Dodatak:Popis biljnih rodova, Ca

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Caa[uredi VE | uredi]

  1. Caatinganthus (Compositae)

Cab[uredi VE | uredi]

  1. Cabomba (Cabombaceae) kabomba
  2. Cabralea (Meliaceae) kabraleja
  3. Cabreriella (Compositae)

Cac[uredi VE | uredi]

  1. Cacalia (Compositae) kakalija, serovka
  2. Cacaliopsis (Compositae)
  3. Cacatali (Pedaliaceae)
  4. Caccinia (Boraginaceae) kacinija
  5. Cachrys (Apiaceae)
  6. Cacosmia (Compositae)
  7. Cactus (Cactaceae)

Cad[uredi VE | uredi]

  1. Cadaba (Capparaceae)
  2. Cadellia (Surianaceae)
  3. Cadetia (Orchidaceae)
  4. Cadia (Leguminosae)
  5. Cadiscus (Compositae)
  6. Caduciella (Leptodontaceae)

Cae[uredi VE | uredi]

  1. Caenopteris (Aspleniaceae)
  2. Caesalpinia (Leguminosae) casalpinija
  3. Caesia (Xanthorrhoeaceae)
  4. Caespitella (Chaetophoraceae)
  5. Caesulia (Compositae)

Cai[uredi VE | uredi]

  1. Cailliea (Leguminosae)
  2. Caiophora (Loasaceae) kajofora

Caj[uredi VE | uredi]

  1. Cajanus (Leguminosae) kajanus
  2. Cajophora (Loasaceae)

Cak[uredi VE | uredi]

  1. Cakile (Brassicaceae) morguša

Cal[uredi VE | uredi]

