Razgovor sa suradnikom:Vatrena ptica/Arhiv 5

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ostavite mi novu poruku ovdje

Arhivi: 1 2 3 4

Egipatska mitologija[uredi kôd]

Sad razlikuješ Hapija od Hapyija? Bilo bi dobro napraviti članak o Četiri Horusova sina. To postoji na engleskoj wikipediji. Jedan od tih sinova je Hapi. Jesi li napravila poveznicu za božicu Atenu na članku "Neit"? Vatrena ptico, neki neodgojeni čovjek (ili žena) se potpisao)/la na poglavlje Egipatska mitologija, odnosna na poruku koju ti pišem. Nadam se da to smijem obrisati. Uređuješ li malo? Jesi li vidjela Ozirisa i Izidu? Napravljen je članak o Minu. Sad znam i postavljati slike. Namjeravam sve članke iz egipatske mitologije još više urediti, da imaju poglavlje i sadržaj. A uređujem i rimsku mitologiju - Cerera, Merkur itd. Je li istina da mi sa mnom danima pokušavate uzaludno komunicirati? Ja mislim da mi uvijek dobro komuniciramo. Oprosti, ali mislim da govoriš o Tellus Mater? Znaš li sda nešto više o meni, jer sam prijavljen kao Gospodar svijeta. Hvala ti. Jesi li vidjela stranu o Horusu? A namjeravam napraviti stranicu o telenoveli. Koliko ti imaš godina? Ja imam 13. Oh, hvala, hvala, dobro ste me kaznili. Osad ću se popraviti i neću više griješiti. Ako u nekom članku ima 6 slika, jedna smije biti lijevo, zar ne? Što si napravila kod Jupiter (mitologija). Ovaj, kod "Jedan od nas", da li trebaju navodnici i koja bi bila dobra kategorija, jer kategorije mi je teško smišljati. Možda si primijetila da danas kasnije idem na posao.--Lord Valensus (razgovor) 11:30, 1. kolovoz 2008. (CEST) Vatrena ptico, ti si stručnjak za ptice, zar ne? Pa vidiš, egipatski je feniks Bennu, pa bi stranicu Feniks trebalo stavit kod kineske mitologije, ali želim čuti tvoje stručno mišljenje. Smije li itko osim mene uređivati moju suradničku stranicu? Dobar posao kod ba!--Lord Valensus (razgovor) 10:50, 3. kolovoz 2008. (CEST)

Vandalizam[uredi kôd]

Gle što je netko napravio na ovoj novoj stranici BIOLOŠKA ZAŠTITA BILJAKA.

Tvrtko26

Azbuka[uredi kôd]

Osobno smatram to suvišnim, no kako je to samo moje mišljenje vidjet ću s drugim suradnicima. Lijep pozdrav--D tom 19:06, 17. lipanj 2008. (CEST)

Terra i Cel[uredi kôd]

Tellus Mater je danas napravljena. No pravi naziv je Terra pa je zato napravljena ta stranica, ali ima isti sadržaj kao i stranica Tellus Mater. Uređujem Cel. To je rimski bog neba. To nisi znala, zar ne?

revertanje[uredi kôd]

Ono je 99,9% bio grafit, a datum koji je unesen je bio rođendan IP-a. --Saxum (razgovor) 20:40, 18. lipanj 2008. (CEST)

Sorry![uredi kôd]

Možda ja ne znam šta sam napravila. Pardon! Ako sam pokvarila nešto slobodno vrati....cao


mravlja kiselina[uredi kôd]

mislim da treba spadati u kat.==kemija==

ufuravam se polako, iako me ovi razgovori zbunjuju pomalo :) uglavnom zabavno je, al je i ispitni rok pa onoliko koliko stignem...

Deset zapovijedi[uredi kôd]

Oprosti, ali vidiš, čini se da si pročitala moju stranicu. Ja nemam namjeru nikoga nagovarati, jer zapravo pravila poštujem i samo se šalim. A jesi li wikiholičarka? Ja također. A je li Wikiibolnica u funkciji? Može li se ovisnost o Wikipediji izliječiti, jer mislim da i mene hvata. Upravo uređujem Horusa. Možeš li malo pričekati pa onda vidjeti Horusa, kad bude dovršen? Dotle možeš vidjeti Amona, Tawaret, Sobeka, Ptaha, svi su moje ruke djelo. Hvali ti, Vatrena ptico, za nagradu. Ja bih ju i tebi dodijelio ,ali ne znam kako se stavlja i smijem li ju ja didjeljivati drugom suradniku (ti si samo suradnica, zar ne, nisi administrator). Jesi li ti čarapko (ako ti je neugodno, nemoj odgovoriti, jer ne mislim da bi ti to bila). Samo promjena imena, Vatrena ptico. Kak si? Ovaj ja sam uglavnom dobro, hvala na nagradi, napravio sam stranicu o Seshtat (nisi znala za nju, zar ne) i o jednoj telenoveli (Ružna ljepotica). --Lord Valentinus (razgovor) 17:59, 21. lipanj 2008. (CEST) Pa ovaj, mislio sam napraviti članak o egipatskom bogu za kojeg ti nisi možda čula. Riječ je o Huhu, bogu tame. Pronašao sam engleski članak o njemu. Kopirajmo to, prevedemo, stavimo sliku i gotovi smo. Ali tko će što napravit? --Lord Valentinus (razgovor) 18:08, 21. lipanj 2008. (CEST) Vatrena ptico, tvoje umjetničko ime samo po sebi dokazuje da voliš ptice. Napravi članak, pa mi pošalji poruku da ga vidim. Uostalom, kako se članak zove? Kako se članak zove? Slučajno sam se odjavio, a sad idem vidjeti jesam li wikiholičar. Žao mi je! Onda, kak se članak zove? Ja sam nešto malo dopisao. Samo naprijed, izrazi mišljenje. Jesi li vidjela članak Kineska mitologija? A znaš li nešto o Huhu, bogu tame? Članak o Huhu je gotov. --Lord Valentinijan (razgovor) 16:34, 22. lipanj 2008. (CEST) Juhu! A ovaj, kod tebe je stvarno vruće? I kod mene. Vjerujem da danas više ništa neću moći napraviti.--Lord Valentinijan (razgovor) 10:01, 23. lipanj 2008. (CEST) Ovaj, ja uređujem rimsku mitologiju trenutačno, je li ti vruće, da napravimo članak, mogu stavit poveznice na Peng?--Lord Valentinijan (razgovor) 16:47, 24. lipanj 2008. (CEST)

Za ovakve razgovore služi IRC. Zatrpavate nepotrebno nedavne promjene.--D tom 18:46, 20. lipanj 2008. (CEST)

naselja i općine[uredi kôd]

Lijepi pozdrav! Nisu. Ja sam trenutačno na eng. wiki (među naseljima, dakako), pa skokni do tamo ako hoćeš. --Pavo (razgovor) 21:45, 21. lipanj 2008. (CEST)

Da, postoji. --Markus cg (razgovor) 22:56, 22. lipanj 2008. (CEST)

Ispravak[uredi kôd]

Vatrena ptico, hvala na ispravku. Reci mi, postoji li kod tebe još kartica osim ovih normalnih 5? Napravljen je članak o Keku, Nunu i Huhu, ali mislim da danas kršimo jednu zapovijed. Također, čemu služi kartica Razgovor točno? Kakva je to Rasprava oko egipatske mitologije? Oprosti na previše pitanja. A kad prođe četiri dana? Da li se dobivaju nove kartice. Hoćemo li ndanas napraviti neki novi članak? --Lord Valentinijan (razgovor) 19:24, 23. lipanj 2008. (CEST) Jesi li ti nešto posebno vezana uz ptice? Ali ja sigurno ne znam perzijski, tako da ćeš morati malo raditi sama.--Lord Valentinijan (razgovor) 19:26, 23. lipanj 2008. (CEST)

Malo sam dodao u portal. Hvala na upozorenju! Ako imam dvije slike, mogu li jednu staviti lijvo, a drugu desno? Pogledaj Nun (mitologija) i što misliš?

Vatrena ptico, pokušavam lijepo podijeliti bogove i božice! Pa različitog su spola!

U Gizi[uredi kôd]

Oprosti, ali zašto stavljati poveznice na godine? Inače je OK. Čini se da je sfinga prije bila stvarno porušena, ko si dobro vidjela onu staru sliku. A što misliš, jesu li Egipćani stvarno imali struju? Ali tko je onda napravio reljef u hramu? Zar su to napravili današnji Egipćani, kako bi se malo poigrali s poviješću. Uostalom, hoćemo li urediti nešto iz rimske mitologije? Možda Saturn (mitologija) ? Mitologija je znanost? Egipćani su sigurno imali struju iz baterije. Aha, a čemu služe ti portali. Danas baš nemam nadahnuće za nove članke. Jesi li ti sredila Sfingu? Dobro je.--Lord Valentinijan (razgovor) 12:37, 25. lipanj 2008. (CEST) Imaš ideju? Hajde, sjeti se.

