Razgovor sa suradnikom:Vatrena ptica/Arhiv 6

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ostavite mi novu poruku ovdje

Arhivi: 1 2 3 4 5

Eto ga na:) Pa zavisi gdje bi to citirala, to je prvo. U domaćoj mački sigurno ne. Čini mi se, da nisi razumjela što sam ti gore napisala. Tvoj izvor ne govori o odomaćenosti (jer ako zbilja govori, onda je pouzdano pogrešan), pa niti ne spada u taj članak. A što se tiče kvalitete izvora....čini mi se da je i to osporeno, jer nije izvorno, nego prepričava nešto preuzeto od nekud, u tko zna kojoj ruci. Ja osobno ga ne bih citirala nigdje. Branka France (razgovor) 12:27, 19. kolovoz 2008. (CEST)
Sasvim neprecizno:( To je tekst tek onako, sigurno ne izvor za enciklopediju. Znanost kaže, da se prvi fosili Homo sapiensa, dakle modernog, današnjeg čovjeka, pojavljuju prije oko 160.000 godina, a učestalo tek prije oko 100.000 godina. Dakle, odomaćivanje se nije moglo dogoditi prije 120.000 godina. Tada su se, možda, pojavili prvi preci današnje domaće mačke. Ukratko, izvor je pričica, nije enciklopedijski izvor, savjetujem ti da ga ne citiraš. Branka France (razgovor) 13:23, 19. kolovoz 2008. (CEST)

Neznanje[uredi kôd]

Što misliš pod ovim?--Saxum 14:53, 19. kolovoz 2008. (CEST)

Prvo knjiga i nije neki izvor. Više može koristiti kao izvor zanimljivih informacija. Ali nije stvar u tomu. Što si mislila pod onim "U sunčevom sustavu ima xxx planeta..."? Jel to misliš na naš sustav?--Saxum 15:10, 19. kolovoz 2008. (CEST)
Pod milim bogom, drago dijete, drzi se onoga sto znas. Suncev sustav ima 8 planeta. Kako si ti uspjela razumjeti da ih ima 80 000, pojma nemam. Ja pratim vijesti iz znanosti i vjerujem da mi ne bi promaknlo pronalazenje 79 992 planeta. --Pancho W. Villa (razgovor) 15:41, 19. kolovoz 2008. (CEST)

čestitka[uredi kôd]

E, ja sam baš zakasnio sa čestitkom za rođendan, punih dvanaest dana!!! Nadam se da se ne ljutiš, a od srca ti želim sve najbolje u životu.--Pavo (razgovor) 15:33, 19. kolovoz 2008. (CEST)

Izvori[uredi kôd]

Bok,

Molim te, nemoj koristiti svakakve izvore za nadopunjavanje clanka. Ne mozes vjerovati sve sto pise u novinama. Cak ni Sd ili Jut. list nisu ni izbliza pouzdani za znastvene teme, a kamoli "Vojmil Žic i s. Valerija Kovač i Verica Blažinić, Mak, Nadbiskupski duhovni stol, Zagreb, travanj 2008". Sto je taj "Mak" uopce? Neki casopis sa tirazom od 50 brojeva?

Ja ne znam je li problem u opskurnim izvorima ili u tvojem nerazumijevanju onoga sto u izvorima pise. Ali, zasigurno znam da suncev sustav nema 80 000 planeta.

--Pancho W. Villa (razgovor) 17:17, 19. kolovoz 2008. (CEST)

Ne zna kako da ti objasnim, ali ako negdje piše da je zabluda da postoji 8 planeta i da ih ima 80 000, onda ili ti nisi shvatila o čemu se radi ili je knjiga za bacit.
Daj mi molim te prepiši malo širi tekst u vezi tih planeta. --Pancho W. Villa (razgovor) 06:28, 20. kolovoz 2008. (CEST)
Isto vrijedi i za kitove. Istina je da se kitovi usani hrane planktonom, i da bi im i nešto veličine naranče bilo problem, ali je isto tako istina, da su kitovi zubani lovci i na veliki plijen, pogledaj malo samo ulješure. Prema tome, oprez sa izvorima. Branka France (razgovor) 08:43, 20. kolovoz 2008. (CEST)

