Razgovor sa suradnikom:Lpri

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi kôd]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Lpri, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 17:06, 16. srpnja 2011. (CEST)

Odgovor na pitanja u kafiću[uredi kôd]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Najprije, na stranicama za razgovor molim vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane.

Nadalje, članak Fiumana je prepisan s foruma, i kao takav će biti izbrisan. Tu kršite dvije stvari: prepisivanje i uzimate nepouzdan izvor kao što je forum. Članci koji se doslovno prepisuju se brišu bez objašnjenja, a ukoliko suradnik nastavi takvim "doprinosima", biva blokiran. Predlažem da za početak proučite Uvodni tečaj, a poveznice na njega imate na vrhu ove stranice.

Evo odgovora i na pitanja u kafiću. Ime članka ne možemo mijenjati. Ukoliko ste (pretpostavljam) dali krivo ime članku, proučite upute o premještanju članaka. Brisanje članaka je dozvoljeno samo administratorima. Ukoliko mislite da je članak za brisanje, na početku stavite predložak {{bris}} pa će ga netko od administratora izbrisati, naravno, ukoliko je članak za brisanja. Lijep pozdrav!--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 10:59, 4. rujna 2011. (CEST)

Crveni[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste!


Zbog ovoga; to je očito napadačko ponašanje. Zbog toga što ste novi, kažnjeni ste samo sa jednim danom. --Zeljko (razgovor) 15:25, 4. rujna 2011. (CEST)

Odgovor na primjedbe u kafiću[uredi kôd]

Poštovani suradniče: ukoliko želite doprinositi na Wikipediji, doprinosite po pravilima. Ako ih je većina suradnika savladala i njima nije komplicirana, kako to da je Vama komplicirana? Ili želite stvari preko noći? Po pitanju izbrisanog članka, ukoliko ga želite nadopunjavati (bez kopiranja i prepisivanja), rado ću ga vratiti da napravite to što ste naumili. O tome istom članku na talijanskom ne želim raspravljati niti me zanimaju njihovi izvori.

Što se tiče članaka s krivim podatcima: nitko nije bezgrešan, pa niti suradnici Wikipedije. Svi smo od krvi i mesa, i svakome se događaju greške, tako da izjava

Wikicitati „Očito neki mogu bilo šta pisati i o bilo kojoj stvarčici.”

uopće nije na mjestu. Do nekog sljedećeg uređivanja, lijep pozdrav!--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 15:53, 4. rujna 2011. (CEST)

Nepravilno postavljena datoteka[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 20. rujna 2011. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Braco dbk 02:42, 6. rujna 2011. (CEST)