Razgovor sa suradnikom:Rafa Benitez

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

 • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
 • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
 • Pitanja - ovdje možete postaviti pitanja tehničke naravi

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, a u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

 • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde ~~~~.

Još jednom, dobro došli!--Dalibor Bosits © 13:30, 1. siječanj 2008. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 19:18, 1. siječanj 2008. (CET)

NK Samobor[uredi kôd]

pogledaj stranicu za razgovor toga članka. potrebno je veliko sređivanje prije nego što može ući kao dio članka. West Brom 4ever 17:03, 5. siječanj 2008. (CET)

ovdje je sve. West Brom 4ever 02:33, 6. siječanj 2008. (CET)
pogledaj Nate Robinson za primjer. pokušaj barem približno srediti svoje prijašnje članke, zatim se baci na nove. i ne zaboravi na uvodni tečaj! West Brom 4ever 04:07, 19. siječanj 2008. (CET)

Slika:Space Vertigo.jpg[uredi kôd]

Ovoj slici treba dodati dozvolu {{JD-ja}}, {{GFDL-ja}} ili neku od Creative Commons licenci. Hvala --MayaSimFan 20:40, 29. siječanj 2008. (CET)

A-a. Dozvolu samo dodaš ovdje, nema nikakve potrebe za ponovnim postavljanjem slike. --MayaSimFan 21:11, 29. siječanj 2008. (CET)

Naravno. Btw, potpisuješ se s četiri tilde (~~~~) --MayaSimFan 22:17, 29. siječanj 2008. (CET)

Dozvola se postavlja tako da na stranici s opisom slike klikneš uredi i staviš dozvolu. Ovo za potpis je bilo zato što se na stranicama za razgovor treba potpisati, nevezano za dozvole Face-smile.svg --MayaSimFan 22:21, 29. siječanj 2008. (CET)

ovdje nema dozvole. Treba ju staviti. Zamjenom slike nije postavljena dozvola. --MayaSimFan 22:27, 29. siječanj 2008. (CET)


Razmak iza interpunkcije[uredi kôd]

Molim te da u članku Armin Meiwes staviš razmak iza svakog zareza, točke, upitnika, uskličnika i sl. (interpunkcije). To je obavezna osnova daktilografije. Lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 23:44, 3. veljača 2008. (CET)

Meiwes[uredi kôd]

Pozdrav, na Meiwesa sam stavio predložak kriterija jer se ne slažem sa dijelom članka, a nipošto ne osporavam cijeli članak (predložak kaže: Tema ovog članka ili dijela članka po svojoj važnosti možda ne udovoljava Wikipedijinim kriterijima.). Konkretno, smatram da nisu potrebne ove pojedinosti oko samog ubojstva i odnosa ubojice i ubijenoga kao ni detalji o tome što je ubojica radio s tijelom ubijenog. Mislim da je najbolje da se cijeli podnaslov "Ubojstvo i kanibalizam" skrati na par osnovnih rečenica. Ostalo, što se mene tiče, stoji. Lijep pozdrav, LukaKrstulović 15:35, 8. veljača 2008. (CET)

Sad vidim da je i drugdje tako, iako priču još uvijek ne smatram enciklopedijskim sadržajem prvenstveno jer su jedine reference novinske spekulacije i priče o nekakvoj videosnimci koja nije objavljena u javnosti. Ako se ovaj čin kanibalizma ovdje konkretno tretira kao primjer, što izgleda da jest (iako nisam znao) tada se slažem da detalji mogu ostati. Uklonit ću predložak. Pozdrav, LukaKrstulović 16:35, 8. veljača 2008. (CET)

Potpis[uredi kôd]

Rafa, potpis lakše možeš napraviti s 4 tilde: ~~~~, na taj način se 4 tilde pretvore u tvoje ime s poveznicom na tvoju stranicu, a i vrijeme ostane zabilježeno, to nam olakšava komunikaciju. Lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 02:16, 10. veljača 2008. (CET)

Nepotrebna snimanja i autori/izvor datoteka[uredi kôd]

Rafa Benitez, je li zaista bilo potrebno jutrošnjih 13 snimanja svoje suradničke stranice? Vjerujem da nije, jer izgled si mogao mijenjati i provjeravati s "Prikaži kako će izgledati", a tek kad si bio zadovoljan izgledom, onda si mogao snimiti sve što si dodao ili promijenio. Drugo pitanje je, tko su Hrvoje Lisac ili Peter Schwim koje navodiš kao izvor (?) na datotekama koje postavljaš? Treće, jesi li proučio kako se u postavkama promijeni potpis? Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 12:07, 12. veljača 2008. (CET)

Izvor/autor[uredi kôd]

Bok. Kao izvor ne možeš navesti onoga tko ti je slike ustupio ako one nisu njegovo djelo i zatim ih licencirati cc-em (ili nekom drugom slobodnom dozvolom). Pod autora možeš navesti sebe samo ako si zaista ti autor slike. Inače, sve slike koje mogu biti označene nekom od slobodnih licenci bilo bi dobro postavljati na zajednički poslužitelj. Pozdrav Face-smile.svg --MayaSimFan 20:54, 12. veljača 2008. (CET)

Bora Đorđević[uredi kôd]

