Razgovor sa suradnicom:Freshnew12345

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Freshnew12345, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Freshnew12345") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 18:41, 24. studenog 2015. (CET)

Psorijaza[uredi kôd]

Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate sadržaj s interneta zaštićen autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje sadržaja, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego što počnete postavljati preuzeti sadržaj.

Sav zaštićeni sadržaj koji se postavi bez prethodno objavljene dozvole bit će obrisan bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. Hvala na razumijevanju. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  23:38, 24. studenog 2015. (CET)

[1]
Na više uzoraka u pretraživanju dobio sam poklapanje teksta iz Vaše izmjene i iz ovog izvora, str. 116.-119.. Čak i da je djelomično prepisan (a to je moja nasumična pretraga pokazala), takav tekst ne može ostati.
Ja nisam kopirala sa internetske stranice već sam napisala tekst na temelju literature navedene na dnu
Svejedno odakle je tekst preuzet (internet, knjiga, časopis), vrijede ista pravila, odnosno mora biti jasno istaknuta neka licenca za slobodnu uporabu (ako se radi o internetskom izdanju), ili pribavljena dopusnica nositelja autorskih prava. Stanica HLZ-a i Liječničkog vjesnika zaštićene su i stoga se s njih sadržaj ne može preuzeti bez dopusnice (a kako naplaćuju članarinu odnosno pretplatu, sumnjam da ćemo ju dobiti).
Tri su razloga uklanjanja sadržaja, od kojih sam naveo najznačajniji, prepisivanje bez dozvole. Nakon što sam tekst uklonio, nije bilo razloga spominjati Vam druga dva razloga, (1.) što taj prepisani tekst nije uobličen po zahtjevima Wikipedije i (2.) što ste pritom uklonili prijašnji ispravni sadržaj (infookvir, vanjske poveznice i kategorije).
Naravno, možete i dalje raditi na članku, ali svakako prethodno proučite uvodni tečaj (upute su gore u dobrodošlici) i upoznajte se s osnovama rada na Wikipediji.  • Bonč (razgovor) • Budite odvažni! •  00:33, 26. studenog 2015. (CET)
[2] Nisam baš kužio što ste rekli za "treću stvar"... Svaki suradnik može poništiti / promijeniti pretodno/a uređivanje/a, naravno s navođenjem odgovarajućih izvora, eventualno s dogovorom s prethodnim urednicima. Ako bude problema, javite se i pokušat ćemo ih riješiti.  • Bonč (razgovor) • Čitajte pažljivo, ovo pišem samo jednom! •  15:43, 1. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

[3] Hmmm... u principu ste dobro uradili, iako je bolje (zbog zaštite podataka i jednoobraznosti) da neki administrator uradi proceduru postavljanja dopusnice. Svakako (obvezno) dopusnicu dostavite nekom administratoru (svejedno kome, jer će ju on proslijediti još nekolikim), a možete i meni na ovoj poveznici.

Dozvoljeno je potpuno preurediti članak (praktički ga uraditi "od nule"), ali s puno opreza. Pritom naročito treba voditi računa o izvorima - nije dovoljan samo jedan izvor (pretpostavljam da ćete rabiti sadržaj za koji imate dopusnicu).

Preporuka: sad vidim da ste kreirali svoju SZV, kopirajte postojeći članak na tu podstranicu i tu ga uređujte. Kad završite, tražite reviziju (mišljenje) nekog iskusnog suradnika za zamjenu postojećeg članka. Kao i prije, za sve što Vam nije jasno, slobodno mi se obratite.  • Bonč (razgovor) • Radite kako vam kažem, a ne kako ja radim! •  17:07, 8. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Pozdrav, mail sa dopusnicom van je poslan preko poveznice koju ste mi pustili. Što se tiće izvora-uključiti ću još koju literaturu. Ako bi to bila medicinska literatura, točnije ova ili ova da li i od tih autora onda trebam nabaviti dopusnicu ili je dovoljno citiranje? Članak ću kopirati i dovršiti uređivanje...samo mi još recite kako ću znati koji suradnik je iskusan u ovom području; kako ću ga pronaći?

Hvala unaprijed --Freshnew12345 (razgovor) 19:19, 10. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

[4] Odgovorio sam Vam na e-poštu.
Korištenje i navođenje literature svakako je poželjno. Korištenje može biti u dva oblika, (1) kopiranje, u kom slučaju je dopusnica neophodna (ako je autor isti, može pobrojati sva djela za koje daje dopusnicu) i (2) prepričavanje, u kom slučaju dopusnica nije potrebna, ali se pritom treba voditi računa o točnom prenošenju suštine; sudeći po Vašim riječima, to Vam ne bi predstavljalo problem, te preporučam drugi način. Izaberite kako je Vama pogodnije.
Pogrešno ste me shvatili: ne trebate tražiti iskusnog suradnika u ovom (Vašem) području, već na Wikipediji, za tehnički dio posla oko prebacivanja članka. A to su recimo svi koji su Vam pisali na ovoj stranici.  • Bonč (razgovor) • Prodajem enciklopediju. Moja žena zna sve. •  00:41, 11. siječnja 2016. (CET)[odgovori]
Možete početi s radom na članku, odnosno na SZV gdje ste počeli. Tehnički dio oko dopusnice uradit ću ja - čekam još neke konzultacije s administratorima, izvjestit ću Vas...  • Bonč (razgovor) • Liječite se kod nas i umrijet ćete zdravi! •  12:14, 18. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Isprika i uputa[uredi kôd]

Molim za ispriku zbog nepotrebne procedure korz koju sam Vas vodio. Detalje sam Vam naveo u e-pošti.

