Dodatak:Popis nogometnih klubova u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Dodatak:Popis hrvatskih nogometnih klubova

Popis nogometnih klubova na području Dubrovačko-neretvanske županije.
Županijski nogometni savez Dubrovačko-neretvanske županije je glavna nogometna organizacija u županiji, čiji su članovi klubovi s područja županije te organizira natjecanja na području županije.

Nogometni klubovi - muškarci[uredi VE | uredi]

članak puni naziv ime sjedište grad
općina
status osn. ug. sez. liga rang napomene
prijašnji nazivi
pov. izv.
NK Borac Dubrovnik Nogometni klub Borac Borac Dubrovnik Dubrovnik ugašen 1950. 1951. fuzioniran u Dubrovnik [1]
NK Borac Viganj Nogometni klub Borac Borac Viganj - Kućište Orebić ugašen 1939. Viganj
od 1955. Borac
[2]
NK ŠN Božo Broketa Dubrovnik Nogometni klub škola nogometa "Božo Broketa" Dubrovnik Božo Broketa Dubrovnik Dubrovnik mlađe kategorije 2002. škola nogometa [3]
NK BŠK Zmaj Blato Blatski Športski Klub Zmaj BŠK Zmaj Blato Blato aktivan 1926. 2016./17. 3. HNL - Jug III. Zmaj [1]
NK Cavtat Nogometni klub Cavtat Cavtat Cavtat Konavle ugašen 1968.
NK Croatia Gabrile Nogometni klub Croatia Croatia Gabrili Konavle aktivan 1969. 2016./17. 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanska IV.
NK Croatia Ošlje Croatia Ošlje Dubrovačko primorje ugašen
HNK Dubrovnik 1919 Hrvatski nogometni klub Dubrovnik 1919 Dubrovnik 1919 Dubrovnik Dubrovnik ugašen 1922. 2016. 1922. kao Jug spajanjem Balkana i Olimpije - oba kluba osnovana 1919.
1951. fuzija sa Borcem i Željezničarem u Dubrovnik, kasnije Jug
1979. fuzija sa GOŠK-om u GOŠK - Jug
od 1992. Dubrovnik
2016. fuzija sa GOŠK-om u GOŠK - Dubrovnik 1919
Jug, Dubrovnik, GOŠK-Jug
[1]
NK Enkel Popovići Nogometni klub Enkel Enkel Popovići Konavle aktivan (1919.)
1921.
2016./17. 2. ŽNL Dubrovačko-neretvanska V. 2008. obnovljen rad kluba [2]
NK Faraon Trpanj Nogometni klub Faraon Faraon Trpanj Trpanj aktivan 1919. 2016./17. 2. ŽNL Dubrovačko-neretvanska V. Trpanjac
Forza e Coraggio di Ragusa Forza e Coraggio Dubrovnik Dubrovnik ugašen 1910. klub Talijana iz Dubrovnika [4]
NK GOŠK Dubrovnik Nogometni klub GOŠK GOŠK Dubrovnik Dubrovnik ugašen 1919. 2016. osnovan kao Plamen
1979. fuzija sa Jugom u GOŠK-Jug, kasnije Dubrovnik
1997. se osamostaljuje kao GOŠK 1919
2016. fuzija sa Dubrovnik 1919 u GOŠK-Dubrovnik 1919
[5] [1]
NK GOŠK - Dubrovnik 1919 Nogometni klub GOŠK - Dubrovnik 1919 GOŠK - Dubrovnik 1919 Dubrovnik Dubrovnik aktivan 2016.
(1979.)
2016./17. 3. HNL - Jug III. nastao spajanjem klubova GOŠK i Dubrovnik 1919
1979. slična unija klubova GOŠK i Jug - GOŠK Jug
[6]
ŠK Građanski Dubrovnik Športski klub Građanski Građanski Dubrovnik Dubrovnik ugašen 1923. [1]
