Prijeđi na sadržaj

Razgovor sa suradnikom:Optimus Pryme

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Pitanja - ovdje možete postaviti pitanja tehničke naravi

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, a u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde ~~~~.

Još jednom, dobro došli! --Dalibor Bosits © 20:17, 6. lipanj 2008. (CEST)

Prijatelju, "Stilska dorada" na članku Michelle Obama stvarno nije potrebna i molit ču te da ju ukloniš što prije...Hvala -- Rafa Benitez (razgovor) 15:34, 1. veljača 2009. (CET)

Nisam ja mislio na doradu članka, to je sasvim u redu i svatko ima pravo ispraviti grešku nego da makneš onu "Stilska dorada" iz teksta jer si ju bezveze stavio... - Rafa Benitez (razgovor) 14:23, 2. veljača 2009. (CET)

Suradničko ime[uredi kôd]

Optimus Pryme, suradnički račun se ne može izbrisati, ali ono što možemo napraviti je preimenovanje, zapravo, s obzirom da nisi dao zahtjev za običnim preimenovanjem, onda ustupanjem, ako želiš sačuvati svoje stare doprinose pod prvim imenom. Ako ne želiš ništa od toga, može i ovako ostati, samo još dodaj na stranicu Optimus Primea rečenicu sličnu ovoj u kojoj objašnjavaš priču sa svojim suradničkim računima i poveznicu na novi suradnički račun, kako bi suradnici koji te "poznaju" pod starim imenom mogli s tobom komunicirati ako žele. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:40, 7. veljača 2009. (CET)

Večer[uredi kôd]

U engleskom jeziku česta je kapitalizacija riječi (nešto slično njemačkim imenicama), no u hrvatskom jeziku to se ne radi, osim u imenima toponima, ustanova itd (vidjeti pravopis za detalje). SpeedyGonsales 23:20, 7. veljača 2009. (CET)

Galaktičko carstvo[uredi kôd]

Optimus Pryme, trenutačno pri ruci imam jedino Opću i nacionalnu enciklopediju u 20 knjiga (Večernjak, Pro Lexis, Zagreb 2005. godine), u kojoj piše: "... Ciklus priča o robotima Ja robot, te trilogija o "galaktičkom carstvu" Zaklada snažno su utjecali na razvoj žanra." Navedoh izvor za svoju tvrdnju, a kada budem u prilici, mogu provjeriti u knjižnici kako piše u ostalim knjigama. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:25, 8. veljača 2009. (CET)

Optimus Pryme, s obzirom da sam danas razgovarala o tome s još nekim suradnicima, skeptična sam prema točnosti podataka, odnosno pravopisu navedene enciklopedije, pa želim provjeriti još literature. Neka ostane kako si napisao, a ako se uvjerimo u suprotno lako promijenimo. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 17:55, 8. veljača 2009. (CET)

Točka, točkica[uredi kôd]

Molim Te da u članak Serijal o Zakladi dodaš točku iza rednih brojeva i godina, u skladu s pravopisom hrvatskoga jezika. Hvala! --Mario Žamić (razgovor) 21:36, 9. veljača 2009. (CET)

Klikni na gornji link pa ćeš vidjeti da sam mislio na tablicu. --Mario Žamić (razgovor) 21:59, 9. veljača 2009. (CET)

Konvencije[uredi kôd]

Optimus Pryme, hoćeš li doći ove godine na Sferakon? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 10:37, 22. veljača 2009. (CET)

Optimus Pryme, prošle godine bilo je izvrsno, Richard Morgan bio ... sve naj... (!), Predrag Raos vrlo duhovit, dodjela nagrada obogaćena , a svakodnevno veliki izbor raznih događanja i nezaobilazne kupovine , kao i ljubazni autori koji potpisuju knjige ili na poseban način razvesele obožavatelja Nadam se da sam ti dočarala barem djelić atmosfere. --Roberta F. 11:52, 22. veljača 2009. (CET)

Slike :)[uredi kôd]

Bok. Datoteka:Foundation (english edition) v2.jpg, Datoteka:Foundation (english edition).jpg, Datoteka:Currents of space.jpg, Datoteka:Pebble in the sky (Asimov).jpg, Datoteka:Fondacija i Carstvo (Izvori).jpg i Datoteka:Foundation and Empire (first edition).jpg trebaju objašnjenje poštene upotrebe - pogledaj kako je ono napisano ovdje, a izvor mora biti URL web stranice s koje je slika preuzeta i to naveden npr. ovako - http://www.navy.mil/view_single.asp?id=3097 a ne ovako - http://www.navy.mil/management/photodb/webphoto/web_021028-N-3228G-006.jpg . Više o korištenju i postavljanju slika piše ovdje. Pozdrav --MayaSimFan 19:43, 22. veljača 2009. (CET)

Brisanje[uredi kôd]

Ne smiješ brisat članke sa stranice za razgovor, oni ostaju vječno --Zeljko (razgovor) 23:44, 9. ožujak 2009. (CET)

