Razgovor sa suradnikom:TomislavMa

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

TomislavMa, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:TomislavMa") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 11:18, 1. kolovoza 2014. (CEST)

Umjetnička akademija u Osijeku[uredi]

Information.svg Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate tekstove s interneta zaštićene autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje teksta, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego počnete postavljati preuzeti tekst.

Svi zaštićeni tekstovi koji se postave bez prethodno objavljene dozvole, bit će obrisani bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. Hvala na razumijevanju. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:17, 1. kolovoza 2014. (CEST)

[1] Ne, ne ide tako - dopuštenje za kopiranje sadržaja može dati samo nositelj autorskog prava ili ovlaštena osoba. Dat ću vam alternativna rješenja, vi odlučite koje vam je pogodnije:
  • Ako želite koristiti samo tekst, možete ga prepričati, odnosno izvorni tekst preurediti u dovoljnoj mjeri da nema kopiranih dijelova, a pozvati se na izvorni tekst kao dokaz točnosti - u tom vam slučaju dopusnica nije potrebna.
  • Ako uz tekst želite preuzeti i slike, onda vam je dopusnica neophodna (tu ne spada logotip, on se može rabiti pod drugim uvjetima). U dopusnici treba istaknuti na koji se sadržaj odnosi (tekst, slike ili čitav sadržaj). Zahtjev se elektroničkom poštom šalje ovlaštenoj osobi (npr. tajniku ili webmasteru). Kad dobijete dopusnicu, proslijedite ju nekom od administratora. Pogledajte Primjer upita za dopuštenje.
Ako vam i nakon čitanja uputa nešto nije jasno, obratite se za pomoć. Lp,  • Bonč (razgovor) • Nekad sam bio neodlučan. A možda i nisam? •  13:26, 4. kolovoza 2014. (CEST)
Potpis.gif
[2] Da opet ne zaboravim: potpisujte se na stranicama za razgovor.
Potpuni postupak bio bi da vama upute poruku, koju biste vi onda proslijedili meni. Ali možete "zaobići" postupak tako što ćete mi kao webmaster poslati e-poruku koja će sadržavati dopusnicu, s navedenim uvjetima uporabe. Tehnički dio posla oko postavljanja mogu uraditi ja.  • Bonč (razgovor) • Lajava najava - labava zabava. •  16:43, 4. kolovoza 2014. (CEST)
Svakom suradniku (koji je omugućio primanje, administratori obvezno imaju omogućeno) može se poslati elektronička pošta klikom na poveznicu na lijevoj strani "Pošalji mu e-poruku". Adrese elektroničke pošte na Wikipediji se ne navode javno (ni svoje, ni tuđe).
Još jednom: potpis na stranicama za razgovor treba biti wikipotpis.  • Bonč (razgovor) • Recursive, adj.; see Recursive. •  14:33, 6. kolovoza 2014. (CEST)

O uređivanju i slikama[uredi]

Bok Tomislave! Pogledaj ovdje moje dopune u članku i slijedi upute u predlošcima na vrhu (kako wikipedizirati članak i dodati wikipoveznice). O postavljanju slika više možeš pročitati ovdje: pročitaj i sve povezane članke na dnu (klikni na plave wikipoveznice), a svakako pogledaj i opće uvjete o postavljanju slika. Ako imaš kakvo pitanje ili trebaš pomoć u vezi s uređivanjima, klik na drugi dio mojega suradničkoga imena vodi direktno na moju stranicu za razgovor. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 10:34, 7. prosinca 2015. (CET)

Lako bi se moglo dogoditi da ti na Zajedničkom poslužitelju obrišu logo Umjetničke akademije budući da, koliko vidim, nije pravilno postavljen, odnosno naveo si sebe kao autora logotipa pa je pitanje je li to doista istina? Tamo svakako dodaj licenciju "Logo" (vidi također objašnjenja ovdje i ovdje), a to napominjem zato jer ti dopusnica za preuzimanje sadržaja s mrežnih stranica Umjetničke akademije dobivena i postavljena ovdje lokalno, globalno ne vrijedi. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 10:42, 7. prosinca 2015. (CET)
Lijepo molim, pogledaj ovu moju izmjenu: postavljanje vanjskih umjesto wikipoveznica daje lažni dojam da imamo članak (o nekome ili nečemu) koji, zapravo, nemamo. Zato sam ispravio te poveznice: one koje su crvene nisu "loše", to su poveznice na članke koji će tek biti napisani... Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 11:15, 7. prosinca 2015. (CET)
Pogledaj i ovu uputu: Wikipedija:Prikaži kako će izgledati. LP, Maestro Ivanković 11:17, 7. prosinca 2015. (CET)

Wiki stranica dekanice Umjetničke akademije u Osijeku[uredi]

Poštovani,

hvala vam na poruci. Dovoljno je da ona vama pošalje mail pa vi meni sa tekstom gdje odobrava kreiranje stranice. Ne treba direktno meni na mail.--Fraxinus (razgovor) 13:56, 17. veljače 2016. (CET)

Izmjena imena fakulteta[uredi]

Pozdrav,

Nije baš jednostavno pa sam sam promijenio naslov i početno ime u članku. Nadam se da je sad dobro.--Fraxinus (razgovor) 22:06, 18. lipnja 2018. (CEST)