Dodatak:Popis nogometnih klubova u Karlovačkoj županiji

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Dodatak:Popis hrvatskih nogometnih klubova

Napomena: Stanje je zaključno sa sezonom 2016./17.

Nogometni klubovi (muškarci)[uredi VE | uredi]

Članak Puni naziv Uvriježeno ime Sjedište Grad/općina Status Osnovan Ugašen Liga Rang Raniji nazivi Napomene Poveznice Izvori
ONK 6. maj Veljun Omladinski nogometni klub 6. maj 6. maj Veljun Slunj ugašen 1980. 1995. - - [1]
ŠK Adria Karlovac Šport klub Adria Adria Karlovac Karlovac ugašen 1908. - - [2]
AŠK Karlovac Akademski športski klub AŠK Karlovac Karlovac ugašen 1922. 1922. - - [1]
ŠK Athena Karlovac Šport klub Athena Athena Karlovac Karlovac ugašen 1908. 1909. - - SNK (Staleški nogometni klub) Arx Karlovac [2][1]
ŠK Balkan Ogulin Športski klub Balkan Balkan Ogulin Ogulin ugašen 1926. 1927. - - [2][1][3]
ŠK Banija Karlovac Športski klub Banija Banija Karlovac Karlovac ugašen 1936. - - [1]
NK Barilović Nogometni klub Barilović Barilović Barilović Barilović ugašen 1995. 2000. - - nakon jesenskog dijela sezone 1998./99. klub odustaje od daljnjeg natjecanja [1]
ŠK Bijesna Glista Vodostaj Športski klub Bijesna Glista Bijesna Glista Vodostaj Karlovac ugašen 1934. - - [2][1]
NK Borac Brodarci Nogometni klub Borac Borac Brodarci Karlovac ugašen - - [1]
BSK Belavići Belavićki sportski klub BSK Belavići Duga Resa ugašen 1950-ih 1950-ih - - NK Mrežnica Belavići 1954. obnovljen rad kluba [1]
NK Budućnost Knežević Kosa Nogometni klub Budućnost Budućnost Knežević Kosa Vojnić ugašen 1977. 1995. - -
NK Cetingrad Nogometni klub Cetingrad Cetingrad Cetingrad Cetingrad aktivan 1994. - 2. ŽNL Karlovačka Jug 6.
ŠK Columbia Karlovac Šport klub Columbia Columbia Karlovac Karlovac ugašen 1910. 1914. - - [2][1]
NK Croatia '78 Žakanje Nogometni klub Croatia '78 Croatia '78 Žakanje Žakanje aktivan 1978. - 1. ŽNL Karlovačka 5. NK Croatia Brihovo
NK Croatia Žakanje
NK Zadom Croatia Žakanje
[1][2]
NK Čučuk Kupljensko Nogometni klub Čučuk Čučuk Kupljensko Vojnić ugašen 1947. - - [2]
NK Dinamo Desmerice Nogometni klub Dinamo Dinamo Desmerice Ogulin ugašen 1970-ih 1970-ih - - [1]
NK Dobra Novigrad na Dobri Nogometni klub Dobra Dobra Novigrad na Dobri Netretić aktivan 1951./1969. - 2. ŽNL Karlovačka Sjever 6. 1969. službeno registriran klub
1998.-2000. klub se nije natjecao
[1]
NK Dobra Sveti Petar Nogometni klub Dobra Dobra Sveti Petar Ogulin aktivan 1974. - 2. ŽNL Karlovačka Jug 6. NK Dobra Trošmarija 1981. klub se seli iz Trošmarije u Sveti Petar [1]
NK Draganić Nogometni klub Draganić Draganić Draganić Draganić aktivan 1948. - 1. ŽNL Karlovačka 5. NK Goljak Bencetići
NK Sloga Draganić
NK Omladinac Draganić
NK Agrocroatia Draganić
1950. klub se seli iz Bencetića u Draganić
1961. fuzija NK Omladinac Draganić i NK Mladost Draganić
[4][2][1]
NK Drvodjelac Josipdol Nogometni klub Drvodjelac Drvodjelac Josipdol Josipdol ugašen 1950. 1953. - -
NK Drvodjelac Ogulin Nogometni klub Drvodjelac Drvodjelac Ogulin Ogulin ugašen 1950. - - 1950. fuzija NK Proleter Ogulin i NK Drvodjelac Ogulin [1]
ŠK Dubovac Karlovac Športski klub Dubovac Dubovac Karlovac Karlovac ugašen 1927. 1929. - - 1929. fuzijom ŠK Omladinac Karlovac i ŠK Dubovac Karlovac nastaje ŠK Viktorija Karlovac [2][1]
NK Duga Resa Nogometni klub Duga Resa Duga Resa Duga Resa Duga Resa ugašen 1929. 2016. - - 1941. zabranjen rad kluba
2011. prestaje se natjecati
2016. klub se gasi
[1][5]
NK Duga Resa 1929 Nogometni klub Duga Resa 1929 Duga Resa 1929 Duga Resa Duga Resa aktivan 2008. - 1. ŽNL Karlovačka 5. Škola nogometa Duga Resa 2011. uključuje se u službena natjecanja [6][7]
NK Eugen Kvaternik Rakovica Nogometni klub Eugen Kvaternik Eugen Kvaternik Rakovica Rakovica u mirovanju 1995. - - - tijekom proljetnog dijela sezone 2011./12. odustaje od daljeg natjecanja [8][1]
NK Frankopan Brežani Nogometni klub Frankopan Frankopan Brežani Karlovac aktivan 1993. - 2. ŽNL Karlovačka Sjever 6.
