svaka rečenica treba imati svoj sažetak uređivanja).
Nadam se da Vas nesporazum neće obeshrabriti u daljnjem uređivanju. Slobodno se javite ako zatrebate pomoć. ponor (razgovor) 19:18, 23. srpnja 2023. (CEST)[odgovori]
Poštovani,
Vi volite da čitatelji ne odlaze sa stranice, a jednim klikom ste obrisali i diskriminirali bez ijednog razloga moj doprinos koji je bio usmjeren da se poveznice koje je postavio bot isprave i zadrže one koji traže informacije na stranicama wikipedija.hr. Kako se ja kao čitatelj i višedesetljetni uređivatelj wikipedija.hr mogu zadržati ovdje gdje umjesto ljudske slobode za uređivanje prema temeljnim postulatima Jimmy Walesa vlada diskriminiranje, gdje i botovi imaju veća prava, bez isprike, bez objašnjenja. Tek napomena da se možda radi o nesporazumu.
S poštovanjem ZrinkaM (razgovor) 19:35, 23. srpnja 2023. (CEST)[odgovori]
@ZrinkaM, ne odgovarate suradniku koji Vam je uklonio uređivanja, ja sam jedan drugi. Nesporazum može nastati kada se gleda tzv. "razlika uređivanja", a ne cijeli uređeni članak. Pođimo od pretpostavke svačije dobre namjere pa ćemo najdalje doći. Kažem, neobično je za jednu wiki da stavlja poveznice na drugu, ali konsenzus o tome postojao je u članku 16 godina pa ste ga samo slijedili. Imamo mogućnost stavljanja predloška (uređivanje u kôdu) {{Međujezična poveznica|Portret djevojke|en|Study of a Young Woman}} koji će dati Portret djevojke [en], mislim da bi nam bilo najbolje prijeći na nj. Članak Djevojka s bisernom naušnicom (slika) imamo pa nema potrebe u članku povezivati na engleski članak. Što mislite? ponor (razgovor) 19:49, 23. srpnja 2023. (CEST)[odgovori]
Poštovani,
žao mi je što naknadne analize mogu pokazati samo moju dobru namjeru, pa analizom koja želi pokazati dobru namjeru ureditelja koji je obrisao klikom sve izmjene, zanemario sav tuđi rad, neanalizirao i nevidjeo da postoje samo poveznice na wikicommons (ne kako Vi ovdje pretpostavljate da se radi o poveznicama na članke, možda od 2006 kada su automatski povezane nasumično postojećim pojmovima iz tog razdoblja, pa će se The Lacemaker na jednom dijelu stranice prikazati kao Čipkarica, a u drugom dijelu stranice netočno prevedeno i navedeno pod Vrpčar, gdje će se iz tog razdoblja otvarati poveznice na članke, o čemu je moj sud bio da to ne mijenjam jer ne znam autorova promišljanja, pa neka naknadni doprinosi to dodatno poboljšaju) zatvaramo krug i vidimo samo moju dobru namjeru i lošu i neodmjerenu, neprihvatljivu namjeru ureditelja koji je to počinio.
S poštovanjem, ZrinkaM (razgovor) 11:19, 24. srpnja 2023. (CEST)[odgovori]
Poštovana ZrinkaM, vidim da još uvijek "razgovarate sami sa sobom", što znači da u svom "naletu ljutnje" zbog obrisanih Vaših neprimjerenih Wikipoveznica u Wikičlanku Johannes Vermeer uopće niste ni pogledali upute i Wikismjernice na koje sam Vas ljubazno uputio. Kako vam već napomenuh, u članke ne stavljamo Wikipoveznice na članke drugih jezičnih inačica Wikipedije koje na Wikipediji na hrvatskom jeziku nemamo, jer tada ta Wikipoveznica poplavi", odnosno izgleda kao da imamo članak koji – zapravo – nemamo. Stoga ću takve Vaše izmjene – a isto tako i sve ostale takve izmjene u ukloniti jer – priznat ćete – nije isto imamo li članak o nekim Vermeerovim slikama – primjerice Čipkarica (Vermeer) i Astronom (Vermeer) – ili samo poveznice na slike (bez članka!) koje su ionako već sve vidljive na Zajedničkom poslužitelju. Sve te Wikipoveznice možete negdje zabilježiti sebi ako poželite napisati neki novi Wikičlanak koji o Vermeerovim slikama nemamo, ali drugim Wikisuradnicima takve poveznice ne koriste u radu na obogaćivanju sadržaja u GIP-u jer ih izgledom navode na pogrešne zaključke. O tome tko je koliko dugo i s koliko uređivačkoga iskustva na Wikipediji neću trošiti ni slova, samo Vas još jednom ljubazno molim da se, prije budućih doprinosa, bolje upoznate sa smjernicama o uređivanju koje možete pročitati u Uvodnom tečaju. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 21:43, 28. srpnja 2023. (CEST)[odgovori]