Izmjene[uredi kôd]

Postoji razlika između brojača i broja izmjena u glavnom imenskom prostoru. A ovo sad je bilo nabijanje broja izmjena. Pozdrav --MayaSimFan 18:32, 19. kolovoz 2008. (CEST)

Čestitka....[uredi kôd]

zbunila si me u totalu...Ja sam krštena Nikolina:) Ovo Branka je svjetovno ime....no, kako god, hvala;-) Pozdrav Branka France (razgovor) 14:21, 20. kolovoz 2008. (CEST)

Marice[uredi kôd]

pelota znači samo lopta. Kada ti je nejasna neka strana riječ upiši je na images, i dobit ćeš je nacrtanu i fotografiranu.--Zeljko (razgovor) 17:29, 20. kolovoz 2008. (CEST)

Hvala Maro na nagradi. Ono što mi zovemo sport, kod Indijanaca ima drugo značenje, gubila se glava ako izgubiš u igri. --Zeljko (razgovor) 17:34, 20. kolovoz 2008. (CEST)

Predložak[uredi kôd]

Onda je parametar nepotreban. To ide u članak --Edgar Allan Poe 11:34, 21. kolovoz 2008. (CEST)

Religija[uredi kôd]

Koliko je meni poznato, većina država (ili možda sve) nemaju službenu državnu religiju. Ako misliš npr. islamske države, onda to ide pod oblik vladavine. A koja je većinska religija u nekoj državi, obično se piše po podnaslov "Stanovništvo" ili neko drugo ("Religa" i sl.) --Suradnik13 (razgovor) 11:39, 21. kolovoz 2008. (CEST)

izgleda kao da nešto ne valja ovdje --Dalibor Bosits © 20:05, 21. kolovoz 2008. (CEST)
kako misliš ne radi?--Dalibor Bosits © 20:11, 21. kolovoz 2008. (CEST)

Knjiga općeg neznanja[uredi kôd]

Maro, vrlo je pozitivno navoditi izvore u člancima, a tako se suradnici mogu upoznati s vrelima na osnovu kojih se gradi članak. Knjigu općeg neznanja (The Book of General Ignorance) napisale su osobe koje nisu znanstvenici, jedan od autora pisac je komedija i televizijski producent, može imati dobru namjeru, no vjerojatno mu je prvi cilj bio zabaviti čitatelje. Podatak koji je u knjizi pogrešan prema ovim stranicama je: "Među četiri ponuđena imena izumitelja kemijske olovke navode se Biró, Bich, Quit i Loud, a po njima točan je odgovor Mađar László Biró, koji je s bratom Györgyem 1938. u Mađarskoj zaštitio patent. Nigdje spomena da je Slavoljub Penkala već 1906. u Budimpešti registrirao svoj patent za mehaničku olovku i nalivpero". Možeš se zaista sama uvjeriti o netočnost te informacije. Mali koncil, tj. MAK, nisam odavno imala u rukama, no mogao bi biti vrelo za neka vjerska pitanja, jer MAK u prvom redu na zabavan način pomaže djeci u vjeronaučnoj nastavi. Čak i časopis National Geographic koji obrađuje većinu znanstvenih područja treba rabiti s mjerom. Nadam se da tvoji roditelji prate tvoj rad na Wikipediji i da s njima također možeš razgovarati o ovim problemima, a veselilo bi me ako bi mi netko od tvojih roditelja poslao e-mail, odnosno došao u kontakt s menom ili nekim drugim administratorom. Vidimo da si inteligentna djevojčica i želimo ti pomoći u radu na Wikipediji. Jedan od takvih pokušaja je i tvoje uređivanje Portala Widra, od kojega nismo odustali i očekujemo da nastaviš raditi na njegovom oblikovanju, tvoji vršnjaci i ti, a stariji suradnici pozvani su savjetovati, ne uređivati, jer želimo vidjeti koje teme zanimaju upravo vas najmlađe. Možda ponekad (često) djelujemo grubo, a to je i djelomično stoga što želimo suradnike raznih dobi, znanja i zanimanja usmjeriti na zajednički rad, što je teško, neki puta nemoguće. Nadam se da sam ti pružila dodatna objašnjenja, a ako ti nešto nije jasno, slobodno pitaj. Uskoro počinje nastava i preporučila bih ti da sa svojim učiteljem/učiteljicom također razgovaraš o tome kako bi se trebale pisati enciklopedije i gdje tražiti izvore za članke. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 03:24, 22. kolovoz 2008. (CEST)

tnx.. jednostavno je... bit će mi drago uređivati tekstove s tobom.... :)