ŠK Frankopan Karlovac Šport klub Frankopan Frankopan Karlovac Karlovac ugašen 1912. - - [2]
HŠK Frankopan Modruš Hrvatski športski klub Frankopan Frankopan Modruš Josipdol ugašen 1931. - - [2]
ŠK Gaza Karlovac Športski klub Gaza Gaza Karlovac Karlovac ugašen 1930-ih - - [1]
ŠK Građanski Karlovac Športski klub Građanski Građanski Karlovac Karlovac ugašen 1919. 1941. - - 1923. fuzija ŠK Meteor Karlovac i ŠK Građanski Karlovac
1941. fuzijom ŠK Olimpija Karlovac, ŠK Građanski Karlovac i HRŠK Orijent Karlovac nastaje HGŠK Tomislav Karlovac
[2][1]
NK Građevinar Ogulin Nogometni klub Građevinar Građevinar Ogulin Ogulin ugašen 1956. - - [1]
ŠK Grafičar Karlovac Športski klub Grafičar Grafičar Karlovac Karlovac ugašen 1930. 1930. - - [1]
ŠK Graničar Karlovac Športski klub Graničar Graničar Karlovac Karlovac ugašen 1930. - - [2]
NK Graničar Ogulin Nogometni klub Graničar Graničar Ogulin Ogulin ugašen 1922. 1926. - - ŠK Graničar Ogulin [2][1][3]
NK Gromovnik Karlovac Nogometni klub Gromovnik Gromovnik Karlovac Karlovac ugašen 1951. - - [2]
ŠK Hajduk Ogulin Športski klub Hajduk Hajduk Ogulin Ogulin ugašen 1928. - - [2][3]
NK Hidroelektra Ogulin Nogometni klub Hidroelektra Hidroelektra Ogulin Ogulin ugašen 1952. 1953. - - NK Hidroelektra Fužine [1]
NK Ilovac Karlovac Nogometni klub Ilovac Ilovac Karlovac Karlovac aktivan 1949. - 1. ŽNL Karlovačka 5. ONK Borac Ilovac
NK Proleter Ilovac
ONK Ilovac Karlovac
[1][2]
VNK Inžinjerac Karlovac Vojni nogometni klub Inžinjerac Inžinjerac Karlovac Karlovac ugašen 1950. - - [2]
ŠK Jadran Karlovac Šport klub Jadran Jadran Karlovac Karlovac ugašen 1919.-1923. - - [2]
NK Jedinstvo Karlovac Nogometni klub Jedinstvo Jedinstvo Karlovac Karlovac ugašen <1950. 1950-ih - - 1950-ih fuzija NK Jedinstvo Karlovac i NK Sloga Karlovac [1]
NK Jedinstvo Mahićno Nogometni klub Jedinstvo Jedinstvo Mahićno Karlovac ugašen 1949. 1952. - - FD Žumberak Mahićno 1950. obnavlja se rad kluba [1]
NK Jedinstvo Švarča Nogometni klub Jedinstvo Jedinstvo Velika Švarča Karlovac ugašen 1950. 1958. - - [1]
NK Josipdol Nogometni klub Josipdol Josipdol Josipdol Josipdol aktivan 1975. - 2. ŽNL Karlovačka Jug 6. 1986. klub se gasi
1994. obnavlja se rad kluba
[1]
JSK Josipdol Josipdolski Sportski klub JSK Josipdol Josipdol ugašen 1935. - -
ŠK Jugoslavija Karlovac Športski klub Jugoslavija Jugoslavija Karlovac Karlovac ugašen 1934. 1936. - - [1]
SAK Kamensko Sportski aktiv Kamensko SAK Kamensko Karlovac ugašen 1947. 1951. - - [1]
NK Kamensko Karlovac Nogometni klub Kamensko Kamensko Karlovac Karlovac u mirovanju 1951. - - - FA Kamensko
NK Pobjeda Kamensko
NK Kamensko
1954. prestaje sa radom
1959. obnavlja se rad kluba
1962. prestaje sa radom
1966. obnavlja se rad kluba
1991. obustavlja se rad kluba
1993. obnavlja se rad kluba
1999. prestaje se natjecati
[2][1]
FA Kamniktit Karlovac Fiskulturni aktiv Kamniktit Kamniktit Karlovac Karlovac ugašen 1945. 1950. - - [1]
