Dodatak:Popis biljnih rodova, Di

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Dia[uredi VE | uredi]

  1. Diacalpe (Dryopteridaceae)
  2. Diacidia (Malpighiaceae)
  3. Diacranthera (Compositae)
  4. Diacrodon (Rubiaceae)
  5. Dialium (Leguminosae)
  6. Dialyceras (Sphaerosepalaceae)
  7. Dialypetalanthus (Rubiaceae)
  8. Dialypetalum (Campanulaceae)
  9. Dialytheca (Menispermaceae)
  10. Dialytrichia (Pottiaceae)
  11. Diamantina (Podostemaceae)
  12. Diamena (Asparagaceae)
  13. Diandrolyra (Poaceae)
  14. Dianella (Xanthorrhoeaceae)
  15. Dianthera (Acanthaceae)
  16. Dianthoseris (Compositae)
  17. Dianthoveus (Cyclanthaceae)
  18. Dianthus (Caryophyllaceae)
  19. Diapensia (Diapensiaceae)
  20. Diaperia (Compositae)
  21. Diaphananthe (Orchidaceae)
  22. Diaphanodon (Trachypodaceae)
  23. Diaphanoptera (Caryophyllaceae)
  24. Diaphractanthus (Compositae)
  25. Diaphragma (Chaetophoraceae)
  26. Diarrhena (Poaceae)
  27. Diarthron (Thymelaeaceae)
  28. Diascia (Scrophulariaceae)
  29. Diaspananthus (Compositae)
  30. Diaspasis (Goodeniaceae)
  31. Diastatea (Campanulaceae)
  32. Diastella (Proteaceae)
  33. Diastema (Gesneriaceae)
  34. Diatenopteryx (Sapindaceae)

Dib[uredi VE | uredi]

  1. Dibrachionostylus (Rubiaceae)

Dic[uredi VE | uredi]