Nemam, nažalost... Zanima li te biologija, onda imam.--Vatrena ptica (razgovor) 16:45, 27. lipanj 2008. (CEST) Ovaj, pa ne znam, malo je oblačno, pa je bolje, potpuno je egipatska mitologija preuređena.--Lord Valentinijan (razgovor) 16:49, 27. lipanj 2008. (CEST)

Portal:Mitologija[uredi kôd]

Jedan portal mi je savršeno dovoljan. I bez novih obaveza već imam dovoljno posla u real lifeu, a ono što ostane za Wiki nastojim iskoristiti najbolje što mogu. Zamolila bih te da me ubuduće obavijestiš prije nego što dobijem novi zadatak. Pozdrav --MayaSimFan 14:21, 26. lipanj 2008. (CEST)

engleski ili njemački[uredi kôd]

Razumijem engleski, ali ne razumijem tvoje pitanje. Da li si mi htio reci da postoje stranice o tome na drugim jezicima?

Htjela, pardon :-). Hvala

Hvala na savjetima. Popravit cu.

Da li to znaci da u clanku "Ekoloska poljoprivreda" link na zakon treba staviti kao fusnotu?

Citati[uredi kôd]

Imas wikicitat za te stvari. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 13:33, 27. lipanj 2008. (CEST)

Rasprava[uredi kôd]

Da li će oni izbrisati Opis egipatskih bogova ili što? Egipatsku mitologiju sam uredio po uzoru na grčku.--Lord Valentinijan (razgovor) 09:49, 28. lipanj 2008. (CEST)

Vatrena ptico...Uživam u zvučnosti i zvonkosti hrvatskoga jezika! Obećavam, uskoro ću napraviti i saradničku...suradničku...stranu. pozz --Markus cg (razgovor) 17:37, 28. lipanj 2008. (CEST)

Što su Wikicitati i kako se rade? Mrziš li ti nekog suradnika ili administratora zbog čestih blokiranja ili tako nešto?--Lord Valentinijan (razgovor) 21:01, 29. lipanj 2008. (CEST)

Da li su to tebe neki suradnici napadali? Pogledaj sliku pa reci je li dobar opis koji je netko stavio.--Lord Valentinijan (razgovor) 19:51, 30. lipanj 2008. (CEST)Valeena

Slika[uredi kôd]

Može proći. Link na en.wiki bi dobro došao. Ne moraš pitati za svaku sliku koju postaviš. Ako nešto nije u redu, dobit ćeš {{srediti slike}} ili nešto slično.

No zato ovo ne prolazi. PU slike koriste se u glavnom imenskom, a predložak: to nije. Već se u nekoliko navrata isto događalo i s grbovima nogometnih klubova koji su služili kao ukrasi u člancima. Pozdrav --MayaSimFan 14:39, 30. lipanj 2008. (CEST)

Ref name[uredi kôd]

Koristiš kada nekoliko refova vodi na istu referencu a koristiš ih tako da napišeš:

<ref name=ImeReference>SamaReferenca</ref>

A onda kad ti se ta ista referenca ponovi (tj. vodi ti na istu referencu) samo napišeš:

<ref name=ImeReference/>

--Saxum (razgovor) 13:59, 1. srpanj 2008. (CEST)

Hvala i još nešto[uredi kôd]

Hvala! Ti si malo preuredila Kralj Kostura, ne? Dobro je. Je li Ammut Gutačica iz članka Egipatska mitologija?--Lord Valentinijan (razgovor) 15:03, 1. srpanj 2008. (CEST) Da. Jesu li Gutačica i Ammut isto? Onaj Edgar kaže da će sliku izbrisati sliku 1008. koja je odavno prošla. To je malo blesava ideja, oprosti. Namjeravam urediti po uzoru na grčku mitologiju. Ali ako misliš popis kao tamo, to je nešto drugo. Pogledaj sad! Oprosti, tvoji su savjeti dobri. Je li Heqet sad super? Ovo je hrvatska Wikipedija, zar ne?--Lord Valentinijan (razgovor) 19:04, 3. srpanj 2008. (CEST) Joj, jesi li se ti malo ulijenila? Znaš ono Duat? To sam ostavio nedovršeno pa nisi trebala brisati podnaslov. Jesi li kad susrela nekog Wikipedijanca uživo?

Kad pišeš na srpskohrvatskoj wikipediji, pišeš li na srpskom ili hrvatskom? Ja sam dosad samo stavio sliku Ma'at, ako je se sjećaš, na srpskohrvatsku wikipediju, a na bosanskoj sam uredio Nut i Geb, a sad me više zanima nordijska mitologija. A što zapravo ne valja mojim slikama Valeena i K.K.? Pa ovaj bilo bi dobro, polumjesec je kategorija astronomija, inače gotovo svi članci o egipatskoj mitologiji su moje djelo, a budući da nitko drugi to ne sređuje, ponekad mi nje taj posao osamljen. Ali ono s ankhom je bilo dobro. To si bila ti, zar ne? Vatrena ptico, kad će se ponovno članci izabirati? Znaš ono sa zvjezdicom.--Lord Valentinijan (razgovor) 20:34, 13. srpanj 2008. (CEST)

Zamisli, uređena je stranica Majka Zemlja, što misliš je li dobra kategorija Mitologija?

Thanks[uredi kôd]

Thanks for the welcome, your home page is very cool.

OffsBlink (razgovor) 06:53, 2. srpanj 2008. (CEST)

Patroleri[uredi kôd]

Za sada je u testnoj fazi, mora biti postignut nekakav dogovor --Suradnik13 (razgovor) 14:58, 5. srpanj 2008. (CEST)

BOKIĆ[uredi kôd]

Već se dugo nismo čuli. Jesu li administratori potencijalno opasni i ima li među njima žena? Uređuješ li ti na bosanskoj wikipediji? Ima neka nova kineska ptica ili tako nešto?--Lord Valentinijan (razgovor) 21:34, 5. srpanj 2008. (CEST) A ovaj, ako nije baš osobno, tvoja je nacionalnost? Na hrvatskoj wikipediji me još nitko nije vrijeđao, jer u Hrvatskoj i živim.--Lord Valentinijan (razgovor) 21:38, 5. srpanj 2008. (CEST)

Na što da katagoriziram Dendera?

Što je suradnik (m.r.).? I što je to nešto što si rekla? Oprosti, ja nekad zbunjujem ljude, a čini se da ste svi u nekom strahu od mene da ću učiniti nešto što ne bi trebalo.--Lord Valentinijan (razgovor) 18:41, 12. srpanj 2008. (CEST)

Jesi vidjela svjetlo iz Dendere? Postavljena je ona neka poveznica za englesku stranicu. --Lord Valentinijan (razgovor) 19:00, 12. srpanj 2008. (CEST) Da li znaš postoji li netko tko je na Wikipediji mlađi od nas.--Lord Valentinijan (razgovor) 17:29, 13. srpanj 2008. (CEST) Da li bi možda onako slučajno htjela malo meni arhivirati razgovore?

grinco-filozofski prostor[uredi kôd]

Puno hvala na podršci. Pozdrav od hrvata. --Grinco (razgovor) 03:41, 6. srpanj 2008. (CEST)--

Prevođenje sa srpskog[uredi kôd]

Molim te, nemoj preuzimat srpske tekstove jer ono što ti prevedeš, mora još netko prevest iza tebe, a to nema smisla.

--Ante Perkovic (razgovor) 12:20, 6. srpanj 2008. (CEST)

Problem je, između ostalog u transliteraciji i transkrpiciji. Srbi to rade po Vuku, a kod nas ovisi o jeziku s kojeg se preuzima. Drugi problem je što ti ostane pola riječi, kao azot. --Ante Perkovic (razgovor) 12:28, 6. srpanj 2008. (CEST)

Grafit[uredi kôd]

Ozbiljno? A ja sam samo kliknuo na link u prvoj recenici i preuzeo sliku od tamo. --89.164.0.89 14:24, 8. srpanj 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Sve su njegove slike obrisane. Dakle, nema se što provjeravati. --MayaSimFan 15:54, 8. srpanj 2008. (CEST)

[1] Molim te, nemoj kopirati moje izjave. Ako je suradniku potrebno objašnjenje, ja ću mu objasniti. --Suradnik13 (razgovor) 16:05, 8. srpanj 2008. (CEST)

Nije zabranjeno, ali molim te, nemoj se petljati svugdje. Neke stvari ipak prepusti starijim suradnicima (starijim u smislu godina). --Suradnik13 (razgovor) 16:11, 8. srpanj 2008. (CEST)

Slabljenjem vizantijske vladavine ...[uredi kôd]

Daj mi molim te reci sta je to Vizantija? I koji su ti izvori za hrvatsku povijest??? --Ante Perkovic (razgovor) 07:39, 9. srpanj 2008. (CEST)

Znanje[uredi kôd]

Vidio sam napomenu u članku Tibet.