NK Karlovac 1919 Nogometni klub Karlovac 1919 Karlovac 1919 Karlovac Karlovac aktivan 1919. - Međužupanijska nogometna liga – središte Zagreb 4. ŠK Borac Karlovac
NSK Karlovac
HŠK Velebit Karlovac
FD Udarnik Karlovac
SD Slavija Karlovac
KSD (Karlovačko sportsko društvo) Karlovac
NK Karlovac
1941. fuzijom NSK Karlovac, ŠK Viktorija Karlovac i HŠK Primorac Karlovac nastaje HŠK Velebit Karlovac
1944. klub prestaje s djelovanjem
1945. obnavlja se rad kluba
1948. FD Udarnik Karlovac se raspada na SD Željezničar Karlovac i SD Slavija Karlovac
1950-ih fuzijom SD Slavija Karlovac i FD Sloboda Karlovac nastaje NK Karlovac
1958. fuzijom NK Karlovac i NK Turbina Karlovac nastaje KSD Karlovac
[1] [2][1]
NK Klek Ogulin Nogometni klub Klek Klek Ogulin Ogulin ugašen 1921. - - [2]
KNOJ Karlovac Korpus narodne obrane Jugoslavije KNOJ Karlovac Karlovac ugašen 1945. 1946. - - [1]
NK Korana Karlovac Nogometni klub Korana Korana Karlovac Karlovac aktivan 1952. - 1. ŽNL Karlovačka 5. NK Korana Turanj 1991. prestaje s radom
1993. obnavlja se rad kluba
2000. istupa iz natjecanja
[2][1]
ŠK Korana Karlovac Športski klub Korana Korana Karlovac Karlovac ugašen 1928. - - [2]
NK Kordun Krnjak Nogometni klub Kordun Kordun Krnjak Krnjak ugašen 1961. 1995 - - FK Kordun Krnjak
FK Kordun Savić Krnjak
1968. zamrzava status
1971. obnavlja se rad kluba
[1]
ŠK Kordun Slunj Športski klub Kordun Kordun Slunj Slunj ugašen 1937. - - [1]
NK Krnjak-Barilović Nogometni klub Krnjak-Barilović Krnjak-Barilović Krnjak Krnjak aktivan 2000. - 2. ŽNL Karlovačka Sjever 6. NK Krnjak
ŠK Krušafeb Ogulin Šport klub Krušafeb Krušafeb Ogulin Ogulin ugašen 1920. - - [2]
KŠK Karlovac Karlovački športski klub KŠK Karlovac Karlovac ugašen 1909. - - ŠK Karlovački Karlovac
KAŠK Karlovac
[2][3]
NK Kupa Donje Mekušje Nogometni klub Kupa Kupa Donje Mekušje Karlovac aktivan 1950. - 2. ŽNL Karlovačka Sjever 6. NK Sloga Donje Mekušje [2] [2]
NK Liberija Duga Resa Nogometni klub Liberija Liberija Duga Resa Duga Resa ugašen 1922. 1923. - - [2][1]
ŠK Liburnija Karlovac Šport klub Liburnija Liburnija Karlovac Karlovac ugašen <1914. - - [1]
NK Metalac Karlovac Nogometni klub Metalac Metalac Karlovac Karlovac ugašen 1949. 1960. - - SD Metalac Karlovac [1]
ŠK Meteor Karlovac Šport klub Meteor Meteor Karlovac Karlovac ugašen 1923. 1923. - - 1923. fuzija ŠK Meteor Karlovac i ŠK Građanski Karlovac [2][1]
FA Milicionar Karlovac Fiskulturni aktiv Milicionar Milicionar Karlovac Karlovac ugašen 1947. 1950. - - [1]
NK Milisav Dakić Utinja Nogometni klub Milisav Dakić Milisav Dakić Utinja Karlovac ugašen 1950. - - [2]
NK Mladi Radnik Karlovac Nogometni klub Mladi Radnik Mladi Radnik Karlovac Karlovac ugašen 1950. 1953. - - [1]
NK Mladost Brežani Nogometni klub Mladost Mladost Brežani Karlovac ugašen 1950. 1951. - - [2]
NK Mladost Donje Mrzlo Polje Mrežničko Nogometni klub Mladost Mladost Donje Mrzlo Polje Mrežničko Duga Resa ugašen 1950. 1965. - - FA Mladost Donje Mrzlo Polje Mrežničko 1960. klub se uključuje u natjecanje [1]
