Dodatak:Popis biljnih rodova, Ch

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Cha[uredi VE | uredi]

  1. Chadsia (Leguminosae)
  2. Chaenactis (Compositae)
  3. Chaenomeles (Rosaceae)
  4. Chaenorhinum (Plantaginaceae)
  5. Chaenostoma (Scrophulariaceae)
  6. Chaerophyllopsis (Apiaceae)
  7. Chaerophyllum (Apiaceae)
  8. Chaetacanthus (Acanthaceae)
  9. Chaetachme (Ulmaceae)
  10. Chaetacme (Ulmaceae)
  11. Chaetadelpha (Compositae)
  12. Chaetanthera (Compositae)
  13. Chaetanthus (Restionaceae)
  14. Chaetium (Poaceae)
  15. Chaetobromus (Poaceae)
  16. Chaetocalyx (Leguminosae)
  17. Chaetocarpus (Peraceae)
  18. Chaetochloris (Tetrasporaceae)
  19. Chaetocladiella (Pithophoraceae)
  20. Chaetolepis (Melastomataceae)
  21. Chaetolimon (Plumbaginaceae)
  22. Chaetomitrella (Hookeriaceae)
  23. Chaetomitriopsis (Hookeriaceae)
  24. Chaetomitrium (Hookeriaceae)
  25. Chaetomnion (Chaetophoraceae)
  26. Chaetomorpha (Cladophoraceae)
  27. Chaetonella (Pithophoraceae)
  28. Chaetonema (Aphanochaetaceae)
  29. Chaetonemopsis (Chaetophoraceae)
  30. Chaetonychia (Caryophyllaceae)
  31. Chaetopappa (Compositae)
  32. Chaetopeltis (Chaetopeltidaceae)
  33. Chaetophora (Chaetophoraceae)
  34. Chaetophora (Hookeriaceae)
  35. Chaetophyllopsis (Chaetophyllopsaceae)
  36. Chaetopoa (Poaceae)
  37. Chaetopogon (Poaceae)
  38. Chaetosciadium (Apiaceae)
  39. Chaetoseris (Compositae)
  40. Chaetosiphon (Chaetosiphonaceae)
  41. Chaetosphaeridium (Chaetosphaeridiaceae)
  42. Chaetospora (Naccariaceae)
  43. Chaetostachydium (Rubiaceae)
  44. Chaetostoma (Melastomataceae)
  45. Chaiturus (Lamiaceae)
  46. Chalarodora (Glaucocystaceae)
  47. Chalarothyrsus (Acanthaceae)
  48. Chalcanthus (Brassicaceae)
  49. Chalema (Cucurbitaceae)
  50. Chalepophyllum (Rubiaceae)
  51. Chalicostroma (Rhodophyta incertae sedis)
  52. Chalmasia (Polyphysaceae)
  53. Chamabainia (Urticaceae)
  54. Chamaeangis (Orchidaceae)
  55. Chamaeanthus (Orchidaceae)
  56. Chamaebatia (Rosaceae)
  57. Chamaeceros (Notothyladaceae)
  58. Chamaechaenactis (Compositae)
  59. Chamaeclitandra (Apocynaceae)
  60. Chamaecostus (Costaceae)
  61. Chamaecrista (Leguminosae)
  62. Chamaecyparis (Cupressaceae)
  63. Chamaecytisus (Leguminosae)
  64. Chamaedaphne (Ericaceae)
  65. Chamaedorea (Arecaceae)
  66. Chamaedoris (Siphonocladaceae)
  67. Chamaefilix (Aspleniaceae)
  68. Chamaefistula (Leguminosae)
  69. Chamaegastrodia (Orchidaceae)
  70. Chamaegeron (Compositae)
  71. Chamaele (Apiaceae)
  72. Chamaeleon (Compositae)
  73. Chamaeleorchis (Orchidaceae)
  74. Chamaelirium (Melanthiaceae)
  75. Chamaemelum (Compositae)
  76. Chamaemespilus (Rosaceae)
  77. Chamaepentas (Rubiaceae)
  78. Chamaepericlymenum (Cornaceae)
  79. Chamaepus (Compositae)
  80. Chamaeranthemum (Acanthaceae)
  81. Chamaeraphis (Poaceae)
  82. Chamaerhodos (Rosaceae)
  83. Chamaerops (Arecaceae)
  84. Chamaesaracha (Solanaceae)
  85. Chamaesciadium (Apiaceae)
  86. Chamaescilla (Asparagaceae)
  87. Chamaesium (Apiaceae)
  88. Chamaespartium (Leguminosae)
  89. Chamaesphacos (Lamiaceae)
  90. Chamaesyce (Euphorbiaceae)
  91. Chamaethamnion (Rhodomelaceae)
  92. Chamaetrichon (Gayraliaceae)
  93. Chamaexeros (Asparagaceae)
  94. Chamarea (Apiaceae)
  95. Chamberlainia (Brachytheciaceae)
  96. Chambeyronia (Arecaceae)
  97. Chamelaucium (Myrtaceae)
  98. Chameleion (Calymperaceae)
  99. Chamelophyton (Orchidaceae)
  100. Chamerion (Onagraceae)
  101. Chamguava (Myrtaceae)
  102. Chamira (Brassicaceae)
  103. Chamissoa (Amaranthaceae)
  104. Chamorchis (Orchidaceae)
  105. Champereia (Opiliaceae)
  106. Championia (Gesneriaceae)
  107. Chandonanthus (Anastrophyllaceae)
  108. Chandrasekharania (Poaceae)
  109. Changiostyrax (Styracaceae)
  110. Changium (Apiaceae)
  111. Changnienia (Orchidaceae)
  112. Chantransia (Lemaneaceae)
  113. Chapelieria (Rubiaceae)
  114. Chapmannia (Leguminosae)
  115. Chaptalia (Compositae)
  116. Chara (Characeae)
  117. Characiella (Characiaceae)
  118. Characiellopsis (Characiaceae)
  119. Characiochloris (Characiochloridaceae)
  120. Characiopodium (Sphaeropleaceae)
  121. Characiosiphon (Characiosiphonaceae)
  122. Characium (Characiaceae)
  123. Charadranaetes (Compositae)
  124. Charadrophila (Stilbaceae)
  125. Chardinia (Compositae)
  126. Charianthus (Melastomataceae)
  127. Charites (Characeae)
  128. Charpentiera (Amaranthaceae)
  129. Chartoloma (Brassicaceae)
  130. Chascanum (Verbenaceae)
  131. Chascotheca (Phyllanthaceae)
  132. Chaseella (Orchidaceae)
  133. Chasmanthe (Iridaceae)
  134. Chasmanthera (Menispermaceae)
  135. Chasmanthium (Poaceae)
  136. Chasmatophyllum (Aizoaceae)
  137. Chasmone (Leguminosae)
  138. Chasmopodium (Poaceae)
  139. Chassalia (Rubiaceae)
  140. Chaubardia (Orchidaceae)
  141. Chaubardiella (Orchidaceae)
  142. Chauliodon (Orchidaceae)
  143. Chaunanthus (Brassicaceae)
  144. Chaunochiton (Olacaceae)
  145. Chaunostoma (Lamiaceae)
  146. Chaydaia (Rhamnaceae)
  147. Chazaliella (Rubiaceae)

