Dodatak:Popis nogometnih klubova u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Dodatak:Popis hrvatskih nogometnih klubova

Popis nogometnih klubova na području Splitsko-dalmatinske županije.
Nogometni savez Županije splitsko-dalmatinske glavna je nogometna organizacija u županiji, čiji su članovi klubovi s područja županije te organizira natjecanja na području županije.

Nogometni klubovi - muškarci[uredi VE | uredi]

članak puni naziv ime sjedište grad
općina
stanje osn. ug. sez. liga razred napomene
prijašnji nazivi
pov. izv.
NK Adriatic Split Nogometni klub Adriatic Split Adriatic Split Split aktivan 2010. [1]
AŠK Split Akademski športski klub Split AŠK Split Split ugašen [2]
NK Biokovo Zagvozd Nogometni klub Biokovo Zagvozd Biokovo Zagvozd Zagvozd ugašen 1983. 1989. [3]
NK Brnaze Nogometni klub Brnaze Brnaze Brnaze Sinj aktivan 2008. [1]
NK Brusje Nogometni klub Brusje Brusje Brusje Hvar ugašen 1924. 1924. Hajduk
1945. Fortunal
1970. Brusje
[3]
NK Bura Zastražišće Nogometni klub Bura Zastražišće Bura Zastražišće Jelsa ugašen 1935.
Calcio Spalato Calcio Split Split ugašen 1910. 1915. Edera
klub talijanaša
NK Croatia Trogir Nogometni klub Croatia Trogir Croatia Trogir Trogir
NK Croatia Zmijavci Nogometni klub Croatia Zmijavci Croatia Zmijavci Zmijavci aktivan 1974. 2017./18. Treća HNL – Jug III. Kujundžuša [1]
NK Čaporice Nogometni klub Čaporice Čaporice Čaporice Trilj aktivan 1997. [1]
NK Dalmatinac Jelsa Nogometni klub Dalmatinac Jelsa Dalmatinac Jelsa Jelsa ugašen 2003. 2009.
NK Dalmatinac Split Nogometni klub Dalmatinac Split Dalmatinac Split Split aktivan 1929. 1933. spaja se s Aurorom u Vuk
1952. obnovljen kao Lavčević
1953. ponovno Dalmatinac
1971. ponovno Lavčević
1995. ponovno Dalmatinac
[1]
NK Domagoj Konjsko Nogometni klub Domagoj Konjsko Domagoj Konjsko Klis ugašen 1969. [3]
NK DOŠK Dol Dolski omladinski športski klub DOŠK Dol Stari Grad ugašen 1928. 1936. 1936. se spojio sa Zrinskim u Slogu
NK Dugopolje Nogometni klub Dugopolje Dugopolje Dugopolje Dugopolje aktivan 1952. Proleter [1]
SD Elektra Split Elektra Split Split ugašen 1950. 1953. [3]
NK Elektroprijenos Split Nogometni klub Elektroprijenos Split Elektroprijenos Split Split aktivan 2005. škola nogometa
NK Galeb Split Nogometni klub Galeb Split Galeb Split Split 2007.
NK Garnizon Vis Nogometni klub Garnizon Vis Garnizon Vis Vis ugašen 1948.
NK Glavice Nogometni klub Glavice Glavice Glavice Sinj ugašen 1946. 2018. Borac [1]
NK Glavice 1991 Nogometni klub Glavice 1991 Glavice 1991 Glavice Sinj aktivan 2018. 2019./20. 2. ŽNL Splitsko-dalmatinska V. sljednik "Glavica" [4]
NK GOŠK Kaštel Gomilica Nogometni klub GOŠK Kaštel Gomilica GOŠK Kaštel Gomilica Kaštela aktivan 1924. 1951. Jugovinil
1991. Adriachem
1995. GOŠK Adriachem
[1]