NK Mladost Draganić Nogometni klub Mladost Mladost Draganić Draganić ugašen 1959. 1961. - - 1961. fuzija NK Omladinac Draganić i NK Mladost Draganić [1]
NK Mladost Gradac Nogometni klub Mladost Mladost Gradac Karlovac ugašen 1950. - - [2]
NK Mladost Karlovac Nogometni klub Mladost Mladost Karlovac Karlovac ugašen 1952. 1953. - - [1]
NK Mladost Rečica Nogometni klub Mladost Mladost Rečica Karlovac aktivan 1950. - 1. ŽNL Karlovačka 5.
NK Mladost Zagorje Ogulinsko Nogometni klub Mladost Mladost Gornje Zagorje Ogulin u mirovanju 1980. - - - nakon sezone 2015./16. prestaje se natjecati
NK Mostanje ALL Karlovac Nogometni klub Mostanje Auto Lim-Lak Mostanje ALL Karlovac Karlovac u mirovanju 1949. - - - NK Sloboda Mostanje
FD Zadrugar Mostanje
NK Zadrugar Mostanje
NK Ivo Lola Ribar Mostanje
NK Mostanje Karlovac
1952.
fuzija NK Sloboda Mostanje i Kuglačkog društva Zadrugar u FD Zadrugar Mostanje
1992. prestaje s radom
2000. obnovljen rad kluba
nakon jesenskog dijela sezone 2014./15. odustaje od daljeg natjecanja || || [1]
NK Mrežnica Ogulin Nogometni klub Mrežnica Mrežnica Ogulin Ogulin ugašen 1973. 1980. - - [1]
NK Mrežnica Zvečaj Nogometni klub Mrežnica Mrežnica Zvečaj Duga Resa aktivan 1960. - 2. ŽNL Karlovačka Jug 6.
SŠK Obilić Karlovac Srpski športski klub Obilić Obilić Karlovac Karlovac ugašen 1939. 1941. - - [2]
NK Ogulin Nogometni klub Ogulin Ogulin Ogulin Ogulin aktivan 1932. - 1. ŽNL Karlovačka 5. OŠK (Ogulinski športski klub) Ogulin
HOŠK (Hrvatski ogulinski športski klub) Ogulin
SD Jedinstvo Ogulin
NK Jedinstvo Ogulin
1941. obustavljen rad kluba
1945. obnovljen rad kluba
[3] [2][1][3]
ŠK Olimpija Karlovac Športski klub Olimpija Olimpija Karlovac Karlovac ugašen 1908. 1941. - - 1919. obnovljen rad kluba
1919. fuzija VAŠK Karlovac i ŠK Olimpija Karlovac
1941. fuzijom ŠK Olimpija Karlovac, ŠK Građanski Karlovac i HRŠK Orijent Karlovac nastaje HGŠK Tomislav Karlovac
[2]
NK Omladinac Kamenica Skradnička Nogometni klub Omladinac Omladinac Kamenica Skradnička Tounj ugašen 1984. - - [1]
ŠK Omladinski Karlovac Omladinski športski klub Omladinski Karlovac Karlovac ugašen 1927. - - [2]
HRŠK Orijent Karlovac Hrvatski radnički športski klub Orijent Orijent Karlovac Karlovac ugašen 1938. 1941. - - DSK (Dubovački sportski klub) Orijent Karlovac 1941. fuzijom ŠK Olimpija Karlovac, ŠK Građanski Karlovac i HRŠK Orijent Karlovac nastaje HGŠK Tomislav Karlovac [1]
ŠK Orijent Karlovac Športski klub Orijent Orijent Karlovac Karlovac ugašen 1920. - - [2]
ŠK Omladinac Karlovac Športski klub Omladinac Omladinac Karlovac Karlovac ugašen 1927. 1929. - - OSK (Omladinski sportski klub) Karlovac 1929. fuzijom ŠK Omladinac Karlovac i ŠK Dubovac Karlovac nastaje ŠK Viktorija Karlovac [1]
NK Oštarije Nogometni klub Oštarije Oštarije Oštarije Josipdol aktivan 1989. - 2. ŽNL Karlovačka 6.