NK Grk Potomje Nogometni klub Grk Grk Potomje Orebić aktivan 1921. 2016./17. 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanska IV.
NK Gusar Komin Nogometni klub Gusar Gusar Komin Ploče aktivan 1928. 2016./17. 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanska IV.
NK Hajduk Vela Luka Nogometni klub Hajduk 1932 Hajduk 1932 Vela Luka Vela Luka aktivan 1932. 2016./17. 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanska IV. Hajduk [3]
NK Hajduk Radovčići Nogometni klub Hajduk Hajduk Radovčići Konavle ugašen 1976. [4] [7]
NK HTP Dubrovnik Nogometni klub radnika Hotelsko turističkog poduzeća"Dubrovnik" HTP Dubrovnik Dubrovnik ugašen 1975. [8]
NK Iskra Janjina Nogometni klub "Iskra" Iskra Janjina Janjina ugašen 1924. [9]
NK Istok Mikulići Istok Mikulići Konavle ugašen
NK Jadran Ljuta Nogometni klub Jadran Jadran Ljuta Konavle ugašen 1940. [7] [10]
NK Jadran 1929 Smokvica Nogometni klub Jadran 1929 Jadran Smokvica Smokvica aktivan 1925.
(1929.)
2016./17. 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanska IV. 1947. se obnavlja rad kluba
DTO Partizan, Jadran, Jadran 1929, ŠD Smokvica (od 2018.)
[11]
NK Jadran Luka Ploče Nogometni klub Jadran Luka Ploče Jadran Luka Ploče Ploče 1 Ploče aktivan 1959. 2016./17. 3. HNL - Jug III. Jadran, Jadran Kardeljevo
FD Jedinstvo Dubrovnik Jedinstvo Dubrovnik Dubrovnik ugašen 1944. Proleter
NK Jug Komaji Jug Komaji Konavle ugašen
NK Konavljanin Čilipi Nogometni klub Konavljanin Konavljanin Čilipi Konavle aktivan 1947. 2016./17. 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanska IV.
NK Korčula Nogometni klub "Korčula" Korčula Korčula Korčula ugašen 1954. Borbeni, Brodograditelj [11] [12] [13]
NK Kupari Nogometni klub Kupari Kupari Kupari Župa dubrovačka ugašen 1975. [7]
NK NA Libertas Dubrovnik Nogometni klub Nogometna akademija Libertas Dubrovnik Libertas Dubrovnik Dubrovnik mlađe kategorije 2010. omladinske selekcije [5] [14]
NK Libertas Mihanići Nogometni klub Libertas Libertas Mihanići Konavle ugašen [7]
NK Lovište Nogometni klub Lovište Lovište Lovište Orebić ugašen 1979. 1936. neregistrirani klub Ognjen [7] [2]
NK Maestral Krvavac Nogometni klub Maestral Maestral Krvavac Kula Norinska aktivan 1979. 2016./17. 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanska IV. [6]
ONK Metković Omladinski nogometni klub Metković Metković Metković Metković aktivan 1975. 2016./17. 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanska IV. [7]
NK Mladost Trn Nogometni klub Mladost Mladost Trn Slivno ugašen 1986. [15] [16]
NK Neretva Metković Nogometni klub Neretva Neretva Metković Metković aktivan 1919. 2016./17. 3. HNL - Jug III. Narona
NK Neretvanac Opuzen Nogometni klub Neretvanac Neretvanac Opuzen Opuzen aktivan 1932. 2016./17. 3. HNL - Jug III. [8]