  1. Dicarpellum (Celastraceae)
  2. Dicarpidium (Malvaceae)
  3. Dicella (Malpighiaceae)
  4. Dicellandra (Melastomataceae)
  5. Dicellostyles (Malvaceae)
  6. Dicellula (Chlorellaceae)
  7. Dicentra (Papaveraceae)
  8. Dicerandra (Lamiaceae)
  9. Diceratella (Brassicaceae)
  10. Diceratostele (Orchidaceae)
  11. Dicercoclados (Compositae)
  12. Dicerma (Leguminosae)
  13. Dicerocaryum (Pedaliaceae)
  14. Dicerothamnus (Compositae)
  15. Dichaea (Orchidaceae)
  16. Dichaetanthera (Melastomataceae)
  17. Dichaetaria (Poaceae)
  18. Dichaetophora (Compositae)
  19. Dichanthelium (Poaceae)
  20. Dichanthium (Poaceae)
  21. Dichapetalum (Dichapetalaceae)
  22. Dichasianthus (Brassicaceae)
  23. Dichazothece (Acanthaceae)
  24. Dichelachne (Poaceae)
  25. Dichelodontium (Ptychomniaceae)
  26. Dichelostemma (Asparagaceae)
  27. Dichelyma (Fontinalaceae)
  28. Dicheranthus (Caryophyllaceae)
  29. Dichilanthe (Rubiaceae)
  30. Dichilus (Leguminosae)
  31. Dichiton (Cephaloziellaceae)
  32. Dichocarpum (Ranunculaceae)
  33. Dichodontium (Dicranaceae)
  34. Dichondra (Convolvulaceae)
  35. Dichopogon (Asparagaceae)
  36. Dichorisandra (Commelinaceae)
  37. Dichosciadium (Apiaceae)
  38. Dichostemma (Euphorbiaceae)
  39. Dichotomanthes (Rosaceae)
  40. Dichotomaria (Galaxauraceae)
  41. Dichotomococcus (Botryococcaceae)
  42. Dichotomosiphon (Dichotomosiphonaceae)
  43. Dichroa (Hydrangeaceae)
  44. Dichrocephala (Compositae)
  45. Dichromanthus (Orchidaceae)
  46. Dichromochlamys (Compositae)
  47. Dichrostachys (Leguminosae)
  48. Dickasonia (Orchidaceae)
  49. Dickinsia (Apiaceae)
  50. Dicksonia (Dicksoniaceae)
  51. Dicladanthera (Acanthaceae)
  52. Dicladiella (Meteoriaceae)
  53. Dicladolejeunea (Lejeuneaceae)
  54. Diclidanthera (Polygalaceae)
  55. Diclinanona (Annonaceae)
  56. Dicliptera (Acanthaceae)
  57. Diclis (Scrophulariaceae)
  58. Dicloster (Chlorellaceae)
  59. Dicnemoloma (Dicranaceae)
  60. Dicnemon (Dicnemonaceae)
  61. Dicoelia (Phyllanthaceae)
  62. Dicoma (Compositae)
  63. Dicoria (Compositae)
  64. Dicorynia (Leguminosae)
  65. Dicoryphe (Hamamelidaceae)
  66. Dicraeanthus (Podostemaceae)
  67. Dicraeopetalum (Leguminosae)
  68. Dicranella (Dicranaceae)
  69. Dicranocarpus (Compositae)
  70. Dicranochaete (Dicranochaetaceae)
  71. Dicranodon (Dicranaceae)
  72. Dicranodontium (Dicranaceae)
  73. Dicranoglossum (Polypodiaceae)
  74. Dicranolejeunea (Lejeuneaceae)
  75. Dicranolepis (Thymelaeaceae)
  76. Dicranoloma (Dicranaceae)
  77. Dicranopteris (Gleicheniaceae)
  78. Dicranopygium (Cyclanthaceae)
  79. Dicranostigma (Papaveraceae)
  80. Dicranostyles (Convolvulaceae)
  81. Dicranoweisia (Dicranaceae)
  82. Dicranum (Dicranaceae)
  83. Dicraspidia (Muntingiaceae)
  84. Dicrastylis (Lamiaceae)
  85. Dicraurus (Amaranthaceae)
  86. Dicrocaulon (Aizoaceae)
  87. Dictamnus (Rutaceae)
  88. Dictyandra (Rubiaceae)
  89. Dictyanthus (Apocynaceae)
  90. Dictyastrum (Sphaerodictyaceae)
  91. Dictyocaryum (Arecaceae)
  92. Dictyochlorella (Sphaerocystidaceae)
  93. Dictyochloris (Dictyochloridaceae)
  94. Dictyochloropsis (Trebouxiaceae)
  95. Dictyocline (Thelypteridaceae)
  96. Dictyococcus (Dictyococcaceae)
  97. Dictyodroma (Woodsiaceae)
  98. Dictyolimon (Plumbaginaceae)
  99. Dictyoloma (Rutaceae)
  100. Dictyoneura (Sapindaceae)
  101. Dictyophleba (Apocynaceae)
  102. Dictyophragmus (Brassicaceae)
  103. Dictyophyllaria (Orchidaceae)
  104. Dictyopteris (Polypodiaceae)
  105. Dictyosperma (Arecaceae)
  106. Dictyospermum (Commelinaceae)
  107. Dictyosphaeria (Siphonocladaceae)
  108. Dictyosphaerium (Chlorellaceae)
  109. Dictyostega (Burmanniaceae)
  110. Dictyotidium (Pterosphaeridiaceae)
  111. Dicurella (Sarcodiaceae)
  112. Dicyclophora (Apiaceae)
  113. Dicymbe (Leguminosae)
  114. Dicymbopsis (Leguminosae)
  115. Dicypellium (Lauraceae)

Did[uredi VE | uredi]

  1. Didelotia (Leguminosae)
  2. Didelta (Compositae)
  3. Didesmandra (Dilleniaceae)
  4. Didesmus (Brassicaceae)
  5. Didiclis (Selaginellaceae)
  6. Didierea (Didiereaceae)
  7. Didiplis (Lythraceae)
  8. Didissandra (Gesneriaceae)
  9. Didonica (Ericaceae)
  10. Didymaea (Rubiaceae)
  11. Didymanthus (Amaranthaceae)
  12. Didymaotus (Aizoaceae)
  13. Didymeles (Buxaceae)
  14. Didymocarpus (Gesneriaceae)
  15. Didymochlaena (Dryopteridaceae)
  16. Didymochlamys (Rubiaceae)
  17. Didymocistus (Phyllanthaceae)
  18. Didymocystis (Oocystaceae)
  19. Didymodon (Pottiaceae)
  20. Didymodoxa (Urticaceae)
  21. Didymogenes (Chlorellaceae)
  22. Didymoglossum (Hymenophyllaceae)
  23. Didymophysa (Brassicaceae)
  24. Didymoplexiella (Orchidaceae)
  25. Didymoplexiopsis (Orchidaceae)
  26. Didymoplexis (Orchidaceae)
  27. Didymopogon (Rubiaceae)
  28. Didymosalpinx (Rubiaceae)
  29. Didymosporangium (Chaetophoraceae)
  30. Didymostigma (Gesneriaceae)
  31. Didymothrix (Ulotrichaceae)