Bok. Bi li mogao provjeriti malo neke tvrdnje koje si naveo u članku Bora Đorđević. Naime, on je prilično pljuvao po Miloševiću. I ako bi mogao biti malo precizniji oko onog 'napada' na novinara, ovako izgleda kao da ga je fizički napao, no optužio je B92 nazvavši ih "izdajničkom stokom". Otišao u četnike? Koliko znam nije, osim što ih je podržavao (i podržava). Ako možeš, uvijek navedi izvor. Hvala. Rosier 20:24, 14. veljača 2008. (CET)


Rafa, podsjetio bih te na tipku prikažu, i pokušaj ne snimati hrpu sitnih izmjena, zatrpavaju se nedavne promjene, lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 23:03, 18. veljača 2008. (CET)
Članku Scorpions nedostaje kategorija, lijep pozdrav :o) --Dalibor Bosits © 01:29, 20. veljača 2008. (CET)

Oš doć i ti na susret :) ? --Suradnik13 16:09, 22. veljača 2008. (CET)

pozabavi se gramatikom, tvoja je na kritično lošoj razini. West Brom 4ever 02:11, 24. veljača 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

 • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
 • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
 • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 25. listopada 2008. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MayaSimFan 00:21, 12. listopad 2008. (CEST)


Slika:Adam sandler 150.jpg - obrisana je i zamijenjena slikom sa zajedničkog poslužitelja.

Slika:1206047142 1333.jpg, Slika:Waterboy ver1.jpg, Slika:Adam sandler12.jpg - nema dobar izvor (izvori trebaju biti linkani ovako, a ne ovako) ni autora (autorsko pravo ne zadržava nužno stranica na kojoj si pronašao sliku, u ovom slučaju kao vlasnika autorskog prava može se navesti Touchstone Pictures). Također, kod sve tri slike licencija ili nije ispravna ili je uopće nema.

Molim te da pročitaš Wikipedija:Korištenje slika, a odgovarajuće licencije za svoje slike možeš pronaći ovdje. Pozdrav --MayaSimFan 00:21, 12. listopad 2008. (CEST)

blok[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 5 dana!

Razlog je: Osobni napadi ili napadačko ponašanje i vandaliziranje


--Dalibor Bosits © 20:28, 12. listopad 2008. (CEST)

Velika Rakovica[uredi kôd]

Bok :) Jel bih te mogao zamolit da u članak o Velikoj Rakovici dodaš i predložak {{Naselje u Hrvatskoj}}. Tamo imaš i upute. Koordinate za kartu možeš pronaći ovdje. Na dno samo dodaj Kategorija:Naselja u Zagrebačkoj županiji. Ak zapneš, samo javi, budem pogledao :) LP --Suradnik13 (razgovor) 10:03, 5. studeni 2008. (CET)

Hvala na nagradi :) --Suradnik13 (razgovor) 20:35, 7. studeni 2008. (CET)

nogometaši[uredi kôd]

bok! ovdje i ovdje si ostavio vanjske poveznice na engleskom. i još nešto, ako postoji kategorija npr. argentinski nogometaši onda nije potrebno u članak dodavati i kategoriju nogometaši. inače, članci su ok, nadam se da će ih biti još ;) lijep pozdrav --zhile 23:56, 7. studeni 2008. (CET)

zahvaljujem na nagradi Face-smile.svg lijep pozdrav! --zhile 22:50, 25. studeni 2008. (CET)

Nagrada[uredi kôd]

Ništa, samo nastavi sa svojim radom. I također jedna zamolba da malo skreneš pozornost na hrvatske teme, pa da i tu koji članak napišeš. :) --Mostarac (razgovor) 20:58, 26. studeni 2008. (CET)

Nemoj se ti meni uvrijedit, ali si, brate, polupismen! Obrati pozornost na sve ispravke u članku o Jacku Wilshereu. Kurtelacić 17:41, 8. prosinac 2008. (CET)
Za početak stavljaj točku iza godina. Kurtelacić 01:34, 9. prosinac 2008. (CET)
Evo, da ne ispadne da sam uputio zlonamjernu kritiku. Poradi na gramatici! Kurtelacić 17:04, 9. prosinac 2008. (CET)

Hvala na torti! :D --Mostarac (razgovor) 12:10, 11. prosinac 2008. (CET)

Nagrada[uredi kôd]

Hvala lijepo, no ne znam čime sam ju zaslužila. Pozdrav Branka France (razgovor) 18:29, 11. prosinac 2008. (CET)

Hehe, raspištoljio si se s nagradama... :D Hvala, iako ni ja neznam zašto sam ju dobio... :) Pozz.--Tonian١ 15:22, 12. prosinac 2008. (CET)

E Rafa. Više-manje čitavoj zajednici nije jasno zašto samog sebe predlažeš za bota. Htio si nešto drugo? Kurtelacić 22:07, 11. prosinac 2008. (CET)

Čudi me kako ti se tako poveći edit omaknuo. Kurtelacić 22:12, 11. prosinac 2008. (CET)
O, bože. Zanemari ovu poruku iznad. Laku noć Kurtelacić 22:18, 11. prosinac 2008. (CET)

Rafa, prekršaj u košarci nije isto što i greška. Pročitaj pravila i ispravi svoje greške. --ARMchoirGalapagos damsel.jpg 11:16, 2. siječanj 2009. (CET)

