Razgovor sa suradnikom:Vedranko10

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Vedranko10, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Vedranko10") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Sokac121 (razgovor) 20:04, 8. ožujka 2010. (CET)

Izvori[uredi]

Bog Vedranko10!

Možeš li navesti koji si izvor koristio za ove promijene?--frk@ 22:06, 22. travnja 2010. (CEST)

Izvori - odgovor[uredi]

Koristio sam službene podatke bivšeg Jugoslavenskog Zavoda za autorskopravno posredništvo JZAP (osnovan 1946.), koji od 1950. postaje SOKOJ (Savez kompozitora Jugoslavije) a koji od 1971. u Hrvatskoj mijenja ime u ZAMP (Zavoz za zaštitu autorskih prava); nadalje korišteni su i podatci DSH (društvo skladatelja Hrvatske osnovanog 1982.), koji od 1991. mijenja ime u HDS (Hrvatsko društvo skladatelja).

U suradnji sa IIEFom (International Indenpendent Eurovision Fans) i udruge GAS (Glazbena alternativa Splita) stvaraju se web stranice koje će donijeti sve relevantne podatke o top ljestvicama prodaje albuma i singlova od 1946. do danas. Tu neće biti uračunati singlovi kojih nije bilo u prodaji.

Slične podatke već sam postavio na stranice hrvatske wikipedije Tereze Kesovije i Meri Cetinić, a na zahtjev njihovih fanova. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Vedranko10 (razgovordoprinosi)

Vedranko, nemoj misliti da ti netko ne vjeruje, ali prouči malo Wikipedija:Provjerljivost, pa će ti biti jasnije zašto se traže konkretni izvori --Jure Grm, 24. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 15:45.
Odgovori na pitanja postavljena na Razgovor Wikipedija:Provjerljivost:
  1. Ne kužim! ... ali načelno, sve što nije povjerljivo, podložno je uklanjanju.
  2. pročitaj pod 1.
  3. suradnici Wikipedije ukazuju na uočene pogreške, na Wikipediji ne postoji "dežurstvo", pa da se svaka pogreška trenutačno otkrije, dakle niti se radi o graktanju, niti o inzistiranju na jednom članku, ista ta primjedba odnosi se i na Terezu i na Meri! Pogledaj malo druge članke gdje se navode pozicije na top ljestvicama, pa ćeš vidjeti da za svaku postoji izvor ... pogledaj malo koliki su popisi izvora npr ovdje ili za domaće odvje --Jure Grm, 24. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 23:15.
OK, hajde sad ti mene prosvijetli i objasni mi zašto bi netko trebao vjerovati tvojim ili bilo čijim drugim podacima unesenim na Wikipediju (bilo o legendarnoj Terezi ili o mlađahnoj Franki ili o Baracku Obami ili o Diegu Maradoni...ili...ili...), ako to nije provjerljivo? --Jure Grm, 25. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 12:04. 12:04, 25. travnja 2010. (CEST)
Vedranko, više suradnika ti je na kulturan način ukazalo na pravila i smjernice ovog slobodnog projekta, daljnja rasprava po ovom pitanju za mene ovdje završava, jer svojom tvrdoglavošću zalaziš u sivo područje ... ali, kako rekoh, ovo je slobodna enciklopedija, pa ti slobodno nastavi po svome, a ostali suradnici će procijeniti provjerljivost i opstojnost, kako svih ostalih, tako i tvojih doprinosa. Živ mi bio! --Jure Grm, 25. dana mjeseca travnja, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 12:59.

Potpis[uredi]

Potpis.gif

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na tipku prikazanu na slici desno. Hvala na razumijevanju.

--Braco (razgovor) 13:07, 25. travnja 2010. (CEST)

Ignoriranje uputa obično završi blokadom suradničkog računa. Dakle još jednom:

Potpis.gif

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na tipku prikazanu na slici desno. Hvala na razumijevanju.

--Braco (razgovor) 13:33, 25. travnja 2010. (CEST)

Žuti karton


Zbog ovoga.--Braco (razgovor) 13:55, 25. travnja 2010. (CEST)