Razgovor sa suradnikom:Obilic

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Obilic, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 19:21, 30. siječnja 2012. (CET)

Vanjske poveznice, izvori i sažetak[uredi]

Obilicu, Wikipedija je enciklopedija, a ne mjesto prikupljanja vanjskih poveznica. Wikipedijini članci trebaju biti dovoljni sami za sebe, bez dodatnih vanjskih objašnjenja. Ako neki pojmovi u članku zahtijevaju dodatna objašnjenja, to se čini povezivanjem wikipoveznicama unutar Wikipedije, a ne postavljanjem vanjskih poveznica. Prihvatljivo je dodavati poveznice na one stranice čiji je sadržaj kvalitetan i opsežan, ali nije smisao postavljati kratke članke na Wikipediji, a zatim dodavati vanjske poveznice kao nadopunu skromnog članka. Također, mora se biti vrlo temeljit i redovito popisati izvore s kojih su preuzeti podatci za životopise živih osoba. Članci ili podatci u člancima koji sadrže kontroverzne pojedinosti, bilo u negativnom ili pozitivnom svjetlu, a nemaju popisane vjerodostojne izvore, trenutačno trebaju biti obrisani iz članaka, stranica za razgovor i suradničkih stranica, jednostavno rečeno, Wikipedijine baze podataka. Wikipedijini članci o živim osobama mogu naškoditi životu, privatnom i javnom, te osobe. Isto tako sažetak ne služi za komentare već tome služe stranice za razgovor. Lijep pozdrav --Roberta F. 20:24, 30. siječnja 2012. (CET)

Smjernica 60 minuta[uredi]

Svakako preporučam pročitati. Uskakati s predloškom {{bris}} nakon samo dvije minute u članku od kojega bi nešto moglo biti, nije lijepo. Hvala na razumijevanju!--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 15:44, 6. veljače 2012. (CET)

Suradnička stranica[uredi]

Suradnička stranica služi da biste se ukratko opisali drugim suradnicima, a ne za vježbanje. Ukoliko želite vježbati, postoji stranica za to. Vaša suradnička stranica je obrisana. Hvala na razumijevanju!--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 15:48, 6. veljače 2012. (CET)

Tema i odgovor[uredi]

Obilicu, molim te pročitaj još jednom upute koje sam ti napisala, jer ovaj odgovor nije povezan s mojim savjetima i razumijevanjem poveznica koje sam preporučila proučiti. Lijep pozdrav --Roberta F. 17:52, 6. veljače 2012. (CET)

Jezik[uredi]

Na ovoj wikipediji je službeni jezik pisanja hrvatski jezik. Lijep pozdrav.--Culo-sija Mil Land Vehicle Icon.svg 10:10, 6. prosinca 2013. (CET)

"Jutarnji list je listopada 2013. obiležio Wikipediju na hrvatskome jeziku kao pristrasnu Wikipediju kojom upravljaju radikalski desničari." Koji je ovo jezik?--Culo-sija Mil Land Vehicle Icon.svg 20:27, 6. prosinca 2013. (CET)

Klikeri?[uredi]

Imaš li neku drugu zabavu osim da se igraš sa zastavicama? Smatraj da si upozoren i da se kloneš vandalskog ponašanja. --Markus cg1 (razgovor) 16:52, 23. ožujka 2014. (CET)

Navođenje izvora[uredi]

Druga wikipedija ne može biti izvor [1]. Treba naći prikladan izvor.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 07:48, 26. travnja 2014. (CEST)

To se ne navodi na toj stranici, osim da je stranka u nekoj koaliciji koja ima ukupno dva zastupnika, ako sam dobro vidio. Inače, ne vidim ni na gdje je taj podatak o jednom zastupniku na en.wiki?--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 17:01, 26. srpnja 2014. (CEST)


Jezik[uredi]

Nuvola apps important.svg Skrećemo pozornost na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj Wikipediji − hrvatski jezik, te da doprinosi na drugom jeziku nisu dopušteni. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, molimo odaberite odgovarajuću inačicu Wikipedije gdje je taj jezik službeni. Hvala na razumijevanju.--Maestro Ivanković 10:31, 13. listopada 2014. (CEST)

U vezi gornje upute, ovdje si sam sebi odgovorio. Lijepo molim za više pažnje u budućim uređivanjima. Srdačan pozdrav, --Maestro Ivanković 10:36, 15. listopada 2014. (CEST)

Izvori (opet)[uredi]

Za ovo [2] treba navesti izvor.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 08:07, 14. listopada 2014. (CEST)

Dodaj temu[uredi]

Pozdrav! Lijepo molim da u budućim porukama, odnosno razgovorima sa suradnicima pazite na novi odlomak ("Dodaj temu" ili ==Naslov==), kako bi vaše poruke bile izdvojene u zasebno poglavlje, a ne potpisane pod razgovore drugih (kao što ste učinili ovdje). Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 10:44, 15. listopada 2014. (CEST)

Izvori (po treći put)[uredi]

[3]Upozoravam opet da doprinose, pogotovo one koji su potencijalno sporni, potkrijepite vjerodostojnim referencijama. Hvala na razumijevanju.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 19:14, 17. listopada 2014. (CEST)