Dodatak:Popis nogometnih klubova u Požeško-slavonskoj županiji

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Dodatak:Popis hrvatskih nogometnih klubova

Popis nogometnih klubova na području Požeško - slavonske županije.
Nogometni savez Požeško - slavonska županije je glavna nogometna organizacija u županiji, čiji su članovi klubovi s područja županije te organizira natjecanja na području županije.

Nogometni klubovi - muškarci[uredi VE | uredi]

Članak Puni naziv ime Sjedište Grad
Općina
Status Osnovan Ugašen Liga Rang Raniji naziv Napomene Poveznice Izvori
NK Kaptol Nogometni klub Kaptol Kaptol Kaptol Kaptol aktivan 1938. 1. ŽNL Požeško-slavonska 5. Zvijezda
NK Kutjevo Nogometni klub Kutjevo Kutjevo Kutjevo Kutjevo aktivan 1925. Međužupanijska nogometna liga Slavonije i Baranje 4.
NK Požega Nogometni klub Požega Požega Požega Požega aktivan 1962. 1. ŽNL Požeško-slavonska 5.
NK Tim osvježenje Kuzmica Nogometni klub Tim osvježenje Kuzmica Tim osvježenje Kuzmica Pleternica aktivan 1966. 1. ŽNL Požeško-slavonska 5. do 2005. Borac
NK Lipik 1925 Nogometni klub Lipik 1925 Lipik Lipik Lipik aktivan 2014. 1. ŽNL Požeško-slavonska 5.
NK Dinamo Vidovci - Dervišaga Nogometni klub Dinamo Vidovci - Dervišaga Dinamo Vidovci i Dervišaga Požega aktivan 1946. 1. ŽNL Požeško-slavonska 5. do 1964. Slavonac Dervišaga 1964. spojili se Slavonac Dervišaga i Sloga Vidovci u Dinamo Vidovci - Dervišaga [1]
NK BSK Buk Nogometni klub BSK Buk BSK Buk Buk Pleternica aktivan 1970. 1. ŽNL Požeško-slavonska 5.
NK Mladost Pavlovci Nogometni klub Mladost Pavlovci Mladost Pavlovci Brestovac aktivan . 1. ŽNL Požeško-slavonska 5.
NK Jakšić Nogometni klub Jakšić Jakšić Jakšić Jakšić aktivan 1932. 1. ŽNL Požeško-slavonska 5.
NK Croatia Mihaljevci Nogometni klub Croatia Mihaljevci Croatia Mihaljevci Požega aktivan 1974. 1. ŽNL Požeško-slavonska 5. [1]
NK Slaven Gradac Nogometni klub Slaven Gradac Slaven Gradac Pleternica aktivan 1929. 2. ŽNL Požeško-slavonska 6. 1976. službeno registriran
NK Omladinac Čaglin Nogometni klub Omladinac Čaglin Omladinac Čaglin Čaglin aktivan 1979. 1. ŽNL Požeško-slavonska 5.
NK Dinamo Rajsavac Nogometni klub Dinamo Rajsavac Dinamo Rajsavac Jakšić aktivan 1971. 2. ŽNL Požeško-slavonska 6.
NK Sulkovci Nogometni klub Sulkovci Sulkovci Sulkovci Pleternica aktivan 1954. 2. ŽNL Požeško-slavonska 6. do 1991. Omladinac
NK Hrvatski Dragovoljac Brodski Drenovac Nogometni klub Hrvatski Dragovoljac Brodski Drenovac Hrvatski Dragovoljac Brodski Drenovac Pleternica aktivan 1991. 2. ŽNL Požeško-slavonska 6.
NK Graničar Zagrađe Nogometni klub Graničar Zagrađe Graničar Zagrađe Pleternica aktivan 1976. 2. ŽNL Požeško-slavonska 6.
NK Dobrovac Nogometni klub Dobrovac Dobrovac Dobrovac Lipik aktivan 1976. 2. ŽNL Požeško-slavonska 6.
NK Croatia Donja Obrijež Nogometni klub Croatia Donja Obrijež Croatia Donja Obrijež Pakrac aktivan 1975. 2. ŽNL Požeško-slavonska 6.
NK Kamen Vetovo Nogometni klub Kamen Vetovo Kamen Vetovo Kutjevo aktivan 1955. 1971. 3. ŽNL Požeško-slavonska 7.
NK Dinamo Badljevina Nogometni klub Dinamo Badljevina Dinamo Badljevina Pakrac aktivan 1975. 3. ŽNL Požeško-slavonska 7.
NK Sloga Trenkovo Nogometni klub Sloga Trenkovo Sloga Trenkovo Velika aktivan 1932. 2. ŽNL Požeško-slavonska 6.
NK Graničar Bučje Nogometni klub Graničar Bučje Graničar Bučje Pleternica aktivan 1976. 2. ŽNL Požeško-slavonska 6. 1995. ugašen
2011. aktiviran
NK Lipa Stara Lipa ' Lipa Stara Lipa Požega aktivan 1974. 3. ŽNL Požeško-slavonska 7. [1]