NK Neretvanka Mihalj Nogometni klub Neretvanka Neretvanka Mihalj Slivno ugašen 1987. [17] [16]
NK Norin Kula Norinska Nogometni klub Norin Norin Kula Norinska Kula Norinska ugašen
NK Omladinac Lastovo Nogometni klub Omladinac Omladinac Lastovo Lastovo aktivan 1927. 2016./17. 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanska IV.
NK Omladinac Vodovađa Nogometni klub Omladinac Omladinac Vodovađa Konavle ugašen 1978. [7]
SK Omladinski Čara Sportski klub Omladinski Omladinski Čara Korčula ugašen 1973. OŠK Čara
NK Orebić Nogometni klub Orebić Orebić Orebić Orebić aktivan 1920. 2016./17. 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanska IV.
NK Ponikve Nogometni klub Ponikve Ponikve Boljenovići - Ponikve Ston neaktivni 1979. klub se ne natječe [18]
NK Primorje Zaton Doli Primorje Zaton Doli Ston ugašen
NK Proleter Pridvorje Nogometni klub Proleter Proleter Pridvorje Konavle ugašen [7]
NK Putniković Nogometni klub Putniković Putniković Putniković Ston aktivan (1928.)
1930.
2016./17. 2. ŽNL Dubrovačko-neretvanska V. Vatrica, Crnogorac
NK Radnički Oskorušno Nogometni klub Radnićki Radnički Oskorušno Orebić ugašen 1921. Zmaj [7] [2]
NK Rat Kuna Pelješka Nogometni klub Rat Rat Kuna Pelješka Orebić neaktivni 1920. klub se ne natječe
HNK Slaven Gruda Nogometni klub Slaven Slaven Gruda Konavle aktivan 1921. 2016./17. 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanska IV. Grom, Zrinski, Slaven Konavle, Prevlaka
NK Sloga Blace Nogometni klub Sloga Sloga Blace Slivno ugašen 1979.
NK Sokol Dubravka Nogometni klub "Sokol" Sokol Dubravka Konavle ugašen 1937. Soko, Mladost [19]
NK SOŠK Ston Nogometni klub Stonski omladinski športski klub SOŠK Ston Ston aktivan 1919. 2016./17. 2. ŽNL Dubrovačko-neretvanska V. 1946. obnovljen
SOŠK 1919
[2]
NK Stara Neretva Metković Stara Neretva Metković Metković ugašen veterani "Neretve" [16]
ŠK Velebit Dubrovnik Športski klub Velebit Velebit Dubrovnik Dubrovnik ugašen 1932. 1940.-e [1]
NK Velebit Močići Nogometni klub Velebit Velebit Močići Konavle ugašen 1922. 1985. obnovljeni [20] [10]
NK Vitoš Vitaljina Nogometni klub Vitoš Vitoš Vitaljina - Pločice Konavle ugašen 1926. 1957. obnovljen [7] [21] [10]
NK Zmaj Molunat Nogometni klub Zmaj Zmaj Molunat| Konavle ugašen [7]
ŠK Zrinski Dubrovnik Športski klub Zrinski Zrinski Dubrovnik Dubrovnik ugašen 1940.-e [1]
NK Žrnovo Nogometni klub Žrnovo Žrnovo Žrnovo Korčula aktivan 2003. 2016./17. 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanska IV. [22]
NK Župa Dubrovačka Čibača Nogometni klub Župa Dubrovačka Župa Dubrovačka Čibača Župa dubrovačka aktivan 1971. 2016./17. 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanska IV. Asterea [9]
NK Župa Mlini Župa Mlini Župa dubrovačka ugašen [7]