Che[uredi VE | uredi]

  1. Cheilanthes (Adiantaceae)
  2. Cheilanthopsis (Woodsiaceae)
  3. Cheiloclinium (Celastraceae)
  4. Cheilocostus (Costaceae)
  5. Cheilolejeunea (Lejeuneaceae)
  6. Cheilophyllum (Scrophulariaceae)
  7. Cheiloplecton (Adiantaceae)
  8. Cheilosa (Euphorbiaceae)
  9. Cheilosoria (Adiantaceae)
  10. Cheilotheca (Ericaceae)
  11. Cheilothela (Ditrichaceae)
  12. Cheiradenia (Orchidaceae)
  13. Cheiranthera (Pittosporaceae)
  14. Cheiridopsis (Aizoaceae)
  15. Cheirinia (Brassicaceae)
  16. Cheirodendron (Araliaceae)
  17. Cheirolaena (Malvaceae)
  18. Cheirolophus (Compositae)
  19. Cheiropleuria (Dipteridaceae)
  20. Cheirostylis (Orchidaceae)
  21. Chelidonium (Papaveraceae)
  22. Chelonanthus (Gentianaceae)
  23. Chelone (Plantaginaceae)
  24. Chelonistele (Orchidaceae)
  25. Chelonopsis (Lamiaceae)
  26. Chelyocarpus (Arecaceae)
  27. Chelyorchis (Orchidaceae)
  28. Chengiopanax (Araliaceae)
  29. Chenia (Pottiaceae)
  30. Chenopodiopsis (Scrophulariaceae)
  31. Chenopodium (Amaranthaceae)
  32. Chersodoma (Compositae)
  33. Chesneya (Leguminosae)
  34. Chesniella (Leguminosae)
  35. Chevalierella (Poaceae)
  36. Chevaliericrusta (Peyssonneliaceae)
  37. Chevreulia (Compositae)
  38. Cheyniana (Myrtaceae)