NK Slavonija Prekopakra Slavonija Prekopakra Pakrac aktivan 1975. 3. ŽNL Požeško-slavonska 7.
NK BSK Biškupci BSK Biškupci Velika aktivan 3. ŽNL Požeško-slavonska 7.
NK Ovčare Ovačare Ovčare Kutjevo aktivan 1948. 3. ŽNL Požeško-slavonska 7.
NK Parasan Golobrdci Parasan Golobrdci Požega aktivan 1956. 2. ŽNL Požeško-slavonska 6. [1]
NK Jovača Marino Selo Jovača Marino Selo Lipik aktivan 1976. 3. ŽNL Požeško-slavonska 7. 1990. ugašen zbog rata
1994. aktiviran
2003. ugašen
2014. aktiviran
NK Eminovci Eminovci Eminovci Jakšić aktivan 1979. 3. ŽNL Požeško-slavonska 7.
NK Poljana Poljana Poljana Lipik ugašen 2008.
NK Bektež Bektež Bektež Kutjevo ugašen 1981. 2013.
NK Lipik Lipik Lipik Lipik ugašen 1925. 2014.
NK Slavonija Požega Slavonija Požega Požega aktivan 1.2.1964. Treća hrvatska nogometna liga 3. [1]
NK Hajduk Pakrac Hajduk Pakrac Pakrac aktivan 1919. Međužupanijska nogometna liga Slavonije i Baranje 4.
NK Papuk Velika Papuk Velika Velika aktivan 2009. 1. ŽNL Požeško-slavonska 5.
NK Kamen-Ingrad Velika Slavija Velika Velika ugašen 1929. 2008. do 1999. Papuk
NK Zrinski Cerovac Zrinski Cerovac Jakšić ugašen 1974. 1986. 1937. osnovan pod imenom Cerić
NK Mladost Treštanovci Mladost Treštanovci Jakšić ugašen 1972. 1987. 1932. osnovan pod imenom Zemljoradnik
NK Dilj Frkljevci Dilj Frkljevci Pleternica ugašen 1974. 1987.
NK Slatina Komorica Slatina Komorica Pleternica ugašen 1979. 1984.
NK Klikun Požeška Koprivnica Klikun Požeška Koprivnica Pleternica ugašen 1978. 1980.-ih
NK Jedinstvo Ratkovica Jedinstvo Ratkovica Pleternica ugašen 1950. 1974. službeno registriran
NK Vražjak Požeške Sesvete Vražjak Požeške Sesvete Pleternica ugašen 1927. nikad nije službeno registriran
NK Zarilac Zarilac Zarilac Pleternica ugašen 1992. 1981. obnovljen
NK Sloga Vidovci Nogometni klub Sloga Vidovci Sloga Vidovci Požega ugašen 1960. 1964. 1964. spojio se sa Slavonac Dervišaga u Dinamo Vidovci - Dervišaga
NK Mladost Kula Mladost Kula Kutjevo ugašen 1991.
NK Podgorački Plavi Podgorje Podgorački Plavi Podgorje Kaptol ugašen
NK Napredak Antunovac Napredak Antunovac Velika ugašen Za vrijeme Jugoslavije selo Antunovac se zvalo Aleksandrovac
NK Matija Gubec Šumanovci Matija Gubec Šumanovci Kutjevo ugašen
NK Budućnost Grabarje Budućnost Grabarje Kutjevo ugašen 1997.
NK Sloboda Ciglenik Sloboda Cigelenik Kutjevo ugašen
NK Slavonac Ramanovci Slavonac Ramanovci Kaptol ugašen
NK Zmaj Tominovac Zmaj Tominovac Kutjevo ugašen
NK Proleter Alilovci Proleter Alilovci Kaptol ugašen
NK Brestovac Brestovac Brestovac ugašen
NK Mladost Kula Mladost Kula Kutjevo ugašen
Nogometni klub seniora Požega Požega ugašen 1908. Prvi nogometni klub u Požegi
Vrlo brzo se i ugasio
[1]
NK Građanski Požega Građanski Požega Požega ugašen 1923. Početkom Drugog svjetskog rata se ugasio [1]
NK Radnički Požega Radnički Požega Požega ugašen 1931. 31.1.1964. Početkom Drugog svjetskog rata se ugasio
1954. obnovljen rad kluba
[1]
NK Jedinstvo Požega Jedinstvo Požega Požega ugašen 1946. 1.2.1964. [1]
NK Zrinjski Pleternica Zrinjski Pleternica Pleternica ugašen 1926. 1941. 1934. registriran u podsavezu Osijek
NŠK Tomislav Pleternica Nogometni športski klub Tomislav Pleternica Tomislav Pleternica Pleternica ugašen 1935. 1941.
NK Slavija Pleternica Slavija Pleternica Pleternica aktivan 1946. Treća hrvatska nogometna liga 3. od 1946. Borac
od 1951. Pleternica
od 1952. Slavija
1951. fuzionirao se s NK Željezničar Pleternica i promijenio ime u NK Pleternica
NK Željezničar Pleternica Željezničar Pleternica Pleternica ugašen 1950. 1951. 1951. fizionirao se s NK Borac Pleternica