Autorska prava - hvala[uredi kôd]

Mnogo hvala na objašnjenju u vezi autorskih prava.

--Tvrtko26 17:21, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Ako je pitanje postavljeno na nekoj od podstranica kafića, onda ili treba odgovoriti na toj podstranici ili staviti link na stranicu na Wikipediji na kojoj je odgovoreno (bolje ovo prvo). Isto vrijedi i za imenski prostor razgovor. Odgovori na ta pitanja ne pomažu samo onome tko ih je prvi put postavio nego i onima koje će kasnije možda zanimati nešto slično. Kad se odgovara po suradničkim stranicama za razgovor, izgleda da na pitanje uopće nije odgovoreno, a ne može se ni prekontrolirati upućuje li se suradnika na pravu stvar. Pozdrav --MayaSimFan 17:29, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Evo kako to izgleda kad se ne može prekontrolirati savjetovanje nekoga o slikama. Ako je pitanje vezano uz autorska prava, onda se svakako treba spomenuti objašnjenje poštene upotrebe odnosno Wikipedija:Korištenje slika na kojoj je sve detaljno objašnjeno. --MayaSimFan 17:42, 22. kolovoz 2008. (CEST)

može... :) PUSA

slika (drugi pokušaj)[uredi kôd]

Evo, opet sam stavio sliku. Malo veću verziju. Jer sad dobro?

--Tvrtko26 17:54, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Spore (video igra)[uredi kôd]

Smije li se članak Spore (video igra) predložiti pod kandidate za izabrani članak, a ako ne, što se mora doraditi da bi se mogao predložiti?

Unaprijed hvala. --Tvrtko26 19:10, 22. kolovoz 2008. (CEST)

pantomima[uredi kôd]

možeš li mi, molim, objasniti, zbog čega si izbacio sliku od Pantomime koju sam stavio.

pozdrav Damir

Ma nema problema. Uf, proveo sam puno vramena da sastavim čitav članak o pantomimi. A šta je vanjska poveznica??

Pozdrav Damir Dantes

aaa, ok..hvala

Tjedni[uredi kôd]

Vatrena, sadržaji Glavne stranice (osim novosti) mijenjaju se s nedjelje na ponedjeljak svakoga tjedna, tako da se sadržaj može mijenjati 31. kolovoza ili 1. rujna. No, kada se dogovorite na stranici za razgovor oko tema za rujan upiši ovdje što je dogovoreno. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 18:51, 23. kolovoz 2008. (CEST)

Vatrena, imate gotovo cijeli tjedan za dogovor oko rujanskih tema. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 20:05, 23. kolovoz 2008. (CEST)
? --Dalibor Bosits © 21:13, 23. kolovoz 2008. (CEST)

slika[uredi kôd]

Nešto sam krivo napravio u postavljanju slika, a ne znam što. Pročitao sam Wikipedija: Korištenje slika, a još uvijek ne razumijem što sam krivo napravio i kako to popraviti. Slike su: Sporebox.jpg, Slika:Spore civphase.jpg, Slika:Spore cellphase.jpg, Slika:EpicSpore.jpg, Slika:Sporegreenhouseeffect.jpg, Slika:Freshprincelogo.jpg i Slika:JediKnights.jpg.

Mislim da moram detaljnije objasniti sliku u objašnjenju. Je li to točno?

--Tvrtko26 12:34, 24. kolovoz 2008. (CEST)

slika[uredi kôd]

Mnogo hvala!

