Dodatak:Popis nogometnih klubova u Ličko-senjskoj županiji

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search
Radovi u tijeku!
Baustelle.svg

Jedan vrijedni suradnik upravo radi na ovom članku!
Mole se ostali suradnici da ne uređuju ovaj članak dok je ova obavijest prisutna.
Koristite stranicu za razgovor na ovom članku ako imate komentare i pitanja u vezi s člankom.
Kada radovi budu gotovi, suradnik koji uređuje uklonit će ovaj predložak!
Hvala na razumijevanju!
(Predložak će biti uklonjen ako kroz 3 sata od trenutka postavljanja nema izmjena na članku.)

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Dodatak:Popis hrvatskih nogometnih klubova

Popis nogometnih klubova na području Lićko-senjske županije.
Nogometni savez Ličko-senjske županije je glavna nogometna organizacija u županiji, čiji su članovi klubovi s područja županije te organizira natjecanja na području županije.

Nogometni klubovi - muškarci[uredi VE | uredi]

članak puni naziv ime sjedište grad
općina
status osn. ug. sez. liga rang napomene
prijašnji nazivi
pov. izv.
NK Bunjevac Gavran Krivi Put Nogometni klub Bunjevac - Gavran Bunjevac Gavran Krivi Put Senj aktivan 1978.
1983.
2018./19. ŽNL Ličko-senjska V.
NK Croatia Lički Osik Nogometni klub Croatia Croatia Lički Osik Gospić ugašen 1992.
2003.
2016. [1]
NK Croatia 92 Lički Osik Nogometni klub Croatia '92, Lički Osik Croatia 92 Lički Osik Gospić aktivan 2016. 2018./19. ŽNL Ličko-senjska V. osnovani nakon gašenja "Croatie" [2] [3]
NK Gacka 1925 Sinac Nogometni klub Gacka 1925 Gacka 1925 Sinac Otočac 1925.
NK Gospić '91 Nogometni klub Gospić '91 Gospić 91 Gospić Gospić aktivan 1965. 2018./19. ŽNL Ličko-senjska V. Gospić
NK Lika '95 Korenica Nogometni klub Lika ´95 Korenica Lika 95 Korenica Plitvička Jezera aktivan 1995. 2018./19. ŽNL Ličko-senjska V.
NK Nehaj Senj Nogometni klub Nehaj Senj Nehaj Senj Senj aktivan 1920.
1925.
2018./19. 4. NL NS Rijeka IV. GŠK Senia, Senia, Senjski športski klub, SEŠK, Omladinac [4]
NK Novalja Nogometni klub Novalja Novalja Novalja Novalja aktivan 1993. 2018./19. ŽNL Ličko-senjska V. [5]
NK Otočac Nogometni klub Otočac Otočac Otočac Otočac aktivan 1928.
1950.
2018./19. 4. NL NS Rijeka IV.
NK Pazarište Klanac Nogometni klub Pazarište Klanac Pazarište Klanac Gospić 1996.
NK Perušić Nogometni klub Perušić Perušić Perušić Perušić 1947. Udarnik, Alan-Perušić
sljednik "Klise"
[6]
NK Sokolac Brinje Nogometni klub Sokolac Brinje Sokolac Brinje Brinje aktivan 1928. 2018./19. ŽNL Ličko-senjska V. Borac
NK Velebit Žabica Nogometni klub Velebit Žabica Velebit Žabica Gospić aktivan 1947. 2018./19. ŽNL Ličko-senjska V.
NK Plitvice Mukinje Nogometni klub Plitvice Plitvice Plitvička Jezera Plitvička Jezera aktivan 1969. 2018./19. ŽNL Ličko-senjska V. Mukinje su dio naselja Plitvička Jezera, koje je nastalo izdvajanjem iz naselja Jezerce [7] [8]

Nogometni klubovi - žene[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Dodatak:Popis hrvatskih ženskih nogometnih klubova

članak puni naziv ime sjedište grad
općina
status osn. ug. sez. liga rang napomene
prijašnji nazivi
pov. izv.

Malonogometni klubovi[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Dodatak:Popis hrvatskih malonogometnih klubova

članak puni naziv ime sjedište grad
općina
status osn. ug. sez. liga rang napomene
prijašnji nazivi
pov. izv.
HMNK Nacional Gospić Gospić Gospić ugašen 2003. osnovani kao HMNK Gospić
2008. godine prepuštaju "Nacionalu", te klub seli u Zagreb
[9]


Unutrašnje poveznice[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]


Soccerball.svg Nedovršeni članak Popis nogometnih klubova u Ličko-senjskoj županiji koji govori o nogometu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.