Razgovor sa suradnikom:IvanBracin

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

IvanBracin, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:IvanBracin") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 15:01, 5. rujna 2015. (CEST)[odgovori]

Izvori[uredi kôd]

Ni engleska, ni koja druga wikipedija ne može biti izvor stoga sam uklonio izvor koji ste bili naveli [1]. Uz pozdrave zahvaljujem na razumijevanju.--Ivica Vlahović (razgovor) 22:23, 20. rujna 2015. (CEST)[odgovori]


Hvala lijepa, još se pokušavam snaći. Imam jedno pitanje. Kako bi se stranica 'kubna jednadžba' mogla povezati s nekom odgovarajućom na pr. u u engl. wikipediji (tamo nema 'cubic equation' ali ima 'cubic function' u kojoj je i sadžaj kubne jednadžbe)? Pozdrav, IvanBracin 10:32, 21. rujna 2015. (CEST)

Zahvaljujem na brzom odgovoru. Par uputa: za neka pravila komunikacije pogledajte ovdje. Uputa za potpisivanje je ovdje. Za povezivanje članaka s člancima na drugim jezicima pogledajte međuwikipoveznice. Uz pozdrave još jednom zahvaljujem i nadam se budućoj konstruktivnoj suradnji.--Ivica Vlahović (razgovor) 11:45, 21. rujna 2015. (CEST)[odgovori]

Hvala lijepa. Vidim da ste stavili međuwikipoveznice. Nema poveznice s engl. wiki; tamo nema 'cubic equation', već je taj sadržaj pod 'cubic function', gdje mi imamo 'kubna funkcija' i to je povezano. Kako se moze razriješiti ova situacija? Sad se više ne nudi opcija 'dodaj međuwikije' već 'uredi međuwikije'. Je li to moguće napraviti ovom opcijom ili se nekako mora kroz našu 'kubnu funkciju'. Pozdrav. IvanBracin 07:52, 22. rujna 2015. (CEST)

Andrej Dujella[uredi kôd]

Napisali ste članak Andrej Dujella koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.


Tri kratke rečenice nisu mrva. U izvoru koji ste naveli ima još podataka, zašto ih niste rabili? -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  15:06, 19. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Poštovani, mislim da je ovo dovoljno jer riječ je o živućem mladom znanstveniku (makar akademiku) - malo čudna izjava.
Pojašnjenje - Wikipedija oscilira između inkluzionizma i delecionizma, što je prirodan rezultat nepostojanja glavnoga urednika, odnosno inherentne naravi slobodne enciklopedije. Kako oscilacije ne bi previše divergirale, kao cjelina ili ovisno o suradniku, tu su administratori i Wikipedija:Kriteriji.
Stoga je moja preporuka - dok ne steknete osjećaj za nužnu donju granicu kakvoće i količine sadržaja članaka - dopunjavajte postojeće članke i pišite nove o onome što dobro poznajete. Kad jednom steknete osjećaj za spomenutu donju granicu bit će lakše. SpeedyGonsales 15:58, 20. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Dobro znam A. Dujellu (s njim sam u svakodnevnom kontaktu i upoznat je s ovim projektom) i problematiku. Tu ću biografiju još uređivati i više matematičkih pojmova oko nje. Mislim da je trenutno to dovoljno, tj.bitno je da se biografija pojavila, jer svatko tko ima što dodati, može to učiniti. Ja malo gledam i na druge živuće matematičare, prije svega na akademika Mardešića (ili Marka Tadića), i mislim da je dobro da se njihove biografije u Wikipediji pojavljuju usklađeno. IvanBracin IvanBracin 16:17, 20. prosinca 2015. (CET)

To što nekoga poznajete nevažno je za Wikipediju. Pitao sam Vas gore: zašto niste rabili podatke iz izvora koji ste naveli? Čak i da ste ih prepisali (za što sam osobno protiv), imamo dopusnicu HAZU-a. Ne možete staviti 2-3 rečenice i čekati da netko dopuni članak kad ste već pri stavranju članka imali podatke i mogli ih sâmi staviti.
Odgovarajte suradnicima na njihovoj SZR, pogledajte upute o suradničkim stranicama za razgovor i poglavlje "Kako održavati dvosmjerni razgovor čitljivim". -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  16:45, 20. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Biografiju ću i dalje uređivati. Procijenit ću što ću staviti na osnovi poznavanja problematike i dogovora s osobom o kojoj pišem. IvanBracin 16:54, 20. prosinca 2015. (CET)

Poštovani, ekvivalent članku Potpuni kvadrat na engleskoj wikipediji je en:Square number, a ne en:Perfect square.

  • Potpuni kvadrat - Prirodni broj koji je kvadrat drugog prirodnog broja naziva se potpuni kvadrat.
  • en:Square number - In mathematics, a square number or perfect square is an integer that is the square of an integer - odnosi se na kvadrat prirodnih brojeva.
  • en:Perfect square - Perfect square is an element of algebraic structure which is equal to the square of another element. - dakle odnosi se na kvadrat bilo koje druge algebarske strukture, odnosno odnosi se podjednako na prirodne i na cijele, racionalne i iracionalne brojeve itd.

Članak nije loš, molim za malo više koncentracije kod međuwikija. SpeedyGonsales 22:48, 21. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Znam za to. Odabrao sam poveznicu s perfect square jer mi se čini primjerenija, a s nje se onda ide na squared number. U engleskoj wiki su to razdvojili (imaju jezične mogućnosti za to), a u ovom članku su oba značenja. Tu je jedino bilo pitanje koja će se razina pojma napisati prije, općenitija ili ona posebna, za brojeve. Odlučio sam se za posebnu, što je u wikipediji uobičajenije. U projektu Struna odlučili smo se za općenitu, jer su zahtjevi bili ograničavajući (nije dopušteno da se stavi jedno i drugo, već samo jedno, a ono drugo može u napomenu). 188.129.69.2 06:02, 22. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

I da se nije moglo nać hrvatsku literaturu?[uredi kôd]

[2] I da se nije moglo nać hrvatsku literaturu? Kubura (razgovor) 05:41, 13. kolovoza 2016. (CEST)[odgovori]

Pozdrav[uredi kôd]

Ivane, lipo te je opet vidit ovdi :) Kubura (razgovor) 21:15, 14. travnja 2019. (CEST)[odgovori]