Operacija trijumf

Izvor: Wikipedija
Operacija trijumf
Poznata i kao
OT
Formattalent show
RežiserEmotion Production
Voditelj(i)Nikolina Pišek
Milan Kalinić
Dragan Marinković
Ana Mihajlovski
ŽiriTonči Huljić
Ismeta Dervoz
Marina Tucaković
Država Hrvatska
Bosna i Hercegovina
Sjeverna Makedonija
Srbija
Crna Gora
Jezikhrvatski, srpski, bošnjački, crnogorski, makedonski
Broj sezona1
Broj emisija15. gala
Prikazivanje
Trajanje emisije60 - 120 minuta
Prikazivanje
TV kućaB92 (Srbija)
Nova TV (Hrvatska)
FTV i RTRS (BiH)
A1, (Makedonija)
TV In (Crna Gora)
Prva emisija29. rujna 2008.
Posljednja emisija5. siječnja 2009.

Operacija trijumf (kraće OT) je regionalna glazbena priredba u zemljama bivše Jugoslavije osim Slovenije. Šou je prenosilo 6 televizijskih kanala u 5 država. Voditelji su bili Nikolina Pišek, Milan Kalinić, Dragan Marinković i Ana Mihajlovski. Pobjednik prve sezone Operacije trijumf je Adnan Babajić.
Žiri su činili Tonči Huljić, Ismeta Dervoz i Marina Tucaković. Marina je napustila priredbu u prosincu zbog smrti sina Miloša.

Kandidati[uredi | uredi kôd]

Kandidat Nadimak Godina Mjesto Nom. Doseg
Adnan Babajić Ado/Babaja/Koala 20 Živinice 2/2 pobjednik
Vukašin Brajić Vuki/Vule/Wookie 24 / Sanski Most/Čačak/Beograd 5/6 drugoplasiran
Aleksandar Belov Alex/Makedonac 21 Negotino 0/0 trećeplasiran
Nina Petković Ninoćka 27 Tivat 1/6 četvrtoplasirana
Danijel Pavlović Super star/Daki 23 Kragujevac 2/2 petoplasirani
Ana Bebić Ane/Bebićka 22 Metković 1/5 14. gala
Igor Cukrov Cuki/Šime 22 Šibenik/Split 1/2 13. gala
Sonja Bakić Medena 24 Sombor/Novi Sad 1/5 12. gala
Nikola Sarić Sajko/Sale 19 Novi Beograd 3/5 11. gala
Nikola Paunović Johnny/Pidža 23 Kragujevac 3/7 10. gala
Đorđe Gogov Đole 20 Dimitrovgrad 2/3 9. gala
Milica Majstorović Mica 19 Kragujevac 2/2 8. gala
Mirjana Kostić Mika 25 Kanjiža 1/1 7. gala
Kristijan Jovanov Kikser/Kiki 19 Radoviš 1/1
Jasmina Midžić Jazzy/Jaca 26 Bihać 1/1 6. gala
Andrea Harapin Pjevačica/Mama 24 Kutina 1/1 5. gala
Antonija Besednik Tonka 22 Zagreb 1/1 4. gala
Ivana Nikodijević Tina 20 Negotin/Zemun 1/1 3. gala

Gala večeri[uredi | uredi kôd]

Prva gala večer[uredi | uredi kôd]

Na prvoj gala večeri gostovali su Anastacia, Karolina Gočeva, Sergej Ćetković, Jelena Rozga, Deen, Let 3 i Marija Šerifović. Od 22 studenata, njih 16 je prošlo dalje.

Druga gala večer[uredi | uredi kôd]

Na drugoj gala večeri gostovali su Željko Joksimović, Severina i Laka. Nominirani su studenti Nikola Paunović i Ivana Nikodijević.

Treća gala večer[uredi | uredi kôd]

Na trećoj gala večeri gostovali su Magazin i Zana. Studentica Ivana Nikodijević je izbačena. Studenti Antonija Besednik i Đorđe Gogov su nominirani.