Die[uredi VE | uredi]

  1. Dieffenbachia (Araceae)
  2. Diegodendron (Bixaceae)
  3. Dielitzia (Compositae)
  4. Dielsantha (Campanulaceae)
  5. Dielsia (Restionaceae)
  6. Dielsiocharis (Brassicaceae)
  7. Dielsiochloa (Poaceae)
  8. Dielsiothamnus (Annonaceae)
  9. Dienia (Orchidaceae)
  10. Dierama (Iridaceae)
  11. Diervilla (Caprifoliaceae)
  12. Dieteria (Compositae)
  13. Dieterlea (Cucurbitaceae)
  14. Dietes (Iridaceae)

Dig[uredi VE | uredi]

  1. Digera (Amaranthaceae)
  2. Digitacalia (Compositae)
  3. Digitalis (Plantaginaceae)
  4. Digitaria (Poaceae)
  5. Diglyphosa (Orchidaceae)
  6. Dignathe (Orchidaceae)
  7. Dignathia (Poaceae)
  8. Digomphia (Bignoniaceae)
  9. Digoniopterys (Malpighiaceae)

Dih[uredi VE | uredi]

  1. Diheteropogon (Poaceae)
  2. Diholcos (Leguminosae)

Dil[uredi VE | uredi]

  1. Dilabifilum (Ulvales incertae sedis)
  2. Dilatris (Haemodoraceae)
  3. Dilkea (Passifloraceae)
  4. Dillandia (Compositae)
  5. Dillenia (Dilleniaceae)
  6. Dillwynia (Leguminosae)
  7. Dilobeia (Proteaceae)
  8. Dilochia (Orchidaceae)
  9. Dilochiopsis (Orchidaceae)
  10. Dilodendron (Sapindaceae)
  11. Dilomilis (Orchidaceae)
  12. Dilophia (Brassicaceae)
  13. Dilophotriche (Poaceae)

Dim[uredi VE | uredi]

  1. Dimerandra (Orchidaceae)
  2. Dimeresia (Compositae)
  3. Dimeria (Poaceae)
  4. Dimerocostus (Costaceae)
  5. Dimerodontium (Fabroniaceae)
  6. Dimerostemma (Compositae)
  7. Dimetra (Oleaceae)
  8. Dimocarpus (Sapindaceae)
  9. Dimorphandra (Leguminosae)
  10. Dimorphanthera (Ericaceae)
  11. Dimorphocalyx (Euphorbiaceae)
  12. Dimorphocarpa (Brassicaceae)
  13. Dimorphococcopsis (Dictyosphaeriaceae)
  14. Dimorphococcus (Scenedesmaceae)
  15. Dimorphocoma (Compositae)
  16. Dimorphorchis (Orchidaceae)
  17. Dimorphosciadium (Apiaceae)
  18. Dimorphotheca (Compositae)

Din[uredi VE | uredi]

  1. Dinckleria (Plagiochilaceae)
  2. Dinebra (Poaceae)
  3. Dinema (Orchidaceae)
  4. Dinemagonum (Malpighiaceae)
  5. Dinemandra (Malpighiaceae)
  6. Dinetus (Convolvulaceae)
  7. Dinizia (Leguminosae)
  8. Dinklageella (Orchidaceae)
  9. Dinklageodoxa (Bignoniaceae)
  10. Dinochloa (Poaceae)
  11. Dinophora (Melastomataceae)
  12. Dinoseris (Compositae)
  13. Dinosperma (Rutaceae)
  14. Dintera (Plantaginaceae)
  15. Dinteranthus (Aizoaceae)

Dio[uredi VE | uredi]

  1. Diobelon (Dicranaceae)
  2. Diobelonella (Dicranaceae)
  3. Diocirea (Scrophulariaceae)
  4. Dioclea (Leguminosae)
  5. Diodella (Rubiaceae)
  6. Diodia (Rubiaceae)
  7. Diodonopsis (Orchidaceae)
  8. Diodontium (Compositae)
  9. Dioecrescis (Rubiaceae)
  10. Diogenes (Coccomyxaceae)
  11. Diogenesia (Ericaceae)
  12. Diogoa (Olacaceae)
  13. Dioicodendron (Rubiaceae)
  14. Dionaea (Droseraceae)
  15. Dioncophyllum (Dioncophyllaceae)
  16. Dione (Bangiaceae)
  17. Dionycha (Melastomataceae)
  18. Dionysia (Primulaceae)
  19. Dioon (Zamiaceae)
  20. Diora (Asparagaceae)
  21. Dioscorea (Dioscoreaceae)
  22. Dioscoreophyllum (Menispermaceae)
  23. Diosma (Rutaceae)
  24. Diospyros (Ebenaceae)