Portal[uredi kôd]

I za otvaranje novog portala postoje pravila. Molio bih te da ih pročitaš i naparaviš kako piše.--D tomAero-stub img.svg 19:15, 2. siječanj 2009. (CET)

Slika je bila prevelika pa je čitav desni stupac (bar kod mene!?) bio ispod slike što je izgledalo vrlo, vrlo ružno. Pozdrav i sretna nova godina!--Uskboy 19:41, 2. siječanj 2009. (CET)

Wikipedija:Portali/Prijedlozi[uredi kôd]

Zamolio bih te da proučiš postupak i postupiš po istom. Hvala i sve najbolje u novoj godini--Suradnik13 (razgovor) 20:14, 2. siječanj 2009. (CET)


Portal[uredi kôd]

Bok, daj molim te samo stavi svoj portal kao prijedlog ovdje, pa da se zajednica izjasni i to završi. Pozdrav --Dalibor Bosits © 12:05, 5. siječanj 2009. (CET)

Portal-prijedlozi[uredi kôd]

Rodijače, a da pogledaš malo kako se predlaže i središ oni kupus? --ARMchoirGalapagos damsel.jpg 12:56, 5. siječanj 2009. (CET)

Jesi pronašao 12 članak za izabrani na portalu? I gdje ih mogu vidjeti. --Dalibor Bosits © 13:16, 5. siječanj 2009. (CET)
12 izabranih članaka koji će biti na portalu košarka, potrebno ih je već sada vidjeti, kako bi bili sigurni da će portal izdržati neko vrijeme. Dakle, ako već nisi, pronađi tih 12 članaka (odnosno još 11), i negdje ih popiši da se vidi. --Dalibor Bosits © 13:24, 5. siječanj 2009. (CET)

Nisam ga maknula... A možda sam pisala objašnjenje glasa? Face-smile.svg --MayaSimFan 15:04, 5. siječanj 2009. (CET)

Boje su prejake. Mene npr. bole oči kad gledam u portal duže od dvije sekunde :/ Osim toga, pozadina se uopće ne slaže ostatkom, baš kao ni okvir s ostalim portalima. Tablica s trenutnim (trenutačnim, zapravo) natjecanjima ne bi trebala imati bijelu nego prozirnu pozadinu da se uklopi u ostatak portala. Da ne ispadne da samo gunđam, ako uspijem složiti neku oku ugodnu kombinaciju boja, stavit ću ju na portal pa te obavijestim. Pozdrav --MayaSimFan 15:21, 7. siječanj 2009. (CET)
Portal neće biti obrisan. Ako pogledaš u arhive predlaganja portala vidjet ćeš da i portali koji nisu prošli glasovanje ostaju na svojim podstranicama čime je ostavljena mogućnost da budu dorađeni i ponovno predloženi za otvaranje. Pokušat ću ti pomoći u doradi portala pa možda uspiješ izbjeći drugu proceduru Face-smile.svg. Jesi li se već pokušao spojiti na IRC? Tako ćemo ubrzati proces sređivanja portala. Ako bude problema, javi. Pozdrav --MayaSimFan 16:18, 7. siječanj 2009. (CET)

Ne, nisam. Jesi li uopće pročitao ovo što sam ti gore napisala? Ili ono što su suradnici napisali kad su objašnjavali svoje glasove protiv? Portal treba temeljito srediti ako imaš namjeru da bude izabran. Ako se ne uspijevaš spojiti preko xchata, pokušaj preko preglednika. --MayaSimFan 16:58, 7. siječanj 2009. (CET)

(kod Channel trebaš upisati wikipedia-hr). --MayaSimFan 17:04, 7. siječanj 2009. (CET)

Portal i svjetski prvaci[uredi kôd]

Kao što znaš, SAD nisu zadnji svjetski prvaci, već Španjolci. SAD su olimpijski pobjednici (13. zlatna medalja). Vjerojatno je u pitanju slučajna greška. --Mario Žamić (razgovor) 17:55, 7. siječanj 2009. (CET)

Zdravo kolega[uredi kôd]

Vidim da nisi u "Moje postavke" unio svoj e-mail. To je ponekad potrebno radi poruka koje nisu za svačije oči. Stoga ti preporučam da to napraviš. također bi preporučio dolazak na IRC, tamo je lakše neke stvari pojasniti. Pozdrav --ARMchoirGalapagos damsel.jpg 11:59, 8. siječanj 2009. (CET)

Wikipedija:Portali/Prijedlozi/Portal:Košarka[uredi kôd]

Bok Rafa. Odluku ne donosim ja, nego zajednica. Face-smile.svg Zbog jednakog broja glasova za i protiv, kao i pravila Nakon 7 dana, ako postoji odobravanje ili nema primjedbi, možete otvoriti novi portal, portal:košarka nije izglasan. Naravno, bilo bi mi jako drago da nastaviš raditi na člancima o košarci, a kad se poveća broj kvalitetnih članaka, portal se može ponovno predložiti. Pozdrav --MayaSimFan 23:03, 19. siječanj 2009. (CET)

Seinfeld[uredi kôd]