Wikicitati »Napomena: Tekst ovog članka je dijelom, ili u potpunosti, preuzet sa prezentacije Znanje.org uz odobrenje.«

Gdje je točno vidljivo to dopuštenje? --Suradnik13 (razgovor) 12:05, 9. srpanj 2008. (CEST)

Thanks[uredi kôd]

Thank you for welcome. My common talk page here. An Apple of Newton razgovor 15:53, 9. srpanj 2008. (CEST)

A article of "Vijetnamski jezik" has not been created yet, could you please make it or translate from English Wikipedia? Thank you. An Apple of Newton razgovor 16:01, 9. srpanj 2008. (CEST)

Predugo[uredi kôd]

Zbog velike dužine članka Povijest bosanskohercegovačkih Hrvata u neovisnoj Bosni i Hercegovini, on je podijeljen na dva članka: Povijest bosanskohercegovačkih Hrvata u Ratu u Bosni i Hercegovini i Povijest bosanskohercegovačkih Hrvata nakon Daytonskog sporazuma. --Mostarac (razgovor) 18:33, 10. srpanj 2008. (CEST)

Kozmetika[uredi kôd]

Neke poveznice nisu imale smisla, ali zašto si uklonila sve poveznice preko kojih bi se tema mogla dalje razvijati??? Ja sam nekako živjela u uvjerenju da ljudi koriste crvene poveznice kako bi započeli novi članak... --MayaSimFan 19:07, 10. srpanj 2008. (CEST)

Ajd pročitaj moju gornju rečenicu još jednom. Sol, zapadnjačke zemlje i 20. stoljeće su izgleda za tu temu puno važniji od pudera ili parfema. --MayaSimFan 19:22, 10. srpanj 2008. (CEST)
Ironija... Vratila sam poveznice koje imaju smisla. --MayaSimFan 19:30, 10. srpanj 2008. (CEST)

Članak Kozmetika treba kategorizirati --Suradnik13 (razgovor) 19:50, 10. srpanj 2008. (CEST)

Pa i tražim kat.--Vatrena ptica 19:52, 10. srpanj 2008. (CEST)

Katorgoriju Kozmetika treba kategorizirati pod nešto ili ne otvarati novu kategoriju. --Suradnik13 (razgovor) 20:14, 10. srpanj 2008. (CEST)

Karte rasprostranjenosti[uredi kôd]

Može stat u taksokvir. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 20:00, 10. srpanj 2008. (CEST)

Slika:Dvorac Siva Lubanja[uredi kôd]

Pozdrav,

Komentar o slici je na stranici za razgovor.

subst[uredi kôd]

bok, možeš molim te stavljati subst kod predložaka za komunikaciju, što je dobrodošlica, dakle: {{subst:dobrodošlica}}. Dobrodošlice obično dajemo onima koji već naprave bar jedan doprinos. Pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 15:13, 11. srpanj 2008. (CEST)

OK. :)--Vatrena ptica 15:21, 11. srpanj 2008. (CEST)

Grafiti[uredi kôd]

Vatrena, grafiti su također oblik vandalizma za kojeg suradnik može biti blokiran. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 18:04, 11. srpanj 2008. (CEST)

Wiki tekst[uredi kôd]

To stoji. Stvar je da je trebalo promjeniti predložak a ne ga ukloniti, jer netko bez onog predloška može pomisliti da je s člankom sve u redu, a nije! Ako ga već hoćeš maknuti jer nije točan s obzirom što nedostaje članku, onda ga zamjeni s drugim.--Saxum (razgovor) 14:22, 12. srpanj 2008. (CEST)

Ako ti je to bila namjera, onda nemoj ukloniti prvotni predložak, spremiti pa onda nakon nekog vremena nadodati što je potrebno jer netko drugi nezna što ti misliš, već samo vidi da si uklonila prdložak kojemu je tu bilo (manje više) mjesto --Saxum (razgovor) 14:32, 12. srpanj 2008. (CEST)

Wikipedizacija...[uredi kôd]

...i malo lomljenja teksta. Pripazi da ti sve ostane u jednom komadu. Nemoj ni ostavljati članak bez predloška za održavanje ako s njim nije sve u redu, a micanje predloška bi to trebalo podrazumijevati. Kad tekst vrvi superlativima definitivno nije sređen do kraja. --MayaSimFan 14:29, 12. srpanj 2008. (CEST)

Pidžin[uredi kôd]

Pidžin, isključivo. --Abyssus 12:35, 14. srpanj 2008. (CEST)

okić[uredi kôd]

ja ne razumijem što bih ja sad trebala raditi?


kristina jurčić

Je li tvoj članak ikad izabran...[uredi kôd]

... jer bih volio da neki moj jest. Što je to žuti karton, ne sviđa mi se iako je žut, to mi je najdraža boja.--Lord Valentinijan (razgovor) 15:15, 15. srpanj 2008. (CEST)

Bokić, gdje si ti, osjećam se nekako mrtvo, šalim se, pod što da stavim magija, treba mi kategorija?--Lord Valentinijan (razgovor) 18:17, 16. srpanj 2008. (CEST)

Mislim da ne bi trebalo pisati o Wadjet i Nekhbenet odvojeno, jer o njima ima malo podataka, a uostalom su blizanke, pa bih izbrisao poveznice na Wadjet i Nekhbenet (ovoj zadnjoj ne mogu ni ime izgovoriti, zbunim se), ali čekam tvoje dopuštenje.--Lord Valentinijan (razgovor) 15:28, 17. srpanj 2008. (CEST)

pogledaj malo više na ovoj stranici, subst, bok --Dalibor Bosits © 21:52, 17. srpanj 2008. (CEST)

Onda je li ružićasto ili ružičasto, ti si na plaži, u virtualnom svijetu Wikipedije, neke druge enciklopedije ili nešto treće? A ovaj, budi ti bot, ne moraš biti robot iz majmunskog tima, samo se šalim, je li "kog vraga lupaš" uvreda na Wikipediji? Aha, gledala si S.M. Tim? A jesi li gledala sve sezone, mislim od početka do kraja?--Lord Valentinijan (razgovor) 20:20, 18. srpanj 2008. (CEST) Aha, super, mislim da već stvarno postajem ovisan o Wikipediji jer mi se stvarno čini divnom. I volim čitati i pisati poruke. Izgleda li ti tebi Chiro kao sin K.Kostura? Pa budući da je administator bog s Olimpa, možeš uklonit, to nije moje mišljenje, na eng. wiki postoji teorija o tome da je Chiro njegov sin zbog izgleda, igračaka itd. Je li Fenghuang ili tako nešto kinesko ili japansko mitološko biće? Hoćemo li imati barem Japanski bogovi? Što kad tih stranica biude puno? Ja sam tako podijelio egipatska božanstva na bogove i božice jer ih ima puno.--Lord Valentinijan (razgovor) 21:06, 18. srpanj 2008. (CEST) Ne kužim kako ti mene uvijek pronađeš (zar ne da sam zaslužio nagradu, mislim onu prije)? Pa ovako, 4 sina su dobra, ali možda bi mogli njihovu sliku strpat lijevo, dobro je što si povećala sliku, što se tiče Ptaha, dobro je što je slika povećana, ali zašto si maknula hijeroglife za njegovo ime? Draga prijateljice! Kod slika sam izbrisao poveznice za Geju i Terru jer se one u tekstu spominju. Doduše, ime umjetnika si povezala, i to je dobro. Ali jedna slika može biti lijevo, zar ne? Kad je jedna desno, jedna lijevo, tad izgledaju kao okviri. Kad je tebi rođendan? Uredila si Erihtonija Atenskog, izvrsno. Ja sam napravio Otac Nebo i sada lutam. Ovo je izvrsno, ja se toga nisam sjetio, ali hajde da napravim barem kršćanstvo jer je to suvremena religija. Vatrena ptico, nešto se čudno događa. Na pojedinim stranicama mi gore u desnom kutu piše Prijavi se. Znači li to onaj užas koji ja zamišljam da se dogodio? Nemoj baš puno uklanjat poveznice, treba ih biti više, osim toga, dobro si napravila posao, što misliš je li ovo premještanje dobro - Dodatak: Popis egipatskih bogova i božica.--Lord Valensus (razgovor) 20:25, 30. srpanj 2008. (CEST)

kljunati ježak[uredi kôd]

Trebas prvo skuziti latinski naziv.