--Tvrtko26 13:02, 24. kolovoz 2008. (CEST)

Nulta izm(j)ena[uredi kôd]

Zapitaš se na kojoj si Wikipediji... Nitko na hr.wiki to ne zove nultom izmjenom, nigdje se ni ne spominje. Molim te nemoj doslovno kopirati sve na što naletiš na nekoj drugoj Wikipediji (ne znam je li ovo sa sh. ili sr. wiki, nije mi se dalo tražiti) bez ikakvog provjeravanja teksta. Stranicu ću sada obrisati, a tebe molim da ne otvaraš stranice u Wikipedijinom imenskom ako se ne radi o pojmovima koji su u širokoj upotrebi (a takvi pojmovi većinom već imaju svoje stranice). --MayaSimFan 13:34, 24. kolovoz 2008. (CEST)

Gdje je greška u kodu, odnosno, što treba srediti ? --Edgar Allan Poe (razgovor) 14:09, 24. kolovoz 2008. (CEST)

Pojasni malo --Edgar Allan Poe (razgovor) 14:49, 24. kolovoz 2008. (CEST)
Pokušat ću, ali ti boja neće ostati ista. Staviti ću crvenu --Edgar Allan Poe (razgovor) 15:38, 24. kolovoz 2008. (CEST)
Nažalost, nisam uspio. Kod je dosta kompliciran, a nisam s njim do sada radio tako da ne bih želio previše komplicirati. Zamoli onoga tko ti je postavio portal Widra da ti pomogne. Ja bih mogao, ali bi onda trebao previše uređivati i igrati se, a ne želim da se u tome dogodi veća greška. Žao mi je --Edgar Allan Poe (razgovor) 16:17, 24. kolovoz 2008. (CEST)

slike[uredi kôd]

Evo uredio sam objašnjenja. Jel sad dobro?

--Tvrtko26 17:15, 24. kolovoz 2008. (CEST)

Stranica[uredi kôd]

Ako ne može da bude: Suradnik:Geologicharka/Pesak, onda mi, molim te, napravi ti. Hvala. --geologicharka пиши ми 13:53, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Spore (video igra)[uredi kôd]

Preveo sam uvod. Moraju li sve unutarnje poveznice koje su stavljene imati članak s druge strane?

--Suradnik:Tvrtko26 13:59, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Spore (video igra)[uredi kôd]

Maknuo sam poveznice na YouTube, a na ono prije s unut. poveznicama sam mislio ako piše npr. "...proizvođač je Maxis...", a na našoj wikipediji ne postoji članak "Maxis", smije li onda u "dobrom" članku biti takva poveznica koja vodi na stranicu koja još nije napisana?

--Suradnik:Tvrtko26 14:10, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Referenca[uredi kôd]

Ajoooj, a ja mislio da se i to podrazumijeva. O.K., vratit ću je.

--Tvrtko26 14:16, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Zahvaljujem[uredi kôd]

I na spomenici i na izmenama u članku. Naravno, pomogla mi je Sanya. He he, možda čak i naučim hrvatski. :-) --geologicharka пиши ми 17:36, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Subst--Saxum 22:30, 25. kolovoz 2008. (CEST)

hajde, dodaj sa asturskog, ono što nema na asturleonskom. Vježbaj Marice. --Zeljko (razgovor) 12:20, 26. kolovoz 2008. (CEST)

O.K., maknut ću te neke (glupe)...

--Tvrtko26 18:22, 26. kolovoz 2008. (CEST)

Glasovanje[uredi kôd]

U vezi glasovanja za izabrani članak - pročitao sam da se sad glasuje pritiskom na tipku "uredi" uz podnaslov Wikipedija kafić - dno stranice, ali ja ne vidim nikakvu tipku. Znaš li ti možda u čemu je stvar?

--Tvrtko26 18:48, 26. kolovoz 2008. (CEST)

Mucho grande problemos[uredi kôd]

Isto ovo pismo poslao sam MayiSimFan. Imam problem! Otišao sam na Wikipedija:Kako arhivirati stranicu za razgovor i započeo Način broj 1. Došao sam do 11. koraka i kliknuo na moj razgovor i iako sam prije nego sam kliknuo "uredi" vidio da gore piše "< Razgovor sa suradnikom:Tvrtko26 (Preusmjereno s Razgovor sa suradnikom:Tvrtko26)", kad sam kliknuo uredi, trebao bih izbrisati redirect, ali njega nema. Na vrhu stranice za uređivanje je podnaslov "Dobrodošlica". Ne razumijem!

