Dodatak:Popis svjetskih dana

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
SiječanjVeljačaOžujakTravanjSvibanjLipanjSrpanjKolovozRujanListopadStudeniProsinac

Siječanj

Veljača

Ožujak

Travanj

Svibanj

Lipanj

Srpanj

Kolovoz

Rujan

Listopad

Studeni

Prosinac

Izvori

  1. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 60/7. Holocaust remembrance, 1. studenog 2005. (engl.)
  2. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 62/10. World Day of Social Justice, 26. studenog 2007. (engl.)
  3. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 56/262. Multilingualism, 15. veljače 2002. (engl.)
  4. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 21/2142. Elimination of all forms of racial discrimination, 26. listopada 1966. (engl.)
  5. Rezolucija Opće skupštine UN-a: World Down Syndrome Day, pristupljeno 19. ožujka 2016. (engl.)
  6. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 47/193. Observance of World Day of Water, 22. prosinca 1992. (engl.)
  7. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 62/122. Permanent memorial to and remembrance of the victims of slavery and the transatlantic slave trade, 17. prosinca 2007. (engl.)
  8. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 62/139. World Autism Awareness Day, 18. prosinca 2007. (engl.)
  9. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 60/97. Assistance in mine action, 8. prosinca 2005. (engl.)
  10. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 63/278. International Mother Earth Day, 22. travnja 2009. (engl.)
  11. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 59/26. Commemoration of the sixtieth anniversary of the end of the Second World War, 22. studenog 2004. (engl.)
  12. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 47/237. International Year of the Family, 20. rujna 1993. (engl.)
  13. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 57/249. Culture and development, 20. prosinca 2002. (engl.)
  14. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 55/201. Convention on Biological Diversity, 20. prosinca 2000. (engl.)
  15. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 57/129. International Day of United Nations Peacekeepers, 11. prosinca 2002. (engl.)
  16. Rezolucija Opće skupštine UN-a: ES-7/8. International Day of Innocent Children Victims of Aggression, 19. kolovoza 1982. (engl.)
  17. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 27/2994. United Nations Conference on the Human Environment, 15. prosinca 1972. (engl.)
  18. Izvještaj Svjetske zdravstvene skupštine (WHA): 58.13 Blood safety: proposal to establish World Blood Donor Day, 23. svibnja 2005. (engl.)
  19. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 49/115. Observance of World Day to Combat Desertification and Drought, 19. prosinca 1994. (engl.)
  20. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 55/76. Fiftieth anniversary of the Office of the United Nations High Commissioner for Refugees and World Refugee Day, 4. prosinca 2000. (engl.)
  21. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 57/277. Public administration and development, 20. prosinca 2002. (engl.)
  22. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 42/112. International Conference on Drug Abuse and Illicit Trafficking, 9. prosinca 1987. (engl.)
  23. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 52/149. United Nations International Day in Support of Victims of Torture, 12. prosinca 1997. (engl.)
  24. Obiljetnica međunarodnog dana novinara.
  25. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 47/90. The role of cooperatives in the light of new economic and social trends, 16. prosinca 1992. (engl.)
  26. Danas je Svjetski dan čokolade proslavite ga uz ove genijalne čokoladne recepte. pristupljeno 20. siječnja (hrv.)
  27. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 49/214. International Decade of the World's Indigenous People, 23. prosinca 1994. (engl.)
  28. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 54/120. Policies and programmes involving youth, 17. prosinca 1999. (engl.)
  29. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 62/7. Support by the United Nations system of the efforts of Governments to promote and consolidate new or restored democracies, 8. prosinca 2007. (engl.)
  30. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 49/114. International Day for the Preservation of the Ozone Layer, 19. prosinca 1994. (engl.)
  31. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 55/282. International Day of Peace, 7. rujna 2001. (engl.)
  32. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 40/202. Human settlements, 17. prosinca 1985. (engl.)
  33. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 44/236. International Decade for Natural Disaster Reduction, 22. prosinca 1989. (engl.)
  34. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 45/106. Implementation of the International Plan of Action on Aging and related activities, 14. prosinca 1990. (engl.)
  35. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 61/271. International Day of Non-Violence, 15. lipnja 2007. (engl.)
  36. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 62/136. Improvement of the situation of women in rural areas, 18. prosinca 2007. (engl.)
  37. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 35/70. World Food Day, 5. prosinca 1980. (engl.)
  38. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 47/196. Observance of an international day for the eradication of poverty, 22. prosinca 1992. (engl.)
  39. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 2/168. United Nations Day, 31. listopada 1947. (engl.)
  40. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 27/3038. Dissemination of information and mobilization of public opinion regarding problems of trade and development, 19. prosinca 1972. (engl.)
  41. Međunarodni dan međusobnog pomaganja. Studenski.hr, pristupljeno 11. veljače (hrv.)
  42. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 56/4. Observance of the International Day for Preventing the Exploitation of the Enivronment in War and Armed Conflict, 5. studenog 2001. (engl.)
  43. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 61/225. World Diabetes Day, 20. prosinca 2006. (engl.)
  44. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 51/95. Follow-up to the United Nations Year for Tolerance, 12. prosinca 1996. (engl.)
  45. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 60/5. Improving global road safety, 26. listopada 2005. (engl.)
  46. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 44/237. Second Industrial Development Decade for Africa, 22. prosinca 1989. (engl.)
  47. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 51/205. Proclamation of 21 November as World Television Day, 17. prosinca 1996. (engl.)
  48. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 54/134. International Day for the Elimination of Violence against Women, 17. prosinca 1999. (engl.)
  49. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 32/40. Question of Palestine, 2. prosinca 1977. (engl.)
  50. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 47/3. International Day of Disabled Persons, 14. listopada 1992. (engl.)
  51. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 40/212. International Volunteer Day for Economic and Social Development, 17. prosinca 1985. (engl.)
  52. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 51/33. Proclamation of 7 December as International Civil Aviation Day, 6. prosinca 1996. (engl.)
  53. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 58/4. United Nations Convention against Corruption, 31. listopada 2003. (engl.)
  54. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 5/423. Human Rights Day, 4. prosinca 1950. (engl.)
  55. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 57/245. International Year of Mountains, 2002, 20. prosinca 2002. (engl.)
  56. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 55/93. Proclamation of 18 December as International Migrants Day, 4. prosinca 2000. (engl.)
  57. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 58/220. Economic and technical cooperation among developing countries, 23. prosinca 2003. (engl.)
  58. Rezolucija Opće skupštine UN-a: 60/209. Implementation of the first United Nations Decade for the Eradication of Poverty (1997–2006), 22. prosinca 2005. (engl.)