  1. Calacanthus (Acanthaceae)
  2. Caladenia (Orchidaceae)
  3. Caladium (Araceae) kaladij
  4. Calamagrostis (Poaceae) sašulica
  5. Calamaria (Isoetaceae)
  6. Calamistrum (Marsileaceae)
  7. Calamophyllum (Aizoaceae)
  8. Calamovilfa (Poaceae)
  9. Calamphoreus (Scrophulariaceae)
  10. Calamus (Arecaceae) kalamus
  11. Calandrinia (Portulacaceae) kalandrinija
  12. Calanthe (Orchidaceae) kalante
  13. Calantica (Salicaceae)
  14. Calanticaria (Compositae)
  15. Calathea (Marantaceae) kalateja
  16. Calathodes (Ranunculaceae)
  17. Calatholejeunea (Lejeuneaceae)
  18. Calathostelma (Apocynaceae)
  19. Calatola (Icacinaceae)
  20. Calaunia (Moraceae)
  21. Calcareoboea (Gesneriaceae)
  22. Calceolaria (Calceolariaceae) papučica, krasnica, kesogubica
  23. Calcicola (Malpighiaceae)
  24. Calciphila (Apocynaceae)
  25. Calciphilopteris (Pteridaceae)
  26. Calcitrapa (Compositae)
  27. Caldcluvia (Cunoniaceae)
  28. Calderonella (Poaceae)
  29. Caldesia (Alismataceae) kaldezija
  30. Calea (Compositae)
  31. Caleana (Orchidaceae)
  32. Calectasia (Dasypogonaceae)
  33. Calendula (Compositae) neven, zimorod
  34. Calepina (Brassicaceae)
  35. Calibanus (Asparagaceae)
  36. Calibrachoa (Solanaceae)
  37. Calicorema (Amaranthaceae)
  38. Calicotome (Leguminosae)
  39. California (Geraniaceae)
  40. Calimeris (Compositae)
  41. Caliphruria (Amaryllidaceae)
  42. Calispepla (Leguminosae)
  43. Calla (Araceae) zmijanac
  44. Callaeum (Malpighiaceae)
  45. Callerya (Leguminosae)
  46. Callialaria (Amblystegiaceae)
  47. Calliandra (Leguminosae) kalijandra
  48. Calliandropsis (Leguminosae)
  49. Callianthemoides (Ranunculaceae)
  50. Callianthemum (Ranunculaceae) kalijantemum
  51. Callicarpa (Lamiaceae) kalikarpa
  52. Callicephalus (Compositae)
  53. Callichilia (Apocynaceae)
  54. Callichlamys (Bignoniaceae)
  55. Callicladium (Hypnaceae)
  56. Callicoma (Cunoniaceae)
  57. Callicosta (Daltoniaceae)
  58. Callicostella (Pilotrichaceae)
  59. Calliergidium (Amblystegiaceae)
  60. Calliergon (Amblystegiaceae)
  61. Calliergonella (Amblystegiaceae)
  62. Calligonum (Polygonaceae)
  63. Callilepis (Compositae)
  64. Callionia (Rosaceae)
  65. Callipeltis (Rubiaceae)
  66. Callipsygma (Udoteaceae)
  67. Callipteris (Woodsiaceae)
  68. Callirhoe (Malvaceae) kaliroje
  69. Callisia (Commelinaceae) kalizija
  70. Callista (Orchidaceae)
  71. Callistachys (Leguminosae)
  72. Callistemon (Myrtaceae) jarnica, ubava, kalistemom
  73. Callistephus (Compositae) vrtni zvjezdan
  74. Callisthene (Vochysiaceae)
  75. Callitriche (Plantaginaceae) žabovlatka
  76. Callitris (Cupressaceae) kalitris
  77. Callophycus (Rhodophyta incertae sedis)
  78. Callopsis (Araceae) kalopsis
  79. Callostylis (Orchidaceae)
  80. Calluna (Ericaceae) vrijes, vrišt
  81. Calobryum (Haplomitriaceae)
  82. Calocedrus (Cupressaceae) kalocedar
  83. Calocephalus (Compositae) kalocefal
  84. Calochilus (Orchidaceae)
  85. Calochlaena (Dicksoniaceae)
  86. Calochone (Rubiaceae)
  87. Calochortus (Liliaceae) kalohort
  88. Calocrater (Apocynaceae)
  89. Calocylindrus (Desmidiaceae)
  90. Calodecaryia (Meliaceae)
  91. Calodendrum (Rutaceae)
  92. Calohypnum (Hypnaceae)
  93. Calomeria (Compositae)
  94. Calomnion (Calomniaceae)
  95. Caloncoba (Achariaceae)
  96. Calonema (Orchidaceae)
  97. Calopappus (Compositae)
  98. Calophaca (Leguminosae) kalofaka
  99. Calophyllum (Calophyllaceae) kalofilum
  100. Calophysa (Melastomataceae)
  101. Calopogon (Orchidaceae)
  102. Calopogonium (Leguminosae)
  103. Calopsis (Restionaceae)
  104. Calopteryx (Ericaceae)
  105. Calorophus (Restionaceae)
  106. Calostemma (Amaryllidaceae)
  107. Calostephane (Compositae)
  108. Calostigma (Apocynaceae)
  109. Calotesta (Compositae)
  110. Calothamnus (Myrtaceae) kalotamnus
  111. Calotis (Compositae)
  112. Calotropis (Apocynaceae) kalotropis
  113. Calpocalyx (Leguminosae)
  114. Calpurnia (Leguminosae)
  115. Caltha (Ranunculaceae) kaljužnica, kopitac
  116. Caluera (Orchidaceae)
  117. Calvoa (Melastomataceae) kalvoja
  118. Calycacanthus (Acanthaceae)
  119. Calycadenia (Compositae)
  120. Calycanthus (Calycanthaceae) kalikant
  121. Calycera (Calyceraceae)
  122. Calycobolus (Convolvulaceae)
  123. Calycocarpum (Menispermaceae)
  124. Calycogonium (Melastomataceae)
  125. Calycolpus (Myrtaceae)
  126. Calycomorphum (Leguminosae)
  127. Calycopeplus (Euphorbiaceae)
  128. Calycophyllum (Rubiaceae)
  129. Calycophysum (Cucurbitaceae)
  130. Calycorectes (Myrtaceae)
  131. Calycoseris (Compositae)
  132. Calycosia (Rubiaceae)
  133. Calycosiphonia (Rubiaceae)
  134. Calycotome (Fabaceae) hlapinika, kapinike
  135. Calyculogygas (Malvaceae)
  136. Calydorea (Iridaceae)
  137. Calylophus (Onagraceae)
  138. Calymmanthera (Orchidaceae)
  139. Calymmanthium (Cactaceae)
  140. Calymmatium (Brassicaceae)
  141. Calymmodon (Grammitidaceae)
  142. Calymperastrum (Pottiaceae)
  143. Calymperes (Calymperaceae)
  144. Calymperidium (Calymperaceae)
  145. Calymperopsis (Calymperaceae)
  146. Calypogeia (Calypogeiaceae)
  147. Calypso (Orchidaceae) kalips
  148. Calyptocarpus (Compositae)
  149. Calyptochloa (Poaceae)
  150. Calyptopogon (Pottiaceae)
  151. Calyptostylis (Malpighiaceae)
  152. Calyptothecium (Pterobryaceae)
  153. Calyptraemalva (Malvaceae)
  154. Calyptranthera (Apocynaceae)
  155. Calyptranthes (Myrtaceae)
  156. Calyptrocalyx (Arecaceae)
  157. Calyptrocarya (Cyperaceae)
  158. Calyptrochaeta (Daltoniaceae)
  159. Calyptrochilum (Orchidaceae)
  160. Calyptrocolea (Adelanthaceae)
  161. Calyptrogenia (Myrtaceae)
  162. Calyptrogyne (Arecaceae) kaliptrogin
  163. Calyptronoma (Arecaceae)
  164. Calyptrosciadium (Apiaceae)
  165. Calyptrotheca (Portulacaceae)
  166. Calystegia (Convolvulaceae) ladolež
  167. Calytrix (Myrtaceae)

