Razgovor sa suradnikom:Kkgeodet

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Kkgeodet, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Kkgeodet") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli!


Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Fizikalna geodezija bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice i stilski urediti članak. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--D tomAero-stub img.svg 19:36, 24. ožujka 2010. (CET)

Odgovor[uredi]

Pozdrav. Slijedom postavljenog pitanja, a vezano uz dostavljanje dozvole za tekstove od tvog profesora, cijenili bi kada bi on izričito izjavio da iste daje pod uvjetima licenca Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.hr) i GNU-FDL licencije (http://hr.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:Tekst_GNU_Free_Documentation_License).


Primjer možeš vidjeti ovdje Wikipedija:Dopuštenja za korištenje sadržaja. Takvu dozvolu možeš poslati staviti na navedenu stranicu, stranicu za razgovor članka kojeg misliš napisati, ili možeš nekome od administratora na e-mail.

Što se tiče oblikovanja tekstova, bilo bi poželjno kad bi stavio pokoju wikipoveznicu i barem malo ga oblikovao. Stojim na raspolaganju za dodatna razjašnjenja. Pozdrav--Ex13 (razgovor) 18:24, 12. travnja 2010. (CEST)

Fizikalna geodezija[uredi]

Kkgeodet, slijedi gore navedene upute za nastavak uređivanja na Wikipediji, a članak Fizikalna geodezija je vraćen, malo dotjeran, slobodno ga nastavi uređivati uz pomoć uvodnog tečaja, a za sve ostale savjete, slobodno nam se obrati, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 18:42, 12. travnja 2010. (CEST)

Kartografi[uredi]

Molim te da članak imenuješ prvo imenom pa onda prezimenom osobe o kojoj pišeš. Pogledaj Wolfgang Lazius i uzmi moj izmjenu za primjer kako započeti članak. Hvala na razumijevanju i pozdrav :-)--Braco (razgovor) 21:31, 12. svibnja 2010. (CEST)

Opet te molim da članke ne započinješ prezimenom nego imenom. Hvala na razumijevanju.--Braco (razgovor) 21:50, 12. svibnja 2010. (CEST)

O kojem se članku radi? Naziv se mijenja premještanjem članka na novi naziv. Inače evo ja mijenjam nazive članaka koje si dosad završio.--Braco (razgovor) 21:58, 12. svibnja 2010. (CEST)

Nema na čemu :-). Molim te obrati pažnju na potpisivanje na stranicama za razgovor sa drugim suradnicima. Evo kako ćeš to napravit:
Potpis.gif

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na tipku prikazanu na slici desno. Hvala na razumijevanju.

--Braco (razgovor) 22:30, 12. svibnja 2010. (CEST)