Chi[uredi VE | uredi]

  1. Chiangiodendron (Achariaceae)
  2. Chiastocaulon (Plagiochilaceae)
  3. Chiastophyllum (Crassulaceae)
  4. Chichicaste (Loasaceae)
  5. Chidlowia (Leguminosae)
  6. Chieniodendron (Annonaceae)
  7. Chieniopteris (Blechnaceae)
  8. Chihuahuana (Compositae)
  9. Chikusichloa (Poaceae)
  10. Chileobryon (Leskeaceae)
  11. Chileranthemum (Acanthaceae)
  12. Chiliadenus (Compositae)
  13. Chiliocephalum (Compositae)
  14. Chiliophyllum (Compositae)
  15. Chiliotrichiopsis (Compositae)
  16. Chiliotrichum (Compositae)
  17. Chillania (Cyperaceae)
  18. Chilocardamum (Brassicaceae)
  19. Chilocarpus (Apocynaceae)
  20. Chiloglottis (Orchidaceae)
  21. Chilopogon (Orchidaceae)
  22. Chilopsis (Bignoniaceae)
  23. Chiloschista (Orchidaceae)
  24. Chiloscyphus (Lophocoleaceae)
  25. Chimantaea (Compositae)
  26. Chimaphila (Ericaceae)
  27. Chimarrhis (Rubiaceae)
  28. Chimborazoa (Sapindaceae)
  29. Chimonanthus (Calycanthaceae)
  30. Chimonobambusa (Poaceae)
  31. Chimonocalamus (Poaceae)
  32. Chingia (Thelypteridaceae)
  33. Chiococca (Rubiaceae)
  34. Chionachne (Poaceae)
  35. Chionanthus (Oleaceae)
  36. Chione (Rubiaceae)
  37. Chionocharis (Boraginaceae)
  38. Chionochloa (Poaceae)
  39. Chionographis (Melanthiaceae)
  40. Chionolaena (Compositae)
  41. Chionoloma (Pottiaceae)
  42. Chionopappus (Compositae)
  43. Chionophila (Plantaginaceae)
  44. Chionostomum (Sematophyllaceae)
  45. Chionothrix (Amaranthaceae)
  46. Chiovendaea (Leguminosae)
  47. Chiracanthia (Rhodomelaceae)
  48. Chiranthodendron (Malvaceae)
  49. Chirita (Gesneriaceae)
  50. Chiritopsis (Gesneriaceae)
  51. Chironia (Gentianaceae)
  52. Chiropetalum (Euphorbiaceae)
  53. Chisocheton (Meliaceae)

Chl[uredi VE | uredi]