Drago mi je da konačno imamo članak Seinfeld, koji je i meni jedna od najdražih TV-serija. Nego, ovdje sam zbog nekoliko stvari na koje su te, vidim, i drugi suradnici upozoravali. Dakle:

 • pisanje datuma i godina: svi datumi u članku moraju biti usklađeni s hrvatskim pravopisom, što znači da je pravilno jedino 5. lipnja 1989. (s time da točka u godini ide UNUTAR duplih uglatih zagrada, a ne van); nije pravilno 5. lipnja, 1989. (zarez tu ne spada) ili 5. lipnja 1989 (bez točke iza godine). Molio bih te da te, naizgled sitnice, ali itekako važne stvari ispraviš u svojim člancima.
 • pokušaj što manje koristiti pasiv, koji je urođen engleskom, ali hrvatskom baš i nije. Ne valja "bio je preuzet od njega", ispravno je "on ga je preuzeo".
 • razlike između č i ć, dž i đ ti baš i ne idu, imam osjećaj da ti to onako "odoka" gađaš; rečenice tipa "Njegov prijatelj George, mali, pročelavi, debeljuškasti šaljivđija uvijek mu se potužuje na svoje probleme kojih ima mnogo, ali Jerry mu uvijek daje dobar savjet ili mu pomogne." svojom kvalitetom nikako ne spadaju u wikipediju, jer je "pročelavi" i "šaljivđija" netočno napisano, a ni riječ "potužuje" nije najsretnije izabrana (što se događa kad se prevodi s engleskog)
 • stilski ti tekstovi "štekaju", dakle, poradi malo na stilu, a za početak pokušaj izbjeći ponavljanje iste riječi u jednoj rečenici, npr: "Početak svake epizode počinje jednim njegovim skečom." ili "Seriju je osmislio i režirao Larry David zajedno s Jerryem Seinfeldom, glavnim glumcem u istoimenoj seriji."
 • ne stavljaj poveznice koje ne vode nikuda, evo u Seinfeld#Gledanost imaš poveznice na sezone, koje nisu napisane, a umjesto toga poveznice vode na brojeve?! Bolje bez poveznica, nego s takvima (krivima).

Nije sramota ne znati, već je sramota ne pokušati naučiti. Ja i svi drugi suradnici smo tu u bilo koje doba za pomoć, ali poanta nije da idemo iza tebe i čistimo, već da ti to napraviš sam i članak dovedeš do takve razine da ga administrator ili patroler pogleda i ništa na njemu ne mijenja! Također, ovo nije atak na tebe već kritika, a dobronamjerne kritike bi uvijek trebale biti dobrodošle! Lijep pozdrav i držim fige da Portal:Košarka u budućnosti bude izabran. --Mario Žamić (razgovor) 16:05, 21. siječanj 2009. (CET)

Fala za nagradu! :-) --Tonian١ 19:38, 25. siječanj 2009. (CET)

Hmh[uredi kôd]

Vidio sam. Samo što nisu ništa istinito iznijeli. To stoji već nekoliko dana, a i nisam autor ja, nego sam to preuzeo s fejsbuka, što je i pisalo tamo. Al ajd, novinarski posao... Baš se pitah što su tako navalili na moju suradničku stranu ovi IP-evi...  Sauly  16:27, 30. siječanj 2009. (CET)

Ustvari, ja sam izbrisao sadržaj jer sam tako zamoljen. Mislio sam to malo bacit kao foru na svojoj suradničkoj stranici, al eto to nikom nije bila baš neka fora. Al nema veze.  Sauly  16:36, 30. siječanj 2009. (CET)

Nije ona, ja sam. Ona je samo zaštitila stranicu od uređivanja neprijavljenih suradnika koji su nešto bili navalili.  Sauly  16:47, 30. siječanj 2009. (CET)

Michelle Obama[uredi kôd]

Članku o Michelle Obama definitivno je trebala prerada. Ako ništa, onda pravopisna. Primjerice, zašto piše Barack (kurzivom)? Nikad nisam vidio da se nečije prezime piše kurzivom, pa makar ono i bilo strano. :-) Sjedinjene Američke Države se pišu upravo ovako kako sam napisao, a ne Sjedinjene američke države. Nadalje, citiram "... uvijek čete biti kritizirani." Kaže se "ćete" a ne "čete". Čete su, koliko ja znam, vojne jedinice. Ako se nešto piše kurzivom, onda nema potrebe da se još tomu nadodaju i navodnici.

Sve u svemu, iskreno sam htio podići taj članak na neku višu razinu. Onako je stvarno ličio na nekakav članak iz trač-novina. Nemam namjeru povlačiti ono što sam promijenio. Optimus Pryme (razgovor) 23:30, 1. veljača 2009. (CET)


Ako mislite na napomenu da treba izvršiti stilsku doradu koja se našla na početku članka, to nisam ja stavio. -- Optimus Pryme (razgovor) 22:18, 2. veljača 2009. (CET)

Prepisivanje[uredi kôd]

Članak Stockholmski sindrom je prepisan, gotovo od riječi do riječi, s ove stranice i bit će obrisan. Zaista ne znam što ti to treba. --Mario Žamić (razgovor) 02:15, 18. veljača 2009. (CET)