NK Ozalj Nogometni klub Ozalj Ozalj Ozalj Ozalj ugašen 1994. 2005. - - 2005. fuzijom NK Zrinski Ozalj-Mali Erjavec i NK Ozalj nastaje NK Zrinski Ozalj [9]
SD Ozalj Sportsko društvo Ozalj Ozalj Ozalj Ozalj ugašen 1959. 1960-ih - - [1]
ŠK Panonija Karlovac Športski klub Panonija Panonija Karlovac Karlovac ugašen 1903. - - [2]
NK Partizan Plaški Nogometni klub Partizan Partizan Plaški Plaški ugašen 1923. 1995. - - SK Pilana Plaški
PŠK (Plašćanski športski klub) Plaški
NK Borac Plaški
NK Hum Plaški
NK Krasnica Plaški
NK Branko Latas Plaški
FK Partizan Plaški
1947. obnovljen rad kluba 1964. klub se prestaje natjecati
1973. ponovno se uključuje u službena natjecanja
[2][1]
NK Petrova Gora Vojnić Nogometni klub Petrova Gora Petrova Gora Vojnić Vojnić aktivan 1946. - 2. ŽNL Karlovačka Sjever 6. ONK Petrova Gora Vojnić
FK Petrova Gora Vojnić
1976./77. ne nastupaju zbog jednogodišnje kazne nogometnog saveza
1995. klub se gasi
2006. obnavlja se rad kluba
NK Plaški Nogometni klub Plaški Plaški Plaški Plaški u mirovanju 2000. - - - nakon jesenskog dijela sezone 2011./12. odustaje od natjecanja
2014. ponovno se natječe
2015. prestaje se natjecati
NK Polet Hrnetić Nogometni klub Polet Polet Hrnetić Karlovac ugašen 1950. 1951 - - [2][1]
HŠK Primorac Karlovac Hrvatski šport klub Primorac Primorac Karlovac Karlovac ugašen 1938. 1941. - - 1941. fuzijom NSK Karlovac, ŠK Viktorija Karlovac i HŠK Primorac Karlovac nastaje HŠK Velebit Karlovac [2]
RSK Proleter Duga Resa Radnički sportski klub Proleter Proleter Duga Resa Duga Resa ugašen 1924. - - [2]
PRK Rad Karlovac Rad - Povjereništvo radničke komore Rad Karlovac Karlovac ugašen 1930. - - [1]
SK Radnički Karlovac Sportski klub Radnički Radnički Karlovac Karlovac ugašen 1930. - - [2]
NK Radnik Karlovac Nogometni klub Radnik Radnik Karlovac Karlovac u mirovanju 1950. - - - NK Petrova Gora Karlovac
SD Radnik Karlovac
1967. prestaje s radom
1975. obnavlja se rad kluba
nakon jesenskog dijela sezone 2010./11. odustaje od daljeg natjecanja
[2][1]
NK Radonja Nogometni klub Radonja Radonja Radonja Vojnić ugašen 1947. - - [2]
NK Saborsko Nogometni klub Saborsko Saborsko Saborsko Saborsko ugašen 1995. 2000. - - [1]
FD Sloboda Karlovac Fiskulturno društvo Sloboda Sloboda Karlovac Karlovac ugašen 1947. 1950-ih - - 1950-ih fuzijom SD Slavija Karlovac i FD Sloboda Karlovac nastaje NK Karlovac [1]
NK Sloga Karlovac Nogometni klub Sloga Sloga Karlovac Karlovac ugašen 1950. 1950-ih - - 1950-ih fuzija NK Jedinstvo Karlovac i NK Sloga Karlovac [1]
NK Slunj Nogometni klub Slunj Slunj Slunj Slunj aktivan 1937. - 1. ŽNL Karlovačka 5. ŠK Korana Slunj
NK Borac Slunj
NK Mladost Slunj
NK Korana Slunj
NK Jedinstvo Slunj
NK Radnički Slunj
1991. prestaje s radom
1993. obnavlja se rad kluba u progonstvu
[1][2]
SK Sokol Karlovac Sportski klub Sokol Sokol Karlovac Karlovac ugašen 1930. - - [2]
ŠK Šparta Karlovac Šport klub Šparta Šparta Karlovac Karlovac ugašen 1913. - - [2]
NK Šišljavić Nogometni klub Šišljavić Šišljavić Šišljavić Karlovac aktivan 1962. - 2. ŽNL Karlovačka Sjever 6. NK Jedinstvo Šišljavić
ONK Dinamo Šišljavić