HNK Hajduk Split Hrvatski nogometni klub Hajduk Split Hajduk Split Split aktivan 1911. 2017./18. Prva HNL I. Nakon prekida rada obnovljen 1944. [1] [1]
NK Hrvace Nogometni klub Hrvace Hrvace Hrvace Hrvace aktivan 1997. 2017./18. Treća HNL – Jug III. [1]
NK Hvar Nogometni klub Hvar Hvar Hvar Hvar aktivan 1939. Rapid [1]
NK Imotski Nogometni klub Imotski Imotski Imotski Imotski aktivan 1991. 2017./18. Treća HNL – Jug III. Imotski Termin [2] [1]
NK Iskra Kaštel Kambelovac Nogometni klub Iskra Kaštel Kambelovac Iskra Kaštel Kambelovac Kaštela ugašen 1933. 1952. 1952. ušao u sastav SD Jugovinil [3]
NK Istok Podšpilje Nogometni klub Istok Podšpilje Istok Podšpilje Komiža ugašen 1919. 1949. obnovljen
HNK Jadran Kaštel Sućurac Hrvatski nogometni klub Jadran Kaštel Sućurac Jadran Kaštel Sućurac Kaštela aktivan 1922. [1]
NK Jadran Komiža Nogometni klub Jadran Komiža Jadran Komiža Komiža ugašen 1945. 1969.
HNK Jadran Stari Grad Hrvatski nogometni klub Jadran Stari Grad Jadran Stari Grad Stari Grad aktivan 1936. [1]
NK Jadran Supetar Nogometni klub Jadran Supetar Jadran Supetar Supetar aktivan 1925. 1925. SUND
1947. Radnik
1981. Jadran
[1]
HNK Jadran Tučepi Hrvatski nogometni klub Jadran Tučepi Jadran Tučepi Tučepi aktivan 1967. [3] [1]
NK Jadran Vis Nogometni klub Jadran Vis Jadran Vis Vis ugašen 1932. 1941.
NK Jelsa Nogometni klub Jelsa Jelsa Jelsa Jelsa aktivan 1921. 1921. Radnik
1929. Hajduk
1932. Jelsa
[1]
NK Junak Sinj Nogometni klub Junak Sinj Junak Sinj Sinj aktivan 1916. 2017./18. Treća HNL – Jug III. 1922. Velebit
1924. ponovno Junak
[4] [1]
NK Južnjak Sveta Nedjelja Nogometni klub Južnjak Sveta Nedjelja Južnjak Sveta Nedjelja Hvar ugašen 1996. 2013.
NK Kamen Ivanbegovina Nogometni klub Kamen Ivanbegovina Kamen Ivanbegovina Podbablje aktivan 1977. 2017./18. Treća HNL – Jug III. NK Kamen Krivodol [1]
HNK Krilnik Split Hrvatski nogometni klub Krilnik Split Krilnik Split Split aktivan 1992. Nada
HNK Levanda Hrvatski nogometni klub Levanda Levanda Velo Grablje Hvar aktivan 1971. [1]
NK Majstor s mora Split Nogometni klub Majstor s mora Split Majstor s mora Split Split ugašen 1932. 1940. 1940. spojen sa Splitom.
NK Malo Selo Nogometni klub Malo Selo Malo Selo Stari Grad - Molo Selo Stari Grad ugašen 1927. Molo Selo danas dio Starog Grada
NK Mladost Donji Proložac Nogometni klub Mladost Donji Proložac Mladost Donji Proložac Proložac aktivan 1948. Imotska krajina
Mladost Imotska Krajina
[1]
SD Mladost Kaštel Lukšić Mladost Kaštel Lukšić Kaštela ugašen 1946. 1954. [3]
NK Mladost Koprivno 'Nogometni klub Mladost Koprivno Mladost Koprivno Dugopolje ugašen 1973. [3]
NK Mladost Sućuraj Nogometni klub Mladost Sućuraj Mladost Sućuraj Sućuraj aktivan 1948. [1]
NK Mornar Split Nogometni klub Mornar Split Mornar Split Split ugašen 1946.
HNK Mosor Žrnovnica Hrvatski nogometni klub Mosor Žrnovnica Mosor Žrnovnica Split aktivan 1929. [1]
