Dodatak:Popis biljnih rodova, Bo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Bob[uredi VE | uredi]

  1. Bobartia (Iridaceae)
  2. Bobea (Rubiaceae)
  3. Bobgunnia (Leguminosae)

Boc[uredi VE | uredi]

  1. Bocagea (Annonaceae)
  2. Bocageopsis (Annonaceae)
  3. Bocconia (Papaveraceae), bokonija
  4. Bocoa (Leguminosae)
  5. Bocquillonia (Euphorbiaceae)

Boe[uredi VE | uredi]

  1. Boea (Gesneriaceae), beja
  2. Boeberastrum (Compositae)
  3. Boeberoides (Compositae)
  4. Boechera (Brassicaceae)
  5. Boehmeria (Urticaceae), bemerija, ramija
  6. Boeica (Gesneriaceae)
  7. Boelckea (Scrophulariaceae)
  8. Boenninghausenia (Rutaceae)
  9. Boergesenia (Siphonocladaceae)
  10. Boergeseniella (Rhodomelaceae)
  11. Boerhavia (Nyctaginaceae)
  12. Boerlagella (Sapotaceae)
  13. Boesenbergia (Zingiberaceae), besenbergija

Bog[uredi VE | uredi]

  1. Bognera (Araceae)
  2. Bogoria (Orchidaceae)

Boh[uredi VE | uredi]

  1. Boholia (Rubiaceae)

Boi[uredi VE | uredi]

  1. Boisduvalia (Onagraceae)
  2. Boissiera (Poaceae)

Bol[uredi VE | uredi]

  1. Bolandia (Compositae)
  2. Bolandra (Saxifragaceae)
  3. Bolanthus (Caryophyllaceae)
  4. Bolax (Apiaceae)
  5. Bolbitis (Lomariopsidaceae), bolbitis
  6. Bolbocoleon (Bolbocoleonaceae)
  7. Bolbosaponaria (Caryophyllaceae)
  8. Bolboschoenus (Cyperaceae), rančić
  9. Bolbostemma (Cucurbitaceae)
  10. Boldia (Boldiaceae)
  11. Boleum (Brassicaceae)
  12. Bollea (Orchidaceae), boleja
  13. Bolocephalus (Compositae)
  14. Boltonia (Compositae), boltonija
  15. Bolusanthus (Leguminosae)
  16. Bolusia (Leguminosae)
  17. Bolusiella (Orchidaceae)

Bom[uredi VE | uredi]

  1. Bomarea (Alstroemeriaceae), bomareja
  2. Bombax (Malvaceae), bombaks
  3. Bombycidendron (Malvaceae)
  4. Bombycilaena (Compositae)
  5. Bommeria (Adiantaceae)

Bon[uredi VE | uredi]

  1. Bonamia (Convolvulaceae)
  2. Bonania (Euphorbiaceae)
  3. Bonannia (Apiaceae)
  4. Bonatea (Orchidaceae)
  5. Bonellia (Primulaceae)
  6. Bonetiella (Anacardiaceae)
  7. Bongardia (Berberidaceae), bongardija
  8. Bonia (Poaceae)
  9. Boniniella (Aspleniaceae)
  10. Boniodendron (Sapindaceae)
  11. Bonnemaisonia (Bonnemaisoniaceae)
  12. Bonnetia (Bonnetiaceae)
  13. Bonplandia (Polemoniaceae)
  14. Bontia (Scrophulariaceae)
  15. Bonyunia (Loganiaceae)

Boo[uredi VE | uredi]

  1. Boodlea (Boodleaceae)
  2. Boodleopsis (Udoteaceae)
  3. Boophane (Amaryllidaceae)
  4. Boophone (Amaryllidaceae)
  5. Boopis (Calyceraceae)

Boq[uredi VE | uredi]

  1. Boquila (Lardizabalaceae)

Bor[uredi VE | uredi]