ŠK Jedinstvo Šišljavić
ONK Jedinstvo Šišljavić
1972. prestanak rada kluba
1974. obnovljen rad kluba
1977. obnovljen rad kluba
[1][10]
ONK Švarča Omladinski nogometni klub Švarča Švarča Velika Švarča Karlovac ugašen 1958. 1961. - - [1]
NK Tehničar Karlovac Nogometni klub Tehničar Tehničar Karlovac Karlovac ugašen 1962. 1988. - - ONK Tehničar Karlovac 1971. prestaje s radom
1981. obnavlja se rad kluba
[2]
NK Tekstilac Duga Resa Nogometni klub Tekstilac Tekstilac Duga Resa Duga Resa ugašen 1933. 1963. - - ŠK Tekstil Duga Resa
RSK Tekstilac Duga Resa
1938. obnovljen rad kluba
1945. obustavlja se rad kluba
1953. obnovljen rad kluba
[1]
NK Tekstilac Generalski Stol Nogometni klub Tekstilac Tekstilac Generalski Stol Generalski Stol ugašen 1966. 1968. - - [1]
HGŠK Tomislav Karlovac Hrvatski građanski športski klub Tomislav Tomislav Karlovac Karlovac ugašen 1941. 1944. - - 1941. fuzijom ŠK Olimpija Karlovac, ŠK Građanski Karlovac i ŠK Orijent Karlovac nastaje HGŠK Tomislav Karlovac [2][1]
NK Tounj Nogometni klub Tounj Tounj Tounj Tounj ugašen 1994. 1995. - - [1]
ŠK Trenk Karlovac Šport klub Trenk Trenk Karlovac Karlovac ugašen 1903. 1908. - - [2][1]
NK Turbina Karlovac Nogometni klub Turbina Turbina Karlovac Karlovac ugašen 1950. 1958. - - 1958. fuzijom NK Karlovac i NK Turbina Karlovac nastaje KSD Karlovac [2][1]
NK Tuškani Nogometni klub Tuškani Tuškani Tuškani Karlovac ugašen 1979. 2016. - - ONK Tuškani 2003. prekid rada kluba
2003. obnovljen rad kluba
[1][11]
ŠK Union Karlovac Šport klub Union Union Karlovac Karlovac ugašen 1919. 1923. - - [2][1]
ŠK Unitas Karlovac Šport klub Unitas Unitas Karlovac Karlovac ugašen - - [1]
VAŠK Karlovac Vojno akademski šport klub VAŠK Karlovac Karlovac ugašen 1919. 1919. - - 1919. fuzija VAŠK Karlovac i ŠK Olimpija Karlovac [2]
NK Vatrogasac Gornje Mekušje Nogometni klub Vatrogasac Vatrogasac Gornje Mekušje Karlovac aktivan 1952. - 2. ŽNL Karlovačka Sjever 6. [2]
SK Velebit Duga Resa Sportski klub Velebit Velebit Duga Resa Duga Resa ugašen 1934. 1939. - - [1]
NK Veljun Ribarići Nogometni klub Veljun Veljun Ribarići Ogulin ugašen 1970-ih 1970-ih - - [1]
ĐŠK Viktorija Karlovac Đački športski klub Viktorija Viktorija Karlovac Karlovac ugašen 1919. 1921. - - [2]
ŠK Viktorija Karlovac Športski klub Viktorija Viktorija Karlovac Karlovac ugašen 1929. 1941. - - ŠK Viktorija Dubovac 1929. fuzijom ŠK Omladinac Karlovac i ŠK Dubovac Karlovac nastaje ŠK Viktorija Karlovac
1941. fuzijom NSK Karlovac, ŠK Viktorija Karlovac i HŠK Primorac Karlovac nastaje HŠK Velebit Karlovac
[2][1]
ŠK Viktorija Ogulin Nogometni klub Viktorija Viktorija Ogulin Ogulin ugašen 1925. 1930. - - OŠK Viktorija Ogulin [2][1][3]
SNK Vinica Duga Resa Sportski nogometni klub Vinica Vinica Duga Resa Duga Resa ugašen 1918. 1922. - - SK Vinica Duga Resa [2][1]
NK Vinica Mala Švarča Nogometni klub Vinica Vinica Mala Švarča Karlovac ugašen 1950. 1951. - - [2][1]
ŠK Vodostaj Športski klub Vodostaj Vodostaj Vodostaj Karlovac ugašen 1930. 1938. - - [1]
NK Vojnić '95 Nogometni klub Vojnić '95 Vojnić '95 Vojnić Vojnić aktivan 1997. - 2. ŽNL Karlovačka Sjever 6.