NK Mosor Žrnovnica (2018.) Nogometni klub Mosor Žrnovnica Mosor Žrnovnica Split aktivan 2018. 2019./20. 2. ŽNL Splitsko-dalmatinska V. nastao zbog neslaganja s upravom HNK "Mosor" [5]
NK Mračaj Runović Nogometni klub Mračaj Runović Mračaj Runović Runovići aktivan 1964. [1]
NK Nada Split Nogometni klub Nada Split Nada Split Split ugašen 1933. 1969.
NK Naprijed Vis Nogometni klub Naprijed Vis Naprijed Vis Vis ugašen 1944. 1979.
NK Omiš Nogometni klub Omiš Omiš Omiš Omiš aktivan 1919. 1919. Komita
1952. Iskra
1955. Omiš
[1]
NK Omladinac Plisko Polje Nogometni klub Omladinac Plisko Polje Omladonac Plisko Polje Vis ugašen 1948.
NK Omladinac Vranjic Nogometni klub Omladinac Vranjic Omladinac Vranjic Solin aktivan 1914. 1914. Uskok
1927. Jugoslavija
1937. Omladinac
[1]
NK Orkan Dugi Rat Nogometni klub Orkan Dugi Rat Orkan Dugi Rat Dugi Rat aktivan 1918. [1]
NK OSK Otok kod Sinja OSK Otok Otok aktivan 1969.
NK Podstrana Nogometni klub Podstrana Podstrana Podstrana Podstrana ugašen 1995. 1995. Bili 9
2000. Podstrana
[3]
NK Poljičanin Srinjine Nogometni klub Poljičanin Srinjine Poljičanin Srinjine Split aktivan 1921. 1926. Tomislav
1930. ponovno Poljičanin
1961. Jedinstvo
1990. ponovno Poljičanin
[1]
NK Poljičanin Tugare Nogometni klub Poljičanin Tugare Poljičanin Tugare Omiš ugašen 1932. 1980. više puta obnavljan i prestajao s radom [3]
NK Pomorac Split Nogometni klub Pomorac Split Pomorac Split Split ugašen 1946. [3]
NK Poskok Pitve Nogometni klub Poskok Pitve Poskok Pitve Jelsa ugašen 1928. 2009.
NK Postira Nogometni klub Postira Postira Postira Postira aktivan 1948. 1948. Kolektivac
1990. Postira
Postira-Sardi
[1]
NK POŠK Veliki Prolog POŠK Veliki Prolog Vrgorac ugašen 1979. 1989. [3]
NK Primorac Vrboska Primorac Vrboska Jelsa ugašen 1938. Ribar
NK Primorac 1929 Stobreč Nogometni klub Primorac Stobreč Primorac Stobreč Split aktivan 1929. 2017./18. Treća HNL – Jug III. Primorac SEM-TEM
Primorac AS Mario
Primorac 1929
[1]
NK Prugovo Nogometni klub Prugovo Prugovo Prugovo Klis ugašen 1980. [3]
NK Rašeljka Gornji Vinjani Nogometni klub Rašeljka Gornji Vinjani Rašeljka Gornji Vinjani Imotski ugašen 1983. [3]
NK Rudina Nogometni klub Rudina Rudina Rudina Stari Grad ugašen 1939.
NK Seljak Labin Nogometni klub Seljak Labin Seljak Labin Prgomet ugašen 1963. 1975. [3]
NK Sjever Split Nogometni klub Sjever Split Sjever Split Split ugašen 1952. 1968.
NK Sloga Dol Nogometni klub Sloga Dol Sloga Dol Stari Grad aktivan 1936. [1]
HNK Sloga Mravince Hrvatski nogometni klub Sloga Mravince Sloga Mravince Solin aktivan 1925. [5] [1]
NK Sloga Zastražišće Sloga Zastražišće Jelsa ugašen
NK Solin Nogometni klub Solin Solin Solin Solin aktivan 1919. 1919. Dioklecijan
1924. Jadro
1931. Solin
1945. Naprijed
1946. Cement
1951. ponovno Solin
[1]