Cam[uredi VE | uredi]

  1. Camarea (Malpighiaceae)
  2. Camaridium (Orchidaceae)
  3. Camarotea (Acanthaceae)
  4. Camassia (Asparagaceae) kamazija
  5. Cambessedesia (Melastomataceae)
  6. Camchaya (Compositae)
  7. Camelina (Brassicaceae) podlanak, kamelina
  8. Camelinopsis (Brassicaceae)
  9. Camellia (Theaceae) kamelija
  10. Cameraria (Apocynaceae)
  11. Camissonia (Onagraceae)
  12. Camissoniopsis (Onagraceae)
  13. Camoensia (Leguminosae)
  14. Camonea (Convolvulaceae)
  15. Camontagnea (Rhodothamniellaceae)
  16. Campanocolea (Geocalycaceae)
  17. Campanula (Campanulaceae) zvončika, zvončić
  18. Campanulorchis (Orchidaceae)
  19. Campbellia (Orobanchaceae)
  20. Campestigma (Apocynaceae)
  21. Camphora (Lauraceae)
  22. Camphorosma (Amaranthaceae)
  23. Campnosperma (Anacardiaceae)
  24. Campomanesia (Myrtaceae) kampomanesija
  25. Campovassouria (Compositae)
  26. Campsiandra (Leguminosae)
  27. Campsidium (Bignoniaceae) kapsidijum
  28. Campsis (Bignoniaceae)
  29. Camptacra (Compositae)
  30. Camptandra (Zingiberaceae)
  31. Camptocarpus (Apocynaceae)
  32. Camptochaete (Lembophyllaceae)
  33. Camptodontium (Dicranaceae)
  34. Camptolepis (Sapindaceae)
  35. Camptoloma (Scrophulariaceae)
  36. Camptorrhiza (Colchicaceae)
  37. Camptosema (Leguminosae)
  38. Camptosorus (Aspleniaceae)
  39. Camptostemon (Malvaceae)
  40. Camptostylus (Achariaceae)
  41. Camptotheca (Nyssaceae)
  42. Camptothecium (Brachytheciaceae)
  43. Camptouratea (Ochnaceae)
  44. Campuloclinium (Compositae)
  45. Campylandra (Asparagaceae)
  46. Campylanthera (Pittosporaceae)
  47. Campylanthus (Plantaginaceae)
  48. Campyliadelphus (Amblystegiaceae)
  49. Campylidium (Amblystegiaceae)
  50. Campylium (Amblystegiaceae)
  51. Campylocentrum (Orchidaceae)
  52. Campylodontium (Fabroniaceae)
  53. Campylolejeunea (Lejeuneaceae)
  54. Campyloneurum (Polypodiaceae)
  55. Campylopetalum (Anacardiaceae)
  56. Campylophyllum (Hypnaceae)
  57. Campylopodiella (Dicranaceae)
  58. Campylopodium (Dicranaceae)
  59. Campylopus (Dicranaceae)
  60. Campylosiphon (Burmanniaceae)
  61. Campylospermum (Ochnaceae)
  62. Campylostachys (Stilbaceae)
  63. Campylostelium (Ptychomitriaceae)
  64. Campylostemon (Celastraceae)
  65. Campylotropis (Leguminosae)
  66. Campynema (Campyneumataceae)
  67. Campynemanthe (Campyneumataceae)

