Razgovor sa suradnikom:Tinkic

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Tinkic, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. − slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć − kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

  • Uvodni tečaj (najkraći mogući, ovisno o predznanju proći ćete ga za 5-30 minuta)

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić − portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): #wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci.

Još jednom, dobro došli!--Sokac121 (razgovor) 00:43, 17. rujna 2009. (CEST)

Građevine[uredi]

Hej bok. Primjetih da uredjujes gradjevine. Svaki clanak trebao bi sadrzavati kratku povijest gradjevine, vrijeme izgradnje, kratak opis te literaturu koja je koristena kao izvor. Minimalno bi trebao sadrzavati 4 recenice, ako se ne varam, ali nastoj da ipak budu malo duze. Lijep pozdrav! --Fhms (razgovor) 19:06, 18. rujna 2009. (CEST)

Bok. Ispod slika bi trebali biti sto kraci tekstovi. Kako je rijec o svojevrsnim naslovima, a ne recenicama, ne bi trebalo stavljati tocku. Bravo za slike. Samo nastavi s kvalitetnim clancima. Lijep pozz! --Fhms (razgovor) 09:39, 25. rujna 2009. (CEST)

Bog[uredi]

Napiši novu temu i piši o pastafarijacima, letećim špageti čudovištima i gusarskom kapetanu Moseyu u tom novom članku. Ako članak bude zadovoljavao kriterije wikipedije nitko ga neće dirat. Pozdrav.--Braco (razgovor) 09:56, 7. listopada 2009. (CEST)

Brisanje[uredi]

Stranice za razgovor se ne brišu, nego arhiviraju. Kubura (razgovor) 04:56, 17. veljače 2010. (CET)

Vandalizam, Jadranka Kosor[uredi]

Nuvola apps important.png Molimo Vas prestanite s nekonstruktivnim doprinosima na Wikipediji. Takvi doprinosi smatraju se vandalizmom zbog kojeg možete biti blokirani. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 03:45, 1. ožujka 2011. (CET)

Tinkic, na nekom drugom mjestu, ne na Wikipediji, vjerodostojan izvor za taj podatak ne nalazim. Lijep pozdrav --Roberta F. 03:03, 2. ožujka 2011. (CET)

Savjet[uredi]

[1] Dobro je navesti izvor. Pročitajte Wikipedija:Navođenje izvora. Kubura (razgovor) 22:56, 26. ožujka 2019. (CET)

Prikaži[uredi]

Prikaži kako će izgledati3.PNG

Information.svg Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Tulkas Astaldo (razgovor) 13:08, 6. svibnja 2019. (CEST)

Tito[uredi]

Bok kolega! Smijem li pitati zašto si uklonio ovaj izvor? Pozz! --Koreanovsky 🎸 (razgovor) 10:07, 4. svibnja 2020. (CEST)

Pozdrav, zato jer izvor nije povijesno-znanstveno utemeljen. Niti u jednoj relevantnoj hrvatskoj, a ni stranoj stručnoj ili povijesnoj literaturi se Tito karakterizira kao diktator. Zato smatram neprimjerenim to pisati. Takve eventualne interpretacije činjenica ovise o konsenzusu stručne javnosti, a onda bismo imali i izvore koji bi tvrdnju i podržavali. Tinkic --Koreanovsky 🎸 (razgovor) --Tinkic🎸 (razgovor)

Ako misliš da je kolega nepravedno uklonio tvoju izmjenu, probaj stupiti s njim u kontakt ili započni raspravu na stranici za razgovor o članku. Ja tu ne mogu ništa učiniti. Pozdrav, Koreanovsky 🎸 (razgovor) 21:41, 4. svibnja 2020. (CEST)

Po mnogo čemu je Tito diktator. Obračune s kraja rata i u poraću ne ću spominjati. Dobar pokazatelj je da se nije smjelo govoriti ni pisati ništa protiv njegova lika i djela dok je bio živ, za viceve o njemu se dobijalo zatvorske kazne, njegova tajna policija ubijala je državljane drugih država na teritorijima tih država ili ih otimala, ubijala je oporbu u inozemstvu, a gušenje hrvatskog proljeća i nametanje hrvatske šutnje najbolji su pokazatelj. Kubura (razgovor) 23:50, 29. svibnja 2020. (CEST)

Vandalizam[uredi]

[2] Information.svg Dobro došli na Wikipediju. Iako su svi dobrodošli činiti konstruktivne doprinose na Wikipediji, vaša nedavna izmjena u članku Josip Broz Tito nije izgledala konstruktivnom i zbog toga je uklonjena. Ako želite, možete testirati na stranici za vježbanje i pogledati uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. --Mateo K 01 (razgovor) 13:19, 4. svibnja 2020. (CEST)

Moj doprinos je bio konstruktivan jer sam maknuo navod koji nije imao relevantan izvor i dodao sam natuknicu iz Hrvatske enciklopedije. Ali znamo tko ovdje tlači. --Tinkic

Potpis[uredi]

Bok kolega! Kao što si primjetio, potrebno je potpisivati doprinose na stranicama za razgovor. (Wikipedija:Potpis) Potpis možeš napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~ ili klikom gumba Button sig.png odn. OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci. Ako želiš dodati neku ikonicu (kao što sam ja), vidi: Posebno:Postavke. Lijepo te pozdravlja, Koreanovsky 🎸 (razgovor) 21:17, 4. svibnja 2020. (CEST)

Ne mogu uopće shvatiti kako ovo dopisivanje funkcionira. Tinkic (razgovor) 21:25, 4. svibnja 2020. (CEST)Tinkic

Evo samo klikneš na gumbić za potpis i stvar je riješena. Što se tiče komunikacije: Po pravilu, suradnicima odgovaramo na njihovoj stranici za razgovor, jer tako će kolega dobiti obavijest o novoj poruci. Za više vidi: Kako održavati razgovor među suradnicima? pitam se... Lijep pozdrav, Koreanovsky 🎸 (razgovor) 21:45, 4. svibnja 2020. (CEST)