Razgovor sa suradnikom:Desiderius71

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi kôd]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio Wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Desiderius71, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Desiderius71") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 20:38, 9. siječnja 2020. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Prikaži kako će izgledati3.PNG

Information.svg Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.− Uspjeh je ključ života (razgovor) 19:17, 11. siječnja 2020. (CET)

Dobro si krenia[uredi kôd]

Samo naprid. Pročitaj Wikipedija:Uvodni tečaj. Nać ćeš dosta tega korisneg, a nima puno za čitat. Kubura (razgovor) 21:35, 14. siječnja 2020. (CET)

Vidi i ovo za Wikipedija:Slike. Kubura (razgovor) 23:44, 21. siječnja 2020. (CET)

Točke u godinama[uredi kôd]

Poštovani suradnik:Desiderius71, zahvaljujem na dosadašnjem doprinosu na hrvatskoj wikipediji. Molimo bih Vas da obratite pažnju na jedno pravilo hrvatske wikipedije a to je da se godine pišu sa točkom . na kraju. Ovo je moj ispravak na Vašem članku, pa možete vidjeti što je pravilno. Napominjem Vam ovo iz razloga što na pojedinim mjestima nakon godine pišete točku a na pojedinim je izostavljate. Želim Vam ugodno uređivanje sadržaja hrvatske wikipedije. Lipi pozdrav s Vuč`polja. --Domjanovic (razgovor) 17:57, 3. veljače 2020. (CET)

Slike[uredi kôd]

Poštovani, u slikama koje ste nedavno postavili ([1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]) niste naveli odgovarajuće licencije. Nije dovoljno samo ispuniti infosliku, treba navesti i odgovarajuće licencije kako ne bi došlo do kršenja autorskih prava. U slučaju da ih ne upišete, Vaše će slike biti obrisane.

K tome, vodite i računa o veličini slika – korice knjiga ne bi trebale biti veće od 300x300 piksela. Također, pokušajte ne stavljati previše slika u isti članak jer članci nisu puka skladišta datoteka. Za više informacija pročitajte Wikipedija:Slike/Oznake za slike. Hvala na razumijevanju. --Pajo Pajimir 19:04, 12. veljače 2020. (CET)