Razgovor sa suradnikom:Tigar05

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Tigar05, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Tigar05") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! Kubura (razgovor) 19:18, 23. kolovoza 2017. (CEST)[odgovori]

Naputak[uredi kôd]

Pročitajte Wikipedija:Izvori i Wikipedija:Navođenje izvora. Kubura (razgovor) 20:51, 23. kolovoza 2017. (CEST)[odgovori]

Harry Potter[uredi kôd]

Lijep pozdrav, i dobrodošli na Wikipediju! Neizmjerno mi je drago što se našao suradnik koji uređuje jednu od mojih najdražih tema: Harryja Pottera! Par naputaka, kako bi Vaš daljnji rad bio što bolji:

  • Za početak molim pažljivo pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Ondje je (između ostaloga) opisan i pravilan način povezivanja članaka:
Tijekom [[Bitka za Hogwarts|Bitke za Hogwarts]]... - odn. [[ime članka na hrvatskoj wiki|tekst koji se prikazuje]].
...horkrukse je vrlo teško uništiti. Demonski oganj kojeg je upotrijebio Vincent Crabbe je uništio dijademu.[HP7] Uništenje zubom baziliska,[HP2] također, a i mačem Godrica Gryffindora pošto je natopljen otrovom baziliska.[HP7] Dumbledore je mač koristio na Gauntovom prstenu,[HP6] Ron na medaljonu, a Neville na zmiji Nagini.[HP7]
  • Kad smo kod navođenja izvora, iako sam pročitao knjige i pogledao filmove mali milijun puta, promakle su mi informacije o postotcima duše sakrivenima unutar pojedinog horkruksa. Molim Vas da navedete provjerljive službene izvore koji to navode, ili uklonite navedene informacije.
  • Članke je potrebno pisati enciklopedijskim stilom, u što ne spadaju izrazi Kao što gore piše, slučajno je na dnevnik nabasao Harry. Ginny je bila opsjednuta. Pokušajte pisati malo profinjenije, kao da pišete reportažu za neke ugledne novine. Također trebate paziti na istinitost vaših rečenica:
Dumbledore je uništio svoju ruku (zašto bi itko išao uništiti svoju ruku?, Dumbledoreovu ruku zahvatila je kletva s Marvolova prstena koju je Snape pravovremeno zaustavio) tijekom uzimanja horkruksa i zbog toga je umro (nije umro zbog kletve, kletva ga je činila slabijim, i bila bi ga ubila s vremenom, no umro je zbog Ubojite kletve). Pogledajte i članak Bitka na Astronomskoj kuli (Harry Potter) za detalje.

Molim nemojte shvatiti gornju poruku ni moje primjedbe kao kritiku, već kao upute. Odlično ste krenuli, i želim Vam dati samo mali poticaj da se još više poboljšate! Face-smile.svg Srdačan pozdrav! --Ivi104 (razgovor) 00:49, 25. kolovoza 2017. (CEST)[odgovori]

Predlošci i infookviri[uredi kôd]

Pozdrav! Molim upoznajte se s predlošcima. Također pogledajte Wikipedija:Skupni predlošci te po potrebi dodajte predložak {{Harry Potter}} na dno članaka. Također vas molim da ne uklanjate infookvire iz članaka jer se iz njih mogu preglednije pročitati važne informacije. Srdačan pozdrav! --Ivi104 (razgovor) 14:36, 28. kolovoza 2017. (CEST)[odgovori]

Žuti karton[uredi kôd]

Žuti karton


Lijepo Vam se napisalo neka pročitate uvodni tečaj i neka pročitate kako referencirati izvore. Nastavili ste pisati članke, a niti referencirate, niti kategorizirate. Tako ne ide. Nastavite li tako, slijedi blok. Kubura (razgovor) 19:58, 28. kolovoza 2017. (CEST)[odgovori]

Izbjegavanje komunikacije[uredi kôd]

Izbjegavanje komunikacije ne ide Vam u prilog. Kubura (razgovor) 20:00, 28. kolovoza 2017. (CEST)[odgovori]