Razgovor sa suradnikom:MatejL/Arhiv1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija


Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Dalibor Bosits 17:34, 22. listopad 2007. (CEST)

Pozdrav, vašem članaku Mahovine i lišajevi nedostaju wikipoveznice!! Dalibor Bosits 17:47, 22. listopad 2007. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 17:33, 21. ožujak 2008. (CET)

Jeppe Aakjaer[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Jeppe Aakjaer bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima wikipedije potrebno je obratiti pažnju i dodati wikipoveznice, kategoriju, interwiki poveznice i stilski urediti članak. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 21:19, 22. ožujak 2008. (CET)

Alvar Aalto[uredi kôd]

Več ga imamo: Alvar Aalto. --Pancho W. Villa (razgovor) 20:05, 10. srpanj 2008. (CEST)

Tablica[uredi kôd]

Nije problem, vidio sam da se malo raspala :) Pozdrav --Suradnik13 (razgovor) 18:11, 12. srpanj 2008. (CEST)

uklanjanje sadržaja[uredi kôd]

vjerojatno je bilo slučajno, ali, sadržaj sa stranica za razgovor se ne briše, ako želiš očistit stranicu za razogovor, možeš ju arhivirati. Pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 20:10, 12. srpanj 2008. (CEST)

Trenje[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Trenje bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima wikipedije potrebno je obratiti pažnju i dodati wikipoveznice, kategoriju, interwiki poveznice i stilski urediti članak. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 00:15, 13. srpanj 2008. (CEST)

bok, probaj stavljati te poveznice s malo više smisla, recimo u članku o glazbi starog vijeka nije baš potrebna poveznica na "liniju" u likovnom smislu ili link na "građani". --Dalibor Bosits © 00:46, 13. srpanj 2008. (CEST)
pogledaj si na vrhu ove stranice, više uputa ima ovdje, za boje pogledaj ovo, pa možeš sam stavit boje koje želiš.--Dalibor Bosits © 11:05, 13. srpanj 2008. (CEST)
ako budeš marljiv sigurno će to netko primijetiti ;), potpis se stavlja sa četiri tilde: ~~~~, više ovdje. --Dalibor Bosits © 11:52, 13. srpanj 2008. (CEST)

Nefrtem[uredi kôd]

Što je to krivo kod članka Nefertem? Piše se grešaka, ne grška!--Lord Valentinijan (razgovor) 13:16, 13. srpanj 2008. (CEST) Hvala na nagradi (što sam ja tako dobro učinio?). Pa evo, članak Amaunet, valjda ju znate, je sređen.--Lord Valentinijan (razgovor) 18:44, 15. srpanj 2008. (CEST)

Nomadi i razdvojbe; glavna stranica[uredi kôd]

Kad postoji nekoliko različitih pojmova istog imena, radimo slijedeće:

- svaki pojam opisujemo na posebnoj stranici (iznimke su kad se radi o nečemu što se može valjano opisati u 2-3 rečenice, pa posebne stranice nemaju previše smisla) - na vrhu svake (posebne) stranice je poveznica koja upućuje na razdvojbenu stranicu

Glavna stranica je u redu (prikazuje mi se 13. srpnja), problem je u tvom web pregledniku. Obriši međuspremnik (cache), ili počni rabiti Firefox :-) SpeedyGonsales 15:33, 13. srpanj 2008. (CEST)

Ne brini za ono, netko od admina će obrisati a i stavio sam predložak {{bris}}--Saxum (razgovor) 12:24, 15. srpanj 2008. (CEST)

Kod takvih članaka samo stavi predložak {{bris}} koji adminima daje do znanja da članak treba obrisati i oni će ga ubrzo obrisati, i ne moraš upozoravati suradnike kod svakog takvog članak jer admini i ovako sve to vide. Pozdrav --Saxum (razgovor) 12:31, 15. srpanj 2008. (CEST)

Novom članu[uredi kôd]

Da vam poželim dobrodošlicu, i dam malenu preporuku. Doprinos vam je većinom u razgovorima. Mi ovdje ne primamo naredbe od nikoga. Ovdje se piše, ako se što ima. Nagrade dobivaju oni koji se iskažu, no i njih imamo svakakvih ... one se ne žicaju. Znači bez naređivanja i žicanja... i malo pročitajte pravila o ponašanju i postupanju na wikipediji. Pozdrav. --Zeljko (razgovor) 12:36, 15. srpanj 2008. (CEST)

Pozdrav, molim te nemoj stavljati predloške napamet kao što si to ovdje napravio ako ne znaš čemu služe [1]. Stavio si da je članak prepisan iz neke knjige a uopće nisi naveo iz koje.--Saxum (razgovor) 19:25, 15. srpanj 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Pozdrav. Molio bih te da ubuduće ne postavljaš slike koje si preuzo s interneta i kojima ne znaš autora jer tako kršiš wikipedijina pravila o slikama, a i same slike budu ubrzo izbrisane. Ako ti nešto nije jasno glede njih, možeš pogledati ovdje a i pitati mene ili nekoga drugog suradnika.--Saxum (razgovor) 22:08, 15. srpanj 2008. (CEST)