NK VOŠK Belavići Nogometni klub VOŠK (Vatrogasni omladinski športski klub) VOŠK Belavići Duga Resa u mirovanju 1975. - - - VOŠK Belavići nakon sezone 2015./16. prestaje se natjecati
NK Vrlovka Kamanje Nogometni klub Vrlovka Vrlovka Kamanje Kamanje aktivan 1982. - 1. ŽNL Karlovačka 5. [10]
NK Zadrugar Krstinja Nogometni klub Zadrugar Zadrugar Krstinja Vojnić ugašen 1949. - - [2]
NK Zvijezda Srednje Prilišće Nogometni klub Zvijezda Zvijezda Srednje Prilišće Netretić ugašen 1949. 1954. - - [1]
ŠK Zrinski Karlovac Športski klub Zrinski Zrinski Karlovac Karlovac ugašen 1930. 1934. - - ORŠK (Opći radnički športski klub) Jedinstvo Karlovac 1931. obnovljen rad kluba [1]
NK Zrinski Ozalj Nogometni klub Zrinski Zrinski Ozalj Ozalj aktivan 1977. - 1. ŽNL Karlovačka 5. NK Dinamo Mali Erjavec
NK Zrinski Ozalj-Mali Erjavec
2005. fuzijom NK Zrinski Ozalj-Mali Erjavec i NK Ozalj nastaje NK Zrinski Ozalj [4] [9]
SK Zrinjski Duga Resa Sportski klub Zrinski Zrinski Duga Resa Duga Resa ugašen 1923. 1925. - - [2][1]
NK Željezničar Karlovac Nogometni klub Željezničar Željezničar Karlovac Karlovac ugašen 1949. 1956. - - SD Željezničar Karlovac [2][1]
NK Željezničar Ogulin Nogometni klub Željezničar Željezničar Ogulin Ogulin ugašen 1948. 1953. - - FA Lokomotiva Ogulin
NK Proleter Ogulin
1950. fuzija NK Proleter Ogulin i NK Drvodjelac Ogulin [1][3]
ŽŠK Karlovac Željezničarski šport klub ŽŠK Karlovac Karlovac ugašen 1920. - - [2]

Nogometni klubovi (žene)[uredi VE | uredi]

Članak Puni naziv Uvriježeno ime Sjedište Grad/općina Status Osnovan Ugašen Liga Rang Raniji nazivi Napomene Poveznice Izvori
ŽNK 4 rijeke Karlovac Ženski nogometni klub 4 rijeke 4 rijeke Karlovac Karlovac aktivan 2016. - [12]
ŽNK Ilovac Karlovac Ženski nogometni klub Ilovac Ilovac Karlovac Karlovac u mirovanju 2007. - - -
ŽNK Tuškani Ženski nogometni klub Tuškani Tuškani Tuškani Karlovac ugašen 2009. 2016. - - [13]

Malonogometni klubovi[uredi VE | uredi]

Članak Puni naziv Uvriježeno ime Sjedište Grad/općina Status Osnovan Ugašen Liga Rang Raniji nazivi Napomene Poveznice Izvori
ŠD Generalski Stol Športski klub Generalski Stol Generalski Stol Generalski Stol Generalski Stol aktivan 1998. - [1][14]
MNK Karlovac Malonogometni klub Karlovac Karlovac Karlovac Karlovac aktivan 1997. - [1][15]
MNK Kordun Krnjak Malonogometni klub Kordun Kordun Krnjak Krnjak aktivan 2009. - [16]
MNK Olimpija Karlovac Malonogometni klub Olimpija Olimpija Karlovac Karlovac aktivan 2005. - [17]
MNK Podvrh-Žegar Ogulin Malonogometni klub Podvrh-Žegar Podvrh-Žegar Ogulin Ogulin aktivan 1993. - [18]