Can[uredi VE | uredi]

  1. Canacomyrica (Myricaceae)
  2. Canadanthus (Compositae)
  3. Canalohypopterygium (Hypopterygiaceae)
  4. Cananga (Annonaceae)
  5. Canarina (Campanulaceae)
  6. Canarium (Burseraceae)
  7. Canastra (Poaceae)
  8. Canavalia (Leguminosae)
  9. Canbya (Papaveraceae)
  10. Cancrinia (Compositae)
  11. Cancriniella (Compositae)
  12. Candolleodendron (Leguminosae)
  13. Canella (Canellaceae)
  14. Canephora (Rubiaceae)
  15. Canistrum (Bromeliaceae)
  16. Canna (Cannaceae)
  17. Cannabis (Cannabaceae)
  18. Cannaboides (Apiaceae)
  19. Cannomois (Restionaceae)
  20. Canotia (Celastraceae)
  21. Canscora (Gentianaceae)
  22. Cansjera (Opiliaceae)
  23. Cantharospermum (Leguminosae)
  24. Canthium (Rubiaceae)
  25. Cantleya (Stemonuraceae)
  26. Cantua (Polemoniaceae)
  27. Cantuffa (Leguminosae)

Cao[uredi VE | uredi]

  1. Caobangia (Polypodiaceae)

Cap[uredi VE | uredi]

  1. Capanea (Gesneriaceae)
  2. Capanemia (Orchidaceae)
  3. Capelio (Compositae)
  4. Capeobolus (Cyperaceae)
  5. Caperonia (Euphorbiaceae)
  6. Capillipedium (Poaceae)
  7. Capirona (Rubiaceae)
  8. Capitanopsis (Lamiaceae)
  9. Capitularina (Cyperaceae)
  10. Capnoides (Papaveraceae)
  11. Capnophyllum (Apiaceae)
  12. Capparicordis (Capparaceae)
  13. Capparidastrum (Capparaceae)
  14. Capparis (Capparaceae)
  15. Capraria (Scrophulariaceae)
  16. Capsella (Brassicaceae)
  17. Capsicum (Solanaceae)
  18. Capsosiphon (Ulotrichaceae)
  19. Capsulococcus (Chlorophyceae familia incertae sedis)
  20. Capurodendron (Sapotaceae)
  21. Capuronia (Lythraceae)
  22. Capuronianthus (Meliaceae)

Car[uredi VE | uredi]