Prvo: Google: dugonosi kljunati ježak. Ne ide, pa pokusavam sa Google: kljunati ježak.

Ako u sazetku nadjes kakav latinski izraz, klikaj tu i vidi sta pise.

Ako ne upali, provaj Google: kljunati ježak latinski, mozda se negdje izricito spominje latinski naziv, pa se moze pojaviti u sazetku.

Ako ne ide, provaj skuziit sta je to cudo. Sisavac ? Dakle, mammalia. Provaj Google: kljunati ježak mammalia.

Ako ne ide, provaj malo detaljnije. Da nije srodan Čudnovatom kljunašu? On je red Monotremata. Ajmo provat Google: kljunati ježak monotremata.

Yes, upalilo je! U jednom sazetku vidim da pise

Kljunati ježak. (Tachyglossus aculeatus). Čudnovati kljunaš. (Ornithorhynchus anatinus). MONOTREMATA. Dugonosi ježak. (Zaglossus bruijni)..

Eto, izgleda da mu je skraceni naziv Dugonosi ježak i da mu je latinsko ime Zaglossus bruijni.

Sad idemo na en wiki: en:Zaglossus bruijni, a od tamo nas vodi preusmjerenje na en:Western Long-beaked Echidna.

Jupiiiii

--Pancho W. Villa (razgovor) 15:42, 18. srpanj 2008. (CEST)

Uh, zapravo ga nisam nasao. Ali, skuzila si poantu, nadam se. Snadji se :). --Pancho W. Villa (razgovor) 15:48, 18. srpanj 2008. (CEST)

en:Short-beaked Echidna? Trebalo je samo otici na en:Western Long-beaked Echidna, kliknuti na kategoriju i potraziti "rodjake". --Pancho W. Villa (razgovor) 15:49, 18. srpanj 2008. (CEST)

Kategorije i taksokvir[uredi kôd]

Ponekad postoji i detaljnija kategorija. Samo treba pogledati taksokvir i provjeriti ima li koja podkategorija od one u koju si clanaka mislila postavit. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 16:19, 18. srpanj 2008. (CEST)

Onda, OK., i usto, hvala na preporukama. :)--Vatrena ptica 16:22, 18. srpanj 2008. (CEST)

Ćao![uredi kôd]

Cao, ja sam StjepanG, pisao sam ti u vezi s Numenorom, ako se sjecas. Postoji problem: stranica Númenor ne postoji, ali postoji clanak Numenor. Ja sam pisao nesto deseto u vezi s Numenorom, pa sam napisao Númenor, i stavio poveznicu, koja je, naravno, ispala crvena. Mogu li nesto napraviti da ako netko klikne na taj moj Númenor na onoj desetoj stranici da mu se otvori clanak Numenor?

Pozz, i hvala --StjepanG (razgovor) 17:38, 20. srpanj 2008. (CEST)StjepanG

Stranice za razgovor[uredi kôd]

Vatrena ptico, Wikipedija nije forum, a niti je zamišljena poput chata. Ako želiš na taj način komunicirati s nekim suradnikom s Wikipedije pronađite neki od oblika za tu vrstu komunikacije. Jedan od vrlo jednostavnih načina je kliknuti na ovu stranicu, odaberi ime, neki kanal koji ti se sviđa, dogovori se sa suradnikom s kojim želiš "chatati" o vašim imenima (kako biste se prepoznali) te na kojem ćete se kanalu "susresti" i razmjenjujte poruke na tom kanalu bez zatrpavanja Wikipedijinih nedavnih promjena. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 21:07, 20. srpanj 2008. (CEST)

Maro, znam da te Lord zatrpava pitanjima i da je pristojno nekome odgovoriti, no sada sam ga upozorila da to ne čini. Ipak si ti iskusnija, a nadam se da će i on naučiti kako raditi na Wikipediji. Ispravila sam poveznicu na kanal preko kojega možeš s nama komunicirati na chatu, pa te pozivam da pokušaš kliknuti na ovu stranicu. Kada ti se pojavi ta stranica, pod ime (Nickname) upiši umjesto Wikian, svoje ime, a od kanala (Channel) odaberi #wikipedia-hr i s mišem klikni nakon toga na "Login", pričekaj da se stranica otvori i kad se spojiš vidjet ćeš neka imena s desne strane. Moje ime na ircu je robertab, ako ga vidiš, znat ćeš da si na pravome mjestu. Poruke šalješ tako što upišeš svoj tekst na slobodan prostor za upisivanje i nakon što napišeš rečenicu koju želiš uputiti stisneš "enter" i to je to, dopisivanje kreće. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:53, 21. srpanj 2008. (CEST)
Lijepo je to da vas dvoje razgovarate, ali mislim da ste već nekoliko puta bili upozorni da wikipedija nije chat. Dobili ste uputu kako se spaja na IRC. Ako se neznate spojiti na IRC, postoji e-mail. Također postoje i razni instant messengeri (Yahoo, MSN, Gtalk....). Ajde lijepo se dogovorite kojim načinom ćete komunicirati, ali samo da ne bude preko wikipedije. --Suradnik13 (razgovor) 12:32, 22. srpanj 2008. (CEST)

Maro, vidjeh da se možda pokušavaš spojiti na kanal, ali prekineš ili te nešto prekine, pokušaj ponovno. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 16:14, 22. srpanj 2008. (CEST)

Vatrena, spoji se i nemoj odmah otići i ja ću ti polako sve objasniti.--Saxum (razgovor) 16:32, 22. srpanj 2008. (CEST)

Da, nemoj odmah otići, nego ostani, a poruke se pišu kako sam ti rekla u slobodan prostor na dnu prozora (klikni s mišom i trebalo bi ti automatski postaviti kursor gdje bi trebalo pisati), a poruku kada napišeš, uputiš ju klikom na "enter" kao kad pišeš novi red. Hajde pokušaj ponovno. :-)) --Roberta F. 16:41, 22. srpanj 2008. (CEST)

Stilska dorada[uredi kôd]

Marice ne smije brisati, kaznit će te. Za to postoji stilska dorada ,a tekst se prebaci na stranicu za razgovor. Onda ako se ne popravi što se ima, admini to izbrišu. --Zeljko (razgovor) 17:28, 21. srpanj 2008. (CEST)

Podnaslovi i međuwiki poveznice[uredi kôd]

Pohvaljujem te što stavljaš međuwiki poveznice, to je korisno. Brisanje podnaslova baš i nije. Ako ih ima previše (ili su nedovoljno dobro odabrani), mogu se maknuti suvišni, ali tekst bez podnaslova (pogotovo ako su dobro odabrani) doprinosi većoj čitljivosti i lakšem razumijevanju. Razmisli i sama kako bi izgledao neki dugi članak bez ijednog podnaslova? Meni bi to bilo jako dosadno i ružno za čitati. Lijep pozdrav! SpeedyGonsales 20:23, 22. srpanj 2008. (CEST)

Neki članci su stvarno kratki (i tamo podnaslovi izgledaju suvišno), no kako se članci dopunjuju, bez podnaslova počnu izgledati nepregledno. Nije trik pobrisati sve podnaslove u kratkim člancima, nego treba napisati (dobre) podnaslova gdje treba, a maknuti loše. Uz postavljanje slika, to je ono što čini članke čitljivijim i ljepšim. Treba imati mjeru, zato ti nisam napisao da treba vratiti sve podnaslove, jer neki su stvarno bili suvišni. SpeedyGonsales 20:32, 22. srpanj 2008. (CEST)

Hathor ili Hator?[uredi kôd]