Četvrta gala večer[uredi | uredi kôd]

Na četvrtoj gala večeri gostovali su Elena Risteska, Željko Samardžić i Atomsko sklonište. Studentica Antonija Besednik je izbačena. Nominirani su studenti Nikola Sarić i Andrea Harapin.

Peta gala večer[uredi | uredi kôd]

Na petoj gala večeri gostovali su Boris Novković i Kemal Monteno. Studentica Andrea Harapin je izbačena. Nominirani su studenti Jasmina Midžić i Danijel Pavlović. Dan poslije na Akademiju dolazi dvoje novih studenata: Mirjana Kostić i Kristijan Jovanov.

Šesta gala večer[uredi | uredi kôd]

Na šestoj gala večeri gostovali su Marina Perazić i Negative. Studentica Jasmina Midžić je izbačena. Studenti su kažnjeni jer su prekršili pravilo nominacija te su svi studenti, osim Aleksandra Belova (koji je bio favorit publike), nominirani. Samo četvero studenta je moglo biti spašeno nominacija (od strane žirija, direktora i studenata). Žiri je spasio Đorđa Gogova i Igora Cukrova, direktor Anu Bebić, a studenti Sonju Bakić. Ostalih 9 studenata je nominirano.

Sedma gala večer[uredi | uredi kôd]

Na sedmoj gala večeri gostovali su Dado Topić i Kaliopi. Ovaj put dvoje studenata je izbačeno - Mirjana Kostić i Kristijan Jovanov. Studenti Adnan Babajić i Milica Majstorović su nominirani.

Osma gala večer[uredi | uredi kôd]

Na osmoj gala večeri gostovali su Colonia i Divlje jagode. Studentica Milica Majstorović je izbačena. Studenti Đorđe Gogov i Vukašin Brajić su nominirani.

Deveta gala večer[uredi | uredi kôd]

Na devetoj gala večeri gostovali su Bojan Marović i Danijela Martinović. Student Đorđe Gogov je izbačen. Studenti Ana Bebić i Nikola Paunović su nominirani

Deseta gala večer[uredi | uredi kôd]

Na desetoj gala večeri trebali su gostovati Goran Karan i Aleksandra Radović, ali je na dan gala večeri umro sin Marine Tucaković pa je deseta gala večer odgođena za tjedan dana. Na novoj desetoj gali gostovale su Emina Jahović i Jelena Rozga. Student Nikola Paunović je izbačen. Studenti Nikola Sarić i Vukašin Brajić su nominirani.

Jedanaesta gala večer[uredi | uredi kôd]

Na jedanaestoj gala večeri gostovali su Petar Grašo i Karolina Gočeva. Student Nikola Sarić je izbačen. Studenti Sonja Bakić i Vukašin Brajić su nominirani.

Dvanaesta gala večer[uredi | uredi kôd]

Na dvanaestoj gala večeri gostovali su Goran Karan, Aleksandra Radović i Junior Jack. Studentica Sonja Bakić je izbačena. Studenti Igor Cukrov i Vukašin Brajić su nominirani.

Trinaesta gala večer[uredi | uredi kôd]

Na trinaestoj gala večeri gostovali su Sakis Rouvas, Jelena Tomašević i Milena Vučić. Student Igor Cukrov je izbačen. Svi preostali studenti postali su polufinalisti.

Četrnaesta gala večer/polufinale[uredi | uredi kôd]

Na četrnaestoj gala večeri gostovali su Aki Rahimovski i YU grupa. Studentica Ana Bebić je izbačena i preostali studenti postali su finalisti.

Petnaesta gala/finale[uredi | uredi kôd]

Na petnaestoj gala večeri nije bilo gostiju. Petoplasirani student bio je Danijel Pavlović, četvrtoplasirana je bila Nina Petković, a trećeplasirani student bio je Aleksandar Belov. Pobjednik je postao Adnan Babajić, a Vukašin Brajić drugoplasirani.