  1. Caragana (Leguminosae)
  2. Caraipa (Calophyllaceae)
  3. Carallia (Rhizophoraceae)
  4. Caralluma (Apocynaceae)
  5. Carapa (Meliaceae)
  6. Carapichea (Rubiaceae)
  7. Cardamine (Brassicaceae)
  8. Cardaria (Brassicaceae)
  9. Cardenanthus (Iridaceae)
  10. Cardenasiodendron (Anacardiaceae)
  11. Cardiandra (Hydrangeaceae)
  12. Cardiobatus (Rosaceae)
  13. Cardiochilos (Orchidaceae)
  14. Cardiocrinum (Liliaceae)
  15. Cardiolejeunea (Lejeuneaceae)
  16. Cardiomanes (Hymenophyllaceae)
  17. Cardionema (Caryophyllaceae)
  18. Cardiopetalum (Annonaceae)
  19. Cardiopteris (Cardiopteridaceae)
  20. Cardiospermum (Sapindaceae)
  21. Cardopatium (Compositae)
  22. Cardotia (Dicranaceae)
  23. Cardotiella (Orthotrichaceae)
  24. Carduncellus (Compositae)
  25. Carduus (Compositae)
  26. Cardwellia (Proteaceae)
  27. Carelia (Compositae)
  28. Carestiaea (Andreaeaceae)
  29. Carex (Cyperaceae)
  30. Careya (Lecythidaceae)
  31. Caribaeohypnum (Hypnaceae)
  32. Caribea (Nyctaginaceae)
  33. Carica (Caricaceae)
  34. Carinavalva (Brassicaceae)
  35. Cariniana (Lecythidaceae)
  36. Carissa (Apocynaceae)
  37. Carissoa (Leguminosae)
  38. Carlemannia (Carlemanniaceae)
  39. Carlephyton (Araceae)
  40. Carlesia (Apiaceae)
  41. Carlina (Compositae)
  42. Carlowrightia (Acanthaceae)
  43. Carlquistia (Compositae)
  44. Carludovica (Cyclanthaceae)
  45. Carmichaelia (Leguminosae)
  46. Carminatia (Compositae)
  47. Carnarvonia (Proteaceae)
  48. Carnegiea (Cactaceae)
  49. Carnegieodoxa (Monimiaceae)
  50. Carolus (Malpighiaceae)
  51. Caropsis (Apiaceae)
  52. Carpacoce (Rubiaceae)
  53. Carpanthea (Aizoaceae)
  54. Carpentaria (Arecaceae)
  55. Carpenteria (Hydrangeaceae)
  56. Carpesium (Compositae)
  57. Carpha (Cyperaceae)
  58. Carphalea (Rubiaceae)
  59. Carphephorus (Compositae)
  60. Carphochaete (Compositae)
  61. Carpinus (Betulaceae)
  62. Carpobolus (Notothyladaceae)
  63. Carpobrotus (Aizoaceae)
  64. Carpoceros(Anthocerotaceae)
  65. Carpodetus (Rousseaceae)
  66. Carpodiptera (Malvaceae)
  67. Carpolepidum (Plagiochilaceae)
  68. Carpolipum (Notothyladaceae)
  69. Carpolobia (Polygalaceae)
  70. Carpotroche (Achariaceae)
  71. Carpoxylon (Arecaceae)
  72. Carramboa (Compositae)
  73. Carrichtera (Brassicaceae)
  74. Carrierea (Salicaceae)
  75. Carronia (Menispermaceae)
  76. Carrpos (Monocarpaceae)
  77. Carruanthus (Aizoaceae)
  78. Carruthersia (Apocynaceae)
  79. Carterella (Rubiaceae)
  80. Carteria (Chlamydomonadaceae)
  81. Carthamus (Compositae)
  82. Cartonema (Commelinaceae)
  83. Carum (Apiaceae)
  84. Carvalhoa (Apocynaceae)
  85. Carya (Juglandaceae)
  86. Caryocar (Caryocaraceae)
  87. Caryodaphnopsis (Lauraceae)
  88. Caryodendron (Euphorbiaceae)
  89. Caryomene (Menispermaceae)
  90. Caryopteris (Lamiaceae)
  91. Caryota (Arecaceae)
  92. Caryotophora (Aizoaceae)

Cas[uredi VE | uredi]

