Razgovor sa suradnikom:Silver hr

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Silver hr, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! Kubura (razgovor) 06:48, 3. ožujka 2012. (CET)[odgovori]

Iđe li kako?[uredi kôd]

Iđe li kako, Silvere? Kubura (razgovor) 06:54, 3. ožujka 2012. (CET)[odgovori]

Imena naselja[uredi kôd]

[1] Imaj na umu da imena naselja u Republici Hrvatskoj pišemo onako kako su navedena u Narodnim novinama. Kubura (razgovor) 05:35, 4. ožujka 2012. (CET)[odgovori]

Ma ono sam ti spomenuo glede činjenice da si se naveliko namijenjao imena u samo nekoliko dana. A ipak si novi suradnik. Pa sam te svjetovao.
Što se tiče toga što se ne slažedu Narodne novine i Državni zavod za statistiku, dao si mi teže pitanje. Trebali bismo se držati zakona, no DZS je također državno tijelo. Je li DZS-u taj podatak zapravo ažurirano stanje? Ne znam. Kubura (razgovor) 01:41, 5. ožujka 2012. (CET)[odgovori]

Podborje[uredi kôd]

Bok Silver hr!

Ne treba baš na svakom mjestu mijenjati. Primjerice Banski Grabovac treba ostaviti u člancima gdje po kontekstu (surječju) odgovara. Ne treba svugdje pisati Grabovac Banski. Ista stvar i s tim podborskim mjestom. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav! -- Bugoslav (razg.) 16. ožujka 2012., 22:10 (CET)

Naravno da je bilo upućeno tebi. Naslovljeno je na tebe i napisano je na tvojoj stranici za razgovor. Dakle, operaciju zamjeni: Daruvarski Brestovac -> Brestovac Daruvarski; nije potrebno raditi jer nije riječ o rješavanju postavljene razdvojbe (čak se i sve razdvojbe ne treba pretvoriti u nerabljene wikipoveznice). Potpuno je nepotrebno bilo tvoje mijenjanje u članku Česi u Hrvatskoj, jer ako je autor tako napisao, vjerojatnije je da je taj autor znao zašto je tako napisao, nego da je baš svaku wikipoveznicu potrebno pisati onako kako glasi naslov članka. U tome je cijela bit priče. Nitko nije ni rekao da si ti načinio uređivanje koje sam ti dao kao pozitivan primjer. Za svaku se izmjenu lako može vidjeti tko ju je načinio.
Bilo bi jako lijepo, kad već "popravljaš" da onda barem staviš razmak iza zareza, kao što si ovdje mogao staviti razmak iza zareza.
Inače, takve se izmjene, kao ona tvoja operacija: zamijeni ne rade ručno, već pomoću bota. Dakle, ubuduće, takve izmjene u kojima (1) ne rješavaš pitanje razdvojbi, (2) samo "popravljaš" wikipoveznicu. To radije prepusti botovima.
Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav. -- Bugoslav (razg.) 16. ožujka 2012., 22:35 (CET)
A tek ovo gdje naslov članka ima nepotrebnu točku na kraju, a ti i preusmjeravanja ručno popravljaš iako su u tom slučaju botovi najbolje rješenje. -- Bugoslav (razg.) 16. ožujka 2012., 22:38 (CET)

Ispravljanje u svim člancima, na svim mjestima?[uredi kôd]

Na Hrvatskoj Wikipediji možemo pisati i nazive koji su vezani uz neko točno određeno razdoblje npr. Doljani Podborski, slično Goraždansko-podrinjska županija, te možemo pisati i Rajčevica i Ivinin vrh, odnosno Barcs, Barč i Barča. Ono što su ti drugi savjetovali se odnosi na naslove članaka (t. zv. imena članaka, naslove stranica i sl.). Kraće rečeno, to se odnosi na premještanje članaka. Ne odnosi se na obvezu da čovjek zanemari wikipedijski pravopis odnosno da mora pisati kao da popunjava skladišnu karticu (naziv robe na skladištu). [2]

Gornje Mrzlo Polje Mrežničko se tako zove u zakonu, ipak prometni znakovi (koliko sam čuo) navode Gornje Mrzlo Polje i Donje Mrzlo Polje. To znači kako se ne ispravlja uvijek i na svakom mjestu, već samo tamo gdje je to nužno potrebno, primjerice: naslovi (imena) članaka, predlošci i sl.

Tražio sam i u arhivima WP:K ali nisam našao ništor službenoga. Riječ je samo o naslovima članaka, a ne mijenja se apsolutno u svim člancima koji imaju u sebi preusmjeravanje na naslov članka. Primjer Ivanić Grad i Ivanić-Grad. -- Bugoslav (razg.) 17. ožujka 2012., 00:05 (CET)

Treba navesti točnu poveznicu[uredi kôd]

[3] Ovdje si naveo ovu poveznicu [4]. Međutim, ondje se ne spominje ni Bogatići ni Bogetić. Nego u poveznici unutar tog zakona, na tabličnom prikazu [5]. Zato pripazi na to ubuduće, jer si to tako jednom bio već napravio. Ljudima se ne da tražiti po poveznicama - budi precizan, zadaj točnu. A taj zakon možeš isto ostaviti, neka znadu o čemu se radi. Kubura (razgovor) 12:34, 19. ožujka 2012. (CET)[odgovori]

You have been a medical translators within Wikipedia. We have recently relaunched our efforts and invite you to join the new process. Let me know if you have questions. Best Doc James (talk · contribs · email) 12:34, 13 August 2023 (UTC)