Nogometni klubovi - žene[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Dodatak:Popis hrvatskih ženskih nogometnih klubova

članak puni naziv ime sjedište grad
općina
status osn. ug. sez. liga rang napomene
prijašnji nazivi
pov. izv.

Malonogometni klubovi[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Dodatak:Popis hrvatskih malonogometnih klubova

Članak Puni naziv ime Sjedište Grad
Općina
Status Osnovan Ugašen Liga Rang Raniji naziv Napomene Poveznice Izvori
MNK Jakšić Malonogometni klub Jakšić Jakšić Jakšić Jakšić aktivan 2016. Druga hrvatska malonogometna liga 2.
MNK Bijela Kuća Malonogometni klub Bijela Kuća Požega Bijela Kuća Požega Požega ugašen 2002. 2013. od 2009. Bubamara Požega
MNK Pleternica Malonogometni klub Pleternica Pleternica Pleternica Pleternica aktivan 2013. 1. ŽMNL Požeško-slavonska 3.
MNK Birtijca Šumanovci Malonogometni klub Birtijca Šumanovci Birtijca Šumanovci Kutjevo aktivan 2012. 1. ŽMNL Požeško-slavonska 3.
MNK Skenderovci Malonogometni klub Skenderovci Skenderovci Skenderovci Brestovac aktivan 2009. 1. ŽMNL Požeško-slavonska 3.
MNK Grabarje Malonogometni klub Grabarje Grabarje Grabarje Kutjevo aktivan 2003. 1. ŽMNL Požeško-slavonska 3.
MNK Požega Malonogometni klub Požega Požega Požega Požega aktivan 2001. 1. ŽMNL Požeško-slavonska 3. do 2013. Lexoes Požega
do 2015. Caffe bar Jack Požega
MNK Internacional Kutjevo Malonogometni klub Internacional Kutjevo Internacional Kutjevo Kutjevo aktivan 2004. 1. ŽMNL Požeško-slavonska 3. do 2010. Internova Kutjevo
MNK Color emajl Požega Malonogometni klub Color emajl Požega Color emajl Alaginci Požega aktivan 2008. 1. ŽMNL Požeško-slavonska 3.
MNK Plamen Požega Malonogometni klub Plamen Plamen Požega Požega aktivan 2013. 1. ŽMNL Požeško-slavonska 3.
MNK Autodijelovi Tokić Požega Malonogometni klub Autodijelovi Tokić Požega ADT Požega Požega aktivan 2016. Druga hrvatska malonogometna liga
MNK Vladorena Požega Malonogometni klub Vladorena Vladorena Požega Požega aktivan 2006. 2. ŽMNL Požeško-slavonska 4.
MNK Kutjevo Malonogometni klub Kutjevo Kutjevo Kutjevo Kutjevo ugašen 2006. 2018.
MNK Elektro dom Požega Malonogometni klub Elektro dom Požega Elektro dom Požega Požega Požega aktivan 2001. 2. ŽMNL Požeško-slavonska 4.
MNK Alabama Brestovac Malonogometni klub Alabama Brestovac Alabama Brestovac Brestovac aktivan 2001. 2. ŽMNL Požeško-slavonska 4.
MNK Zarilac Malonogometni klub Zarilac Zarilac Zarilac Pleternica aktivan 2010. 2. ŽMNL Požeško-slavonska 4.
MNK Legacy Pavlovci Malonogometni klub Legacy Pavlovci Legacy Pavlovci Brestovac aktivan 2013. 2. ŽMNL Požeško-slavonska 4.
MNK Kutjevački podrum Kutjevo Malonogometni klub Kutjevački podrum Kutjevo Kutjevački podrum Kutjevo Kutjevo aktivan 2018. 2. ŽMNL Požeško-slavonska 4.

Unutrašnje poveznice[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]


Soccerball.svg

Nedovršeni članak Popis nogometnih klubova u Požeško-slavonskoj županiji koji govori o nogometu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 1,7 1,8 sport-pozega.hr