Razgovor sa suradnikom:Lajoswinkler

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Lajoswinkler, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Lajoswinkler") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Mateo K 01 (razgovor) 14:52, 18. svibnja 2019. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Kubura (razgovor) 20:35, 29. lipnja 2019. (CEST)

Sažimanje[uredi]

[1] Sažimanje je osjetljiva stvar, jer može otići u uklanjanje sadržaja. Vanjsku poveznicu nisi smio obrisati. Kubura (razgovor) 20:36, 29. lipnja 2019. (CEST)

Mjesečev regolit je u detalje opisan u članku o Mjesecu i nije potrebno gomilati i ponavljati tekstove na hijerarhijski višim člancima jer oni služe orijentaciji, a ne detaljnom objašnjavanju. Lajoswinkler (razgovor) 20:45, 29. lipnja 2019. (CEST)

Obrazloži[uredi]

Potrebno je obrazložiti preimenovanja članaka, pogotovo kad to radiš na većem skupu članaka. --Chiartop (razgovor) 03:28, 27. listopada 2019. (CET)

Titan[uredi]

Što bi ovdje značilo ovo regularna refleksija?--Tulkas Astaldo (razgovor)


Vidim na stranici https://hr.wikipedia.org/wiki/Refleksija da je to prijevod za specular reflection, odnosno refleksiju koja nije difuzna. Lajoswinkler (razgovor) 20:46, 1. studenoga 2019. (CET)

Nada na obzoru[uredi]

Ti si nova wikipedistička nada i djeluješ obećavajuće. Dobro radiš, ali provlače ti se neki pogrješni postupci pa uvjeren sam da nehotice činiš pogrješke. Pročitaj Wikipedija:Uvodni tečaj, nema puno, a korisno je. Kubura (razgovor) 01:38, 6. studenoga 2019. (CET)