NK SOŠK Svirče Nogometni klub SOŠK Svirče SOŠK Svirče Jelsa aktivan 1937. [1]
RNK Split Radnički nogometni klub Split Split Split Split aktivan 1912. 2017./18. Treća HNL – Jug III. 1912. Anarh
1919. Jug
1921. Slavija
1924. Borac
1928. Dalmacija
1929. HAŠK
1930. Split
1947. Hajduk
1949. Vicko Krstulović
poč. 1952. Arsenal
kraj 1952. Split
[6] [1]
NK Tekstilac Sinj Nogometni klub Tekstilac Sinj Tekstilac Sinj Sinj aktivan 1954. [1]
NK Titov mornar Podgora Titov mornar Podgora Podgora ugašen 1977. [3]
NK Trilj Nogometni klub Trilj Trilj Trilj Trilj aktivan 2001. Trilj 2001 [1]
HNK Trogir Hrvatski nogometni klub Trogir Trogir Trogir Trogir aktivan 1912. 1919. Slaven
1990. ponovno Trogir
[1]
NK Trogir 1912 Nogometni klub Trogir 1912 Trogir Trogir Trogir aktivan 2009. 2018./19. 2. ŽNL Splitsko-dalmatinska V. [6]
NK Union Podstrana Nogometni klub Union Podstrana Union Podstrana Podstrana aktivan 2014. mlađe kategorije - škola nogometa
igralište na TTTS na istočnom dijelu Grada Splita
NK Urania Baška Voda Nogometni klub Urania Baška Voda Urania Baška Voda Baška Voda aktivan 1922. 2017./18. Treća HNL – Jug III. [1]
NK Uskok Klis Nogometni klub Uskok Klis Uskok Klis Klis aktivan 1930. [1]
NK Uskok Vis Nogometni klub Uskok Vis Uskok Vis Vis ugašen 1924. 1930.
HNK Val Kaštel Stari Hrvatski nogometni klub Val Kaštel Stari Val Kaštel Stari Kaštela aktivan 1912. 2017./18. Treća HNL – Jug III. KFŠK, Vuk, Hrvat, Slaven, Primorje, Avia [1]
NK Val Stari Grad Nogometni klub Val Stari Grad Val Stari Grad Stari Grad ugašen 1938. Ugašen po završetku Drugog svjetskog rata.
NK Varbonj Nogometni klub Varbonj Varbonj Vrbanj Stari Grad aktivan 1933. [1]
NK Vatra Poljica Nogometni klub Vatra Poljica Vatra Poljica Jelsa aktivan 1937. [7] [1]
NK Vinjani Nogometni klub Vinjani Vinjani Vinjani Donji Imotski aktivan 1986. 1986. Bratstvo
1990. Vinjani
[1]
NK Vis Nogometni klub Vis Vis Vis Vis 1935. 1999. i 2006. obnavljan
NK Vrgorac Nogometni klub Vrgorac Vrgorac Vrgorac Vrgorac ugašen 1984. [3]
NK Vrisnik Nogometni klub Vrisnik Vrisnik Vrisnik Jelsa aktivan 1937. [1]
HNK Vrlika Hrvatski nogometni klub Vrlika Vrlika Vrlika Vrlika aktivan 2006. [8] [1]
NK Zagora Primorski Dolac Nogometni klub Zagora Primorski Dolac Zagora Primorski Dolac Primorski Dolac 1964. [3]
SD Zagorac Imotski Zagorac Imotski Imotski ugašen 1927. 1946. se obnavlja [3]
NK Zmaj Komiža Nogometni klub Zmaj Komiža Zmaj Komiža Komiža ugašen 1921.
RNK Zmaj Makarska Radnički nogometni klub Zmaj Makarska Zmaj Makarska Makarska aktivan 1921. [1]
NK Zrinski Dol Nogometni klub Zrinski Dol Zrinski Dol Stari Grad ugašen 1928. 1936. 1936. se spojio sa DOŠK-om u Slogu
NK Zrinski Stari Grad Nogometni klub Zrinski Stari Grad Zrinski Stari Grad Stari Grad ugašen 1918. 1919. Ugašen po završetku Prvog svjetskog rata.
SD Željezničar Split Željezničar Split Split ugašen 1951. [3]