Bijeli put[uredi kôd]

Tekst nije prepisan nego je zapisan iz onoga dokumentarnog filma, imaš link u članku! --Mostarac (razgovor) 00:19, 10. ožujak 2009. (CET)

kategorije[uredi kôd]

bok, slike se ne dodaju u druge kategorije osim u kategoriju "Slike toga i toga..." pozdrav --zhile i 13:58, 14. ožujak 2009. (CET)

hm, pa ne bih baš to preporučio, dosad nismo imali praksu otvarati kategorije slika samo za jednu osobu...--zhile i 14:11, 14. ožujak 2009. (CET)

Slike[uredi kôd]

Optimus Pryme, što si točno zamislio sa slikama Isaaca Asimova? Naime, Zajednički je poslužitelj skladište slika, cilj je da ih na samoj Wikipediji imamo što manje i zamolila bih te da ne postavljaš previše slika s oznakom copyrighta jer za sada privremeno omogućavamo njihovo postavljanje. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:17, 14. ožujak 2009. (CET)

Optimus Pryme, s obzirom da za sada ne pokrećemo "prekategorizaciju" književnika, i što za sada nema smisla otvarati kategorije s djelima književnika, zamolila bih te da napraviš predložak (ovaj: w:en:Template:Isaac Asimov novels) s djelima Isaacka Asimova koji će povezivati djela kroz članke, a kada se suradnici "bace na književnost" i "zatrpaju" kategoriju djelima književnika, onda će imati smisla prekategorizirati književnost. Neka ti smjernica bude ova stranica suradnika Anta Perkovića koji na hr:wiki poznaje kategorije "u dušu", a svoje prijedloge o načinu kategorizacije napiši na pripadajuće stranice za razgovor, kako bi se i ostali zainteresirani suradnici mogli uključiti i zajednički pronaći najbolje rješenje. Znači, zamolila bih te da ukloniš novootvorene kategorije, dodaš predložak, ... hm, a da dođeš na IRC, mislim da ćemo brže odgovoriti na sva pitanja, ndobro, barem neka, a i moram te nagovoriti na skorašnji SFeraKon :-)) --Roberta F. 18:45, 14. ožujak 2009. (CET)

Filip Lastrić[uredi kôd]

Hm, evo gledam, nije ni meni jasno... Htio sam samo dodati točke iza godina. Mora bit da sam uređivao stariju verziju dok sam patrolirao nedavne promjene. Oprosti, i vrati što misliš da treba. --Mario Žamić (razgovor) 12:18, 16. ožujak 2009. (CET)

Kad te već gnjavim danas , molio bih te da iza godina stavljaš točke. --Mario Žamić (razgovor) 13:43, 16. ožujak 2009. (CET)
Jasno mi je, no kako je trenutno jedini pravopis usklađen sa zaključcima Vijeća za normu hrvatskoga standardnog jezika onaj Školske knjige, a on navodi da se točka svugdje upotrebljava iza godina, tako na wiki imamo praksu stavljanja točaka, kako bi bilo koliko-toliko unificirano. Lijep pozdrav, --Mario Žamić (razgovor) 13:52, 16. ožujak 2009. (CET)

Opet, nitko ne tvrdi da je nešto točno, a nešto pogrešno. Radi se samo o tome da bi trebala postojati kolika-tolika uniformiranost. Naravno da neću (ili: ne ću ) ići za tobom i stavljati točke. Lijep pozdrav.--Mario Žamić (razgovor) 13:58, 16. ožujak 2009. (CET)

OK! Slobodno ispravi ;)--Uskboy 15:29, 16. ožujak 2009. (CET)

...nije objašnjeno zašto su neki provincijali boldani, molim te stavi u predložak pojašnjenje ili skini bold ... -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 16. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 19:34 sati. (CET)

opet ja ... nisam siguran koliko u člancima o pojedinim vikarima ima smisla ovaj predložak "Redoslijed", kad odmah ispod ima predlošak "Vikari...", u kojem je opet redoslijed? -- Jure Grm, 17. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 22:19 sati. (CET)
Baš zato sa i rekao da "nisam siguran", pa sam tebi ostavio da to pročešljaš i odlučiš kako bi bilo najbolje. Vjerujem tvojoj prosudbi! -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 18. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 14:59 sati. (CET)
Usput, ako vikari nisu složeni kronološki, šta misliš o tome da ih presložiš po abecedi, radi preglednosti i lakšeg pronalaženja? -- -- Jure Grm, 18. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 15:10 sati. (CET)


Sretan rođendan !![uredi kôd]

Sretan rođendan! Puno sreće, zdravlja i članaka želim ti ja!!!! Neno K 1:00, 22. ožujka 2009.