Dip[uredi VE | uredi]

  1. Dipcadi (Asparagaceae)
  2. Dipelta (Caprifoliaceae)
  3. Dipentodon (Dipentodontaceae)
  4. Diphaca (Leguminosae)
  5. Diphalangium (Amaryllidaceae)
  6. Diphascum (Buxbaumiaceae)
  7. Diphasiastrum (Lycopodiaceae)
  8. Diphasium (Lycopodiaceae)
  9. Diphylax (Orchidaceae)
  10. Diphyllarium (Leguminosae)
  11. Diphylleia (Berberidaceae)
  12. Diphysa (Leguminosae)
  13. Diphyscium (Buxbaumiaceae)
  14. Diplacrum (Cyperaceae)
  15. Diplarche (Ericaceae)
  16. Diplarpea (Melastomataceae)
  17. Diplarrena (Iridaceae)
  18. Diplasia (Cyperaceae)
  19. Diplasiolejeunea (Lejeuneaceae)
  20. Diplaspis (Apiaceae)
  21. Diplatia (Loranthaceae)
  22. Diplaziopsis (Woodsiaceae)
  23. Diplazium (Woodsiaceae)
  24. Diplazoptilon (Compositae)
  25. Diplectria (Melastomataceae)
  26. Diploblechnum (Blechnaceae)
  27. Diplobryum (Podostemaceae)
  28. Diplocaulobium (Orchidaceae)
  29. Diplocentrum (Orchidaceae)
  30. Diplochita (Melastomataceae)
  31. Diplochloris (Scotiellocystoidaceae)
  32. Diploclisia (Menispermaceae)
  33. Diplocolea (Solenostomataceae)
  34. Diplocomium (Meesiaceae)
  35. Diplocyclos (Cucurbitaceae)
  36. Diplodiscus (Malvaceae)
  37. Diploglottis (Sapindaceae)
  38. Diplokeleba (Sapindaceae)
  39. Diploknema (Sapotaceae)
  40. Diplolaena (Rutaceae)
  41. Diplolepis (Apocynaceae)
  42. Diplolophium (Apiaceae)
  43. Diplomeris (Orchidaceae)
  44. Diplomitrion (Pallaviciniaceae)
  45. Diploneuron (Hookeriaceae)
  46. Diploon (Sapotaceae)
  47. Diplopanax (Nyssaceae)
  48. Diplopappus (Compositae)
  49. Diplopeltis (Sapindaceae)
  50. Diplophyllum (Scapaniaceae)
  51. Diplopogon (Poaceae)
  52. Diploprora (Orchidaceae)
  53. Diplopterygium (Gleicheniaceae)
  54. Diplopterys (Malpighiaceae)
  55. Diplorhynchus (Apocynaceae)
  56. Diplosoma (Aizoaceae)
  57. Diplosphaera (Prasiolaceae)
  58. Diplospora (Rubiaceae)
  59. Diplostachyum (Selaginellaceae)
  60. Diplostauron (Chlamydomonadaceae)
  61. Diplostephium (Compositae)
  62. Diplostichum (Eustichiaceae)
  63. Diplostigma (Apocynaceae)
  64. Diplotaenia (Apiaceae)
  65. Diplotaxis (Brassicaceae)
  66. Diplotropis (Leguminosae)
  67. Diplusodon (Lythraceae)
  68. Diplycosia (Ericaceae)
  69. Dipodium (Orchidaceae)
  70. Dipogon (Leguminosae)
  71. Dipoma (Brassicaceae)
  72. Diposis (Apiaceae)
  73. Dipsacus (Caprifoliaceae)
  74. Dipteris (Dipteridaceae)
  75. Dipterocarpus (Dipterocarpaceae)
  76. Dipterocome (Compositae)
  77. Dipterocypsela (Compositae)
  78. Dipteronia (Sapindaceae)
  79. Dipterygia (Apiaceae)
  80. Dipterygium (Capparaceae)
  81. Dipteryx (Leguminosae)
  82. Diptychandra (Leguminosae)
  83. Diptychocarpus (Brassicaceae)
  84. Dipyrena (Verbenaceae)