--Tvrtko26 19:19, 26. kolovoz 2008. (CEST)

Mnogo, mnogo hvala!

Suze radosnice.

--Tvrtko26 19:25, 26. kolovoz 2008. (CEST)

Vatrena ptico, drago mi je da se opet vidimo, bio sam na ljetovanju u Trogiru, sljedeći ću se tjedan opet prijaviti.--83.131.31.4 14:47, 27. kolovoz 2008. (CEST) (Lord Valensus)

Jako, posebno "obožavam" matematiku, ispričao sam se poštovanoj Abyssus, kako si ti, mogu li te nešto pitati, ti odgovori ako smiješ - učiš li ti hrvatski ili bosanski jezik?--83.131.31.4 14:58, 27. kolovoz 2008. (CEST) Gle, evo ovako, samo da te ovo pitam, smijem li se odmah prijaviti kao Lord Valentinos (ako me sad blokiraju, više si neću moći smisliti ime)? Tada mogu pričati. Hoćemo li zajedno napraviti stranicu Stvaranje ljudi (grčka mitologija)? Ja ću ubaciti tekst, a ti ga provjeri. Molim samo ovo: na stranici za raugovor napiši ovo: Nedavne promjene! Hvala na svemu, napravit ću stvaranje ljudi.--Lord Valentinos (razgovor) 15:11, 27. kolovoz 2008. (CEST)


Mogu li se odmah prijaviti, sutra sreujem mnoge stranice, puno si učinila za mene, hvala, hoću li biti blokiran ako se odmah prijavim, molim te brzo odgovori, hvala na Ilitiji, Abyssus ju nije ni pogledala.--83.131.76.37 20:09, 28. kolovoz 2008. (CEST) (Lord) Gle, Vatrena, hvala na obavijesti, možeš li molim te pogledati ovo kad završim s abecedom? Dodatak: Popis egipatskih bogova

preimenovanje[uredi kôd]

Ej možeš me preusmjeriti sa moje glane stranice Suradnik:napoli SSC , na Suradnik:Nenad Kapš, tako da ne radim novu svoju glavnu stranicu

Napoli SSC 2008-09[uredi kôd]

Sažetak rezultata[uredi kôd]

Ej negomu ovu tablicu postaviti na članak Societa Sportiva Calcio Napoli 2008-09, jer kada ga postavim onda mi izbriše sve oo što je ispod njega. --Napoli SSC (razgovor) 11:48, 29. kolovoz 2008. (CEST)

Ukupno Doma Gost
Sus Bod P R I GD GP GR P R I GD GP GR P R I GD GP GR
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Izvor=LNP
Sus = odigranih susreta; Bod = ukupno bodova; P = sureta pobijeđeno; R = susreta izjednačeno; I = susreta izgubljeno; GD = golova zabio; GP = golova primljeno; GR = golovna razlika

Uspio sam al sam skužio da nije nešto bilo uredu sa tablicio , ali svejedno hvala!! Dal znaš di se nalazi ova tablica tako da je mogu postaviti na članak pogledaj. --Napoli SSC (razgovor) 12:02, 29. kolovoz 2008. (CEST)

dal mi se može stanjiti tablica onu koju si i bio skinu sa real madrida , stanjiti jer izgleda sva raširena ii malo bezveze to tako izgleda ako može možeš mi ti to učinit jer vidi kak izgleda pogledaj napravi sve što možeš d je smanjiš i stanjiš da ne izgleda kao neboder, ako može puno hvala --Napoli SSC (razgovor) 13:02, 29. kolovoz 2008. (CEST)

Befrend thee[uredi kôd]

Želiš li mi biti wiki-prijatelj? :-) Npr. asocijacija, ja stavim tebe na str., a ti mene. Zaš ovo "web sjedište" to nema? I tija bi pričat s tobom, al ne mogu. (osim ovako, a to nije baš nešto) Anywayz...

ok --Dalibor Bosits © 17:45, 29. kolovoz 2008. (CEST)

Ne kužim. Pročito sam sad svoju poruku u history i jedino što mi pada na pamet... ja sam mislio na e-mail (ako je u tome stvar). Još jedino da misliš na Linux (zbog položaja poruke poruka)... Zbilja ne znam. Uglavnom, kako hoćeš, samo plz odg. na što si ti mislila. A ovu poruku također onda možeš obrisat. Thx.

