Razgovor sa suradnikom:Acamicamacaraca

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Acamicamacaraca, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Acamicamacaraca") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Ivica Vlahović (razgovor) 09:50, 8. studenoga 2017. (CET)

Test[uredi]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju, zahvaljujemo na vašem testiranju. Vaš je test uspio i upravo je uklonjen. Ako želite i dalje testirati, činite to na stranici za vježbanje, a možete i pogledati kratki uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. Ako se niste do sada prijavili možete to učiniti ovdje. Hvala na razumijevanju.--Ivica Vlahović (razgovor) 09:50, 8. studenoga 2017. (CET)

Jezik[uredi]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj Wikipediji − hrvatski jezik. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, molimo vas odaberite odgovarajuću inačicu Wikipedije gdje je taj jezik službeni. Hvala na razumijevanju.--Ivica Vlahović (razgovor) 19:11, 8. prosinca 2017. (CET)

Odnosi se na ovo.[1] Kubura ([[Razgovor sa suradnikom:|razgovor sa suradnikom Kubura]]) 01:54, 12. prosinca 2017. (CET)

A i na ovo [2]. Bilo bi lijepo da si napisao na hrvatskom. Nije toliko različit od srpskoga, dade se naučiti, hahaha.
U svakom slučaju hvala na pomoći. Svaki tvoj trud uštedio je vrijeme nama drugima i to cijenimo. Kubura (razgovor) 00:59, 15. siječnja 2018. (CET)

Kubura Ah mrzelo me... Jer ćes uspijeti Acamicamacaraca (razgovor) 01:03, 15. siječnja 2018. (CET)
Na hrvatskom: "Nije mi se dalo." :) Kubura (razgovor) 01:08, 15. siječnja 2018. (CET)
xD, taman ja dok stvorim dokumentaciju za šablon:Citaton Acamicamacaraca (razgovor) 01:09, 15. siječnja 2018. (CET)
'aj, hvala ti, prijatelju. Ne umem da računam ali umem da teram točak :)))) Kubura (razgovor) 01:39, 15. siječnja 2018. (CET)

Slikovni predlošci[uredi]

Zašto?--Man_Usk recider 23:21, 15. siječnja 2018. (CET)

Ljepše mi izgleda xD --Acamicamacaraca (razgovor) 23:38, 15. siječnja 2018. (CET)

Predlošci za glasovanje[uredi]

Cijenjeni Acamicamacaraca,

svi predlošci uključeni u predložak: slični slikovni predlošci dio su niza Pictogram. Primjer: datoteka: pictogram reply.svg. Nije preporučljivo mijenjati predloške za glasovanje, jer se često koriste i mogu utjecati na promjenu prikaza suradničkih glasova, osobito u arhivima glasovanja.

Također, kod svih takvih promjena poželjno je usuglasiti promjene s većim brojem suradnika (u prijevodu: s barem još jednim), a tek onda, sukladno wikipedija: wikipedistički osnovni tečaj #Etika promijeniti takve učestalo korištene predloške.

Još je poželjnije da predlošci za glasovanje budu uniformirani, te na taj način jednoznačno prepoznatljivi. Takvi su i bili, jer su svi iz serije Pictogram, a ne iz serije Symbol. Na taj način se svakome ostavlja sloboda rabiti u ostalim stranicama, u okviru rasprava (i drugdje) sličice iz serije Symbol, odnosno (još) neupotrebljavane iz serije Pictogram (kao npr. datoteka: pictogram voting keep.svg, datoteka: pictogram voting wait blue.svg, datoteka: pictogram voting wait violet.svg i sl.). Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 2,48; 16. siječnja 2018. (SEV)

Konkretno u ovom slučaju, 5. arhiv wp:pzdp imao je problematičan prikaz sadržaja. Postoji Posebno:TemplateSandbox, te mogućnost pregleda predloška na stranici koja ga koristi pomoću Vidi stranicu s ovim predloškom Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, — Nesmir Kudilovič (razgovor) 3,15; 16. siječnja 2018. (SEV)

re:Zahtjevi i želje[uredi]

Kada bi znao o čemu se radi rado bi pomogao, a ovako radije sačekaj nekog vičnijeg administratora. Kad ne znam šta kopiram, svašta kopirat mogu.--Man_Usk recider 23:39, 16. siječnja 2018. (CET)