MNK Stari Prijatelji Vera Plaški Malonogometni klub Stari Prijatelji Vera Stari Prijatelji Vera Plaški Plaški aktivan 2001. - [19]
MNK Veterani Karlovac Malonogometni klub Veterani Veterani Karlovac Karlovac aktivan 2000. - [1][20]

Ostalo[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 1,34 1,35 1,36 1,37 1,38 1,39 1,40 1,41 1,42 1,43 1,44 1,45 1,46 1,47 1,48 1,49 1,50 1,51 1,52 1,53 1,54 1,55 1,56 1,57 1,58 1,59 1,60 1,61 1,62 1,63 1,64 1,65 1,66 1,67 1,68 1,69 1,70 1,71 1,72 1,73 1,74 1,75 1,76 1,77 1,78 1,79 1,80 1,81 1,82 1,83 1,84 1,85 1,86 1,87 1,88 Krešimir Perušić - 100 godina nogometa u Karlovačkoj županiji 1903-2003
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 2,20 2,21 2,22 2,23 2,24 2,25 2,26 2,27 2,28 2,29 2,30 2,31 2,32 2,33 2,34 2,35 2,36 2,37 2,38 2,39 2,40 2,41 2,42 2,43 2,44 2,45 2,46 2,47 2,48 2,49 2,50 2,51 2,52 2,53 2,54 2,55 2,56 2,57 2,58 2,59 2,60 2,61 2,62 2,63 Sto godina nogometa u Hrvatskoj 1880.-1980., Zagreb 1981.
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 Nogometni klub Ogulin 1932.-2012., Ogulin 2012., ISBN 978-953-57303-0-9
  4. Općina Draganić: NK Draganić, pristupljeno 3. siječnja 2018. godine
  5. Poslovna.hr: NK Duga Resa, pristupljeno 3. siječnja 2018. godine
  6. Poslovna.hr: NK Duga Resa 1929, pristupljeno 3. siječnja 2018. godine
  7. KAPortal, arhiva: Od Škole nogometa nastao novi dugoreški klub, objavljeno 21. srpnja 2011., pristupljeno 3. siječnja 2018. godine
  8. FinInfo.hr: NK Eugen Kvaternik Rakovica, pristupljeno 4. siječnja 2018. godine
  9. 9,0 9,1 NK Zrinski Ozalj: O klubu, pristupljeno 3. siječnja 2018. godine
  10. 10,0 10,1 Nogometni leksikon: Karlovačka županija, pristupljeno 3. siječnja 2018. godine
  11. Poslovna.hr: NK Tuškani, pristupljeno 4. siječnja 2018. godine
  12. FinInfo.hr: ŽNK 4 rijeke Karlovac, pristupljeno 4. siječnja 2018. godine
  13. Poslovna.hr: ŽNK Tuškani, pristupljeno 4. siječnja 2018. godine
  14. FinInfo.hr: ŠD Generalski Stol, pristupljeno 8. siječnja 2018. godine
  15. Poslovna.hr: MNK Karlovac, pristupljeno 5. siječnja 2018. godine
  16. Poslovna.hr: MNK Kordun Krnjak, pristupljeno 24. siječnja 2018. godine
  17. Poslovna.hr: MNK Olimpija Karlovac, pristupljeno 5. siječnja 2018. godine
  18. Poslovna.hr: Malonogometni klub Podvrh-Žegar Ogulin, pristupljeno 10. siječnja 2018. godine
  19. Poslovna.hr: Malonogometni klub Stari Prijatelji Vera Plaški, pristupljeno 10. siječnja 2018. godine
  20. Poslovna.hr: MNK Veterani Karlovac, pristupljeno 5. siječnja 2018. godine