Razgovor sa suradnikom:Expoundingmachine

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Expoundingmachine, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Expoundingmachine") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --Maestro Ivanković 19:36, 16. studenog 2015. (CET)

Izvori i tipka "Prikaži..."[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je potrebno doprinose potkrijepiti izvorima. Više na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora. Hvala na razumijevanju.

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Maestro Ivanković 19:39, 16. studenog 2015. (CET)

Pravila i smjernice[uredi]

Pozdrav Expoundingmachine! "Borba za ljudska prava je neotuđiva." – da, to je svakako činjenica i istina, ali je jednako tako istina i činjenica da Wikipedija ima svoja pravila i smjernice uređivanja kojih se svi trebamo pridržavati! Stoga ti savjetujem da svakako pročitaš smjernice Što Wikipedija nije i Nepristrano gledište. Maestro Ivanković 20:14, 16. studenog 2015. (CET)

Samo sam prenosio rezultate referenduma, presuda vrhovnih sudova, odluke parlamenata, stavove ključnih sudionika i kronologiju događaja koji su prethodili. Nisam unosio nikakve stavove. Čitatelj će biti informiran, a priklanjanje nekoj opciji stvar je odluke osobe koja čita, bilo da je čitatelj, čitateljica ili nešto treće. Expoundingmachine (razgovor) 20:27, 16. studenog 2015. (CET)
Pokušao sam pisati na tvojoj stranici za razgovor ali mi ne da. Expoundingmachine (razgovor) 20:46, 16. studenog 2015. (CET)
Ne da ti zato jer je moja SZR trenutačno (zbog učestalog vandaliziranja) zaštićena za neprijavljene i nove suradnike: no moći ćeš mi pisati za četiri dana kad te Wikipedijin sustav automatski potvrdi za suradnika. Maestro Ivanković 20:55, 16. studenog 2015. (CET)
Zašto mi se ne vidi poruka na stranici za razgovor članka Homoseksualnost? Expoundingmachine (razgovor) 20:51, 16. studenog 2015. (CET)
Evo, sad se vidi... Smiley.svg Bio je u pitanju mali tehnički problem na stranici (riješio ga je kolega SpeedyGonsales). Maestro Ivanković 21:15, 16. studenog 2015. (CET)

O razgovorima[uredi]

Information.svg
Pozdrav! Druge suradnike poštujemo tako što im odgovaramo na njihovoj stranici za razgovor. Na taj način sugovornik će dobiti obavijest o novoj poruci. Kako bi komunikacija između suradnika bila što uspješnija, molimo proučite kako održavati razgovor među suradnicima. Hvala na razumijevanju.

--Maestro Ivanković 20:43, 16. studenog 2015. (CET)

O uređivanjima članka Homoseksualnost[uredi]

Pozdrav Expoundingmachine! Reagirao sam na molbu starijeg i iskusnijeg suradnika Riddlemastera pa sam članak "Homoseksualnost" zaključao na jedan dan zbog vašega međusobnoga uređivačkoga "rata" (ako bude potrebe, zaštita će biti i produžena). Riddlemasteru sam također poručio – a sada to isto savjetujem i tebi – da vaša različita shvaćanja u vezi uređivanja spomenutoga članka najprije koliko-toliko usuglasite na stranici za razgovor članka. Svakako pročitaj i smjernice na koje sam te uputio. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 20:43, 16. studenog 2015. (CET)

Counterpart[uredi]

Već drugi put, riječ counterpart može se prevesti kao ostatak (Irske, otoka) u ovom slučaju. U hrvatskom jeziku ne postoji riječ counterpart, kao ni ereignisse itd. SpeedyGonsales 23:32, 28. studenog 2015. (CET)

Izvori[uredi]

[1] Potrebno je navesti izvor. Pročitaj Wikipedija:Navođenje izvora. Kubura (razgovor) 17:15, 17. siječnja 2016. (CET)

[2] Jesi li zaboravio? Kad već brišeš veću količinu sadržaja za koju smatraš da je netočna, a nadomještaš novom, onda se potrudi naći izvor za nadomješteno. Kubura (razgovor) 10:39, 15. srpnja 2016. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Nuvola apps important.svg Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! --Ivica Vlahović (razgovor) 13:15, 2. veljače 2016. (CET)

Savjet[uredi]

Pročitajte Wikipedija:Međuwikipoveznice. Kubura (razgovor) 03:02, 22. listopada 2016. (CEST)