Dodatak:Popis biljnih rodova, Ba

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Bab[uredi VE | uredi]

  1. Babiana (Iridaceae), babijana
  2. Babingtonia (Myrtaceae)

Bac[uredi VE | uredi]

  1. Baccaurea (Phyllanthaceae), bakureja
  2. Baccharidastrum (Compositae)
  3. Baccharis (Compositae), bakarec, gospina rukavica
  4. Bachmannia (Capparaceae)
  5. Backebergia (Cactaceae)
  6. Backhousia (Myrtaceae)
  7. Bacopa (Plantaginaceae), bakopa
  8. Bactris (Arecaceae), baktris

Bad[uredi VE | uredi]

  1. Badiera (Polygalaceae)
  2. Badilloa (Compositae)
  3. Badula (Primulaceae)
  4. Badusa (Rubiaceae)

Bae[uredi VE | uredi]

  1. Baeckea (Myrtaceae), bekeja
  2. Baeolepis (Apocynaceae)
  3. Baeometra (Colchicaceae)
  4. Baeriopsis (Compositae)

Baf[uredi VE | uredi]

  1. Bafodeya (Chrysobalanaceae)
  2. Bafutia (Compositae)

Bag[uredi VE | uredi]

  1. Bagassa (Moraceae)

Bah[uredi VE | uredi]

  1. Baharuia (Apocynaceae)
  2. Bahia (Compositae)
  3. Bahianthus (Compositae)
  4. Bahiella (Apocynaceae)
  5. Bahiopsis (Compositae)

Bai[uredi VE | uredi]

  1. Baijiania (Cucurbitaceae)
  2. Baikiaea (Leguminosae)
  3. Baileya (Compositae)
  4. Baillaudea (Convolvulaceae)
  5. Baillonella (Sapotaceae)
  6. Baillonia (Verbenaceae)
  7. Baimashania (Brassicaceae)
  8. Baissea (Apocynaceae)

Baj[uredi VE | uredi]

  1. Bajacalia (Compositae)

Bak[uredi VE | uredi]

  1. Bakerella (Loranthaceae)
  2. Bakeridesia (Malvaceae)
  3. Bakerolimon (Plumbaginaceae)
  4. Bakoa (Araceae)

Bal[uredi VE | uredi]

  1. Balaka (Arecaceae)
  2. Balakata (Euphorbiaceae)
  3. Balanites (Zygophyllaceae)
  4. Balanophora (Balanophoraceae)
  5. Balanops (Balanopaceae)
  6. Balantiopsis (Balantiopsaceae)
  7. Balantium (Dicksoniaceae)
  8. Balaustion (Myrtaceae)
  9. Balbiania (Balbianiaceae)
  10. Balbisia (Francoaceae)
  11. Baldellia (Alismataceae), kornjašica, baldelija
  12. Balduina (Compositae)
  13. Baldwiniella (Neckeraceae)
  14. Balfourodendron (Rutaceae)
  15. Balgoya (Polygalaceae)
  16. Baliospermum (Euphorbiaceae)
  17. Balizia (Leguminosae)
  18. Ballantinia (Brassicaceae)
  19. Ballia (Balliaceae)
  20. Balliopsis (Batrachospermaceae)
  21. Ballochia (Acanthaceae)
  22. Ballota (Lamiaceae), crna kopriva
  23. Ballyanthus (Apocynaceae)
  24. Balmea (Rubiaceae)
  25. Baloghia (Euphorbiaceae)
  26. Balonga (Annonaceae)
  27. Baloskion (Restionaceae)
  28. Balsamocarpon (Leguminosae)
  29. Balsamocitrus (Rutaceae)
  30. Balsamorhiza (Compositae)
  31. Balthasaria (Pentaphylacaceae)
  32. Balticola (Haematococcaceae)
  33. Baltimora (Compositae)

Bam[uredi VE | uredi]

  1. Bambekea (Cucurbitaceae)
  2. Bambusa (Poaceae), bambus
  3. Bambusina (Desmidiaceae)
  4. Bamiania (Plumbaginaceae)
  5. Bampsia (Linderniaceae)

Ban[uredi VE | uredi]

  1. Banara (Salicaceae)
  2. Bangia (Bangiaceae)
  3. Bangiella (Bangiaceae)
  4. Bangiomorpha (Bangiaceae)
  5. Bangiopsis (Stylonemataceae)
  6. Banisteriopsis (Malpighiaceae)
  7. Banksia (Proteaceae), banksija

Bao[uredi VE | uredi]

  1. Baolia (Amaranthaceae)

Bap[uredi VE | uredi]

  1. Baphia (Leguminosae)
  2. Baphiastrum (Leguminosae)
  3. Baphicacanthus (Acanthaceae)
  4. Baphiopsis (Leguminosae)
  5. Baptisia (Leguminosae), baptisija
  6. Baptorhachis (Poaceae)

Bar[uredi VE | uredi]