Cmon, it's not funny. Koje? Samo te oću stavit na str. kao wiki friend, tako da preko mene ljudi dođu do tebe, i obratno. Al u redu, neću. Samo sad me zbilja zanima šta. Dati mi mail? Šta? Plzzzz, answer me, that's the least you can do. :-(

Broj članaka[uredi kôd]

Nisam admin, ali i ne samo to, nisam niti stručnjak po tim pitanjima. Mislim da nije greška na serveru. Svi članci koji se preusmjeravaju mislim da umanjuju ukupan broj članaka na hr wiki. No, nemoj me držati za riječ, jer kao što napisah nisam stručnjak. DivJak (razgovor) 14:01, 30. kolovoz 2008. (CEST)

pitanje[uredi kôd]

što si mislila ovime reći? http://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor_sa_suradnikom:Saxum#zahvala_blog --Anton (razgovor) 17:53, 30. kolovoz 2008. (CEST)

Pismo[uredi kôd]

Vatrena, nisam dobila nikakav e-mail. Ne razumijem baš što si me pitala u vezi portala i brisanja. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 20:39, 30. kolovoz 2008. (CEST)

Leeds United[uredi kôd]

Bok, molio bih te za uslugu ako biš mi postavio nekoliko slika na wikmediu commons, na članak jer se tamo ne nalaze, a kada sam ja bio nekoliko puta postavljao datoteku dobio sam opomene od MayaSimfan, pa neželim dobiti nikakvu zabranu postavljanja slika, ako to možeš hvala.Ovo su slike:Image:Leeds United 1920-21.jpg,Image:Leedscitycouncil.gif,Image:LeedsUnitedB.gif,Elland Road 4.jpg,Image:Leeds United League Position.jpg.

Uostalo da te pitam kako prevesti cijeli tekst sa eng. wikipedie na hr. wikipediu, da nije postupkom ono translate this page, itd.... ako se to može plizz objasni book --Napoli SSC (razgovor) 20:56, 30. kolovoz 2008. (CEST)

Ma soorry što sam te opteretio tim pitanjem samo sam htio pitati kada budem radio na to člank uda ih mogu postaviti,ne mora to bit ubrzo jer radim na drugom članku pa sam samo hti vidjet dal na tebe mogu računat kaka budem radio taj članak Bok!

Al imam drugo pitanje kako obojati kockicu na ovom članku jer kako god pokušavam ne uspijeva mi pogledaj ovo kako je tu obojano pogledaj tako i ja želim da mi bude na članku tu zeleno di se nalazi slovo W, ako to može hvala .--Napoli SSC (razgovor) 11:37, 31. kolovoz 2008. (CEST

Hvala Marice. Ipak ima problem u imendanima, pa da bi znala ubuduće: Dijele se na zimske i ljetne. Ja sam rođen zimi. --Zeljko (razgovor) 12:52, 31. kolovoz 2008. (CEST)

Škola[uredi kôd]

Vatrena, još si budna? :-), nije ti škola počela? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:20, 1. rujan 2008. (CEST)

Valencia CF[uredi kôd]

Samo sam te htio pitat kada dovršim članak o ukupnoj povijesti, dali će biti problem ova slova crvene boje za izabrane članke, jer često sam vidio da se kod članaka sa puno crvenih članaka koji nisu napisani taj članak ne izabere pa te pitam dal onda tako moj članak ima šanse kada se dovrši bit izabran.