Što misliš, što je pravilnije? Članak o Hathor je dobar, želim reći da si to prenijela sa srpskohrvatske, a taj članak sam baš ja napisao, ali nešto moram popraviti, vidjet ćeš, kod Oziris je jedan podnaslov, nadam se da je tako dobro. Možeš li Meretseger premjestiti na Meretseger (božica)?--Lord Valensus (razgovor) 16:14, 24. srpanj 2008. (CEST) I onda, što je bolje, Htor ili Hathor? Sliku Hermanubisa bih mogao izbrisati, jer o tom božanstvu ima dosta podataka za stranicu, pa ću staviti lijepu "egipatsku" sliku, znaš, u profilu. Postoji i planina Meretseger. Napravit ću o njoj članak, kužiš, ali ne znam kako da se zove - Meretseger (planina) ili Meretseger (geografija)? Je li to sarkazam? Bravo. U Egiptu je, mislim da ću sutra srediti Hathor, ima tu još toga za napisati. Kako se radi razdvojbena stranica - mogu li to učiniti s Meretseger? Možeš li Boginje i bogovi premjestiti na Božice i bogove i zašto si premjestila Mutinu sliku, bila je desno i bez točke na kraju? Što su to Wikirođendani i kako se obilježavaju?--Lord Valensus (razgovor) 20:02, 25. srpanj 2008. (CEST) Vatrena ptico, pogledaj Nut i reci ako što ne valja, htio sam povećati sliku, ali mi nije dopušteno, ne dopušta Ante Perković, što ti misliš?--Lord Valensus (razgovor) 20:06, 25. srpanj 2008. (CEST) Daj pogledaj ovo i riješi ako možeš, molim te, please, please.--Lord Valensus (razgovor) 20:39, 25. srpanj 2008. (CEST) Dobro si to riješila, daj molim te pregledaj Bat, ne razimjem zašto Ante Perković ukljana sve ono što sam napisao o teorijama o piramidama.--Lord Valensus (razgovor) 14:42, 26. srpanj 2008. (CEST) Ptico, što ti misliš o Heqet i treba li Božice i bogovi prebaciti u Bog? Pod što da stavim Umjetnost perioda Amarne i daj, molim te, na moju molbu, a ne zahtjev, promijeni Heqet u Heket. Protiviš li se da maknem predložak iz članka Umjetnost perioda Amarne (reci da)? Pogledaj ovo i reci je li to dobar potez (je, zar ne?)?--Lord Valensus (razgovor) 10:00, 31. srpanj 2008. (CEST) Gle Geba! Mogla bi, ako bi mogla, postavljati to i na druge. Ovaj, možda ti ja šaljem malo previše poruka i svega toga, ali mislim da je onaj predložak ipak dobar pa ga neću brisati. Pa dobro može, ali kako ćeš staviti sliku, može ju se staviti samo na engleskoj?

Slike i domaće mačke[uredi kôd]

Njihove oči čine prostornu viziju. - ne razumijem što to znači.

Molim te, ostavi se slika. --Suradnik13 (razgovor) 22:03, 27. srpanj 2008. (CEST)

A što Ti misliš: Je li Helena, Elena ili Jelena? Kako treba da stoji u naslovu?

--Markus cg1 (razgovor) 22:35, 27. srpanj 2008. (CEST)

(J)(H)(E)lena[uredi kôd]

Jeste, ta izmjena kćerka-kćer (crnogorski šćer), to si dobro uradila.

No, obaviješten sam da postoji praksa na Hrvatskoj W. da se imena vladara prije 2. svjetskog rata piši na hrvatskom. Problem je što je Jelena s Cetinja, crnogorska princeza, koja je nekih 40-tak godina učestvovala u mnogim crnogorskim dešavanjima koja su bitna za političku i ekonomsku istoriju CG. Nju, zapravo, niko ne zna kao Helenu, već kao Jelenu, ili ređinu Jelenu. Dakle, nije u pitanju potpuno "strani" vladar, no Crnogorka kojase udajom nije udaljila od CG, naprotiv, učestvovala je aktivno u pokušajima restauracije Kraljevina Crna Gora 1920-ih a 1941. u obnavljanju nezavisne CG. To je dileme za razmišljanje i možda za izuzetak na Hrvatskoj W. Pozz --Markus cg1 (razgovor) 22:47, 27. srpanj 2008. (CEST)

Svaka čast![uredi kôd]

Zaista, svaka čast, za nekog s toliko malo godina za divljenje su Tvoja interesovanja i dopinosi na W. Slika je sjajna, pozz

--Markus cg1 (razgovor) 23:05, 27. srpanj 2008. (CEST)

Pozdrav! Misliš li napisati članak o islamskom postu? Ako ti to nije namjera u sljedećih dan-dva, molim te da ukloniš poveznicu iz članka Post. U dio koji obično nazivamo „Vidi također“ stavljamo samo već postojeće članke.--Donatus (razgovor) 11:09, 28. srpanj 2008. (CEST)

A, ok. Oprosti! Moja greška. Vjerojatno je članak prenijet s neke Wikipedije gdje postoji i taj članak o islamskom postu, pa je ostalo i ovdje.--Donatus (razgovor) 11:20, 28. srpanj 2008. (CEST)

Zahvala[uredi kôd]

Svaka čast na pomoći :) --Anton (razgovor) 21:18, 28. srpanj 2008. (CEST)

Hvala![uredi kôd]

Hvala na savjetu. Pozdrav! Neonlights 21:57, 28. srpanj 2008. (CEST)

Mula je neplodni potomak križanja magarca i kobile, dok je mazga obrnuto, neplodni potomak križanja pastuha (mužjak konja) i magarice, a ne kako si napisala u ovom članku. Daj molim te preradi članak i sredi to. Pozdrav Branka France (razgovor) 20:21, 29. srpanj 2008. (CEST)

Ne, ne mislim to. Mula je potomak magarca i kobile Equus mullus, dok je, kao što sam gore napisala, potomak pastuha i magarice mazga, Equus hinnus, i to nema veze sa spolom potomka, jer su i jedna i druga životinja potomci križanja dviju različitih vrsta, pa stoga i neplodni. Između ostalog, neplodnost potomaka se smatra dokazom da su roditelji pripadnici različitih vrsta. Branka France (razgovor) 20:40, 29. srpanj 2008. (CEST)
Nisam bila uz računar kad si se javila na ircu. Ovako: iz članka (jer je riječ o muli) makni sve gdje se spominje parenje pastuha i magarice, jer je to tema za članak o mazgi. Branka France (razgovor) 19:51, 2. kolovoz 2008. (CEST)

Pitanje linkova[uredi kôd]

Zašto si na Club Penguin maknuo poveznicu na blog?--Anton (razgovor) 11:52, 2. kolovoz 2008. (CEST)

  • možeš pojasniti?, ps, mislio sam da si maknuo ne maknula--Anton (razgovor) 14:34, 2. kolovoz 2008. (CEST)
  • možeš pojasniti?--Anton (razgovor) 18:01, 4. kolovoz 2008. (CEST)

možeš pojasniti zašto ne blog?--Anton (razgovor) 18:45, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Zahvalnost[uredi kôd]

Mala-velika,

Zbilja Ti hvala na nagradi, pozz.

--Markus cg1 (razgovor) 15:44, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Dobrodišlica[uredi kôd]

Na srpskoj Vikipediji sam sam sebi dao dobrodošlicu i niko se nije bunio.To sam uradio samo zato što sam hteo da što pre napravim stranu za razgovor.Sad kad sam već to uradio je može to tako da ostane?--Flot (razgovor) 21:47, 4. kolovoz 2008. (CEST)

MALAC[uredi kôd]

Šta znači malac?To ne pitam jer sam nepismen,već zato što u Srbiji niko ne koristi taj termin.Ako to znači mali,to svakako nisam jer ti imaš 9 godina,a ja 13.Ako malac ne znači mali ne zameri.Jednostavno nisam znao šta to znači.--Flot (razgovor) 22:36, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Automatski patroliran[uredi kôd]

Vatrena ptico, ne. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:24, 6. kolovoz 2008. (CEST)

interwiki[uredi kôd]

Ne trebas nikog pitat za dozvolu za postavljanje imterwiki poveznica. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:46, 7. kolovoz 2008. (CEST)

Jesam. Vidim da si dosta aktivna na sh wiki. Cak im pises i pravila. Jest da nitko od njih tamo nece ni znati sto znaci "poveznica", ali njihov nivo je ionako takav da to nece ni primjetiti. Ali, ako tebe bas veseli, ti samo sluzi interesima nekih koji misle da hrv. jezik ne postoji, kako god ti drago. --Pancho W. Villa (razgovor) 10:04, 7. kolovoz 2008. (CEST)

Djecji sinonim??[uredi kôd]

Kakav "neispravan djecji sinonim"??? Odakle ti ovakve, moram rec, nebuloze???