1  Ploče su se od 1950 do 1954., te od 1980. do 1990. zvale Kardeljevo

Nogometni klubovi - žene[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Dodatak:Popis hrvatskih ženskih nogometnih klubova

članak puni naziv ime sjedište grad
općina
osn. sezona liga napomene pov. izv.
ŽNK Libertas Ženski nogometni klub "Libertas" Libertas Dubrovnik Dubrovnik 2005. [23]
ŽNK Neretva Metković Ženski nogometni klub Neretva Neretva Metković Metković 2014. 2016./17. 1. HNLŽ
ŽNK Ombla Dubrovnik Športski ženski nogometni klub "Ombla" Rijeka Dubrovačka Ombla Dubrovnik Dubrovnik 1999. 2016./17. 2. HNLŽ - Jug [24] [25]

Malonogometni klubovi[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Dodatak:Popis hrvatskih malonogometnih klubova

članak puni naziv ime sjedište grad
općina
osn. sezona liga napomene pov. izv.
MNK ACMT Dubrovnik ACMT Dubrovnik Dubrovnik
MNK Argosy Dubrovnik Argosy Dubrovnik Dubrovnik
MNK Beby Papa Gruda Beby Pepa Gruda Konavle [10]
MNK Cavtat Cavtat Cavtat Konavle
MNK Croatia Ošlje Croatia Ošlje Dubrovačko primorje
MNK Čara Čara Čara Korčula
MNK DASD Sveučilište Dubrovnik DASD Sveućilište Dubrovnik Dubrovnik
MNK DU Doc's Dubrovnik DU Doc's Dubrovnik Dubrovnik
MNK Duba Konavoska Malonogometni klub Duba Konavoska Duba Konavoska Duba Konavoska Konavle 2005. 2016./17. 2. HMNL - Jug [26]
MNK Dubrovačka Banka Dubrovačka Banka Dubrovnik Dubrovnik
MNK Dubrovačka Trgovina Dubrovačka Trgovina Dubrovnik Dubrovnik
MNK Dubrovački Vatrogasci Dubrovački Vatrogasci Dubrovnik Dubrovnik
MNK Dubrovnik HP Dubrovnik HP Dubrovnik Dubrovnik
MNK DVD Orebić DVD Orebić Orebić Orebić
MNK DVD Župa Mlini DVD Župa Mlini Župa dubrovačka
MNK Effect Dubrovnik Effect Dubrovnik Dubrovnik
MNK Enkel Popovići Enkel Popovići Konavle [11]
MNK Frendy Dubrovnik Frendy Dubrovnik Dubrovnik
MNK Ferijalos Korčula Ferijalos Korčula Korčula
MNK Geoplan Dubrovnik Geoplan Dubrovnik Dubrovnik
MNK Hajduk Radovčići Malonogometni klub Hajduk Hajduk Radovčići Konavle 2010. [12]
MNK Halo 92 Metković Malonogometni klub "Halo 92" Metković Halo 92 Metković Metković 2012. [27]
MNK HVIDRA Dubrovnik HVIDRA Dubrovnik Dubrovnik
MNK Iskra Janjina Iskra Janjina Janjina
MNK Jadran Ljuta Jadran Ljuta Konavle 2007. [13]
MNK Jadran Smokvica Jadran Smokvica Smokvica
MNK Jug Komaji Jug Komaji Konavle
MNK Korčula Korčula Korčula Korčula
MNK KUD Komolac KUD Komolac Komolac Dubrovnik
MNK Lembo Orašac Lembo Orašac Dubrovnik
MNK Lempo Žuljana Lempo Žuljana Ston
MNK Lopud Lopud Lopud Dubrovnik
MNK Lumbarda Lumbarda Lumbarda Lumbarda
MNK Metković Malonogometni klub Metković Metković Metković Metković 2010. [28]
MNK Mljet Malonogometni klub Mljet Mljet Babino Polje Mljet [29]
MNK Molunat Molunat Molunat Konavle
MNK Montovjerna Dubrovnik Montovjerna Dubrovnik Dubrovnik
MNK Ocinje Market Dubrovnik Ocinje Market Dubrovnik Dubrovnik
MNK Ombla Prijevor Ombla Prijevor Prijevor Dubrovnik 2007. [30]
MNK Osojnik Osojnik Osojnik Dubrovnik
MNK Plat Plat Plat Župa dubrovačka
MNK Podkraj Metković Malonogometni klub "Podkraj" Metković Podkraj Metković Metković 2007. [31]
MNK Ponta Cavtat Ponta Cavtat Konavle
MNK Porto Tolero Malonogometni klub Porto Tolero Porto Tolero Ploče Ploče 1997. 2016./17. 2. HMNL - Jug
MNK Pridvorje Pridvorje Pridvorje Konavle [14]
MNK Pupnat Pupnat Pupnat Korčula
MNK Putnikovići Putnikovići Putniković Ston
MNK Rat Kuna Pelješka Rat Kuna Pelješka Orebić
MNK Slano Slano Slano Dubrovačko primorje
MNK SOŠK DVD Ston SOŠK DVD Ston Ston
MNK Square Dubrovnik Malonogometni klub "Square" - Dubrovnik Square Dubrovnik Dubrovnik 1993. 2016./17. 1. HMNL [15] [32]
MNK Staševica Staševica Staševica Ploče
MNK Stermasi Dubrovnik Stermasi Dubrovnik Dubrovnik
MNK Ston Ston Ston Ston
MNK Sveti Antun Korčula Sveti Antun Korčula Korčula
MNK Tom Mathys Dubrovnik Tom Mathys Dubrovnik Dubrovnik
MNK Trpanj Trpanj Trpanj Trpanj
MNK Udruga mladih Naš dom Mokošica Udruga mladih Naš dom Mokošica Dubrovnik
MNK UHDDR Mokošica UHDDR Mokošica Dubrovnik
MNK Veleučilište Dubrovnik Veleučilište Dubrovnik Dubrovnik
MNK Zlatorog Dubrovnik Zlatorog Dubrovnik Dubrovnik
MNK Žrnovo Žrnovo Žrnovo Korčula