Imam ja i "dugme" za blokiranje. Face-smile.svg--Man_Usk recider 23:49, 16. siječnja 2018. (CET)
Predložak:Reply Pa baš si zloća :D --Acamicamacaraca (razgovor) 23:50, 16. siječnja 2018. (CET)
Nešto si petljao i pogrešno si spetljao. Blokiran si na jedan dan.--Man_Usk recider 00:14, 17. siječnja 2018. (CET)
Ne kontam ništa, ništa nisam loše spetljao šablon je bio dobar i modul i ne razumem ovu vikipediju a vaš citoid je mentalan i baš me briga za sveee, a posle će molite aj nam kaži kako da stvorimo citoid! Pa baš me briga!!! I hvala na blok, mislio sam da iko ovde ima razumjevanja, a svi su administratori u fazonu a baš me briga za vikipediju ionako je propala --Acamicamacaraca (razgovor) 00:18, 17. siječnja 2018. (CET)
A i ti mi se razumješ ako nisi skontao obrisao si modul i onda se je i šablon pokvrio zbog toga vidjećeš !!! A ovo može i da se prijavi zbog nepotrebnog bloka!— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Acamicamacaraca (razgovordoprinosi) 00:20, 17. siječnja 2018.

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Pokvario si Predložak:Odgovor koji se već koristio. Pojavljivala su se umjesto predloška neka slova na ćirilici koja si upisao u [[Modul:Reply to]]. Nije ti prvi put jer si već napravio problem sa slikovnim predlošcima.--Man_Usk recider 17:30, 17. siječnja 2018. (CET)

Novi predlošci[uredi]

Moram li pripomenuti da s novim predlošcima treba biti napisana i odgovarajuća dokumentacija?--MaGaporuči mi 09:39, 18. siječnja 2018. (CET)

Upravo je pišem --Acamicamacaraca (razgovor) 09:41, 18. siječnja 2018. (CET)

Isto tako - da predlošci moraju biti pisani latinicom i na hrvatskom jeziku?--MaGaporuči mi 09:42, 18. siječnja 2018. (CET)

To već znam al nisam baš najbolji u jeziku --Acamicamacaraca (razgovor) 09:50, 18. siječnja 2018. (CET)

Pa sad mi je sinulo[uredi]

Pa tek sad mi je sinulo! Zato si u tako dobrom raspoloženju! Pa neki dan ti je bila Nova godina :) Kubura (razgovor) 00:37, 20. siječnja 2018. (CET)

Haha jeste :D --Acamicamacaraca (razgovor) 10:47, 20. siječnja 2018. (CET)

Moduli i predlošci[uredi]

Nemoj postavljati module i predloške, naišao sam na pogrješke. Generira nekakav izgled s nekim viškom pa stranica izgleda neuredna. Kubura (razgovor) 06:58, 3. veljače 2018. (CET)

Uputa[uredi]

Stranice za razgovor ne 'čistimo' nego arhiviramo. Zahvaljujem na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 08:37, 25. ožujka 2019. (CET)

Obrazloženja uklanjanja i uputa[uredi]

[3] Sasvim je u redu da hrvatska Wikipedija navodi popis (najboljih) hrvatskih tenisača na tim natjecanjima. Naravno, može se i navesti popis tenisača koji su druge narodnosti.

Napisao si
  • "kao napredni suradnik Hrvatske Wikipedije, trebaš poštivani 5 osnovna stubova Wikipedije koji navode da Wikipedija ima nepristrasno gledište. Ovo nije Wikipedija Hrvatske ili Wikipedija Hrvata, pa da se ovdje piše o hrvatskim uspjesima na ATP listi..."
Teoretski točno, de facto pogrešno. Wikipedija na bošnjačkom jeziku činjenično promatrano predstavlja nacionalnu Wikipediju Bošnjaka, kao što je inačica Wikipedije na srpskom jeziku nacionalna Wikipedija Srba te Wikipedija na hrvatskome jeziku nacionalna Wikipedija Hrvata. Prilično mnogo suradnika spomenuti Wikipedija na taj način tumači odgovarajuće Wikipedije, za članke povezane sa svjetonazorom, politikom i povijesti to je također značajan čimbenik. --Mateo K 01 (razgovor) 02:14, 26. kolovoza 2019. (CEST)

Pohvali se[uredi]

