Razgovor sa suradnikom:Jeronimo~hrwiki

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Jeronimo, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Jeronimo") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 00:00, 11. srpnja 2013. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Kubura (razgovor) 07:34, 12. srpnja 2013. (CEST)

Administratorske opaske[uredi]

[1] Ne smijete ih uklanjati. Kubura (razgovor) 06:54, 13. srpnja 2013. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.Kubura (razgovor) 06:55, 13. srpnja 2013. (CEST)

Wikipedija nije sama sebi izvor[uredi]

Stoga ne možete se pozivati na drugu Wikipediju. Kubura (razgovor) 06:56, 13. srpnja 2013. (CEST)

Elder Scrolls[uredi]

[2] Sve gornje opaske uglavnom se tiču tog članka i njemu srodnih na kojima ste radili. Kubura (razgovor) 06:57, 13. srpnja 2013. (CEST)

Trebaju izvori[uredi]

[3] Članci trebaju imati izvor. Kubura (razgovor) 06:59, 13. srpnja 2013. (CEST)

Bethesda Softworks[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 08:36, 16. srpnja 2013. (CEST)

Opomena[uredi]

Žuti karton


Ukoliko članak nije sređen, ne uklanjajte predloške [4], pogotovo kad ste već bili upozoreni na to [5].--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 08:58, 16. srpnja 2013. (CEST)

Samo hrabro[uredi]

Bok Jeronimo,

Pratio sam malo tvoj rad i bilo mi je vrlo drago da si počeo pisati o Elder Scrolls serijalu. Moj je sin veliki ljubitelj tog serijala i ja tu i tamo bacim oko na te igrice, stvarno su impresivne. Jesi uspio ubiti Alduina? :)

Pišem ti da ti kažem da se ne ljutiš na administratore. Grubi su i netaktični, istina. Stvaraju osjećaj nelagode kod novih suradnika, i meni je bilo tako na početku. Ali savjeti/naredbe koji ti daju su ispravni. Poslušaj ih i probaj ispraviti ono što su ti rekli. Ja ću ti pomoći, pregledati ću članak The Elder Scrolls V: Skyrim i ispraviti ga, da vidiš što ne valja i na što paziti. Samo mi daj malo vremena. Pri pisanju članaka, pokušaj se "inspirirati" na neku veliku wikipediju (englesku?). I tamo ima puno smeća, ali što se tiče igrica stvarno su jaki.

Samo nastavi pisati i ne daj se obeshrabriti. Ako ti nešto nije jasno, pitaj mene. Volio bi vidjeti napisane članke o svim Elder Scrolls serijalima i njihovim ekspanzijama, a ako uspiješ pokriti i Fallout ili Mass Effect serijal ili Assassin's Creed i sl. bilo bi mi jako drago.

Ajde pozdrav i budi mi dobro.--Dean72 (razgovor) 16:27, 16. srpnja 2013. (CEST)

A da ti naučiš pravopis?[uredi]

Žuti karton


Ovakvi komentari obično zaslužuju podulji blok. Kako imam osjećaj da se radi o nekome tko još nije izašao iz škole i nije baš za očekivati da zna pravopis, oprostit ću jednom. No svejedno, PRAVOPIS se mora znati, ako ga netko ne zna, neka ga nauči prije nego što dođe raditi na wikipediji. Odi na englesku wikipediju pa tamo piši "I were play this game and she was greit." i vidi što će ti se dogoditi. Obrisat će takav švrakopis i ako se potužiš izblokirat će te u roku keks. Pamet u glavu i pravopis u ruke, a koja zerica samozatajnosti ne bi također bila naodveć. SpeedyGonsales 16:36, 16. srpnja 2013. (CEST)

O odnosu s administratorima[uredi]

Osnova je internetske kulture da moraš poštivati administratore.
Administratori su tu za držati RED.
Wikipedija NIJE anarhija.
Pokušaj na bilo kojem portalu, forumu ili slično izvrijeđati administratore zato što traže od tebe držanje nekog reda. Ne samo da će ti blokirati pristup, nego će ti izreći zabranu pristupa u vrlo brzom roku. Kubura (razgovor) 05:54, 17. srpnja 2013. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. . Vidim da ti nije poznato da treba navesti provjerljive izvore.[6] Kubura (razgovor) 05:55, 17. srpnja 2013. (CEST)

Your account will be renamed[uredi]

03:01, 18. ožujka 2015. (CET)

Renamed[uredi]

10:12, 19. travnja 2015. (CEST)