  1. Chlaenandra (Menispermaceae)
  2. Chlaenobolus (Compositae)
  3. Chlaenosciadium (Apiaceae)
  4. Chlainomonas (Chlamydomonadaceae)
  5. Chlamydacanthus (Acanthaceae)
  6. Chlamydoblepharis (Phacotaceae)
  7. Chlamydocapsa (Palmellopsidaceae)
  8. Chlamydocardia (Acanthaceae)
  9. Chlamydocarya (Icacinaceae)
  10. Chlamydocystis (Palmellaceae)
  11. Chlamydogramme (Dryopteridaceae)
  12. Chlamydojatropha (Euphorbiaceae)
  13. Chlamydomonadopsis (Chlorangiellaceae)
  14. Chlamydomonas (Chlamydomonadaceae)
  15. Chlamydonephris (Chlamydomonadaceae)
  16. Chlamydophora (Compositae)
  17. Chlamydophytum (Balanophoraceae)
  18. Chlamydopodium (Characiochloridaceae)
  19. Chlamydostachya (Acanthaceae)
  20. Chlamysperma (Compositae)
  21. Chlidanthus (Amaryllidaceae)
  22. Chlidophyllon (Erythrotrichiaceae)
  23. Chloanthes (Lamiaceae)
  24. Chloracantha (Compositae)
  25. Chloraea (Orchidaceae)
  26. Chlorangiella (Chlorangiellaceae)
  27. Chlorangiochaete (Tetrasporaceae)
  28. Chlorangiochloris (Chlorangiellaceae)
  29. Chlorangiogloea (Chlorangiopsidaceae)
  30. Chlorangiopsis (Chlorangiellaceae)
  31. Chlorangium (Chlorangiellaceae)
  32. Chloranomala (Palmellaceae)
  33. Chloranthelia (Lepidoziaceae)
  34. Chloranthus (Chloranthaceae)
  35. Chloraster (Polyblepharidaceae)
  36. Chlorcorona (Spondylomoraceae)
  37. Chlorella (Chlorellaceae)
  38. Chloremys (Chlorophyta incertae sedis)
  39. Chlorhormidium (Ulotrichaceae)
  40. Chloris (Poaceae)
  41. Chlorobrachis (Chlamydomonadaceae)
  42. Chlorocalymma (Poaceae)
  43. Chlorocardium (Lauraceae)
  44. Chloroceras (Chlamydomonadaceae)
  45. Chlorochytrium (Chlorochytriaceae)
  46. Chloroclados (Dasycladaceae)
  47. Chloroclonium (Chaetophoraceae)
  48. Chlorocrambe (Brassicaceae)
  49. Chlorocyathus (Apocynaceae)
  50. Chlorocystis (Ulotrichaceae)
  51. Chlorodesmis (Udoteaceae)
  52. Chlorogalum (Asparagaceae)
  53. Chlorogonium (Haematococcaceae)
  54. Chloroidium (Trebouxiophyceae incertae sedis)
  55. Chlorojackia (Gomontiaceae)
  56. Chlorokremys (Tetrasporaceae)
  57. Chlorokybus (Chlorokybaceae)
  58. Chlorolepus (Chlorophyta incertae sedis)
  59. Chloroleucon (Leguminosae)
  60. Chlorolobion (Selenastraceae)
  61. Chloromonas (Chlamydomonadaceae)
  62. Chloronephris (Dunaliellaceae)
  63. Chloroparva (Chlorellaceae)
  64. Chlorophysema (Chlorangiellaceae)
  65. Chlorophytum (Asparagaceae)
  66. Chloroplana (Characiaceae)
  67. Chloroplegma (Udoteaceae)
  68. Chloropteridella (Scotiellocystoidaceae)
  69. Chloropyrula (Trebouxiophyceae incertae sedis)
  70. Chlorosarcina (Chlorosarcinaceae)
  71. Chlorosarcinopsis (Chlorosarcinaceae)
  72. Chlorospatha (Araceae)
  73. Chlorosphaera (Chlorosarcinaceae)
  74. Chlorosphaeropsis (Chlorosarcinaceae)
  75. Chlorotetraëdron (Neochloridaceae)
  76. Chlorothrix (Ulotrichaceae)
  77. Chlorotriangulum (Chlamydomonadaceae)
  78. Chlorotylium (Chaetophoraceae)
  79. Chlorovitta (Chlorophyceae familia incertae sedis)
  80. Chloroxylon (Rutaceae)

Cho[uredi VE | uredi]

  1. Chodatella (Oocystaceae)
  2. Chodatellopsis (Oocystaceae)
  3. Chodatodesmus (Scenedesmaceae)
  4. Choerospondias (Anacardiaceae)
  5. Choisya (Rutaceae)
  6. Chomelia (Rubiaceae)
  7. Chondria (Rhodomelaceae)
  8. Chondrilla (Compositae)
  9. Chondriolejeunea (Lejeuneaceae)
  10. Chondrodendron (Menispermaceae)
  11. Chondropetalum (Restionaceae)
  12. Chondrophora (Compositae)
  13. Chondrophycus (Rhodomelaceae)
  14. Chondropyxis (Compositae)
  15. Chondrorhyncha (Orchidaceae)
  16. Chondroscaphe (Orchidaceae)
  17. Chondrosphaera (Oocystaceae)
  18. Chondrostylis (Euphorbiaceae)
  19. Chondrosum (Poaceae)
  20. Chondrymenia (Sarcodiaceae)
  21. Chonecolea (Chonecoleaceae)
  22. Chonemorpha (Apocynaceae)
  23. Chonocentrum (Phyllanthaceae)
  24. Chonopetalum (Sapindaceae)
  25. Chordifex (Restionaceae)
  26. Chordospartium (Leguminosae)
  27. Choreoclonium (Chaetophoraceae)
  28. Choreonema (Hapalidiaceae)
  29. Choretrum (Santalaceae)
  30. Choriantha (Boraginaceae)
  31. Choricarpia (Myrtaceae)
  32. Choriceras (Picrodendraceae)
  33. Choricystis (Coccomyxaceae)
  34. Chorigyne (Cyclanthaceae)
  35. Chorilaena (Rutaceae)
  36. Choriptera (Amaranthaceae)
  37. Chorisandrachne (Euphorbiaceae)
  38. Chorisepalum (Gentianaceae)
  39. Chorisis (Compositae)
  40. Chorisiva (Compositae)
  41. Chorisochora (Acanthaceae)
  42. Chorisodontium (Dicranaceae)
  43. Chorispora (Brassicaceae)
  44. Choristemon (Ericaceae)
  45. Choristosoria (Adiantaceae)
  46. Choristylis (Iteaceae)
  47. Choritaenia (Apiaceae)
  48. Chorizandra (Cyperaceae)
  49. Chorizanthe (Polygonaceae)
  50. Chorizema (Leguminosae)
  51. Chortolirion (Asparagaceae)
  52. Chosenia (Salicaceae)
  53. Chouxia (Sapindaceae)