Pohvali se na Trgu od sr.wiki time što si napisao na Meti. Nitko te nije trovao ovdje, niti te je vrijeđao, a stavio si se na stranu destruktivnoj otrovnoj osobi, samo zato što je uprla prstom u netkoga. Besramno je ono što je napisao; pogledaj bolje, on je ondje opisao sebe i svoje pristaše. Tvoja je stvar kako ćeš misliti i djelovati, ali promisli kako to izgleda. Jedan je napao hrvatsko, pridružio se jedan iz Srbije tom napadu.[4] Uoči obljetnice pada Vukovara. I to još nekoliko dana poslije nego su u Srbiji podignuli spomenik generalu koji je "oslobađao Vukovar" od legitimne vlasti druge države. Pogledaj kakvu to sliku šalje. Kubura (razgovor) 02:38, 18. studenoga 2019. (CET)

Predložak:Kosovo-napomena[uredi]

Predložak ti nije do kraja preveden, pogledaj crvene poveznice. --Suradnik A10 (razgovor) 18:09, 1. siječnja 2020. (CET)

@Suradnik A10: Hvala na ukazanoj grešci, u pravu si. Evo, ispravio sam, mada si mogao i ti. Lijepi pozdravi. --Acamicamacaraca (razgovor) 18:13, 1. siječnja 2020. (CET)
Nisam bio siguran za nazive članaka tj. za prijevod, inače bi. Pozdrav. --Suradnik A10 (razgovor) 06:24, 2. siječnja 2020. (CET)

Parcijalni blok[uredi]

Poštovani, dugi niz godina na ovome projekt u slučaju spora suradnika broj mogućnosti administratora za ublažavanje ili rješavanje problema bio je ograničen. Softverski se moglo zaključati stranicu ili dati suradniku kraći ili dulji blok, odnosno onemogućiti mu uređivanje projekta na kraće ili dulje vrijeme.

U određenim okolnostima su oba gornja rješenja neprikladna, pa smo uveli tzv. blokiranje suradnika u radu na temi (topic block), koji nije bio proveden u softveru, nego je bilo na suradnicima da poštuju izrečeni blok, jer bi nepoštivanje povuklo za sobom najčešće dulji (obični) blok, odnosno nemogućnost uređivanja cijelog projekta.

Kako danas postoji mogućnost softverskog sprječavanja da suradnik "stvara probleme" na nekome članku, rabim ju kako bih smanjio razinu stresa svih suradnika ovoga projekta. Cilj je - postići da suradnici komuniciraju na stranicama za razgovor o bitnim promjenama članaka (predložaka, kategorija itd), da postignu konsenzus (ako je moguće), te da Wikipedija bude mjesto civilizirane i argumentirane rasprave, tamo gdje je to potrebno i nužno.

Ovaj blok nije ishod vašeg neciviliziranog ili neargumentiranog pristupa (jer toga nije bilo), nego je to ishod djelovanja s relativno tankim argumentima i prije nego je ikakav konsenzus postignut.

Napisao sam već 1.000 puta, ali očito moram još jednom - ne postoji, ili bolje reći, ne priznaje se kao valjani argument "tako je na en, ... bla bla wiki", pa tako treba i ovdje. Projekte wikipedije uređuju volonteri, i dok netko ne vidi da je netko napravio vandalizam, nekoć davno (recimo između 2001. i 2008.) često se dogođalo cirkularno referenciranje - ako je nešto na en wiki, onda može i ovdje; pa bi se ponekad neenciklopedijski sadržaj proširio i na 30-ak projekata, te je trebalo vremena da ga se iskorijeni. To ne znači da je zabranjeno pogledati kako rade drugi projekti (druge wikipedije), ali to nije valjan, odnosno dovoljan argument za bilo što. En wikipedija u nekim slučajevima boluje od kolonijalnog pristupa, koji se dosta sporo iskorjenjuje, svi projekti nažalost imaju inerciju. Na nama je truditi se da budemo bolji od drugih projekata, na nama je pokazati im kako valja raditi. Svako dobro vam želim! SpeedyGonsales 16:43, 9. svibnja 2020. (CEST)

@SpeedyGonsales Pozdrav! Razumijem te. Namera mi nije bila vršiti ratove izmjena. U svakom slučaju, pokrenuo sam raspravu na SZR. --Acamicamacaraca (razgovor) 17:12, 9. svibnja 2020. (CEST)

Masovna brisanja[uredi]

Ne možeš masovno izbrisati toliko teksta. Zamolio bih te da, ukoliko misliš da imaš neki argument, otvori temu na stranicama za razgovor... --Čeha (razgovor) 17:19, 2. srpnja 2020. (CEST)