Dodatak:Popis nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju (zaključno s utakmicom 8. rujna 2020.: Francuska - Hrvatska 4:2)

100+ nastupa
134 Darijo Srna
127 Luka Modrić
114 Stipe Pletikosa
106 Ivan Rakitić
105 Josip Šimunić
104 Ivica Olić
103 Vedran Ćorluka*
100 Dario Šimić


50 − 99 nastupa
90 Ivan Perišić
89 Mario Mandžukić*
84 Robert Kovač
83 Niko Kovač
81 Robert Jarni
Niko Kranjčar
Domagoj Vida
69 Davor Šuker
64 Eduardo
62 Aljoša Asanović
61 Zvonimir Soldo
59 Dražen Ladić
Jerko Leko
Dejan Lovren
58 Mateo Kovačić
Danijel Pranjić*
55 Igor Tudor
Ognjen Vukojević
53 Marcelo Brozović
Igor Štimac
51 Zvonimir Boban
Goran Vlaović
50 Milan Badelj

20 − 49 nastupa
49 Marko Babić
Robert Prosinečki
Milan Rapaić
Mario Stanić
Ivan Strinić
Stjepan Tomas
48 Andrej Kramarić
45 Mladen Petrić
Šime Vrsaljko
44 Slaven Bilić
Danijel Subašić*
42 Nikola Kalinić*
41 Ivan Klasnić
40 Alen Bokšić
39 Boris Živković
36 Nikica Jelavić*
Ante Rebić
35 Boško Balaban
32 Dado Pršo
31 Nikola Jerkan
30 Daniel Šarić
29 Gordon Schildenfeld*
28 Tomislav Butina
Mario Tokić
Davor Vugrinec
27 Igor Cvitanović
26 Josip Pivarić
Jurica Vranješ
25 Tin Jedvaj
24 Marko Pjaca
22 Ivica Mornar
Dubravko Pavličić
Vedran Runje
21 Krunoslav Jurčić

10 − 19 nastupa
19 Tomislav Dujmović
Nikola Jurčević
Lovre Kalinić
Silvio Marić
Mladen Mladenović
Đovani Roso
18 Ivan Jazbinšek
Franjo Wölfl
17 Miroslav Brozović
Zvonimir Cimermančić
Marko Rog
16 Goran Jurić
Anthony Šerić
15 Igor Bišćan
Ernest Dubac
Mirko Kokotović
Nikola Pokrivač
14 Jasmin Agić
Ivan Bošnjak
Duje Čop
Marjan Mrmić
Mario Pašalić
13 Borna Barišić
Josip Brekalo
Dario Knežević
Ivan Leko
Branko Pleše
Nikola Vlašić
12 Matej Mitrović
11 Franjo Glaser
Ivica Križanac
Gustav Lechner
Dominik Livaković
Nenad Pralija
10 Milan Antolković
Alen Halilović
Ratko Kacian
Mato Neretljak

5 − 9 nastupa
9 Nenad Bjelica
Mario Cvitanović
Tonči Gabrić
August Lešnik
Tomislav Marić
Bruno Petković
8 Elvis Brajković
Ivo Iličević
Marijo Marić
Miljenko Mumlek
Tomo Šokota
Robert Špehar
7 Mate Bilić
Ardian Kozniku
Ante Miše
Željko Pavlović
Sammir
Josip Šimić
6 Domagoj Antolić
Filip Bradarić
Igor Budan
Duje Ćaleta-Car
Zoran Mamić
Hrvoje Milić
Zvonimir Monsider
Krešo Pukšec
Dževad Turković
5 Stjepan Andrijašević
Karlo Bartolec
Dražen Biškup
Hrvoje Čale
Drago Gabrić*
Ivan Jurić
Marin Leovac
Igor Pamić
Tomislav Rukavina
Goran Sablić
Ivan Santini
Hrvoje Vejić