Ja ne mogu brisati ništa, jer nisam administrator, ali ne dolazi u obzir da članak u ovom obliku ostane. --Mario Žamić (razgovor) 09:10, 18. veljača 2009. (CET)

Članci o glumcima[uredi kôd]

Rafa, članci su dobri, samo nekoliko napomena za budući rad: pogledaj što sam promijenio na članku Neil Patrick Harris. Kao prvo, nazive filmova i serija pišemo kurzivom, ali bez navodnika. U biografskim člancima prije kategorija dodajemo predložak {{GLAVNIRASPORED:}} u obliku 'Prezime, Ime' tako da se u kategorijama nalazi pod slovom prezimena, a ne imena. U članku o Harrisu na nekoliko mjesta nedostaju izvori, pogotovo u onom dijelu o privatnom životu. U principu bi svaki članak trebao biti pokriven izvorima, a pogotovo kad se radi o nečijim izjavama. Ako trebaš pomoć, javi se. Pozdrav!--Phantom (razgovor) 16:50, 29. svibanj 2009. (CEST)

Hvala prijatelju. Rijetko koristim čitave datume, pa sam smetnuo s uma. --Zeljko (razgovor) 09:45, 2. lipanj 2009. (CEST)

Bris ili ne[uredi kôd]

Idemo li u priširoko?
Pitaj administratore za mišjenje, a možeš i na Kaviću, pa neka ekipa reče šta misli o temu. Kubura (razgovor) 16:29, 2. lipanj 2009. (CEST)

Gradonačelnici[uredi kôd]

Probaj ti pronač gradonačelnike Samobora, od ovoga pa do unazad, po mogučnosti prvog poznatog, pa da ih imamo sve na popisu. To je svakako važan dio povijesti grada. --Zeljko (razgovor) 21:23, 11. lipanj 2009. (CEST)

Bilo bi super... klikneš na grad (bilo koji) i nađeš popis gradonačelnika. --Zeljko (razgovor) 21:33, 11. lipanj 2009. (CEST)

Pa za Samnobor, samo sam komentirao svoju misao, kako bi bilo dobro da ih imamo sve. No sve će doći na svoje, ako bog da imao vrimena. A nismo ni sami. --Zeljko (razgovor) 21:47, 11. lipanj 2009. (CEST)

Svi ljudi imaju nešto zajedničko... nisu imuni na kršenje zakona. Članak mora sadržavat ono što je za wikipediju (čitaj korisno čitatelju)... znači piše se o politici (ako je političar), vojnim aktivnostima (ako je bio vojskovođa), izumima (ako je bio izumitelj)... ne pišemo o političaru ili vojskovođi o tome da je krao jabuke u susjedovom u vrtu i slično, to može i ne mora biti istina, a nije ni važno za članak. To je važno samo žutoj štampi i crnoj kronici koji žive od tiraža svojih novina. Znači pišemo samo ono što vrijedi kao korisna informacija. Kuburu je to vjerovatno i ponukako da perwdloži brisanje članka. Ja vjerujem da će ostat. --Zeljko (razgovor) 22:10, 11. lipanj 2009. (CEST)

Kućanice[uredi kôd]

Nema potrebe za ovim kurzivima u predlošku, ne radi se o umjetničkim djelima nego o imenima. A mogao bi promijeniti i naslov jednostavno u 'Kućanice'.--Phantom (razgovor) 22:28, 11. lipanj 2009. (CEST)

Da, ali kurzive koristimo za nazive raznih djela (književnih, filmskih, glazbenih itd.) i latinskih izraza, ne za imena osoba i likova. Ovako kurziv gubi smisao. A naslov 'Kućanice (likovi)' bi imao smisla ako bi se radilo o posebnom predlošku za likove iz serije. Kako se on odnosi na seriju, onda bi se trebao i zvati 'Kućanice'.--Phantom (razgovor) 22:36, 11. lipanj 2009. (CEST)

Predložak:Kućanice je nepotreban ako ne namjeravaš pisati članke o likovima, sezonama ili nečem trećem što se nalazi u njemu. Glumci su ionako navedeni i članku o seriji. Ako ne namjeravaš pisati o likovima, predložak slobodno može ići na brisanje.--Phantom (razgovor) 14:24, 12. lipanj 2009. (CEST)

Članci koje sam pisao o Indijancima danas se nalaze po brojnim stranicama na internetu, a drže ih pretežno mladi ljudi. --Zeljko (razgovor) 23:00, 18. lipanj 2009. (CEST)

Evo ti jedna takva. A postoji ih još dosta. Pa da ti ne bude utjeha.