Nogometni klubovi - žene[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Dodatak:Popis hrvatskih ženskih nogometnih klubova

članak puni naziv ime sjedište grad
općina
stanje osn. ug. sez. liga razred napomene
prijašnji nazivi
pov. izv.
ŽNK Dalmacija Kaštel Stari Ženski nogometni klub Dalmacija Kaštel Stari Dalmacija Kaštel Stari Kaštela aktivan 2001. [7]
ŽNK Glavice Sinj Ženski nogometni klub Glavice Glavice Glavice Sinj aktivan 2011. [7]
ŽNK Marjan Split Ženski nogometni klub Marjan Split Marjan Split Split aktivan 2003. [7]
ŽNK Split Ženski nogometni klub Split Split Split Split aktivan 2009. [7]
ŽNK Vinjani Ženski nogometni klub Vinjani Vinjani

Malonogometni klubovi[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Dodatak:Popis hrvatskih malonogometnih klubova

članak puni naziv ime sjedište grad
općina
stanje osn. ug. sez. liga razred napomene
prijašnji nazivi
pov. izv.
MNK Admiral Split Malonogometni klub Admiral Split Admiral Split Split
MNK Adriacink Split Malonogometni klub Adriacink Split Adriacink Split Split
MNK AŠD Zlatko Celent Split Malonogometni klub AŠD Zlatko Celent Split AŠD Zlatko Celent Split Split
MNK Foto Ante Stojan Split Malonogometni klub Foto Ante Stojan --> Foto Ante Stojan Split Split ugašen spojili se sa Trogirom
MNK Genius Split Malonogometni klub Genius Genius Split Split aktivan
MNK Hajduk Split Malonogometni klub Hajduk Hajduk Split Split aktivan
MNK I ovo i ono Kaštel Lukšić Malonogometni klub I ovo i ono I ovo i ono Kaštel Lukšić Kaštela
MNK Inero Split Malonogometni klub Inero Split Inero Split Split ugašen 2010. [9]
MNK Iskustvo Mravince Malonogometni klub Iskustvo Mravince Iskustvo Mravince Solin aktivan 2003.
MNK Klinika Sućidar Split Malonogometni klub Klinika Sućidar Klinika Sućidar Split Split ugašen 2007. 2011.
MNK Konoba Tomić Gornji Humac Malonogometni klub Konoba Tomić Konoba Tomić Gornji Humac Pučišća aktivan 2003.
MNK Makarska Malonogometni klub Makarska Makarska Makarska Makarska aktivan 2005.
MNK Mejaši Malonogometni klub Mejaši Mejaši Split Split aktivan 1998.
MNK Muć Bitumina Malonogometni klub Muć Bitumina Muć Bitumina Donji Muć Muć aktivan 2006.
MNK Novo Vrijeme Makarska Malonogometni klub Novo Vrijeme Novo Vrijeme Makarska Makarska aktivan 1979.
MNK Okruk (Okrug Gornji) Malonogometni klub Okruk Okruk Okrug Gornji Okrug aktivan 1997.
MNK Olmissum Omiš Malonogometni klub Olmissum Olmissum Omiš Omiš aktivan
MNK Satrić Malonogometni klub Satrić Satrić Satrić Hrvace
MNK Skalice Split Malonogometni klub Skalice Skalice Split Split aktivan 2007.
MNK Solin Malonogometni klub Solin Solin Solin Solin
MNK Split Malonogometni klub Brodosplit Tommy Split Split Split 1. HMNL I. Optimisti,
Optimisti Foto Olga,
Truman,
Truman - Elektroprijenos,
Truman Picasso,
Split 1700,
Plehan,
Split Gašperov,
'Brodosplit Inženjering,
Split Brodosplit Inženjering,
Split Tommy
MNK Sveti Josip Dugi Rat 'Malonogometni klub Sveti Josip Sveti Josip Dugi Rat Dugi Rat
MNK Sveti Lovre-Žnjan Split Malonogometni klub Sveti Lovre-Žnjan Sveti Lovre-Žnjan Split Split ugašen 2007. 2014.
MNK Škver Split Malonogometni klub Škver Split Škver Split Split ugašen 1999.
MNK Tin Vrgorac Malonogometni klub Tin Vrgorac Tin Vrgorac Vrgorac aktivan 2007.
MNK Torcida Split Malonogometni klub Torcida Split Torcida Split Split
MNK Trogir Malonogometni klub Trogir Trogir Trogir Trogir
MNK UHBDDR Dugopolje Malonogometni klub UHBDDR Dugopolje UHBDDR Dugopolje Dugopolje aktivan 2006.
Akademski futsal klub Universitas Akademski futsal klub Universitas Universitas Split Split aktivan Diplomus
MNK Ustanik Split Malonogometni klub Ustanik Split Ustanik Split Split aktivan 2007.
HMNK Vrgorac Hrvatski malonogometni klub Vrgorac Vrgorac Vrgorac Vrgorac 1999.

Poveznice[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 1,34 1,35 1,36 1,37 1,38 1,39 1,40 1,41 1,42 1,43 1,44 1,45 1,46 Nogometni klubovi, nszsd.hr, pristupljeno 4. siječnja 2018.
  2. Naprid bili, rujan 2013.
  3. 3,00 3,01 3,02 3,03 3,04 3,05 3,06 3,07 3,08 3,09 3,10 3,11 3,12 3,13 3,14 3,15 3,16 3,17 3,18 Jurica Gizdić: 90 godina Splitsko-dalmatinskog nogometnog saveza, Split, 2010., ISBN 978-953-98451-2-2
  4. bisnode.hr, NK "Glavice-1991", pristupljeno 27. rujna 2019.
  5. bisnode.hr, NK Mosor Žrnovnica, pristupljeno 27. rujna 2019.
  6. bisnode.hr, Nogometni klub "TROGIR 1912"
  7. 7,0 7,1 7,2 7,3 Ženski klubovi, nszsd.hr, pristupljeno 4. siječnja 2018.


Soccerball.svg Nedovršeni članak Popis nogometnih klubova u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji govori o nogometu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.