Dodatak:Popis katoličkih blaženika

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž
*Ovo je nepotpuni popis katoličkih blaženika

A[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Albertina Berkenbrock 11. travnja 1919. 15. lipnja 1931. 20. listopada 2007. 15. lipnja
Alojzije Stepinac 8. svibnja 1898. 10. veljače 1960. 11. studenoga 1997. 10. veljače
Anton Martin Slomšek 26. studenoga 1800. 24. rujna 1862. 19. rujna 1999. 24. rujna
Antonia Mesina 21. lipnja 1919. 17. svibnja 1935. 4. listopada 1987. 17. svibnja
Antonija Fabjan 23. siječnja 1907. 15. prosinca 1941. 24. rujna 2011. 15. prosinca
Augustin Kažotić 1260. 1323. 1702. 3. kolovoza

B[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Bazil Hopko 24. travnja 1904. 23. srpnja 1976. 14. rujna 2003. 11. svibnja
Benedikt XI. 1240. 7. srpnja 1304. 24. travnja 1736. 7. srpnja
Berchmana Leidenix 28. studenoga 1865. 23. prosinca 1941. 24. rujna 2011. 15. prosinca
Bronisław Markiewicz 13. srpnja 1842. 29. siječnja 1912. 19. lipnja 2005. 29. siječnja

C[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Chiara Badano 29. listopada 1971. 7. listopada 1990. 25. rujna 2010. 29. listopada

E[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Elisabeth Hesselblad 4. lipnja 1870. 24. travnja 1957. 9. travnja 2000. 4. lipnja
Eugen III. 1080-ih 8. srpnja 1153. 28. prosinca 1872. 8. srpnja

F[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Ferdinand Marija Baccilieri 14. svibnja 1821. 13. srpnja 1893. 3. listopada 1999. 13. srpnja
Francisco Marto 11. lipnja 1908. 4. travnja 1919. 13. svibnja 2000. 20. veljače
Franjo Bonifacio 7. rujna 1912. 11. rujna 1946. 4. listopada 2008. 11. rujna

G[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Giuseppina Suriano 18. veljače 1915. 19. svibnja 1950. 5. rujna 2004. 19. svibnja
Gracija Kotorski 27. studenog 1438. 9. studenog 1508. 1889. 8. studenog
Grgur X. oko 1210. 10. siječnja 1276. 8. srpnja 1713. 10. siječnja

I[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Ivan Duns Škot oko 1266. 8. studenog 1308. 20. ožujka 1993. 8. studenog
Ivan Merz 16. prosinca 1896. 10. svibnja 1928. 23. lipnja 2003. 10. svibnja
Ivan Scheffler 29. listopada 1887. 6. prosinca 1952. 3. srpnja 2011. 6. prosinca
Inocent V. oko 1225. 22. lipnja 1276. 9. ožujka 1898. 22. lipnja
Inocent XI. 16. svibnja 1611. 12. kolovoza 1689. 7. listopada 1956. 12. kolovoza
István Sándor 26. listopada 1914. 8. lipnja 1953. 19. listopada 2013. 8. lipnja

J[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Jacinta Marto 11. ožujka 1910. 20. veljače 1920. 13. svibnja 2000. 20. veljače
Jakov Kern 11. travnja 1897. 20. listopada 1924. 21. lipnja 1998. 20. listopada
Jakov Zadranin oko 1400. 1485. 29. prosinca 1700. 27. travnja
John Henry Newman 21. veljače 1801. 11. kolovoza 1890. 15. rujna 2010. 9. listopada
Jolanda Poljska 1235.. 11. lipnja 1298 1827. 11. i 12. lipnja
Jula Ivanišević 25. studenoga 1893. 15. prosinca 1941. 24. rujna 2011. 15. prosinca
Julijan iz Bala 2. pol. 13. st. 1343./1349. 23. veljače 1910. 1. svibnja

K[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Karl Leisner 28. veljače 1915. 12. kolovoza 1945. 23. lipnja 1996. 21. listopada
Katarina Kosača-Kotromanić 1425. 25. listopada 1478. ? 25. listopada
Klement Vismara 6. rujna 1897. 15. lipnja 1988. 26. lipnja 2011. 15. lipnja
Krizina Bojanc 14. svibnja 1885. 15. prosinca 1941. 24. rujna 2011. 15. prosinca

L[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Lojze Grozde 27. svibnja 1923. 1. siječnja 1943. 13. lipnja 2010. 27. svibnja

M[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Marija Adeodata Pisani 29. prosinca 1806. 25. veljače 1855. 9. svibnja 2011. 25. veljače
Marija Bernadeta Banja 18. lipnja 1912. 15. prosinca 1941. 24. rujna 2011. 15. prosinca
Marija Celina od Prikazanja 23. svibnja 1878. 30. svibnja 1897. 16. rujna 2007. 30. svibnja
Marija Petković 10. prosinca 1892. 9. srpnja 1966. 6. lipnja 2003. 9. srpnja
Marija Romero Meneses 13. siječnja 1902. 7. srpnja 1977. 4. travnja 2002. 7. srpnja
Marija Terezija od svetog Josipa 19. lipnja 1855. 20. rujna 1938. 13. svibnja 2006. 30. listopada
Miroslav Bulešić 13. svibnja 1920. 24. kolovoza 1947. 28. rujna 2013. 24. kolovoza

N[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Nazju Falzon 1. srpnja 1813. 1. srpnja 1865. 9. svibnja 2001. 1. srpnja
Nikola Charnetsky 14. prosinca 1884. 2. travnja 1959. 27. lipnja 2001. 2. travnja
Nivard iz Clairvauxa oko 1102. kolovoz 1153. ? 7. veljače

O[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Odorik iz Pordenone 1286. 14. siječnja 1331. 1755. 14. siječnja
Oton iz Pule 13. stoljeće 14. prosinca 1241. - 14. prosinca
Ozana Kotorska 25. studenog 1493. 27. travnja 1565. 21. prosinca 1927. 27. travnja

P[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Pavao VI. 26. rujna 1897. 6. kolovoza 1978. 19. listopada 2014. 26. rujna
Pavao Petar Gojdič 17. srpnja 1888. 17. srpnja 1960. 11. studenog 2001. 17. srpnja
Pio IX. 13. svibnja 1792. 7. veljače 1878. 3. rujna 2000. 7. veljače
Pratulinski mučenici - 24. siječnja 1874. 6. listopada 1996. 24. siječnja

R[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Rafael Chylinski 6. siječnja 1694. 2. prosinca 1741. 9. lipnja 1991. 2. prosinca

U[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Urban II. 1042. 29. srpnja 1099. 14. srpnja 1881. 29. srpnja
Urban V. 1310. 19. prosinca 1370. 10. ožujka 1870. 19. prosinca

V[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Viktor III. oko 1026. 16. rujna 1087. 23. srpnja 1887. 16. rujna

Z[uredi VE | uredi]

Blaženik Datum rođenja Datum smrti Beatifikacija Spomendan
Zdenka Schelingová 24. prosinca 1913. 31. srpnja 1955. 14. rujna 2003. 23. studenog