Poveznice[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 Nogometni leksikon - Dubrovnik, pristupljeno 12. ožujka 2017.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 Nogometni leksikon, Pelješac, pristupljeno 13. ožujka 2017.
  3. search.bisnode.hr, NK ŠN "Božo Broketa" Dubrovnik, pristupljeno 12. ožujka 2017.
  4. rsssf.com, Croatia - Dalmatia 1910-1919, pristupljeno 14. siječnja 2018.
  5. mojatvrtka.net, NK GOŠK, pristupljeno 12. ožujka 2017.
  6. poslovna.hr, NK GOŠK-DUBROVNIK 1919, pristupljeno 11. ožujka 2017.
  7. 7,00 7,01 7,02 7,03 7,04 7,05 7,06 7,07 7,08 7,09 7,10 hajduk-radovcici.weebly.com, Povijest, pristupljeno 12. ožujka 2017.
  8. search.bisnode.hr, NOGOMETNI KLUB RADNIKA HTP DUBROVNIK, pristupljeno 12. ožujka 2017.
  9. search.bisnode.hr, N.K. "Iskra" Janjina, pristupljeno 12. ožujka 2017.
  10. 10,0 10,1 10,2 Jurica Gizdić: 90 godina Splitsko-dalmatinskog nogometnog saveza, Split, 2010., ISBN 978-953-98451-2-2
  11. 11,0 11,1 Nogometni leksikon, Korčula, pristupljeno 13. ožujka 2017.
  12. search.bisnode.hr, N.K. "Korčula", pristupljeno 12. ožujka 2017.
  13. markopolosport.net, Iz sportske arhive Nika Perića-60 godina nogometa u Korčuli , objavljeno 23. rujna 2010., pristupljeno 31. ožujka 2017.
  14. search.bisnode.hr, N.K.N.A. "Libertas", pristupljeno 13. ožujka 2017.
  15. poslovna.hr, NOGOMETNI KLUB MLADOST
  16. 16,0 16,1 16,2 ploce.com.hr, NOSTALGIJA 20 – Veza kominskog Gusara i Hajduka i još ponešto (foto), objavljeno 9. prosinca 2011., prostupljeno 7. prosinca 2018.
  17. poslovna.hr, NOGOMETNI KLUB NERETVANKA
  18. mojatvrtka.net, Nogometni klub Ponikve, pristupljeno 12. ožujka 2017.
  19. search.bisnode.hr, NK "Sokol" Dubravka Dubravka, pristupljeno 12. ožujka 2017.
  20. search.bisnode.hr, NOGOMETNI KLUB 'VELEBIT', pristupljeno 13. ožujka 2017.
  21. search.bisnode.hr, NOGOMETNI KLUB VITOŠ, pristupljeno 12. ožujka 2017.
  22. search.bisnode.hr, Nogometni klub Žrnovo, pristupljeno 13. ožujka 2017.
  23. search.bisnode.hr, ŽNK "Libertas", pristupljeno 12. ožujka 2017.
  24. search.bisnode.hr, ŠŽNK "OMBLA", pristupljeno 12. ožujka 2017.
  25. sportska-tribina.info, ŽNK Donat kod kuće poražen od Omble, objavljeno 24. listopada 2016., pristupljeno 12. ožujka 2017.
  26. zmnl-istok-dns.eu, Mnk Duba Konavoska, pristupljeno 12. ožujka 2017.
  27. search.bisnode.hr, MNK "HALO 92"Metković, pristupljeno 12. ožujka 2017.
  28. search.bisnode.hr, MNK METKOVIĆ, pristupljeno 12. ožujka 2017.
  29. poslovna.hr, MNK Mljet, pristupljeno 12. ožujka 2017.
  30. search.bisnode.hr, MNK "OMBLA" - DUBROVNIK, pristupljeno 12. ožujka 2017.
  31. search.bisnode.hr, MNK "Podkraj" Metković, pristupljeno 12. ožujka 2017.
  32. search.bisnode.hr, MNK "Square"- Dubrovnik, pristupljeno 12. ožujka 2017.


Soccerball.svg Nedovršeni članak Popis nogometnih klubova u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji govori o nogometu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.