Ali shvati da ti ja nisam neprijatelj. Podržao sam te gdje je trebalo. No kako želiš. --Zeljko (razgovor) 23:15, 18. lipanj 2009. (CEST)

Pobjednici wikipedije[uredi kôd]

Prije nego što ovaj predložak zaživi u ijednom članku, molin te sredi ga jer u ovakvom obliku ne može stat u članku. Neke zastavice ne rade, a ova boja je blago rečeno katastrofalna, naziv treba biti "...pobjednici Wimbledona" jer sadašnji može bit zbunjujuć za nove suradnike. Još trebalo bi ga nekako prelomit u manje komade jer je prilično dugačak što narušava izgled relativno malih članaka o tenisačima. Zasad ću na njega u člancima stavit <! bla bla> tako da se ne vidi pa kada ga središ, slobodno ukloni moju izmjenu i vrati na prvotnu.--SaxumBf109 Mölders.jpg 23:57, 1. srpnja 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Nagrada[uredi kôd]

Rafa, hvala ti na dodjeljenoj nagradi. To mi je potpora za daljnji nastavak uspješne karijere na wiki ;) Basketball ball light.svg Neno K Basketball.png 17:20, 4. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Zahvala[uredi kôd]

Puno hvala na nagradama! :) --Niks (razgovor) 12:49, 5. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Balkonci[uredi kôd]

Da staneš malo? SpeedyGonsales 16:27, 11. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

To možeš opisati u poglavljima koje se zove Zemljopisni (geografski) smještaj (ili odgovarajuće) na dotičnim člancima--Ex13 (razgovor) 16:36, 11. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]
Nebih znao zašto da stanem??? - Predložak Balkanske zemlje nije niti gramatički niti činjenično točan.
Ne radim ništa loše??? Stavljam predložak u države??? - Nije loše raditi kategorizaciju putem predložaka, ali to se obično dogovora u Kafiću ili na stranici za razgovor dotičnih zemalja itd. Gore ti je Ex13 napisao da je ova kategorizacija prikladnija u članku nego putem predloška.
Jel to kažnjivo i od kada??? Prosvjetli me... - Stavljati proizvoljan predložak jednom je pogrješka, drugi put je namjerno. Zamoljen si da staneš, lijepo ti je objašnjeno što ne valja. Ne sviđa mi se tvoj izraz Prosvijetli me, molim te budi ubuduće ljubazniji u komunikaciji sa suradnicima. SpeedyGonsales 16:39, 11. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]
Jest da se državno područje osim zemljine površine prostire u visinu i u dubinu, uobičajeno je ipak ne govoriti o tome da se države prostiru svojim "obujmom". Predložak nije točan. To je kao prvu. Kao drugo, možeš napraviti mali milijun podjela, geografskih političkih, svakakvih, a sukladno tome i hrpu skupnih predložaka. Ja ne želim da članak ispadne kao skup skupnih predložaka. Ali si uvijek slobodan nadopuniti ga rečenicama. SpeedyGonsales me nije razumio. Ja nisam govorio o kategorizaciji, već o tekstu, rečenicama. Hvala na razumijevanju--Ex13 (razgovor) 16:45, 11. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]
Pišeš previše razgodaka, staviti jedan upitnik je sasvim dovoljno i daju mi ton tvoga pisanja, dva se rabi u posebnim prilikama (kad si stvarno jako ljut), sve više od toga je pretjerano i "zvuči" kao deranje, vikanje, napad.
Evo ti primjer: Nebih znao zašto da ne staneš??? Radiš ko da pojma nemaš što radiš!!! Stavljaš pijani predložak u države??? Jel ti dobro??? Prosvjetli me...
Nadam se da sad razumiješ što sam htio reći prvim objašnjenjem. SpeedyGonsales 16:53, 11. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]
Možda je tebi navika pisati u SMS-ovima Ej!!! Ja u kafiću, gdje ste vi???, ali Wikipedija nije SMS, i zato si ljubazno zamoljen da više ne rabiš višak razgodaka, ništa drugo. Ako to nisi znao do danas, sada znaš.
Pitaš Samo mi je glupo što se odmah miću radovi iz članaka, pa zar se ne bi moglo slučajno poslati poruku, gle, ovo i ovo popravi ili će se izbrisati nego se sam briše..., ja sam ti napisao poruku Da staneš malo? u 16:27, 11. kolovoza 2009. (CEST), ali ti si nastavio stavljati predložak s netočnim podacima i poslije toga, te je suradnik Ex13 s punim pravom uklonio tvoje uređivanje. Također, budi pozdravljen, i nastavi raditi svoj posao malo bolje nego dosad i sve će bit dobro. SpeedyGonsales 17:28, 11. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

60 min[uredi kôd]

bok, zamolio bih te da, kad vidiš da netko otvori novi članak, kao npr. ovdje, osim ako nije očiti vandalizam pričekaš bar sat vremena od zadnje izmjene prije nego što izmjeniš članak, jer postoji mogućnost da suradnik još uvijek radi na njemu. pozdrav --zhile 18:08, 14. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Početak[uredi kôd]

za prvi puta sat vremena :-)--D tomAero-stub img.svg 18:43, 14. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Portal[uredi kôd]

U vezi toga, ne znam još pitat ću Nenu ali on je odsutan s wiki na dva dana, barem mi je tako danas rekao. Ideja nije loša, a kako misliš nije prošao? Soccer ball.svg Toca Basketball ball.svg 00:10, 15. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

e, uključiš mejl u postavkama? pozdrav --zhile 11:06, 15. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

U pravu si[uredi kôd]

Book Rafa, i kada si u pravu, vikanje (pisanje velikim slovima) treba izbjegavati :-)). Lijep pozdrav, --D tomAero-stub img.svg 11:46, 15. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Uputa[uredi kôd]

Kad vidiš nešto što je odmah za brisanje, stavi predložak bris (dakle, psovke, 2-3 riječi i slično).

