Razgovor sa suradnikom:Momčilo Elezović

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Momčilo Elezović, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Momčilo Elezović") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 19:29, 17. lipnja 2015. (CEST)

Hrvatski kao materinski[uredi]

Nije baš da ga govorite kao hr-N, nego kao hr-3. Iz ovog Vašeg uređivanja [1] to je poprilično vidljivo. Kubura (razgovor) 03:55, 18. lipnja 2015. (CEST)

Kad uz jezik stoji oznaka "3", znači da ga (vrlo) dobro govorite, ali Vam se još provlače pogrješke. Unutrašnjih -> unutarnjih, bezbjednosti -> sigurnosti, paralelno -> usporedno, geografskom -> zemljopisnom, bolje je reći "sustav" nego "sistem". Znanost i nauk nisu isto; znanost je sciencia, a nauk doctrina.
Inače, mi Vam znanje jezika rangiramo od 1 do 3. Oznaka N znači da Vam je jezik materinski, što znači jedan dublji osjećaj jezika.
Obradovat ću Vas jednom dobrom viješću. Hrvatsko-srpski odnosi u načelu idu ka polaganom opuštanju, smirivanju, napetosti popuštaju čak i kad se čini da se stvari otimaju nadzoru i da će opet past cipačina. Opuštanje i poboljšanje ide osobito dobro kad nema međunarodnih "posrednika" (većina njih dolazi mutiti vodu) i onih (domaćih i inozemnih) šta bi obnavljali neke Jugoslavije, obnavljali odnose nacionalne nadređenosti i podređenosti koji su postojale u Jugoslavijama ili nametali serbokroatizam. Kad nas puste svakog ići svojim životnim putem, onda se najbolje slažemo.
Pohvala za trud što pišete hrvatskim. Kubura (razgovor) 04:09, 18. lipnja 2015. (CEST)

Malo savjeta - uvodni tečaj[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Tek kad ga pročitate, nastavite s uređivanjem. Kubura (razgovor) 04:18, 18. lipnja 2015. (CEST)

Savjet međuwikipoveznice[uredi]

Pročitajte Wikipedija:Međuwikipoveznice. Ne znam jeste li ovo [2] pisali Vi, a ako jeste, onda pomoću gornjeg naputka možete naći članak s druge Wikipedije s kojim možete članak s hr.wiki. Kubura (razgovor) 04:31, 18. lipnja 2015. (CEST)

Što ne uklanjati[uredi]

[3] Ovdje ima opaska zvana "pojasniti". To se ne briše, nego se mora navesti ono za šta se je zamolilo. Kubura (razgovor) 05:10, 18. lipnja 2015. (CEST)

Uklanjanje velikih količina sadržaja[uredi]

Uklanjanje velikih količina sadržaja [4] bez ikakva objašnjenja na SZR nije dopustivo. To osobito vrijedi ako je sadržaj referenciran. Za ovakve stvari suradnici bivaju blokirani na duže vrijeme. Kubura (razgovor) 05:16, 18. lipnja 2015. (CEST)

[5] "Uklanjenje" sadržaja :))))))
Gadno je to kad se sadržaj pridruži klanu ili udruži u klan :)))
Šalu na stranu. Slažem se da je dobra stvar naći bolju formulaciju, s time da preformuliranje ne postane krabulja za skrivanje političkih i sličnih nepodopština. Kubura (razgovor) 21:00, 19. lipnja 2015. (CEST)

Odg. Brisanje[uredi]

Strpi se još malo jer nisi automatski potvrđeni suradnik. Dvije stranice koje si zahtijevao su otvorene, pa ćeš za koji dan moći uređivati ih.--MaGaporuči mi 22:55, 19. lipnja 2015. (CEST)

[6] Županija, ne "kanton". Kubura (razgovor) 05:02, 22. lipnja 2015. (CEST)

Premjestanje[uredi]

Molio bih te da prestaneš premještati naselja u BiH. Na ovoj wikipediji nazivi gradova i mjesta su na hrvatskome jeziku. A prije ovakvih masovnih promjena posavjetuj se s ostalim suradnicima.--Šokac 21:33, 21. lipnja 2015. (CEST)

Da ti bude jasnije pročitaj ovo https://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor:Uskoplje bit će ti lakše razumjeti :) --Šokac 21:38, 21. lipnja 2015. (CEST)
Službeni glasnik RS okači mačku o rep. Mislim da Hrvate nitko iz BL nije pitao koji su njihovi nazivi naselja. Ne znam kako je prema tebi postojao popis stanovništva u Općini Šamac 1991. godine kao što stavljaš, kad je 1991. postojao samo Bosanski Šamac i prema vama. --Šokac 21:57, 21. lipnja 2015. (CEST)
U smišljanju novih naziva sigurno je sudjelovao i Emil Vlajki podpredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda da se malo našalimo :) Naravno da necemo pisati Šamac, kad ga mi zovemo Bosanski Šamac, vi Pécs Pečuj a mi Pečuh itd.--Šokac 22:21, 21. lipnja 2015. (CEST)

Puce Prikaži kako će izgledati u članku Republika Srpska[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku Republika Srpska, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22.06, 23. lipnja 2015. (SEV)

Puce Prikaži kako će izgledati u članku Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22.08, 23. lipnja 2015. (SEV)

Naselja u BiH[uredi]

Postoji poseban oblik naslova kada se radi o nazivima koji imaju više značenja u slučaju da je jedan o njih naselje u BiH. Ide ovako: Ime naselja (Ime općine, BiH) pa je tako Kopčići (Prozor-Rama, BiH).

P.S. Selo u Gornjoj Rami su Rumboci, ne Rumboke. Face-wink.svg Lijep pozdrav!--MAN_USK recider 16:58, 24. lipnja 2015. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Stop hand nuvola.svg Ovo vam je posljednje upozorenje! Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Budete li ignorirali ovu uputu, bit ćete blokirani!--Ivica Vlahović (razgovor) 04:23, 25. lipnja 2015. (CEST)