  1. Casasia (Rubiaceae)
  2. Cascabela (Apocynaceae)
  3. Cascaronia (Leguminosae)
  4. Casearia (Salicaceae)
  5. Casimirella (Icacinaceae)
  6. Casimiroa (Rutaceae)
  7. Cassebeera (Adiantaceae)
  8. Casselia (Verbenaceae)
  9. Cassia (Leguminosae)
  10. Cassine (Celastraceae)
  11. Cassinia (Compositae)
  12. Cassinopsis (Icacinaceae)
  13. Cassiope (Ericaceae)
  14. Cassipourea (Rhizophoraceae)
  15. Cassytha (Lauraceae)
  16. Castalia (Nymphaeaceae)
  17. Castanea (Fagaceae)
  18. Castanedia (Compositae)
  19. Castanoclobos (Trichocoleaceae)
  20. Castanopsis (Fagaceae)
  21. Castanospermum (Leguminosae)
  22. Castanospora (Sapindaceae)
  23. Castela (Simaroubaceae)
  24. Castellanoa (Amaryllidaceae)
  25. Castellanosia (Cactaceae)
  26. Castellia (Poaceae)
  27. Castelnavia (Podostemaceae)
  28. Castilla (Moraceae)
  29. Castilleja (Orobanchaceae)
  30. Castratella (Melastomataceae)
  31. Castrilanthemum (Compositae)
  32. Castroviejoa (Compositae)
  33. Casuarina (Casuarinaceae)

Cat[uredi VE | uredi]

  1. Catabrosa (Poaceae)
  2. Catacolea (Restionaceae)
  3. Catadysia (Brassicaceae)
  4. Catagoniopsis (Brachytheciaceae)
  5. Catagonium (Catagoniaceae)
  6. Catalepidia (Proteaceae)
  7. Catalepis (Poaceae)
  8. Catalpa (Bignoniaceae)
  9. Catamixis (Compositae)
  10. Catananche (Compositae)
  11. Catanthera (Melastomataceae)
  12. Catapodium (Poaceae)
  13. Catasetum (Orchidaceae)
  14. Catatia (Compositae)
  15. Catena (Chlorellaceae)
  16. Catenellopsis (Catenellopsidaceae)
  17. Catenococcus (Radiococcaceae)
  18. Catenocystis (Oocystaceae)
  19. Catenulina (Brassicaceae)
  20. Catesbaea (Rubiaceae)
  21. Catha (Celastraceae)
  22. Catharanthus (Apocynaceae)
  23. Catharinea (Polytrichaceae)
  24. Catharinella (Polytrichaceae)
  25. Cathariostachys (Poaceae)
  26. Catharomnion (Daltoniaceae)
  27. Cathaya (Pinaceae)
  28. Cathayanthe (Gesneriaceae)
  29. Cathedra (Olacaceae)
  30. Cathestecum (Poaceae)
  31. Cathormion (Leguminosae)
  32. Catocoryne (Melastomataceae)
  33. Catoferia (Lamiaceae)
  34. Catolesia (Compositae)
  35. Catolobus (Brassicaceae)
  36. Catopheria (Lamiaceae)
  37. Catophractes (Bignoniaceae)
  38. Catopsis (Bromeliaceae)
  39. Catoscopium (Catoscopiaceae)
  40. Catostemma (Malvaceae)
  41. Cattleya (Orchidaceae)
  42. Catunaregam (Rubiaceae)

Cau[uredi VE | uredi]

  1. Caucaea (Orchidaceae)
  2. Caucalis (Apiaceae)
  3. Caucanthus (Malpighiaceae)
  4. Caucasalia (Compositae)
  5. Caudalejeunea (Lejeuneaceae)
  6. Caulanthus (Brassicaceae)
  7. Caularthron (Orchidaceae)
  8. Caulerpa (Caulerpaceae)
  9. Caulinia (Hydrocharitaceae)
  10. Caulipsolon (Aizoaceae)
  11. Caulokaempferia (Zingiberaceae)
  12. Caulophyllum (Berberidaceae)
  13. Caulostramina (Brassicaceae)
  14. Caustis (Cyperaceae)
  15. Cautleya (Zingiberaceae)

Cav[uredi VE | uredi]

  1. Cavacoa (Euphorbiaceae)
  2. Cavalcantia (Compositae)
  3. Cavanillesia (Malvaceae)
  4. Cavea (Compositae)
  5. Cavendishia (Ericaceae)
  6. Cavicularia (Blasiaceae)

Cax[uredi VE | uredi]

  1. Caxamarca (Compositae)

Cay[uredi VE | uredi]

  1. Cayaponia (Cucurbitaceae)
  2. Caylusea (Resedaceae)
  3. Cayratia (Vitaceae)

Izvori[uredi VE | uredi]