Kad se radi o više teksta, ali napisano ne predstavlja članak, ne stavljamo predložak bris, nego stranicu premještamo na razgovor, i u glavni imenski prostor se stavlja obavijest da se članak briše za 2 tjedna. Tako postupaju i neke druge Wikipedije, kako im se u glavnom imenskom prostori ne bi skupljali nesuvisli članci, a svaki suradnik ima 14 dana vremena za srediti svoj članak, što je više nego dovoljno vremena.

Iznimka od gornjeg je kad je očito da se radi o kršenju autorskih prava, kad se kopirano/ukradeno briše odmah, inače za sumnju na krađu autorskog djela postoji također odgovarajući predložak i suradnik ima također 2 tjedna za reakciju. SpeedyGonsales 14:04, 15. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

bok, kao prvo zahvaljujem na povjerenju, nakon malo razmišljanja odlučio sam da može, prihvatit ću kandidaturu ako me odlučiš predložit za administratora. pozdrav :) --zhile 19:03, 15. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Drugo upozorenje za slike[uredi kôd]

Žuti karton


Rafa Benitez, ovime te upozoravam da si protivno pravilima Wikipedija:PDI i Wikipedija:Slike/Opći uvjeti na Wikipediju postavio fotografiju Datoteka:Leandro cufre.jpg nogometaša Leandra Cufréa, koja će biti odmah obrisana zbog kršenja autorskih prava i ako se još jednom ponovi postavljanje fotografije koje krši gore navedena pravila dobit ćeš jednogodišnju zabranu postavljanja fotografija. Lijep pozdrav --Roberta F. 15:20, 16. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]


Dođi na IRC[uredi kôd]

Dođi na IRC! Basketball ball light.svg Neno K Basketball.png 00:24. 17. kolovoz 2009. (CEST)

hvala ali rano je još, glasuje se cijeli tjedan... --zhile 00:43, 17. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Odgovor[uredi kôd]

Ne znam, jesi kontaktirao Nenu? On je meni nešto rekao ali ne znam. Pitaj njega. Soccer ball.svg Toca Basketball ball.svg 15:21, 17. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Gle ovako, mene projekt zanima ali ja se slažem s Nenom da možda otvorimo portal o NBA ligi, a da se ovaj obriše ili tako nešto slično. Uglavnom ja neću sam sudjelovat u tome jer nisam u to upućen previše ali vidim još što Neno kaže. Ok? Soccer ball.svg Toca Basketball ball.svg 17:15, 17. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]
Neno i ja smo se dogovorili da bolje onda ništa od portala kad obojica nemamo vremena, a i sad će uskoro škola tako da ništa onda. Pozdrav! Soccer ball.svg Toca Basketball ball.svg 17:41, 17. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Slike, naknadno[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 1. rujna 2009. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Roberta F. 02:17, 18. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]


Žao mi je što ne poznajete hrvatski jezik i gramatiku, ali recite mi molim vas, kako se u hrvatskom jeziku pišu decimalni brojevi ili godine, rezultati utakmica? Gay je izjavio da je spreman i da se nikada nije bolje osječao? medalje na svijetskim atletskim prvenstvima? svojetski rekorder? brandeburškim vratima? upiso 4 pogodaka? metrima i centimetrim.? i tako dalje...

Gospodine Rafo na prvoj stranici piše: „Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku. Trenutačno uređujemo 65.282 članka. I Vi možete uređivati Wikipediju!” Ne piše da je zabranjeno dodavati upozorenja o potrebi za pravopisnom doradom. Predmnijevah da je ovo wikipedija na hrvatskom jeziku i da se ovdje mora pisati hrvatskim jezikom. Vi koliko mi se čini pišete mnogo, ali pravopisno neispravno športske tekstove koje čitatelji rado čitaju. S predznanjem nije teško savladati osnove hrvatskog jezika. Sam uređujem kada stignem i koliko stignem, a ova upozorenja pomažu pronaći pravopisno neispravne tekstove za vrijeme kada imam vremena.

Atletika i atletičari[uredi kôd]

Rafa, ajde se (molim te) okani postavljanja novih članaka o ateletičarima. Em zaribaš zaglavlje, em zaribaš tablice medalja, em imaš xxx tipfelera, a o kategorijama ... , joj ... jedno preveliko uffffffffffffffffffffff.

Posveti se onim predlošcima koje si započeo ... Atletski rekordi, fale ti žene (uključi i njihove rekorde u predložak), fali ti koliko je star rekord, kad je postavljen sve se to može dodati u predložak ... boje su užasne (imamo neki standard oko boja tih predložaka dolje), ne spajaš predloške.

Jesi li ikad čuo za interwiki poveznice ??? To ti je ono što fali na Dayron Roblesu i mnogima koje si započeo.

Ili se vrati i popravi ono što si započeo loše ili odi u nepovrat !!!!

Pozdrav! DivJak (razgovor) 18:15, 18. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Ne znam zašto si umišljaš da radiš nešto dobro, kada ne radiš!!!

