Razgovor sa suradnikom:Vitek/Prvi arhiv

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Arhiv

Arhivi razgovoradobro došli[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Donatus (razgovor) 07:14, 4. travanj 2008. (CEST)

Preusmjerenja s prezimena[uredi]

Tadić moze znaciti puno toga. Nemoj stavljat preusmjerenja s prezimena. Iznimke su neki jako poznati ljudi, koji su stvarno prepoznatljivi po prezimenu, npr. Hitler, Mozart... --Pancho W. Villa (razgovor) 08:50, 4. travanj 2008. (CEST)

Wikipoveznice[uredi]

Vitek, kod postavljanja wikipoveznica ne pišemo npr. [[Edo_Murti%C4%87|Edo Murtić]], već sasvim uobičajeno [[Edo Murtić]] ili [[Edo Murtić|Edi Murtiću]]. Ako imaš neka pitanja, slobodno pitaj, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 11:20, 5. travanj 2008. (CEST)

Tako malo si na Wikipediji, a članci su već opremljeni kako treba - napredak je zaista hvale vrijedan, probaj sada još malo srediti svoje ranije članke - ako što treba. Lijep pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 12:19, 8. travanj 2008. (CEST)

K.P.[uredi]

Slika je nepropisno postavljena i predlozena je za brisanje. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:45, 11. travanj 2008. (CEST)

Predlosci[uredi]

Molim te, prouci Wikipedija:Predložak. --Pancho W. Villa (razgovor) 10:10, 11. travanj 2008. (CEST)

Slike[uredi]

Daj mi reci pratis li ti uopce upute kod uploada ili klikas s reda??? --Pancho W. Villa (razgovor) 10:12, 11. travanj 2008. (CEST)

Wikicitati „Ukoliko je fotografija javno postavljena na Web, i ne zna se autor (pa i stanje copywrigta), ali evidentno je da je puštena kao javno dobro - što i kako napraviti sa njom.”

Sorry, ali ne znam odakle ideja da je nesto sto je postavljeno na web, bez dodatnih informacija, "evidentno pušteno kao javno dobro". Ako nije izricito napomenuto da je slobodno, znaci da nije slobodno. Bolje da ostavis clanak bez slike nego da stavljas sliku koja ime nejasna autorska prava.

Svakako, ako su ti pravila komplicirana, nadji neki primjer na Posebno:NewImages. Ako nadjes, dobro nadjes, ako ne, pusti sliku i uhvati se teksta. --Pancho W. Villa (razgovor) 14:39, 11. travanj 2008. (CEST)

Kategorije[uredi]

samo sitnica jedna, kategorije nam ne služe kao popis, već samo za kategorizaciju članaka, i inače se kategorija radi ako za nju ima 5 ili više članaka, do tada članke treba staviti pod najbližu odgovarajuću kategoriju. Pozdrav ;) --Dalibor Bosits © 01:05, 12. travanj 2008. (CEST)

Wikipoveznice[uredi]

Molim te, stavljaj wikipoveznice u clanke. --Pancho W. Villa (razgovor) 14:22, 16. travanj 2008. (CEST)

Abergaz[uredi]

Information.svgDobrodošli na wikipediju! "Wikipedija" je zahvalna na svakom novom konstruktivnom doprinosu, međutim na wikipediju se ne stavljaju zasebni članci o demo bandovima , stoga će vaš članak biti uklonjem. Ipak, postoji članak Hrvatski demo bendovi gdje možete upisati željeni demo band. Demo band se smatra bandom koji nema niti jedan službeno izdani nosač zvuka. Želite li saznati više o uređivanje na wikipediji pročitajte kratki uvodni tečaj, eventualna pitanja možete ostaviti ovdje. Hvala na razumijevanju.

--Pancho W. Villa (razgovor) 14:33, 16. travanj 2008. (CEST)

Jos samo ovo[uredi]

ovo. --Pancho W. Villa (razgovor) 14:03, 17. travanj 2008. (CEST)

position=left[uredi]

Za gradove na istoku karte: vidi primjer kako ime staviti lijevo. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:07, 18. travanj 2008. (CEST)

Zajednički poslužitelj[uredi]

Information.svgPozdrav, skrećemo vam pažnju da razmislite o postavljanju vaših slika na zajednički poslužitelj, postupak postavljanja je isti kao i na wikipediji. Na wikipediju se postavljaju samo nužne slike i one koje se ne mogu postaviti na zajednički poslužitelj. Prednost zajedničkog poslužitelja za vas je što tamo možete postavljati i slike koje nećete koristiti u člancima. Hvala na razumijevanju. --MayaSimFan 20:46, 21. travanj 2008. (CEST)

Poveznice[uredi]

Bok,

Kos pisanja poveznica i kategorija, koristi hrvatska slova. --Pancho W. Villa (razgovor) 12:02, 7. svibanj 2008. (CEST)

Datumi[uredi]

Bok, Datumi u hrvatskom se pisu ovako. --Pancho W. Villa (razgovor) 10:25, 13. kolovoz 2008. (CEST)

Zemljopis Makedonije[uredi]

Bok,

Ako pišeš neki članak o planini ili rijeci koja se nalazi i u Makedoniji i u nekoj od susjednih država, nemoj propuštati napisati da se planina nalazi i u Albaniji, Grčkoj, Bugarskoj... Primjetio sam da ti se to dogovdilo 2-3 puta.

Pozdrav :)

--Pancho W. Villa (razgovor) 07:55, 12. rujan 2008. (CEST)

Opisi slika[uredi]

Ovako je ljepse, bez okvira. --Pancho W. Villa (razgovor) 12:52, 16. rujan 2008. (CEST)

Kategorije[uredi]

Ja opet :-) Samo da vam napomenem, jer ne znam jeste li primjetili. Kategorija London je smještena u nepostojeće kategorije. Ako vam nešto nije jasno, možete o tome ovdje pročitati ili pitati --SaxumBf109 Mölders.jpg 19:32, 23. listopad 2008. (CEST)