Nije potrebno[uredi kôd]

Već postoji Dodatak:Abecedni popis naselja u Republici Hrvatskoj --Suradnik13 (razgovor) 13:31, 16. srpanj 2008. (CEST)

od kud je ova slika tvoja? ;) --Dalibor Bosits © 17:58, 16. srpanj 2008. (CEST)
A kako si ju to napravio? --Dalibor Bosits © 18:00, 16. srpanj 2008. (CEST)
što sa photoshopom? ja obično s njim, ti? --Dalibor Bosits © 18:04, 16. srpanj 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 3 dana!

Razlog je: kršenje autorskih prava, prodavanje magle :)


Mašta ti je nikakva, laži bezveze, iako me tako dobro nasmijalo. Ha gle, već si bio upozoren za slike, vidim da nisi shvatio ozbiljno, a stvar ozbiljnom je, sad ćeš dobit blok na tri dana i zabranu postavljanja slika na tri mjeseca, nakon čega ćeš možda bolje shvatit ozbiljnost ovoga. Brojke bi bile manje, ali ne toleriram obmane :D, kad se vratiš, bilo bi mi drago vidjeti malo više dobrih namjera. Lijep pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 18:23, 16. srpanj 2008. (CEST)

Poveznice[uredi kôd]

U člancima 1, 2, 3, ne bi trebalo biti problem odmah staviti poveznice. Ukoliko ima problema, evo mjesta Wikipedija:Tečaj (Wikipoveznice) koje može biti od pomoći. Pozdrav. --Sanya (razgovor) 11:06, 20. srpanj 2008. (CEST)

Branimire, slike možeš pronaći ovdje, samo ih trebaš utaknuti u članak pomoću koda [[Slika:upiši_ime_slike.jpg]].--Vatrena ptica 12:47, 20. srpanj 2008. (CEST)

bok, zamolio bih te ako može, da ne uređuješ tuđe suradničke stranice, osim ako te oni to sami ne zatraže, pozdrav ;o)--Dalibor Bosits © 21:41, 20. srpanj 2008. (CEST)
a znam, svejedno, to je na tom suradniku ako želi, a ako te zamoli za pomoć onda ok. --Dalibor Bosits © 21:45, 20. srpanj 2008. (CEST)

Daj mi link, da vidim što si još pisao. --Zeljko (razgovor) 21:10, 7. rujan 2008. (CEST)

Život i Običaji -pusti povijest i kraljeve[uredi kôd]

Branimire. Tema je Život i kultura starih Rimljana (tako si naveo), treba izbaciti, politiku, kraljeve, a uz njih i Gale, Etruščane. Oni su bitni tek utoliko ukoliko su imali utjecaja na formiranje i kulturu oskičko-umbrijskih i latinsko-faliskičkih plemena, a o tome nema ni riječi. Tema je njihov život i običaji i ono što uz to pripada, a to je materijalna, duhovna i socijalna kultura.

Povijest kraljeva i povijest koji su utjecali na Rim uopće možeš prebaciti pod Rim ili naći pogodan naslov i za tu temu. Oni nisu tema ovog članka. --Zeljko (razgovor) 16:05, 18. rujan 2008. (CEST)

Bok Branimire, bi li htio još malo doraditi članak Povijest Egipta, da to liči na nešto. Lijep pozdrav --Dalibor Bosits © 00:41, 28. rujan 2008. (CEST)

Strpljenje[uredi kôd]

Branimire, molim te prestani postavljati isto pitanje na više stranica. Jasno ti piše na suradničkoj stranici da imaš zabranu postavljanja slika do danas, to znači do isteka današnjeg dana. Lijep pozdrav --Roberta F. 15:32, 16. listopad 2008. (CEST)

Branimire, imaš zabranu još do ponoći i nemoj danas postavljati slike. Znači, ako već želiš postaviti slike, možeš postaviti sutra, 17. listopada neku sliku (nadam se po svim pravilima postavljanja datoteka). Lijep pozdrav. --Roberta F. 15:38, 16. listopad 2008. (CEST)

Suradničko ime[uredi kôd]

Branimire, zahtjev za promjenu suradničkog imena podnesi ovdje. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:35, 18. listopad 2008. (CEST)

Članak se u tražilicama pojavi nakon par dana. --Dalibor Bosits © 18:46, 18. listopad 2008. (CEST)

Nije grijeh nešto uradit, a ne samo stavljat predloške!Pozdrav!--Uskboy 15:08, 22. studeni 2008. (CET)

Pozdrav MatejL. Glasovanje za jubilarni članak je završilo, pa je uklonjen tvoj glas. --Valentina (razgovor) 11:51, 27. lipnja 2009. (CEST)[odgovori]