Ponavaljam gore navedeno:

 • Em zaribaš zaglavlje (ime, srednje ime,prezime; nakon toga (kada si već započeo američke rekordere) u zagradama ide predložak SAD grad za mjesto rođenja, iza toga zarez, pa datum i godina rođenja - mjesto smrti (ista priča kao i sa mjestom rodjenja ako je se tiče SAD-a, datum, zatvoriš zagradu i onda pokušaš uz što manje tipfelera napisati nešto.
 • Tablica medalja, hmm, ajd progledati ću kroz prste ... barem malo :-)

I na kraju krajeva kako da nadopunim tvoje započeto ako mi nisi barem postavio i ponudio međuwiki poveznice ?!?!?!

Ako ne znaš što su međuwiki poveznice vrati se ovdje na uvodni tečaj.

Srdačan pozdrav DivJak (razgovor) 18:54, 19. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]
ps. ovo su osnove koje do sada nisi savladao, pa koliko god ti se tvoji članci o atleičarima sviđali, niti su lijepi (posebice kada nakenjaš onu neku nepostojeću sliku u tablici medalja), niti su za uzor drugima.

Članci[uredi kôd]

Bok. Zamolio bih te da se malo više potrudiš oko svojih članaka zato što ne možeš izbaciti nekakav tekst koji to nije i očekivati da drugi popravljaju za tobom. Bernard Lagat je loše napisan; tekst je katastrofa a i ne shvaćam svrhu praznih podnaslova. Ako ti nešto nije jasno, slobodno pitaj. Pozdrav.--SaxumBf109 Mölders.jpg 21:51, 18. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Svjetsko prvenstvo u atletici 2009.[uredi kôd]

U hrvatskom jeziku postoji decimalni zarez, ne decimalna točka kao u engleskom jeziku. Pogledaj kako to izgleda na njemačkoj wiki, a možeš pogledati i stranicu Usain Bolt, na kojoj su ispravljene pravopisne pogrješke. SpeedyGonsales 21:54, 20. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Atletski rekordi[uredi kôd]

Bok, nešto ti ne štima sa vremenima na 200 m u Predložak:Svjetski trkački rekordi (muški). Na drugom mjestu ti je Bolt sa 9,58. Pozdrav! DivJak (razgovor) 16:00, 21. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Rat u kući[uredi kôd]

Pretjerao sam, članak nije za mrvu, no ima nekih sitnih greškica koje ću ispraviti. --CorvusCorax 14:03, 22. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Prikaži[uredi kôd]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Phantom (razgovor) 19:23, 23. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Potrebno je, radi ovoga. Svaku od ovih promjena treba pregledati. A ne olakšavaš nam.--Phantom (razgovor) 19:32, 23. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Nagrada[uredi kôd]

Hvala za nagradu! --Mostarac (razgovor) 00:19, 24. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Večera za 5[uredi kôd]

Bok. Smijem li znati čemu ovo? Sve što je potrebno već piše u {{Infookvir TV emisija}}, a navigacije se koriste za nešto sasvim drugo. Sad ću ukloniti predložak iz članka. Pozdrav --MayaSimFan 16:18, 24. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

60 minuta[uredi kôd]

Običaj je da izmjene nastale u zadnjih sat vremena ne diramo, a naročito one nastale u zadnjih 10 minuta, osim ako nije očiti vandalizam, budući da suradnici možda rade na članku. --Ex13 (razgovor) 23:08, 27. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Crveni karton[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 tjedan!

Razlog je: ignoriranje uputa


Imao si 10 dana za ispravljanje pogrešaka, i ništa, nego ti lijepo uređuješ druge članke i pišeš nove članke. Svakome se dogodi poneka pogreška, ali namjerno ignoriranje uputa administratora ne može se tolerirati. Ne znam u čemu je problem, ali nadam se da će ti tjedan dana biti dovoljno da shvatiš da se u hrvatskom jeziku ne piše decimalna točka nego decimalni zarez, i da ne možeš ostaviti ogroman članak pun pogrešaka nekome drugome da ih ispravlja. SpeedyGonsales 01:08, 30. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Nije te briga?[uredi kôd]

 • pisanje datuma i godina: svi datumi u članku moraju biti usklađeni s hrvatskim pravopisom, što znači da je pravilno jedino 5. lipnja 1989. (s time da točka u godini ide UNUTAR duplih uglatih zagrada, a ne van); nije pravilno 5. lipnja, 1989. (zarez tu ne spada) ili 5. lipnja 1989 (bez točke iza godine). Molio bih te da te, naizgled sitnice, ali itekako važne stvari ispraviš u svojim člancima. --Mario Žamić (razgovor) 16:01, 2. rujna 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 13:13, 9. veljače 2011. (CET)Odgovor[odgovori]

Prekoviše engleskog[uredi kôd]

[1] A da ti malo smanjiš taj pusti engleski u članku? Awards, Official site i još toga? Mogao si to sve prevesti na hrvatski. Nema "Oscard Awarda", nego "nagrade Oscara". Kubura (razgovor) 04:41, 21. veljače 2013. (CET)Odgovor[odgovori]

Osjetljivi podatci[uredi kôd]

Ne navodi da je netko homoseksualac ako nema pouzdanih izvora.[2] Budi oprezan i s dokazanim medijima, jer često se za neke stvari pokažedu da su novinarske patke. Kubura (razgovor) 06:46, 18. ožujka 2013. (CET)Odgovor[odgovori]