Marijini obroci

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Prehrana djece u sklopu Marijinih obroka na Haitiju.
Scraping the bowl clean!.jpg

Marijini obroci naziv je dobrotvorne organizacije, koja se prethodno zvala „Scottish International Relief“ (SIR). Cilj organizacije je osigurati prehranu u školama u nekim od najsiromašnijih država svijeta. U tim državama, djeca i mladi zbog siromaštva i gladi ne pohađaju škole, a organizacija Marijini obroci pomaže im, kako bi se mogli prehraniti i školovati.

Započelo je 1992., tijekom rata na prostoru bivše Jugoslavije, kada su škotski mladići Magnus i Fergus MacFarlane Barrow organizirali sakupljanje deka i hrane. Osobno su odvezli pomoć u Međugorje. Planirali su se vratiti svome poslu u uzgajalištu riba. No, nastavili su dobivati donacije te je Magnus odlučio nastaviti baviti se humanitarnim radom te je nakon nekog vremena osnovai humanitarnu organizaciju pod nazivom “Scottish International Relief“.

Započet je projekt pod nazivom "Marijini obroci" 2002. godine. Prva akcija bila je osiguranje hrane za 200 školske djece u Malaviju. S vremenom se projekt znatno proširio i danas pruža besplatne školske obroke u stotinu škola i hrani preko 1.000.000 [1] djece dnevno diljem Afrike, Azije, Europe, Južne Amerike i Kariba.[2]

Od 1. svibnja 2012., “Scottish International Relief“ promijenio je ime u Marijini obroci“. Sjedište je u mjestu Dalmally u Škotskoj, a imaju podružnice u: Hrvatskoj, BIH, Njemačkoj, Italiji, SAD-u, Australiji, Austriji i Irskoj.

Izvori[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]