Razgovor sa suradnikom:Weraasd

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi kôd]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio Wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Weraasd, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Weraasd") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 19:50, 28. prosinca 2013. (CET)

Potpisivanje na stranicama za razgovor[uredi kôd]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 14:21, 30. prosinca 2013. (CET)

Nije obvezno, ali je poželjno...[uredi kôd]

WikiSažetak.png
WikiSažetak2.png

Information.svgZahvaljujemo Vam na Vašim doprinosima Wikipediji na hrvatskom jeziku. No, kada spremate sadržaj članka, prije no što pritisnete tipku "Sačuvaj stranicu", molimo Vas – upišite kratko obrazloženje u polje "Sažetak" (koje se nalazi odmah uz tipku "Sačuvaj stranicu"). Time olakšavate drugim suradnicima koji iz sažetka mogu lako protumačiti vaše razloge svake pojedine izmjene. Primjerice, u slučaju nedavno načinjenih promjena. Popunjavajući polje "Sažetak" pomažete svima, uključujući i sebi, prepoznavati Vaše doprinose u povijesti uređivanja članaka, a to može biti koristan i učinkovit način pronalaženja tih istih doprinosa. Zahvaljujemo na trudu koji ćete uložiti, te na razumijevanju ove poruke.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 19:17, 7. travnja 2014. (CEST)

Dopusnice[uredi kôd]

Jeste li nekom administratoru proslijedili e-poštu za dopusnice koje ste postavili, [1] i [2]? To trebate uraditi kako bi dopusnice bile vjerodostojne. Ako ste materijal za koji ste dobili dopusnice koristili u člancima, u svakom članku trebate postaviti predložak {{dopusnica}}.  • Bonč (razgovor) • Inteligencija je sposobnost dobrog rješavanja testova inteligencije. •  14:01, 28. travnja 2014. (CEST)

Svaka čast Nijemcima...[uredi kôd]

...ali zaista ne vidim razloga njemačkom nazivu na početku članka o Žumberačkoj gori.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 16:22, 30. travnja 2014. (CEST)

Ne radi se o nikakvoj smjernici, već o tome da bi netko mogao sutra dodati francuski, ruski, a možda i japanski (a sve to na temelju toga što vidi njemački).Face-grin.svg Taj njemački se može spomenuti u članku (uz navođenje izvora) i eto prilike za dodati još koju rečenicu u članak.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 08:19, 1. svibnja 2014. (CEST)

Malo oko sličica[uredi kôd]

Ne znam je li promaklo, ali u uputama prilikom postavljanja dopusnica piše koja se licencija postavlja u slučaju kada postoji dopusnica, tako da imate u vidu za ubuduće. Skrenuo bih još pažnju na postavljanje vlastitih slika. Poželjno je (mada ne i obvezno) takve slike postavljati na Zajednički poslužitelj. Razlog je vrlo jednostavan: slike koje su postavljene na lokalnu wikipediju može koristiti samo ta lokalna wikipedija, a slike postavljene na Zajednički poslužitelj mogu koristiti svi projekti. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 07:49, 8. svibnja 2014. (CEST)

Ovdje u prvom odlomku je razjašnjeno gdje se stavljaju koje slike. Nije zgorega pročitati i ostatak članka kao i poveznice na kraju.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 14:35, 8. svibnja 2014. (CEST)

Zastava[uredi kôd]

[3] Jesi li siguran da je ovo bila zastava? Kubura (razgovor) 06:55, 11. svibnja 2014. (CEST)

Gle, stvarno! Hvala ti na brzom odgovoru. Kubura (razgovor) 02:54, 12. svibnja 2014. (CEST)

Predložak: Sveučilište u Zagrebu[uredi kôd]

Zdravo, Weraasd! Face-smile.svg

Nadam se da sam ovime pomogao urediti {{Sveučilište u Zagrebu}}. Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor) 22:31, 18. srpnja 2014. (CEST)

Prijedlog[uredi kôd]

Iako predložak može ostati u ovom obliku, predlažem dodavanje "hijerarhije", tj. grupiranje po područjima, a zatim i po smjerovima, slično recimo ovom predlošku.  • Bonč (razgovor) • Don't panic! •  23:26, 18. srpnja 2014. (CEST)

Potpis.gif
[4] Vidim izmijenjeni predložak, odlično urađeno! Razlikuje od moje ideje da prva razina bude podjela po područjima, ali i ovako je dobro.
Za vrijednog suradnika jedna molba umjesto ponovljenog upozorenja: potpisujte se na stranicama za razgovor. Lp,  • Bonč (razgovor) • Griješiti je ljudski, ali je osjećaj božanski. •  15:20, 19. srpnja 2014. (CEST)

Sitnice[uredi kôd]

Pazite na ovakve izmjene, odnosno na "sudaranje" slike i popisa. Usputno, rekao bih da ste predložak "književnik" kopirali iz nekog članka - bolje je kopirati originalni uzorak predloška (predložaka), a članak može poslužiti kao primjer popunjavanja (ako nema uputa uz predložak).

Vidim da se dobro snalazite, samo nastavite! Lp,  • Bonč (razgovor) • !?!?oarid ovo tepo ej okt aP .uder u ejin otšen onvitinifeD •  00:39, 21. srpnja 2014. (CEST)

Dopusnica[uredi kôd]

Bok Weraasd, malo sam lektorirao članak Veliki slapovi Žumberka i posložio izvore. Ovdje možeš pročitati kako u članak postaviti dopusnicu. Srdačan pozdrav,--Maestro Ivanković 22:01, 11. kolovoza 2014. (CEST)

Marijan Hržić[uredi kôd]

Malo sam doradio članak, a molio bih da pripaziš na kopiranje teksta. Pohvalno je što je stavljen izvor, ali ne treba doslovno kopirati tekst, već se odmaknuti od njega koliko god je to moguće. Za Medvedgrad nisam našao izvor, pa ako nije problem nađi ga i ukloni predložak. Ono što još treba izbjegavati je korištenje superlativa. To se ne navodi u članku, već sadržaj članka treba navesti čitatelja na taj zaključak.--MaGaCroatian squares Ljubicic.gifporuči mi 09:34, 10. listopada 2014. (CEST)

Nije ni sada kasno preraditi članak.--MaGaCroatian squares Ljubicic.gifporuči mi 19:37, 10. listopada 2014. (CEST)