  1. Barathranthus (Loranthaceae)
  2. Barbacenia (Velloziaceae), barbacenija
  3. Barbaceniopsis (Velloziaceae)
  4. Barbamine (Brassicaceae)
  5. Barbarea (Brassicaceae), repnica, barbareja
  6. Barbella (Meteoriaceae)
  7. Barbellopsis (Meteoriaceae)
  8. Barberetta (Haemodoraceae)
  9. Barbeuia (Barbeuiaceae)
  10. Barbeya (Barbeyaceae)
  11. Barbieria (Leguminosae)
  12. Barbilophozia (Anastrophyllaceae)
  13. Barbosella (Orchidaceae)
  14. Barbula (Pottiaceae)
  15. Barcella (Arecaceae)
  16. Barclaya (Nymphaeaceae)
  17. Bardunovia (Plagiotheciaceae)
  18. Barjonia (Apocynaceae)
  19. Barkeria (Orchidaceae)
  20. Barkerwebbia (Arecaceae)
  21. Barkleyanthus (Compositae)
  22. Barklya (Leguminosae)
  23. Barleria (Acanthaceae), barlerija
  24. Barleriola (Acanthaceae)
  25. Barnadesia(Compositae), barnadesija
  26. Barnardia (Asparagaceae)
  27. Barnebya (Malpighiaceae)
  28. Barnebydendron (Leguminosae)
  29. Barnebyella (Leguminosae)
  30. Barneoudia (Ranunculaceae)
  31. Barnhartia (Polygalaceae)
  32. Barongia (Myrtaceae)
  33. Baroniella (Apocynaceae)
  34. Barosma (Rutaceae), barosma
  35. Barranca (Barrancaceae)
  36. Barringtonia (Lecythidaceae), baringtonija
  37. Barrosoa (Compositae)
  38. Barteria (Passifloraceae)
  39. Barthea (Melastomataceae)
  40. Barthlottia (Scrophulariaceae)
  41. Bartholina (Orchidaceae)
  42. Bartholomaea (Salicaceae)
  43. Bartlettia (Compositae)
  44. Bartlettina (Compositae)
  45. Bartonia (Gentianaceae)
  46. Bartramia (Bartramiaceae)
  47. Bartramidula (Bartramiaceae)
  48. Bartramiopsis (Polytrichaceae)
  49. Bartsia (Orobanchaceae)
  50. Baryxylum (Leguminosae

Bas[uredi VE | uredi]

  1. Basananthe (Passifloraceae)
  2. Basedowia (Compositae)
  3. Basella (Basellaceae), bazela
  4. Baseonema (Apocynaceae)
  5. Basichlamys (Tetrabaenaceae)
  6. Basicladia (Pithophoraceae)
  7. Basilicum (Lamiaceae)
  8. Basilima (Rosaceae)
  9. Basiloxylon (Malvaceae)
  10. Basiphyllaea (Orchidaceae)
  11. Basisperma (Myrtaceae)
  12. Basistemon (Plantaginaceae)
  13. Baskervilla (Orchidaceae)
  14. Basonca (Pedaliaceae)
  15. Bassecoia (Caprifoliaceae)
  16. Basselinia (Arecaceae)
  17. Bassia (Amaranthaceae), bazija
  18. Bastardia (Malvaceae)
  19. Bastardiastrum (Malvaceae)
  20. Bastardiopsis (Malvaceae)

Bat[uredi VE | uredi]

  1. Batatas (Convolvulaceae)
  2. Batemannia (Orchidaceae)
  3. Batesanthus (Apocynaceae)
  4. Batesia (Leguminosae)
  5. Batesimalva (Malvaceae)
  6. Bathiorhamnus (Rhamnaceae)
  7. Bathmium (Dryopteridaceae)
  8. Bathycoccus (Bathycoccaceae)
  9. Bathysa (Rubiaceae)
  10. Batidea (Rosaceae)
  11. Batis (Bataceae)
  12. Batocarpus (Moraceae)
  13. Batopedina (Rubiaceae)
  14. Batophora (Dasycladaceae)
  15. Batopilasia (Compositae)
  16. Batrachium (Ranunculaceae)
  17. Batrachosperma (Batrachospermaceae)
  18. Batrachospermum (Batrachospermaceae)
  19. Batschia (Leguminosae)

Bau[uredi VE | uredi]

  1. Baudouinia (Leguminosae)
  2. Bauera (Cunoniaceae), bauera
  3. Bauhinia (Leguminosae), bauhinija
  4. Baumia (Orobanchaceae)

Bax[uredi VE | uredi]

  1. Baxteria (Dasypogonaceae)

Bay[uredi VE | uredi]

  1. Bayabusua (Cucurbitaceae)
  2. Baynesia (Apocynaceae)

Baz[uredi VE | uredi]

  1. Bazzania (Lepidoziaceae)

Izvori[uredi VE | uredi]