Dir[uredi VE | uredi]

  1. Dirachma (Dirachmaceae)
  2. Dirca (Thymelaeaceae)
  3. Dirhamphis (Malvaceae)
  4. Dirichletia (Rubiaceae)

Dis[uredi VE | uredi]

  1. Disa (Orchidaceae)
  2. Disanthus (Hamamelidaceae)
  3. Discaria (Rhamnaceae)
  4. Discelium (Disceliaceae)
  5. Dischidanthus (Apocynaceae)
  6. Dischidia (Apocynaceae)
  7. Dischidiopsis (Apocynaceae)
  8. Dischisma (Scrophulariaceae)
  9. Dischistocalyx (Acanthaceae)
  10. Disciphania (Menispermaceae)
  11. Discladium (Ochnaceae)
  12. Discocactus (Cactaceae)
  13. Discocalyx (Primulaceae)
  14. Discocapnos (Papaveraceae)
  15. Discocarpus (Phyllanthaceae)
  16. Discoclaoxylon (Euphorbiaceae)
  17. Discocleidion (Euphorbiaceae)
  18. Discocnide (Urticaceae)
  19. Discoglypremna (Euphorbiaceae)
  20. Discolobium (Leguminosae)
  21. Discophora (Stemonuraceae)
  22. Discopleura (Apiaceae)
  23. Discopodium (Solanaceae)
  24. Discospermum (Rubiaceae)
  25. Discostegia (Marattiaceae)
  26. Discretitheca (Lamiaceae)
  27. Discyphus (Orchidaceae)
  28. Diselma (Cupressaceae)
  29. Disemma (Passifloraceae)
  30. Disepalum (Annonaceae)
  31. Disocactus (Cactaceae)
  32. Disparago (Compositae)
  33. Disperis (Orchidaceae)
  34. Disphyma (Aizoaceae)
  35. Dispora (Coccomyxaceae)
  36. Disporopsis (Asparagaceae)
  37. Disporum (Asparagaceae)
  38. Dissanthelium (Poaceae)
  39. Dissiliaria (Picrodendraceae)
  40. Dissocarpus (Amaranthaceae)
  41. Dissochaeta (Melastomataceae)
  42. Dissochondrus (Poaceae)
  43. Dissodon (Splachnaceae)
  44. Dissothrix (Compositae)
  45. Dissotis (Melastomataceae)
  46. Distaxia (Blechnaceae)
  47. Disteganthus (Bromeliaceae)
  48. Distemma (Passifloraceae)
  49. Distemonanthus (Leguminosae)
  50. Distephanus (Compositae)
  51. Disterigma (Ericaceae)
  52. Distichia (Juncaceae)
  53. Distichia (Neckeraceae), nom. illeg.
  54. Distichirhops (Phyllanthaceae)
  55. Distichium (Ditrichaceae)
  56. Distichlis (Poaceae)
  57. Distichochlamys (Zingiberaceae)
  58. Distichophyllidium (Daltoniaceae)
  59. Distichophyllum (Hookeriaceae)
  60. Distichoselinum (Apiaceae)
  61. Distichostemon (Sapindaceae)
  62. Distictella (Bignoniaceae)
  63. Distrianthes (Loranthaceae)
  64. Distyliopsis (Hamamelidaceae)
  65. Distylium (Hamamelidaceae)
  66. Distylodon (Orchidaceae)
  67. Disynaphia (Compositae)
  68. Disynstemon (Leguminosae)

Dit[uredi VE | uredi]

  1. Ditassa (Apocynaceae)
  2. Ditaxis (Euphorbiaceae)
  3. Ditepalanthus (Balanophoraceae)
  4. Dithyrea (Brassicaceae)
  5. Dithyrostegia (Compositae)
  6. Ditrichum (Ditrichaceae)
  7. Ditrysinia (Euphorbiaceae)
  8. Ditta (Euphorbiaceae)
  9. Dittoceras (Apocynaceae)
  10. Dittrichia (Compositae)

Diu[uredi VE | uredi]

  1. Diuranthera (Asparagaceae)
  2. Diuris (Orchidaceae)

Dix[uredi VE | uredi]

  1. Dixonia (Lembophyllaceae)
  2. Dixoniella (Dixoniellaceae)

Diy[uredi VE | uredi]

  1. Diyaminauclea (Rubiaceae)

Diz[uredi VE | uredi]

  1. Dizygostemon (Plantaginaceae)
  2. Dizygotheca (Araliaceae)

Izvori[uredi VE | uredi]