Dakle, stranica Liječničkog vjesnika ima prihvatljivu klauzulu o uporabi sadržja, te u skladu s njom na kraj članka pod naslovom izvori treba stajati slijedeći predložak:

{{slobodna uporaba|http://lijecnicki-vjesnik.hlz.hr/index.php/broj-7-8-2013/633-smjernice-za-dijagnostiku-i-lijeenje-vulgarne-psorijaze|Liječničkog vjesnika|http://lijecnicki-vjesnik.hlz.hr/index.php/upute-autorima}}

kako sam Vam već dodao na SZV. Lp,  • Bonč (razgovor) • Griješiti je ljudski, ali je osjećaj božanski. •  17:38, 20. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Potpisivanje na stranicama za razgovor[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.--MaGaporuči mi 22:06, 25. studenog 2015. (CET)

Suradnica?[uredi kôd]

Pišete u ženskom rodu - ako želite da Vas se oslovljava sa "suradnica", možete u svojim postavkama definirati spol.  • Bonč (razgovor) • 6 × 9 = 4213 •  17:14, 8. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Razgovor[uredi kôd]

Pozdrav! Druge suradnike poštujemo tako što im odgovaramo na njihovoj stranici za razgovor. Na taj način sugovornik će dobiti obavijest o novoj poruci. Kako bi komunikacija između suradnika bila što uspješnija, molimo proučite kako održavati razgovor među suradnicima. Hvala na razumijevanju.

--Ivica Vlahović (razgovor) 19:22, 10. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Napomene uz SZV[uredi kôd]

Napomena za uređivanje na Vašoj SZV (nasumični pregled):

  • Wikipoveznice koje vode na članke na Wikipediji pišu se u obliku [[pojam|opis pojma]]; vanjske poveznice pišu se u obliku [http://neka_stranica opis stranice] i one se ne stavljaju u tekst, već samo u izvorima i vanjskim poveznicama (oznaka ne smije se pojavljivati u tekstu).
  • Postaviti više poveznica na manje poznate termine (a to će biti često u stručnom članku; slobodno mogu biti crvene, to podstiče pisanje članaka), izbjegavati općepoznate.
  • "Možemo je prepoznati kao..." nije enciklopedijski stil → "prepoznaje se po..." ili "prepoznatljiva je po..."
  • "Upravo stoga su potrebne redovite kontrole" - bez "uputa za uporabu"
  • "suradljivost"???
  • 2-3% → 2 - 3 %, 1 - 2 tjedna (ili od 1 do 2)

i slično...  • Bonč (razgovor) • Prodajem enciklopediju. Moja žena zna sve. Imam Wikipediju! •  01:54, 11. siječnja 2016. (CET)[odgovori]

Objava texta Psorijaza[uredi kôd]

Poštovani,


Pišem vam iz (slovenskog dijela) farmaceutske tvrtke Janssen. Naši hrvatski kolegi su me zamolili da bi ažurirali tekst na temu psorijaze. Dobili smo novi tekst sa strane Referentnog centara za psorijazu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, KBC Rijeka ali koliko sam vidio, taj je tekst skoro identičan vašem tekstu kojeg ste htijeli objaviti, no do toga na kraju nije došlo. Koliko sam razumijo na temu autorskih prava i dopusnica, vi bi na kraju trebali dodati samo predložak

Napomena: Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežne stranice Liječničkog vjesnika
http://lijecnicki-vjesnik.hlz.hr/index.php/broj-7-8-2013/633-smjernice-za-dijagnostiku-i-lijeenje-vulgarne-psorijaze
koji je klauzulom na stranici http://lijecnicki-vjesnik.hlz.hr/index.php/upute-autorima
označen slobodnom licencijom CC BY-SA 3.0

Dopusnica nije potvrđena VRTS-om.
Sav sadržaj pod ovom dopusnicom popisan je ovdje.



Možete mi reći zašto na kraju niste objavili ovaj tekst? Mi bi ovaj tekst htijeli objaviti jer relevantniji za pacijente nego postojeći ali ne bi htijeli objaviti nešto što ste već vi zapoćeli. Hvala in lijepi pozdrav iz Ljubljane. --Kodreanu (razgovor) 09:20, 26. srpnja 2016. (CEST)[odgovori]


Poštovanje,

dakle stvar je u tome da sam ja tekst pripremila i htjela objaviti no prilikom objavljivanja naišla sam na prepreke. Jedan od administratora mi nije htio dopustiti da objavim tekst i zadao mi je dosta poteškoća u objavljanju-da bi na kraju kad sam ja već odustala od objavljivanja javio da je pogriješio. Da tekst ima dopusnicu koju nije vidio. I da slobodno nastavim sa pisanjem teksta. Ja sam na tekstu radila u slobodno vrijeme (kad sam krenula sa radom na tekstu bila sam na bolovanju; dok mi je taj administrator javio da konačno mogu objaviti tekst ponovno sam zaočela s radom i bila zatrpana obavezama te u nedostatku vremena zanemarila sam dovršavanje teksta). Tako da kako sam ja izgubila volju i vrijeme za daljnjim uređivanjem teksta (iako ga ja u wordu imam kompletnog) dala sam ga gdji. Loreni Šulje iz Janssena Hr da ga preko nekih svojih kolega (pretpostavljam Vas?) objavi. Nije mi u interesu da bude naslovljeno na moje ime (iako sam ga ja napisala i odvojila svoje vrijeme za to) već samo da se objavi i bude relevantan izvor podataka. Shodno tome dajem Vam odobrenje da ga objavite ako je ikako moguće na hrvatskoj wikipediji. Hvala Vam na javljanju,

Lijep pozdrav, --Freshnew12345 (razgovor) 22:20, 27. srpnja 2016. (CEST)[odgovori]