Chr[uredi VE | uredi]

  1. Chresta (Compositae)
  2. Christella (Thelypteridaceae)
  3. Christensenia (Marattiaceae)
  4. Christensonella (Orchidaceae)
  5. Christensonia (Orchidaceae)
  6. Christia (Leguminosae)
  7. Christiana (Malvaceae)
  8. Christianella (Malpighiaceae)
  9. Christiopteris (Polypodiaceae)
  10. Christisonia (Orobanchaceae)
  11. Christolea (Brassicaceae)
  12. Chroesthes (Acanthaceae)
  13. Chromochloris (Chromochloridaceae)
  14. Chromolaena (Compositae)
  15. Chromolepis (Compositae)
  16. Chromolucuma (Sapotaceae)
  17. Chronanthos (Leguminosae)
  18. Chroniochilus (Orchidaceae)
  19. Chronopappus (Compositae)
  20. Chroodactylon (Stylonemataceae)
  21. Chroolepus (Trentepohliaceae)
  22. Chroothece (Stylonemataceae)
  23. Chrozophora (Euphorbiaceae)
  24. Chrysactinia (Compositae)
  25. Chrysactinium (Compositae)
  26. Chrysanthellum (Compositae)
  27. Chrysanthemoides (Compositae)
  28. Chrysanthemum (Compositae)
  29. Chrysanthoglossum (Compositae)
  30. Chrysitrix (Cyperaceae)
  31. Chrysobalanus (Chrysobalanaceae)
  32. Chrysoblastella (Ditrichaceae)
  33. Chrysocephalum (Compositae)
  34. Chrysochamela (Brassicaceae)
  35. Chrysochlamys (Clusiaceae)
  36. Chrysochloa (Poaceae)
  37. Chrysochosma (Adiantaceae)
  38. Chrysocladium (Meteoriaceae)
  39. Chrysocoma (Compositae)
  40. Chrysocycnis (Orchidaceae)
  41. Chrysodium (Pteridaceae)
  42. Chrysoglossum (Orchidaceae)
  43. Chrysogonum (Compositae)
  44. Chrysogrammitis (Polypodiaceae)
  45. Chrysohypnum (Amblystegiaceae)
  46. Chryso-hypnum (Hypnaceae)
  47. Chrysolaena (Compositae)
  48. Chrysolepis (Fagaceae)
  49. Chrysoma (Compositae)
  50. Chrysophthalmum (Compositae)
  51. Chrysophyllum (Sapotaceae)
  52. Chrysopogon (Poaceae)
  53. Chrysopsis (Compositae)
  54. Chrysopteris (Polypodiaceae)
  55. Chrysosplenium (Saxifragaceae)
  56. Chrysothamnus (Compositae)
  57. Chrysothemis (Gesneriaceae)

Cht[uredi VE | uredi]

  1. Chthonocephalus (Compositae)

Chu[uredi VE | uredi]

  1. Chuanminshen (Apiaceae)
  2. Chucoa (Compositae)
  3. Chukrasia (Meliaceae)
  4. Chunia (Hamamelidaceae)
  5. Chuniophoenix (Arecaceae)
  6. Chuquiraga (Compositae)
  7. Chusquea (Poaceae)

Chy[uredi VE | uredi]

  1. Chydenanthus (Lecythidaceae)
  2. Chylismia (Onagraceae)
  3. Chylismiella (Onagraceae)
  4. Chymsydia (Apiaceae)
  5. Chysis (Orchidaceae)
  6. Chytraculia (Myrtaceae)
  7. Chytranthus (Sapindaceae)
  8. Chytroglossa (Orchidaceae)

Izvori[uredi VE | uredi]