  1. Borago (Boraginaceae), oštrolist
  2. Borassodendron (Arecaceae)
  3. Borassus (Arecaceae), borazus
  4. Borbonia (Leguminosae)
  5. Bordasia (Malvaceae)
  6. Boreava (Brassicaceae)
  7. Boreolithon (Hapalidiaceae)
  8. Boreophyllum (Bangiaceae)
  9. Borismene (Menispermaceae)
  10. Borneacanthus (Acanthaceae)
  11. Borneodendron (Euphorbiaceae)
  12. Borneosicyos (Cucurbitaceae)
  13. Bornetella (Dasycladaceae)
  14. Bornmuellera (Brassicaceae)
  15. Borodinella (Chlorosarcinaceae)
  16. Borodinia (Brassicaceae)
  17. Borojoa (Rubiaceae)
  18. Boronella (Rutaceae)
  19. Boronia (Rutaceae), boronija
  20. Borrichia (Compositae)
  21. Borsczowia (Amaranthaceae)
  22. Borthwickia (Capparaceae)
  23. Borya (Boryaceae)

Bos[uredi VE | uredi]

  1. Boschia (Malvaceae)
  2. Boschniakia (Orobanchaceae)
  3. Boscia (Capparaceae)
  4. Bosea (Amaranthaceae), boseja
  5. Bosistoa (Rutaceae)
  6. Bosqueiopsis (Moraceae)
  7. Bossekia (Rosaceae)
  8. Bossera (Euphorbiaceae)
  9. Bossiaea (Leguminosae), bozijea
  10. Bostrychanthera (Lamiaceae)
  11. Bostrychia (Rhodomelaceae)
  12. Bostrychiocolax (Rhodomelaceae)
  13. Boswellia (Burseraceae), tamjan

Bot[uredi VE | uredi]

  1. Bothriochilus (Orchidaceae), botriohilus
  2. Bothriochloa (Poaceae), botriohloa
  3. Bothriocline (Compositae)'
  4. Bothriospermum (Boraginaceae)
  5. Bothriospora (Rubiaceae)
  6. Botor (Leguminosae)
  7. Botryarrhena (Rubiaceae)
  8. Botrychium (Ophioglossaceae), mjesečinac, botrihijum
  9. Botryella (Codiaceae)
  10. Botryococcus (Botryococcaceae)
  11. Botryodesmis (Udoteaceae)
  12. Botryokoryne (Chlorochytriaceae)
  13. Botryophora (Euphorbiaceae)
  14. Botryosphaera (Chlorophyceae familia incertae sedis)
  15. Botryosphaerella (Neochloridaceae)
  16. Botrypus (Ophioglossaceae)
  17. Botschantzevia (Brassicaceae)
  18. Bottegoa (Sapindaceae)

Bou[uredi VE | uredi]

  1. Bouchardatia (Rutaceae)
  2. Bouchea (Verbenaceae)
  3. Bouchetia (Solanaceae)
  4. Bouea (Anacardiaceae)
  5. Bougainvillea (Nyctaginaceae), bugenvileja
  6. Bougueria (Plantaginaceae)
  7. Boulaya (Thuidiaceae)
  8. Bourellyodesmus (Desmidiaceae)
  9. Bournea (Gesneriaceae)
  10. Bourreria (Boraginaceae)
  11. Bousigonia (Apocynaceae)
  12. Bouteloua (Poaceae),
  13. Boutiquea (Annonaceae)
  14. Boutonia (Acanthaceae)
  15. Bouvardia (Rubiaceae), buvardija
  16. Bouzetia (Rutaceae)

Bow[uredi VE | uredi]

  1. Bowdichia (Leguminosae)
  2. Bowenia (Zamiaceae), bovenija
  3. Bowiea (Asparagaceae), bovijea
  4. Bowkeria (Stilbaceae), bovkerija
  5. Bowlesia (Apiaceae)
  6. Bowringia (Leguminosae)

Boy[uredi VE | uredi]

  1. Boykinia (Saxifragaceae), bojkinija

Izvori[uredi VE | uredi]