Dodatak:Popis strijelaca hrvatske nogometne reprezentacije

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Strijelci[uredi VE | uredi]

Popis strijelaca dosadašnjih 541 pogodaka hrvatske nogometne reprezentacije (zaključno s utakmicom 11. lipnja 2019.: Tunis - Hrvatska 2:1)

45
33
29
23
22
20
16
15
14
13
12
10

9
8
7
6
4
3

2
1

1 (nastavak)

     - reprezentativci 1940. - 1956.

Autogolovi[uredi VE | uredi]

Autogolovi hrvatskih igrača[uredi VE | uredi]

igrač gol u korist natjecanje rezultat
 Miroslav Brozović  Flag of the NSDAP (1920–1945).svg Njemačka prijateljska utakmica 0:2
Dražen Ladić Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosna i Hercegovina kvalifikacije za SP 1998. 3:2
Igor Tudor Flag of France.svg Francuska EURO 2004. 2:2
Vedran Ćorluka Flag of Norway.svg Norveška kvalifikacije za EP 2016. 0:2
Mario Mandžukić Flag of France.svg Francuska Svjetsko prvenstvo 2018. 2:4
Lovre Kalinić Flag of Spain.svg Španjolska 2018./19. Liga nacija 0:6

Autogolovi postignuti u korist Hrvatske[uredi VE | uredi]

igrač reprezentacija natjecanje rezultat
Pal Dardai Flag of Hungary.svg Mađarska prijateljska utakmica (službeno pripisano M. Rapaiću) 2:0
Gábor Gyepes Flag of Hungary.svg Mađarska kvalifikacije za SP 2006. 3:0
Gary Neville Flag of England.svg Engleska kvalifikacije za EURO 2008. 2:0
Jonas Olsson Flag of Sweden.svg Švedska prijateljska utakmica 1:3
Marcelo Flag of Brazil.svg Brazil Svjetsko prvenstvo 2014. 1:3
Nikolay Bodurov Flag of Bulgaria.svg Bugarska kvalifikacije za EURO 2016. 1:0
Rashad Sadygov Flag of Azerbaijan.svg Azerbajdžan kvalifikacije za EURO 2016. 6:0
Oghenekaro Etebo Flag of Nigeria.svg Nigerija Svjetsko prvenstvo 2018. 2:0
James Lawrence Flag of Wales (1959–present).svg Wales kvalifikacije za EURO 2020. 2:1

Hat-Trickovi[uredi VE | uredi]

Hat-Trickovi hrvatskih nogometaša[uredi VE | uredi]

Datum Igrač Protivnik Natjecanje Rezultat
6. rujna 1942.  August Lešnik  Flag of Slovakia.svg Slovačka prijateljska utakmica 6:1
9. travnja 1944.  Franjo Wőlfl  Flag of Slovakia.svg Slovačka prijateljska utakmica 7:3
3. rujna 1995. Davor Šuker Flag of Estonia.svg Estonija kvalifikacije za EURO 1996. 7:1
13. ožujka 1996. Goran Vlaović Flag of South Korea.svg Južna Koreja prijateljska utakmica 3:0
6. lipnja 1998. Davor Šuker Flag of Australia.svg Australija prijateljska utakmica 7:0
24. ožujka 2001. Boško Balaban Flag of Latvia.svg Latvija kvalifikacije za SP 2002. 4:1
7. listopada 2006. Mladen Petrić4 Flag of Andorra.svg Andora kvalifikacije za EURO 2008. 7:0
15. studenog 2006. Eduardo da Silva Flag of Israel.svg Izrael kvalifikacije za EURO 2008. 4:3
4. lipnja 2016. Mario Mandžukić Flag of San Marino.svg San Marino prijateljska utakmica 10:0
4. lipnja 2016. Nikola Kalinić Flag of San Marino.svg San Marino prijateljska utakmica 10:0
6. listopada 2016. Mario Mandžukić Flag of Kosovo.svg Kosovo kvalifikacije za SP 2018. 6:0

4 - igrač je postigao 4 pogotka na utakmici

Hat-Trickovi postignuti protiv Hrvatske[uredi VE | uredi]

Datum Igrač Protivnik Natjecanje Rezultat
9. travnja 1944.  Ján Arpáš  Flag of Slovakia.svg Slovačka prijateljska utakmica 7:3
2. travnja 1997. Primož Gliha Flag of Slovenia.svg Slovenija kvalifikacije za SP 1998. 3:3
22. kolovoza 2007. Zlatan Muslimović Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosna i Hercegovina prijateljska utakmica 5:3
10. rujna 2008. Theo Walcott Flag of England.svg Engleska kvalifikacije za SP 2010. 1:4

Prošireni popis[uredi VE | uredi]

Prošireni popis strijelaca koji uključuje i golove za reprezentacije bivših Jugoslavija pogledajte na:

Poveznice[uredi VE | uredi]