Razgovor sa suradnikom:Physicalgenetics

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Physicalgenetics, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 14:58, 26. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Alexandra Stan bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga književnoga jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--MaGa 08:19, 30. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Alexandra Stan[uredi kôd]

Za početak, datum rođenja u zagradi pišemo bez "rođena", dakle samo datum kojega nije od viška staviti u poveznice. Cijeli članak obiluje pravopisnim greškama, koje je potrebno ispraviti prije nego zatražite vraćanje članka u glavni prostor. U hrvatskom jeziku godine su redni brojevi, što se skoro nigdje ne vidi u članku. Za ostalo ću samo navesti natuknice:

  • "...studira drugu godinu u Fakultetu o Menadžmentu..." (?)
  • posvojni pridjevi u hrvatskom se pišu malim slovom (dakle, ne Rumunjski, već rumunjski), osim ako ne čine ime
  • imamo hrvatsku riječ za internacionalni
  • "...dosegnula prvo mjesto u rumunjskim Top 100 Hitovima..."
  • izbjegavati doslovno prevođenje s engleskog: "In 2009" se ne prevodi kao "U 2009."
  • "Izdan: Rujan 2011" (zašto je rujan velikim slovom?)
  • "Glazbeni Video" (zašto je video velikim slovom?")
  • "Certification" (?)

Hvala na razumijevanju.--MaGa 09:26, 31. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Ispravke[uredi kôd]

Prvo sam se htio s Vama svađati, ali ću ipak polako sve ispraviti i onda zatražiti da se članak vrati u glavni prostor.

Evo isto par natuknica:

  • Hvala za ovo "rođena", nisam to znao, jer sam kopirao od jedne druge pjevačice, Inne, gdje u članku piše "Elena Alexandra Apostoleanu (rođena 16. listopada 1986.) poznatija kao Inna, je dance pjevačica iz Mangalije, Rumunjska."
  • Dodane točkice poslije godina, inače sam cijeli tekst najprije kopirao od engleske inačice, pa sam zaboravio dodati točke
  • Ispravljeno "na Fakultetu o Menadžmentu" - nadam se da je tako točno
  • Trebali biste bolje provjeriti, ali ako ne griješim, "... na Rumunjskim Top 100 hitovima" je točno napisano, zato što se to ne odnosi na rumunjske Top 100 hitove, nego "Romanian Top 100", kao što vidimo ovdje "The Romanian Top 100 is the national airplay-based singles chart of Romania. It is weekly and it started running in 1996..." Dali je možda pravilnije napisati "...na "Rumunjskim Top 100 hitovima"" ili "... na Rumunjskim Top 100 hitovima" ili ipak "... na rumunjskim Top 100 hitovima"?

Nebrinite, taj dio gramatike "hrvatski", "njemački", "poljski"... znam.

  • "internacionalni" ispravljeno u "međunarodni"
  • ispravljeno u "... na rumunjskim Top 100 hitovima" - opet se nadam da je sada točno
  • ispravljeno "2009. godine..."
  • rujan je bio velikim slovom čisto iz preglednosti, sada je ispravljeno
  • ispravljeno "Glazbeni video"
  • ispravljeno "Certifikati" - ako i tu ima neka hrvatska riječ, slobodno recite
  • Znam da sadržaj, gramatika a niti poveznice nisu bile dobre, i htio sam staviti natuknicu da članak nije dovršen, ali koliko sam shvatio, ta se natuknica stavlja samo ako članak ne daje skoro nikakve ili vrlo male informacije. Ja ipak ne mogu cijeli dan sjediti za računalom, pisati to i ispravljati greške, nego sam ovo bio za početak napisao da barem nešto ljudi otkriju, i onda sam svaki put po malo ispravljao, dodao sliku itd.
  • I ispričavam se na oduzetom vremenu i živcima, novi sam na wikipediji i još imam tek 16 godina, tako da se opet ispričavam na gramatici :)
  • Ovo je zasada to, još neću tražiti da se premjesti u glavni prostor jer znam da članak nije dovršen, kroz par dana ću ga uređivati još.
  • I da, pročitat ću sva pravila wikipedije kad stignem.

Hvala i ljep pozdrav! Physicalgenetics (razgovor) 16:09, 31. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Svađati? Zašto? Vodite računa da se Wikipedija uređuje u slobodno vrijeme, i trošiti tuđe slobodno vrijeme (da bi netko ispravljao Vaše greške) je u najmanju ruku neodgovorno. Hvala za Elenu, ispravljeno je. Nismo bezgrešni, potkradu se svima greške. Inače, sve o pisanju životopisa imate ovdje. Utjecaj engleskoga je prevelik, i to svakako trebamo izbjegavati. Po pravopisu se točno zna gdje je malo, a gdje veliko početno slovo. Za naziv ljestvice nisam siguran, zato sam i napisao da "rumunjski" može doći velikim slovom ukoliko je dio imena, i to na njegovu početku. Za ubuduće, ukoliko članak nije dovršen, stavi se predložak {{radovi}}, s tim da on ne može stati u članku do u beskonačnost. Na kraju: vodite računa da članak stoji na stranici za razgovor 2 tjedna. Ukoliko u tom roku ne zatražite premještanje članka u glavni prostor, isti će biti obrisan. Ugodan dan.--MaGa 17:01, 31. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]
P.S. Prakticira se odgovarati suradnicima na njihovim stranicama za razgovor, jer će jedino tako dobiti obavijest o odgovoru, a u suprotnom im Vaš odgovor ovdje može promaći.--MaGa 17:02, 31. srpnja 2011. (CEST)[odgovori]

Alexandra Stan (nastavak)[uredi kôd]

Vidim da ste počeli članak sređivati, ali ovdje ne vidim da ste zatražili premještanje članka u glavni prostor. Produžit ću rok za sređivanje za još 7 dana, pa probajte srediti do tada članak i zatražiti premještanje, u suprotnom članak će biti izbrisan. LP --MaGa 11:53, 22. kolovoza 2011. (CEST)[odgovori]