Razgovor sa suradnikom:Charlybright

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Charlybright, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Charlybright") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! BlackArrow (razgovor) 12:22, 11. travnja 2013. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. BlackArrow (razgovor) 12:22, 11. travnja 2013. (CEST)

Prikaži kako će izgledati 2[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Nuvola apps important.svg Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 12:28, 11. travnja 2013. (CEST)

text NK Prigorje Markuševec[uredi]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.


Odgovor na pitanje u Kafiću:

Nema ograničenja za broj snimanja, ali da to ne bude često, iza napisanih nekoliko riječi, formatiranja, neke pogrješke... umjesto čestih snimanja imaš "Prikaži kako će izgledati", kao što je gore opisano/nacrtano.

Ponovit ću preporuku iz uputa: ako se bojiš da će ti izmjene biti izgubljene zbon nekog razloga, toplo preporučam vanjski editor (npr. PSPad koji ja rabim), u njima je uređivanje udobnije i efikasnije nego u pregledniku; svejedno koji izabereš, većina njih ima slične mogućnosti.

 • Bonč (razgovor) • Tagline: Iskustvo ovisi o količini uništene opreme. •  16:52, 11. travnja 2013. (CEST)

Ok, malo se jos moram uvjezbat!--Charlybright (razgovor) 14:12, 12. travnja 2013. (CEST)

WP:NIJE[uredi]

[1] Pročitajte što Wikipedija WP:NIJE. Kubura (razgovor) 03:19, 15. travnja 2013. (CEST)

Ne smije se - brisati tuđe izvore[uredi]

[2] Ne smije se brisati izvore koje se netko drugi potrudio naći. Kubura (razgovor) 03:20, 15. travnja 2013. (CEST)

Miješanje članaka[uredi]

[3] Ovo ne smijete. Kubura (razgovor) 03:21, 15. travnja 2013. (CEST)

[4] Šta je ovo? Malo ima č i ć, malo nema. Pa onda njemački tekst. I ovdje neki njemački.[5]
[6] "NK Prigorje Markuševec osnovan je 1975. godine u Markuševec." Ni padeža, ništa. Kubura (razgovor) 03:23, 15. travnja 2013. (CEST)