Razgovor sa suradnikom:Vlaj i Bodul

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Vlaj i Bodul, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Vlaj i Bodul") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Tulkas Astaldo (razgovor) 14:51, 7. veljače 2020. (CET)

Uvodni tečaj[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Tek kad ga pročitate, nastavite s uređivanjem.  • Bonč (razgovor) • Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  00:21, 15. veljače 2020. (CET)

[1] U uvodnom tečaju nalaze se odgovori na neka pitanja koja ste postavljali na stranicama za razgovor i u Kafiću. Uvodni tečaj je, kako mu i ime kaže, uvodni, što podrazumijeva da nema svih odgovora, već samo onih za početno snalaženje u radu. Ali, sadrži poveznice prema stranicam s detaljnijim uputama i prema drugim stranicama pomoći. Pa čak i na tim stranicama možda nećete naći sve odgovore i u tom slučaju možete se obratiti za pomoć na odgovarajućem mjestu (obično je to Kafić) ili bilo kojem iskusnijem suradniku (ophoditelju ili administratoru).
Suradnik vam je dolje naveo upozorenje o stilu pisanja na stranicama za razgovor. Na to ću dodati upozorenje o potpisivanju: dužni ste se potpisivati na stranicama za razgovor. Potpis može biti proizvoljan (pa i Naš Čouk, kako ste se potpisali u Kafiću), ali mora u sebi imati poveznice na vašu suradničku stranicu i stranicu za razgovor; detaljnije u Wikipedija:Potpis.  • Bonč (razgovor) • Ako želiš čovjeka nahraniti, ne daj mu ribu, već ga nauči pecati. •  00:23, 20. veljače 2020. (CET)

Upozorenje i pohvala[uredi]

Žuti karton


Poštovani, vaši sažetci su:

  • nepotrebno agresivni prema doprinosima drugih suradnika,
  • nepismeni su
  • stvaraju ozračje grubosti i neprijateljstva prema onome tko dođe na projekt

Npr: Kakve veze ima Burin s Pulentom? Iste ka i sjever s jugom!!! Ovo bui tribalo pobrisat.

U ovom sažetku puno toga ne valja:

  • Burin nema veze s pulentom. - Imena vjetrova ne pišemo velikim slovima, bura, maestral, jugo, nije Bura, Maestral, Jugo.
  • Iste ka i sjever s jugom!!! - Čemu tri uskličnika? Jedan je dovoljan.
  • Ovo bui tribalo pobrisat. - Sadržaj je korektan, samo je na krivome mjestu. Da, valja ga obrisati iz tog članka. Ali valja ga dodati u novi ili postojeći članak drugoga imena. Želim reći - molim za manje emotivnosti i eksplozivnosti, više smirenosti i ljubaznosti.

Ima još sažetaka ne puno boljih: Ovo sam prebacio sa drugog ćlanka, tamo triba napraviti ćistku.

  • Ako i treba popraviti članak, to se ne komentira na ovakav način. Stvara se dojam na projektu rade polupismeni grubijani, odnosno da se takve ovdje tolerira.

Pri tome ne mislim da ste Vi polupismeni (ne znam jeste li ili niste), ali očito je da snimate uređivanja bez provjere, jer svatko pismen bi ovo ispravio da pogleda jednom, a kamoli dva puta.

Dodatno, ne toleriramo agresivnost. Tome služi žuti karton.

S druge strane, pohvala, članak Pulenat sad izgleda onako kako treba.

Zaključno, da znate raditi - znate, samo molim da agresivnost smanjite na minimum. SpeedyGonsales 17:21, 19. veljače 2020. (CET)

Potpisivanje[uredi]

Nuvola apps important.svg Iako sa vam gore istaknutim slovima naveo upozorenje o potpisivanju, opet se u ovoj izmjeni niste potpisali. Svakom se desi da zaboravi, ali ako se i dalje ne budete potpisivali, to se smatra ignoriranjem uputa što se sankcionira blokiranjem.  • Bonč (razgovor) • Čitajte pažljivo, ovo pišem samo jednom! •  03:03, 21. veljače 2020. (CET)