Ej možeš ti prusmjeriti kategoriju Valencia CF u kategorija Valencia C.F. Pogledaj ovdje --Kapš (razgovor) 15:10, 12. rujna 2008. (CEST)[odgovori]

Rimski brojevi[uredi kôd]

Maro, pretpostavljam da ćeš ove godine u IV. razredu učiti rimske brojeve :-)) --Roberta F. 12:31, 3. rujan 2008. (CEST)

hvala malena na ispravcima. --Zeljko (razgovor) 13:48, 3. rujan 2008. (CEST)

L.V. blokiran zauvijek[uredi kôd]

Tvoj prijatelj je ovim komentarom pokazao da nije psihički zreo za rad na wikipediji. Daleko od toga da je ovo bio jedini njegov grijeh. Njemu je zabranjen pristup wikipediji dok ne odraste.

Zamolio bih te da sve njegove poruke ovdje ponistis (revertas), jer nece biti dobro po tebe budes li ga ohrabrivala da svraca ovamo. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 08:53, 4. rujan 2008. (CEST)


Vatrena ptico, smiješ li razgovarati sa mnom? Molim te, samo mi javi što će biti sa mnom. Ne želim da te blokiraju, molim te samo mi ovo reci: smijem li wiki urđivati pod ip adresom ili se smijem prijaviti? Ima li nade za mene? Nemoj mi prviše napisati u odgovoru, da te ne blokiraju.

Žao mi je što su te blokirali, ali zašto si pisala pod mojom adresom? Smijem li uređivati neprijavljeno?

Nije tebi žao ništa, nego si zao i želiš joj opet napakostit... Ja ću ti odgovorit, što ti je Ante napisao x-puta. Sve što napišeš bit će obrisano. A Maricu ostavi na miru. --Zeljko (razgovor) 18:21, 6. rujan 2008. (CEST)

Widra[uredi kôd]

Maro, napiši iduće teme za rujan, a onda se s Pavom dogovori oko tema za listopad, dok se ne javi još osnovnoškolskih suradnika koji se žele s vama dogovarati oko toga portala i dotjerivati članke koji su povezani s temama portala. Nisam dobila drugi e-mail od tvoje mame. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:41, 5. rujan 2008. (CEST)

mitologija[uredi kôd]

Pozdrav Ptico vatrena! Ne znam na koju si sekciju portala mislila u poruci koju si mi poslala, ali nešto bi se svakako moglo iskopati (primjerice, možda ne bi bilo loše negdje ubaciti rimske ekvivalente za grčka imena bogova i božica). Izabrani članak imamo, ako su ostali suglasni, ti izaberi sliku, a ja bih mogao potruditi oko rječnika (dobio sam u šestom novi predmet - Povijest religija. Suglasan sam glede tema, ali ne mislim pisati reklamu na oglasnoj ploči škole - tko nas želi naći svakako će nas naći! Hoćemo li preći na stranicu za razgovor poradi dogovora?!--Pavo (razgovor) 18:56, 6. rujan 2008. (CEST)

olimp - Olimpijada[uredi kôd]

Evo nešto za Widru. Možda bi se moglo iskoristiti.

Zanimljivosti[uredi kôd]

  • Grčki bogovi i božice velikim su dijelom imali ljudske karakteristike, pa su tako neki ljubomorni, osvetoljubivi, skloni prevarama, itd.
  • Mnogi planeti u Sunčevu sustavu nose romanizirana imena bogova iz grčke mitologije (Neptun, (Merkur, itd.)
  • Brojni pojmovi koji su danas u općoj uporabi korijen vuku iz mitologije. Najviše ih je, u europskoj tradiciji, vezano za rimsku i grčku mitologiju, ali ne treba zaboraviti niti izvaneuropske utjecaje - egipatska Sfinga je, primjerice, općeprihvaćeni simbol nedostupnosti, čuvanja starih tajni, mudrosti koju treba skriti od profanosti
  • Stari latinoamerički narodi su vjerovali da će se na koncu svijeta pojaviti velika pernata zmija kojoj su prinosili žrtve (katkad i ljudske). Kad su na obzorju ugledali jedrenjake španjolskih konkvistadora, cijeli im je prizor izgledao baš kao izranjanje pernate zmije iz mora... --Pavo (razgovor) 19:40, 6. rujan 2008. (CEST)
Upravo sam otkrio Ameriku (baš kao da sam bio na ovom gorespomenutom jedrenjaku). Htjedoh ti reći da sam pregledao Widru i primijetio da si je ti već odradila. Sve čestitke!--Pavo (razgovor) 20:13, 6. rujan 2008. (CEST)

srpski[uredi kôd]

pročitaj detaljno sve što prebaciš sa srpske wikipedije. redovito ti se ponešto omakne. West Brom 4ever 00:59, 7. rujan 2008. (CEST)