I ja, i ja!!! -- 35px -- Jure Grm, 22. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 01:03 sati. (CET)

Sve najbolje! --Mario Žamić (razgovor) 11:42, 22. ožujak 2009. (CET)
pridružujem se čestitkama i lijepim željama ;) --zhile i 11:46, 22. ožujak 2009. (CET)

Commons[uredi kôd]

O.P., ova slika Datoteka:Crkva Franjevacka Teologija.JPG ja na zajedničkom poslužitelju, te se tamo treba kategorizirati ... -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 22. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 15:56 sati. (CET)

Bok,

U vezi Ja, robot: {{dz}} stavljamo samo ako razdvoba postoji. Ako nemaš vremena napisat je, radije stavi {{nova razdvojba}}. --Ante Perkovic (razgovor) 16:11, 17. travanj 2009. (CEST)

Stranica[uredi kôd]

"Ukrao" sam ti osobnu stranicu, nadam se da se ne ljutiš :). --Marko N. (razgovor) 14:19, 21. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Povijest katoličke teologije[uredi kôd]

Optimus, ublaži malo boje, stavio sam sunčane naočale, da pročitam predložak ... ajde, ajde, samo naprid! --Jure Grm, 7. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 20:07.

--Jure Grm, 8. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedesete u 14:47.

Navigacija na hrvatskome[uredi kôd]

Optimus Pryme, želim ti skrenuti pozornost da imamo preveden Predložak:Navigacija i ubuduće slobodno rabi taj prevedeni predložak, jer se većina predložaka prevela, a oni koji nisu prevode se. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 15:07, 8. ožujka 2010. (CET)[odgovori]

Zastavice u životopisima[uredi kôd]

Bok Optimuse Prymeu,
Molim te, nemoj stavljati zastavice u sve životopise. Možda su prihvatljivi kod športaša, nekih političkih figura i vojnika, ali nisu prihvatljive općenito.

Pogledaj ovu obavijest. A moglo bi se govoriti i o WP:BŽO.

Iz WP:STIL (i osobito dijela o zaglavlju) je razvidno kako se država ne stavlja.

Želim ti ugodan nastavak prinošenja. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 19:45, 25. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

Potpis 1[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na tipku prikazanu na slici desno. Kao u slučaju Razgovor sa suradnikom:Bugoslav#Zastavice. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav. :)

--Bugoslav (razgovor) 19:54, 25. listopada 2010. (CEST)[odgovori]

ćevapi[uredi kôd]

malo nespretno rečeno, ali ćevapi se mogu jesti sa ajvarom. Svakako da ih se ne poljeva sa njim. Ili bar ne znam za takve.--MAN_USK recider 14:14, 16. siječnja 2011. (CET)[odgovori]

Glasovanje započinje 7. veljače 2011. u 14:35 i traje do 10. veljače 2011. u 14:35.--MAN_USK recider 16:20, 10. veljače 2011. (CET)[odgovori]

Tipka Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku Travnik, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. -- Bugoslav (razg.) 4. travnja 2012., 22:35 (CET)

Neustavna zastava[uredi kôd]

Zastava je vraćena [1]. Ako je neustavna, napiši ne stranici za razgovor o dotičnoj datoteki i podastri dokaz da je proglašena neustavnom. Datoteka se koristi na mnogim wikipedijama. --Domjanovich (razgovor) 10:17, 20. travnja 2012. (CEST)[odgovori]

Datoteka:Medieval Bosnian State Expansion.svg[uredi kôd]

Odlična karta, samo iznad Save nije Ugarska nego Hrvatska ili Hrvatsko-Ugarsko Kraljevstvo. Molio bih te da to ispraviš! --Mostarac (razgovor) 15:31, 1. ožujka 2013. (CET)[odgovori]

Ranosrednjovjekovna Hrvatska[uredi kôd]

'FRANKS, NORTHMEN, AND SLAVS: Identities and State Formation in Early Medieval Europe', iz 2008 godine. U tom zborniku ima jedan članak od Nevena Budaka, s ovom kartom - http://img838.imageshack.us/img838/1037/capturece.jpg, dakle jednom od najsvježijih relevantnijih. Zamolio bih te da je digitalno odradiš kao gornju i postaviš na hrvatsku wikipediju. Na commonsima će je sigurno netko obrisati. Neka jedna slika bude obojena bojama. Croatia preimenuj u Primorska Hrvatska, neimenovano područje u Panonska Hrvatska i prevedi ove druge nazive na naš jezik. Za drugu sliku, zamolio bih te da istu mapu obojiš sivom bojom ili žutom bojom, ali tako da ju ja mogu uređivati u paintu. Nešto slično ovome: http://en.wikipedia.org/wiki/File:NDH_Locator_small.png Te će mape ići u predloške u pojedine članke: Primorska Hrvatska, Panonska Hrvatska itd. Pozdrav! --Mostarac (razgovor) 23:08, 12. srpnja 2013. (CEST)[odgovori]

Buraz[uredi kôd]

Vidil sam da si iz Sarajeva, ako me kompjuter ne vara?--Éber Donn (razgovor) 00:48, 9. travnja 2014. (CEST)[odgovori]