--Ante Perkovic (razgovor) 13:42, 7. kolovoz 2008. (CEST)

Lose je to sto ti mislis da znas engleski. Pretpostavljam da mislis na "junior synonym"? Znas, "junior" ima jaaaako puno znacenja i nije pametno prevest ga s prvim sto ti padne na pamet. --Ante Perkovic (razgovor) 13:45, 7. kolovoz 2008. (CEST)

U redu. Ukucaj u google "define:junior synonym". To ce ti pomoci. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 13:49, 7. kolovoz 2008. (CEST)
Zao mi je, nemam trenutno vremena pregledavati toliku kolicinu teksta. Vec ce to netko ispatrolirati. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 13:55, 7. kolovoz 2008. (CEST)


SRETAN ROĐENDAN[uredi kôd]

Ptičice, pa danas mi slaviš 10. godina, mila moja... Neka ti je sretan i presretan rođendan i pregršt lijepih trenutaka, neka ti se kroz život ispune sve želje...od srca ti to želi tvoja Lunna!

ostavi i meni jedan komadić ;))

Sretan ti rođendan!--Uskboy 16:02, 7. kolovoz 2008. (CEST)

Vatrena Ptico, malo gledam nedavne promjene pa vidjeh "rođendanski" predložak koji si stavila. I ja ti iskreno želim sretan 10. rođendan! Neka ti rođendanska torta bude još veća od ove na slici. To ti želi nastavnik u osnovnoj školi koji također predaje i učenicima tvoje dobi. --Flopy (razgovor) 11:29, 8. kolovoz 2008. (CEST)
Nema na čemu:-) Nego, zašto tvoj automatski potpis ne vodi na tvoju suradničku stranicu? Time malo otežavaš drugim suradnicima koji te žele kontaktirati pa moraju u tražilicu upisivati tvoje suradničko ime. Možeš zadržati ovaj oblik potpisa, ali napraviti da on ujedno vodi i na tvoju stranicu za razgovor. Pogledaj moj automatski potpis, isto je u boju, ali vodi i na moju stranicu, a pokraj stoji i link razgovor. Još jednom sve najbolje:-) --Flopy (razgovor) 11:56, 8. kolovoz 2008. (CEST)
Kako ne možeš? Na dnu svake stranice za uređivanje imaš taj znak. Ovaj se konkrteno nalazi ispod "Prikaži kako će izgledati" i slova Ë. --Flopy (razgovor) 12:12, 8. kolovoz 2008. (CEST)

Domaća mačka[uredi kôd]

Postavljenje predložaka obješnjeno je na razgovoru. S tri predloška za održavanje, prijedlog se već može smatrati prekriženim. Molim te da u potpis vratiš poveznicu na svoju suradničku stranicu ili stranicu za razgovor pa da suradnici ne moraju tražiti zaobilazne puteve. --MayaSimFan 16:10, 7. kolovoz 2008. (CEST)

Daj molim te shvati, nije stvar u gomilanju referenci ako su već sami podaci bilo krivi bilo krivo prevedeni. --MayaSimFan 16:40, 7. kolovoz 2008. (CEST)
Predlošci nisu tamo samo zbog tebe nego i da upozore čitatelje da pripaze te suradnike voljne pomoći (ako takvih ima) da u nečemu mogu pomoći. Inače sam bez komentara na posljednje pitanje. --MayaSimFan 17:08, 7. kolovoz 2008. (CEST)

[[ ]][uredi kôd]

Bok,

Mozda ti se promijenio jezik tipkovnice. Pogledaj dolje desno, blizu sata, pise li negdje "en", "us" ili "hr". Klikni na to i promijeni jezik. Ako ne upali, ne znam sta je. --Pancho W. Villa (razgovor) 12:32, 8. kolovoz 2008. (CEST)

Kod uredjivanja, imas ispod okvira za uredjivanje "Ubaci slova". Tu si ti svi "teski" znakovi. --Pancho W. Villa (razgovor) 12:38, 8. kolovoz 2008. (CEST)

Sa zakasnjenjem :)[uredi kôd]

Eto, taman 10 :).

--Pancho W. Villa (razgovor) 13:02, 8. kolovoz 2008. (CEST)

I ja se pridružujem čestitkama s zakašnjenjem  :-).--Saxum 13:04, 8. kolovoz 2008. (CEST)
Nema veze, ionako je važnije da ste mi čestitali rođendan. :)--Vatrena ptica 13:05, 8. kolovoz 2008. (CEST)

Još po neznam koji put (znam da nisam jedini), te moram zamolit da ne radiš ono što ne razumiješ, a problem je što ti misliš da razumiješ. U svakom slučaju, zamolio bih te da ne uređuješ podatke na slikama koje nisu tvoje, hvala ;) --Dalibor Bosits © 00:36, 11. kolovoz 2008. (CEST)

kajsija[uredi kôd]

pozdrav! čuj, mislim da je marelica bolji naziv i češće se koristi od kajsije pa biš mogla to promijenit. btw sa zakašnjenjem sretan rođendan :-) --zhile ¿ 11:34, 11. kolovoz 2008. (CEST)

Stani sekund[uredi kôd]

Stani, ja sam nesto pogrijesio.

--Pancho W. Villa (razgovor) 12:18, 11. kolovoz 2008. (CEST)

Cini se da ipak ide {{DEFAULTSORT/X}}, koji slaze po tekstu koji se nalazi iza prve kose crte, sto je u nasem slucaju ovo iza "Suradnik:SO/". Dakle, ide

, a ne Upozorenje: Razvrstavanje po "Vatrena ptica/Arhiv 5" poništava ranije razvrstavanje po "Arhiv 5".. Svakako, hvala na pomoci :). --Pancho W. Villa (razgovor) 12:22, 11. kolovoz 2008. (CEST)

DEFAULTSORT/X[uredi kôd]

DEFAULTSORT ima smisla kad ima dvije ili više kategorija (jer ne treba iza svake pisati ime predloška bez prefiksa), ali kad je neka stranica u samo jednoj kategoriji (i nikad neće ni biti u dvije ili više kategorija), onda DEFAULTSORT nema smisla. Pogotovo što DEFAULTSORT troši procesorsko vrijeme, a Kategorija:xyz|ime članaka ne.

Vidim da to radiš u dogovoru sa Sombrerom, ali on ti je očito zaboravio reći gdje taj predložak treba, a gdje je suvišan. SpeedyGonsales 12:36, 11. kolovoz 2008. (CEST)

Treba gdjegod clanak treba kategorizirati po tekstu koji se nalazi iza "Suradnik:SO". Npr. u Kategorija:Suradnički predlošci. Ako me oci ne varaju, ovo je objasnjeno par cm gore. Trosenje procesorskog vremena nisam uzeo u obzir, ali sam uzeo u obzir mogucnost promjene naziva pojedinih predlozaka, cime sam se mislio pozabaviti uskoro. --Pancho W. Villa (razgovor) 12:58, 11. kolovoz 2008. (CEST)
Oboje su u pravu, ali ovo ne radi ljudska ruka u ovom slučaju -a to nisu spomenuli, ali kad si već počela, onda to radi kako treba. Vidio sam di si svaki put upisivala defaultsort, zašto? Umjesto da kopiraš jedan element kao što je defaultsort/x i onda ga samo pejstaš. Ovako si počela radit greške, tipfelere, i to zato jer se sve više žuriš, kao da vlak negdje ide. Izvoli stat i radit sabrano. Nastavi slobodno, ali prijedlog ti je da kopiraš i pejstaš dio koji ti se ne mijenja, na kraju krajeva, to će za tebe biti lakše. --Dalibor Bosits © 13:53, 11. kolovoz 2008. (CEST)

Izabrani[uredi kôd]

Nije važno jel članak od tinejdžera ili nekog drugog. Ako je članak loš (ne govorim o Kamerunskoj reprezentaciji) on će na glavnoj stranici Wikipediju prikazivati u lošem svjetlu jer mi sad zapravo glasamo za najbolje što wikipedija može ponuditi. Kod izbora gledaj kvalitetu a ne kvantitetu i autora. --Saxum 17:39, 11. kolovoz 2008. (CEST)

a ono što saxum recimo nije spomenuo, je da si glasala suprotno pravilima. Jer, svjesno si dala pozitivni glas članku kojeg si ocijenila lošim. --Dalibor Bosits © 17:43, 11. kolovoz 2008. (CEST)
ako ne znaš što radiš onda recimo nemoj to raditi . Glasovanje je počelo, nema veze s time, možda nisi shvatila, ali davanje glasa članku kojeg ocijeniš lošim je suprotno ideji glasovanja za izabrani članak, te time i pravilima.--Dalibor Bosits © 17:59, 11. kolovoz 2008. (CEST)
jednostavno uzmeš dio teksta i ubaciš ga u google.--Saxum 18:24, 11. kolovoz 2008. (CEST)

Pravopis[uredi kôd]

Maro, nažalost, primijetila sam da si počela gubiti hrvatski jezični osjećaj od kada aktivnije surađuješ na sh:wikipediji na kojoj te jedan suradnik upozorio na mijenjanje tekstova na "nacionalnoj osnovi" i na kojoj pretjerano rabe anglizme. Ako te smijem pitati, zanima me koji jezik učiš u školi? Naravno, ne moraš mi odgovoriti na Wikipediji, možeš mi odgovoriti e-mailom ili doći na irc. Preporučila bih ti čitanje članka o srpskohrvatskome jeziku i probaj razumijeti u čemu je problem kada radiš na wikipediji nepostojećeg jezika, koji nikada nije postojao, niti danas postoji, tekstovi su se ostvarivali kao hrvatski ili srpski, pa i u SFRJ. Ako želiš učiti strani jezik, a učinilo mi se da u školi učiš engleski, preporučila bih ti da ga učiš radom na engleskoj Wikipediji ili npr. simple Wikipediji (http://simple.wikipedia.org), koja je upravo namijenjena onima kojima engleski jezik nije materinski. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 01:13, 13. kolovoz 2008. (CEST)

