Razgovor sa suradnikom:C5R10

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

C5R10, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:C5R10") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Mateo K 01 (razgovor) 11:12, 19. srpnja 2019. (CEST)

Savjet[uredi]

Tzv. srpskohrvatski ti nije poželjan na ovoj inaćici Wikipedije. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 20:35, 19. srpnja 2019. (CEST)

Na lijepom hrvatskom u Lijepoj našoj se kaže inaČica![1], moj (razgovor)C5R10 (razgovor) 23:07, 19. srpnja 2019. (CEST)
Nije mi poznato da li ste Vi, ali vaši roditelji vjerojatno jesu učili SH/HS. Povijesni razlaz je svakom narodu dao za pravo da, uz teritoriju i kulturna dobra, uzmu i svoj dio jezičke baštine i imenuje ga kako hoće. Poštujem odluku Wikipedije da pokrene ogranak na jednom odumrlom balkanskom jeziku.C5R10 (razgovor) 21:54, 19. srpnja 2019. (CEST)
Takav jezik nikad nije ni postojao. Postojala su samo politički nametnuta imena dvama jezicima, hrvatskom jeziku i srpskom jeziku, kojima je političkim ukazom na silu dodan privjesak. Kubura (razgovor) 22:00, 19. srpnja 2019. (CEST)
Valjda je od hrvatskoga jezika! i srpskoga jezika! napravljena kovanica, koju je teško raskovati sve dok postoje mediji na SH/HS, za ostale no sikiriki - dont worry be happy!C5R10 (razgovor) 22:55, 19. srpnja 2019. (CEST)
  1. https://hr.glosbe.com/hr/hr/ina%C4%8Dica

Orahova (Kotor Varoš, BiH)[uredi]

Za citate je namijenjen Wikizvor.  • Bonč (razgovor) • Quod licet Iovi, non licet bovi. •  00:14, 21. srpnja 2019. (CEST)

[1] Ne pokušavajte vraćati sadržaj kojemu tu nije mjesto. Gore sam napisao gdje se stavljaju citati (pisma).  • Bonč (razgovor) • Ako nemate što raditi, ne radite to ovdje! •  00:21, 22. srpnja 2019. (CEST)

O izvorima i ostalom[uredi]

Ako zbog jedne stvari ranije dobiješ po prstima, nije baš mudra odluka to ponovno raditi. Face-wink.svg
Na primjeru ovog članka, a vjerujem i ostalih... Izvori nisu sami sebi svrha, oni trebaju potkrijepiti neku tvrdnju oni su tu zbog toga, a ne da se tek tako nešto navodi kao izvor. Izvor broj 1 ne potvrđuje da se radi o najsnažnijoj pritoci, ne govori o dužini niti pritocima. Zatim ponavljaš prethodnu rečenicu o pritocima i navodiš izvore broj 2, 3 i 4. Koji ponovno, osim moguće izvora broj 2, ne govore o pritocima niti vodenicama. Web stranicu izvora broj 5 mi blokira antivirus, Google prepoznaje nekakve autokarte na kojima sigurno nema ovih toponima ni vododjelnice. Izvori 6 i 7 ponovno ne potvrđuju ono što se ranije navodi.
Onda, u istom članku, precizni podaci o nadmorskoj visini izvora i ušća nemaju izvora. Dalje, Obodnik i Maslovare, jasno, nisu gradovi. I još, potpuna mi je enigma kakve veze ima mjesto kod Doboja s rijekom kod Kotor Varoši. Lijep pozdrav!--Man_Usk recider 23:30, 21. srpnja 2019. (CEST)

Pogledajte citirane mape, osobito

1:25.000 i 1.50.000 pa će Vam biti razvidnije.C5R10 (razgovor) 23:37, 21. srpnja 2019. (CEST)

Hrvatski[uredi]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj Wikipediji − hrvatski jezik. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, molimo vas odaberite odgovarajuću inačicu Wikipedije gdje je taj jezik službeni. Hvala na razumijevanju.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Chiartop (razgovordoprinosi) 23:48, 21. srpnja 2019.

Kako navoditi izvore[uredi]

Pročitajte Wikipedija:Navođenje izvora. Kubura (razgovor) 21:06, 23. srpnja 2019. (CEST)