Slobodno lekturiraj članak, ja ću ocijeniti čemu nije mjesto u članku (ono što si izbrisala nije dovoljno za wikiknjige), može? SpeedyGonsales 15:11, 7. rujan 2008. (CEST)

Kategorija u crvenom[uredi kôd]

Kako mogu napraviti da se kategorija ne crveni? Šedrvan (razgovor) 11:26, 8. rujan 2008. (CEST)

neke teme[uredi kôd]

Pozdrav Vatrena Ptico! Što misliš o sljedećim temama:

  • Mitološki motivi u kiparstvu

Sfinga - Nika sa Samotrake - Kentaur - Kapitolijska vučica

  • Mitološki motivi u književnosti

Ramajana - Knjiga mrtvih - Polifem - Baba Jaga

  • Mitološki motivi u filmskoj umjetnosti

Excalibur (1981) - Zvjezdani ratovi - Kraljica prokletih (2002) --Pavo (razgovor) 19:49, 8. rujan 2008. (CEST)

Pitanje[uredi kôd]

Poštovanje, pokušavam na stranicu o Čačincima staviti link svoje stranice www.cacinci-online.com ali svaki puta netane iz odlomka "Poveznice". Zašto? Lp, Renato

Slika[uredi kôd]

Na koju konkretno sliku misliš?--VLADA (razgovor) 16:06, 11. rujan 2008. (CEST)

Ukloni je ako hoćeš.Kako si videla?--VLADA (razgovor) 16:32, 11. rujan 2008. (CEST)

Anarhizam - vanjske poveznice[uredi kôd]

Pozdrav. Zašto ne dopuštaš da prepravim naziv MASA-e u službeni naziv (Mreža anarhosindikalista i anarhosindikalistkinja)? Također me zanima zašto ASI-jeva stranica mora stajati na vrhu kad se radi o hrvatskoj wikipediji?

ponovo ne prevodiš sa srpskoga. neke članke sam primoran vratiti na starije verzije. pozdrav, West Brom 4ever 00:57, 16. rujan 2008. (CEST)
ne dam ti vremena za srpski. očekujem da članci budu na hrvatskom. pozdrav! West Brom 4ever 13:04, 16. rujan 2008. (CEST)
neću te blokirati :) prikaži kako će izgledati članak prije snimanja i pažljivo pročitaj od riječi do riječi svaku promjenu. West Brom 4ever 13:08, 16. rujan 2008. (CEST)
nenamjerna greška, oprosti :) West Brom 4ever 15:39, 16. rujan 2008. (CEST)

Spore (opet ja...)[uredi kôd]

Evo htio bih predložiti Spore (video igra) za izabrani članak, ali nigdje mi ne piše "uredi", tako da ga ne mogu dodati. Zašto mi ne piše "uredi"?

--Tvrtko26 16:13, 16. rujan 2008. (CEST)

Wječnik[uredi kôd]

Pozdrav Vatrena Ptico! Mislio sam predložiti tvoj članak hibrid (iako nije izvorno naša riječ) hibrid za izabranu riječ na Wječniku, međutim trebalo bi ga prethodno srediti. Ako hoćeš i ako imaš vremana uključi se. Pavin tata.--Daki (razgovor) 12:48, 18. rujan 2008. (CEST)

Arhiviranje[uredi kôd]

Pobrisa sam ti 3 iste poruke. Inače, dobro bi ti došlo Arhiviranje. --Pancho W. Villa (razgovor) 20:23, 18. rujan 2008. (CEST)