Maro, pretpostavila sam da u školi učiš hrvatski jezik i da biš slučajno mogla imati problema na nastavi naviknuvši se na neku nedefiniranu "mješavinu" hrvatskoga i srpskoga jezika prepunu anglizama. Naravno svakome suradniku ostaje da sam odluči gdje će surađivati. Zanima me, jesi li možda zainteresirana za vođenje jednog portala kojeg bi nazvali Widra (po brzoj, spretnoj i dragoj životinji, a i počinje na slovo W poput Wikipedije). Bio bi to poseban portal na kojem biš okupila mlađe suradnike u njegovoj izradi, a naravno mogu vam pomagati i iskusniji stariji suradnici. Portal zato ne bi imao tematsko ime, jer bi vam teme za razliku od ostalih bile promjenjive i npr. mijenjali biste temu svaki mjesec, a tjedno sadržaje tema toga mjeseca. Što misliš o toj ideji? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:40, 13. kolovoz 2008. (CEST)

Telefon[uredi kôd]

A kad bi mene svatko pitao za takve stvari ... da, mozes. --Pancho W. Villa (razgovor) 15:48, 13. kolovoz 2008. (CEST)

Widra[uredi kôd]

Maro, želiš uređivati portal, to znamo, no, nema dovoljno članaka za sve teme. Zato su se neki portali ugasili ili se nisu ni pokrenuli. S obzirom da si već pripremila stranicu za portal Mitologija, prijedlog bi bio: za mjesec rujan obradite mitologiju, s time da biste svaki tjedan mijenjali sadržaj, znači 4 tjedna 4 podteme, za tako nešto uvijek ima dovoljno članaka. Na stranici za razgovor portala napisala biš tko će s tobom surađivati na portalu (pretpostavljam da bi se Pavao Zornija rado uključio) i recimo teme za sljedeća 3 mjeseca, kako biste znali koje stranice pretraživati. Tako za listopad možete imati npr. temu "Fiktivni likovi", za studeni npr. "Ptice", i svaki puta kada jedna tema dođe na red, napišete koja će tema biti na portalu za dva mjeseca i tako redom. Također bi bila preporuka da obrađujete teme koje ste već učili u školi, znači ako još nisi učila kemiju i fiziku u školi, možda je bolje da te teme ostaviš za vrijeme kada ćeš i učiti te predmete. Zamolila bih te kao i Maya da vratiš poveznicu u potpis radi lakše komunikacije. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 21:02, 13. kolovoz 2008. (CEST)

widra i vrabac[uredi kôd]

Bog! Vatrena Ptico, hoćemo li praviti taj portal Widra ili nećemo? Što misliš?--Pavo (razgovor) 21:39, 13. kolovoz 2008. (CEST)

Evo pošto sam pratio razgovor o portalu widra, pa ti ovom prilikom želim da ga što bolje napraviš, svakako imaš moju podršku. PS: Widim da ovaj portal nije za mene, ja sam to već prerasto :))--Uskboy 13:28, 14. kolovoz 2008. (CEST)

Boje portala[uredi kôd]

Vatrena, boje portala ne bi trebale nadjačati tekst, tj. sadržaj portala, svakako se preporučuju blage boje. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:03, 14. kolovoz 2008. (CEST)

Box-footer[uredi kôd]

Mogu popraviti (mozda bas ne odma), ali ne znam odakle da pocnem. Odakle si kopirala kod? --Pancho W. Villa (razgovor) 13:24, 14. kolovoz 2008. (CEST)

portal je sada ovdje: Portal:Widra, radi smireno, nemoj žurit i bit će dobro. --Dalibor Bosits © 13:27, 14. kolovoz 2008. (CEST)
Iz zrakoplova? A onda mozda najbolje da pitas stjuardesu. --Pancho W. Villa (razgovor) 13:27, 14. kolovoz 2008. (CEST)
Ispričavam se zbog brisa na portalu. Kad sam saznao, krenuo sam maknuti, no DB me prestigao. Još jednom, isprika. --Edgar Allan Poe 14:06, 14. kolovoz 2008. (CEST)
Ako ti treba pomoć oko dizajna ili bilo čega javi se. Ja sam ipak napravio nekoliko portala na našoj Wikipediji tako da bi ti mogao pomoći ako negdje zapne. --Edgar Allan Poe 14:12, 14. kolovoz 2008. (CEST)
A kako se uključiti i gdje se teme određuju ? --Edgar Allan Poe 14:16, 14. kolovoz 2008. (CEST)
A koliko jedna tema traje ? (pretpostavljam da je tema trenutno životinje) --Edgar Allan Poe 14:22, 14. kolovoz 2008. (CEST)
Tko mijenja teme i kako se određuju, te kako se određuju članci unutar teme. Kako je npr. sad klokan. I kako se uopće određuje tema. Ja sad predložim, književnost i kako znam hoće li biti ili ne ? --Edgar Allan Poe 14:33, 14. kolovoz 2008. (CEST)
Mogu ja slobodno postaviti teme i članke ili se trebam s nekim konzultirati --Edgar Allan Poe 23:23, 14. kolovoz 2008. (CEST)
da trebaš se konzultirat, svi koji rade na projektu će se zajedno dogovorit za izabranu temu. Kako je portal tek krenuo, i u biti nije ni dovršen, predlažem vam da razgovor o predlaganjima teme obavite na Razgovor o portalu:Widra, gdje se treba vodit sav razgovor vezan za biranje teme. --Dalibor Bosits © 23:27, 14. kolovoz 2008. (CEST)

Hvala sugrađanko![uredi kôd]

Hvala, nisam to znao. Zamolit ću nekog administratora da zaštiti te stranice. Kako ti preživljavaš ovu mostarsku žegu? :D --Mostarac (razgovor) 21:30, 14. kolovoz 2008. (CEST)

Aha, dobro! I ja slično tako. Otiđi koji put na bazen, ako ti se da! :D --Mostarac (razgovor) 21:36, 14. kolovoz 2008. (CEST)

Osvježenje[uredi kôd]

Maro, preporučila bih postavljanje na dno, malim slovima. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 04:14, 15. kolovoz 2008. (CEST)

Naravno --Edgar Allan Poe 12:08, 15. kolovoz 2008. (CEST)
Jesi pogledala one prijedloge na razgovoru ? --Edgar Allan Poe 12:30, 15. kolovoz 2008. (CEST)
Možda bi bilo prikladnije da bude u rujnu jer je ipak počeo 1. rujna, ali ako je nešto već određeno, sigurno da se može odgoditi. Ti samo javi kako ćemo i kad da je pronađem 4 članka iz tog područja --Edgar Allan Poe 12:37, 15. kolovoz 2008. (CEST)
U redu, ali trebalo bi dodati prihvaćene prijedloge na popis sljedećih tema, a trebalo bi napraviti i cijeli popis članaka po tjednima i slika naravno pa da možemo popunjavati. To ćeš ti ili ? --Edgar Allan Poe 12:42, 15. kolovoz 2008. (CEST)
Ja ću ih ubaciti, samo trebalo bi napisati koja je tema za koji mjesec. Tako da mi reci kojim će redom ići mojih pet, a kojim one već izabrane --Edgar Allan Poe 12:46, 15. kolovoz 2008. (CEST)

Bok ptico, Drugi svjetski rat treba izbacit kao mjesečnu temu, to je previše usko i detaljno u isto vrijeme, ne uklapa se s ostalima. Uredu? --Dalibor Bosits © 12:52, 15. kolovoz 2008. (CEST)

Je li dobro ? --Edgar Allan Poe 12:58, 15. kolovoz 2008. (CEST)
Drugi vsjetski rat bi se trebao uklopiti, trebao kažem. A što se tiće kemije, nemamo dovoljno dobre članke koji bi porkivali ono što se uči iz kemije (eventualno periodni sustav). Dok je gradivo o Drugom svjetskom ratu pokriveno --Edgar Allan Poe 13:03, 15. kolovoz 2008. (CEST)
Drugi svjetski rat smo izbacili, odustani Edgar, portal se tek otvorio, nema potrebe za takvim temama, ako portal postane uspješan i na njemu se bude radilo, mislim da bi ova tema mogla doći na red za godinu dvije. --Dalibor Bosits © 13:06, 15. kolovoz 2008. (CEST)
OK, misliš na IRC općenito ili na onaj link što si poslala ? --Edgar Allan Poe 13:07, 15. kolovoz 2008. (CEST)
Evo, ja ću se dada priključiti na port #ancientworld --Edgar Allan Poe 13:11, 15. kolovoz 2008. (CEST)

Widra i teme[uredi kôd]

Maro, odlučila si započeti portal za najmlađe temom o Sisavcima, i to je sasvim ok. Sve druge teme dogovorit će se na stranici za razgovor portala, ali ne tako što će jedan suradnik nametnuti teme koji većina vas za koje je portal u prvom redu namijenjen niste te teme ni učili. Zato sam i rekla da se prvih mjeseci obrađuju područja koja ste učili i o kojima nešto znate iz škole. Znam da nisi niste ni ti ni Pavao još učili o Drugom svjetskom ratu i nepotrebno je da se već sada opterećuješ tako tužnom stranom ljudske povijesti. Naravno da možete obraditi i povijest, ali onaj dio povijesti koji ste učili u dosadašnjem školovanju. Ako se ne varam učenici u 4. razredu osnovne škole uče povijest Hrvatske, ne znam kako je u Hercegovini, no kada budete jednom htjeli obraditi na portalu Widra i povijest, najbolje bi bilo zamoliti Flopyja da vam pomogne, jer on je profesor povijesti, radi s učenicima i vjerujem da će vam rado pomoći. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:55, 15. kolovoz 2008. (CEST)

Srpske žrtve[uredi kôd]

Ma ne vidim u čemu je problem? I ja ga ne vidim, a tamo je napisan u okviru! --Mostarac (razgovor) 14:58, 15. kolovoz 2008. (CEST)

Sad je sve uredu! --Mostarac (razgovor) 15:01, 15. kolovoz 2008. (CEST)

Dobro ?[uredi kôd]

Pa ti si tek četvrti razred. Onda je u redu što je Drugi svjetski rat izbačen. Ja sam mislio da si bar 6. razred. To je jedna komplicirirana i za tebe još teška tema. Tako da se za sada treba držati vedrije strane. Nego, je si vidjela one promjene ? Nadam se da su uredu. Još pitanje, treba li ti pomoć oko biranja članaka za teme fizika, film i književnost. Nešto od toga ste obradili dosta šturo, fiziku niste uopće tako da bi bilo bolje da to pogleda netko tko je sve to prošao ? --Edgar Allan Poe 11:34, 16. kolovoz 2008. (CEST)

Ja ću se onda pobrinuti za članke o filmu (tu pretpostavljam spada sve oko filmske umjetnosti i filmaša), fizici i književnosti, a ako trebaš još pomoći i oko drugog --Edgar Allan Poe 11:45, 16. kolovoz 2008. (CEST)
Hehe, vatrena, nisi trebala dati IP-u "prikaži" jer on nije uređivao jendu stranicu, nego različite. Pogledaj malo bolje ;-) --Saxum 11:53, 16. kolovoz 2008. (CEST)
Hvana na nagradi :-) --Edgar Allan Poe 12:49, 16. kolovoz 2008. (CEST)

Teme portala Widra[uredi kôd]

Maro, zamolila bih te da staneš s predlošcima za potral Widra. Portal je u izradi, službeno bi trebao biti pokrenut zapravo tek od rujna, oko tema se treba dogovarati, zato sam ti otprilike napisala da se na stranici za razgovor portala dogovorite tko će s tobom surađivati na portalu i dogovara se o temama za sljedeća 3 mjeseca, sada od ovog trenutka. Kada se dogovorite (ne samo Edgar i ti) oko toga što će biti slijedeća tri mjeseca na portalu, kada prođe npr. rujan, dogovarate se za slijedeći mjesec (prosinac), ali tako što napišete koje će biti teme i podteme tog portala na toj stranici za razgovor. Portal Widra ima smisla samo ako će se oko njegovih tema dogovarati suradnici kojima je namijenjen. Ne treba nam još jedan portal koji će biti izbor iz svih ostalih portala i "uređen" godinu dana unaprijed. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 21:23, 16. kolovoz 2008. (CEST)

Dogovori se sa Robertom F. u vezi portala, ja nisam u tijeku. Imam samo 2 ruke i 2 oka :). --Pancho W. Villa (razgovor) 16:18, 18. kolovoz 2008. (CEST)

Widra još nije za uvrštavanje među portale jer je nekako krenula u krivom smjeru. Pročitaj što sam ti do sada napisala u vezi tog portala. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 19:37, 18. kolovoz 2008. (CEST)

Bok, evo ovdje će se upisati tema koja se dogovori, tu se neće predlagati teme niti voditi rasprave, već samo upisati onu s kojom se svi slažete i dogovorite, najbolje se (već sam rekao čini mi se) dogovarati se na jednom mjestu, to može biti Razgovor o portalu:Widra. Kad se dogovorite, netko od vas upiše temu, to je zbog pregleda i da drugi znaju i mogu pomoć oko odabira članaka i slično. Kad se dogovorite za glavnu temu, razmislite kako ju podijeliti na 4 podteme, tako da svaki tjedan u mjesecu bude nešto određeno. Jesam uspio pojasniti što mislim? Molim te pitaj ako nisam, lijep pozdrav ;o)--Dalibor Bosits © 20:08, 18. kolovoz 2008. (CEST)
Ptico, bit će dobro ako će se radit polako i bistre glave, ja se nadam da će se portal razviti u jedan od boljih, pročitaj dobro što ti Roberta kaže, njena ideja oko ovog portala je odlična, probaj poslušat njene savjete i vjerujem da će biti dobro. Lijep pozdrav --Dalibor Bosits © 20:16, 18. kolovoz 2008. (CEST)

Filip Ude[uredi kôd]

Maro, premjestila si nakon 10 minuta od kada je započet članak o Filipu Udeu na stranicu za razgovor. Članak je tek bio započet, vijest o njegovom osvajanju medalje tek se objavila i bilo je za očekivati proširenje članka. Kada primijetiš postavljanje novog članaka i misliš da biš imala primjedbe na njega, najprije suradniku koji ga je započeo ostavi poruku, uputi ga na moguća poboljšanja, a tek nakon nekog vremena (recimo najmanje sat vremena od postavljanja članka) ili posljednjeg uređivanja suradnika koji ga je započeo, članak dotjeraj, dodaj kategoriju, wikipoveznice ili što već treba. Administratori samo zbog količine posla ne uređuju svaki smisleni članak koji se postavi na Wikipediju, a nekada su to uglavnom radili. Članke su počeli premještati samo iz razloga što ne stižu svaki članak urediti, no, ako ne znaš što raditi na Wikipediji i tražiš nešto za uređivanje, slobodno dotjeruj članke kojima je to potrebno. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 19:34, 18. kolovoz 2008. (CEST)

Maro,[uredi kôd]

ti govoriš sad o nečem sasvim drugom od onog, što ti suradnici (pa i ja) osporavaju. Ne znam, nisam gledala, koliko su stari psi a koliko mačke od prvih fosilnih nalaza u njihovom današnjem obliku (dakle, evolucijski). Ta je tvrdnja u tom smislu, možda i točna. No, ti si u članku postavila jednu drugu tezu, u kontekstu njihovog odomaćivanja si ih proglasila starijim od pasa, što prema svim meni poznatim izvorima (a i izvorima drugih suradnika koji su provjeravali) nije točno. No koji su u razvojnom smislu stariji (kad govoriš o 9 milijuna godina sigurno nije riječ o odomaćenosti), to ne znam trenutno. No, svejedno, ako je riječ o tome što mislim, to ionako ne spada u članak o domaćoj mački.

Drugo, uz pomoć DNA se ne utvrđuje evolucijska starost. To se odnosi samo na neprekinutu razvojnu liniju. U odnosu na to, mogu ti reći da su utvrdili u studiji koju citira tvoj izvor, da je mačka odomaćena od prilike u isto vrijeme na najmanje tri lokacije, i sve tri su na području Sjeverne Afrike i Bliskog istoka, a pretpostavka je, da je u sva tri slučaja odomaćena ista podvrsta (Felis silvestris lybica) obuhvaćena zbirnim imenom aričke divlje mačke, stoga mi se činilo (a i dalje mi se čini) logičnim taj zbirni naziv svih podvrsa uzeti kao pouzdan, podvrste su ionako manje bitne.

Što se odomaćivanja tiče, vjeruj, psi su odomaćeni još dok su ljudi bili lovci, dok su mačke odomaćene tek kad su se ljudi počeli baviti poljoprivredom (što je bilo kasnije). To neki autori smatraju (kraće vrijeme uz ljude) razlogom, da u mačke teže podložne nekon "obuci" nego psi, dok drugi autori smatraju da je razlog u činjenici da su psi (pretežno) životinje čopora, dok su mačke (opet pretežno) individualci.

Eto, sad znaš što ja mislim, a ti ćeš ionako uraditi kako ti misliš. Pozdrav Branka France (razgovor) 12:05, 19. kolovoz 2008. (CEST)