1 − 4 nastupa
4 Leon Benko· Ante Ćorić · Joseph Anthony Didulica ·  Svetozar Đanić  · Tomislav Erceg · Danijel Hrman · Marko Lešković · Marko Livaja ·  Florijan Matekalo  · Damir Milinović ·  Slavko Pavletić  · Jurica Vučko
3 Arijan Ademi* (poslije igrač Sj. Makedonije) · Franko Andrijašević · Andrija Balajić ·  Ivica Belošević  · Nino Bule · Darko Butorović · Ivan Cvjetković · Drago Čelić · Vlatko Ðolonga · Jakov Filipović · Slavko Ištvanić ·  Zvonko Jazbec  · Veldin Karić · Petar Krpan · Dario Melnjak · Antonio Milić · Mislav Oršić · Saša Peršon · Mladen Romić · Anas Sharbini · Nikola Šafarić · Mile Škorić ·  Ivan Šuprina  · Filip Tapalović · Fran Tudor · Ivan Vargić · Goran Vučević · Zoran Vulić · Josip Weber (poslije igrač Belgije)
2 Srđan Andrić · Ivica Banović · Mladen Bartulović · Miroslav Bičanić · Srećko Bogdan · Goran Brajković · Stanko Bubalo · Igor Bubnjić · Jurica Buljat· Marijan Buljat ·  Zlatko Čajkovski  · Niko Čeko · Darko Dražić · Mario Galinović · Luka Ivanušec · Mato Jajalo* (poslije igrač BiH) · Janko Janković · Vedran Ješe · Josip Juranović · Vlado Kasalo ·  Zvonimir Koceić  ·  Slavko Kodrnja  · Zlatko Kranjčar · Mirko Marić · Nikola Matas · Josip Mišić · Zoran Nižić · Filip Ozobić · Dino Perić · Antonio Perošević · Alen Peternac · Dean Računica · Silvestar Sabolčki · Simon Sluga · Mario Šitum · Danijel Štefulj · Samir Toplak ·  Emil Urch  · Vladimir Vasilj · Neven Vukman · Kazimir Vulić
1 Željko Adžić ·  Viktor Ajbek  · Josip Balatinac · Mateo Barać · Mate Baturina · Mario Bazina ·  Slavko Beda  ·  Aleksandar Benko  · Filip Benković · Saša Bjelanović · Josip Bulat · Mijo Caktaš · Mario Carević · Toni Datković ·  Svemir Delić  · Dino Drpić· Ivo Ergović · Josip Gašpar · Sejad Halilović (poslije igrač BiH) · Joško Jeličić ·  Dražan Jerković  · Antonijo Ježina · Damir Kalapač · Nikola Katić ·  Vladimir Klaić  · Denis Kolinger · Fabijan Komljenović · Dario Krešić ·  Stane Krstulović  · Damir Krznar · Siniša Linić ·  Antun Lokošek  · Lovro Majer · Mate Maleš · Mario Maloča ·  Željko Matuš  ·  Ivan Medle  · Darko Miladin · Mato Miloš · Goran Milović · Marko Mlinarić · Ivan Močinić · Mirko Pavličević · Renato Pilipović ·  Antun Pogačnik  · Joško Popović · Srebrenko Posavec · Andrej Prskalo · Josip Radošević ·  Gajo Raffanelli  ·  Sulejman Rebac  · Ivan Režić · Robert Rubčić · Kujtim Shala · Zoran Slavica · Dario Smoje · Ivo Šeparović ·  Vlado Šimunić  · Ivan Šunjić · Marin Tomasov · Ivan Tomečak · Ivan Turina · Filip Uremović ·  Ante Vidošević  ·  Joško Vidošević  · Luka Vučko · Darko Vukić · Željko Vuković (poslije igrač Austrije) · Ante Vukušić ·  Ante Vulić  ·  Ante Žanetić  · Gregor Židan (poslije igrač Slovenije) · Miroslav Žitnjak ·  Aleksandar Živković  · Zoran Živković · Željko Župetić

Napomena:
 siva podloga : reprezentativci 1940. - 1956.
masna slova: aktivni igrači
*: aktivni igrači koji su se povukli iz reprezentacije

Prošireni popis[uredi VE | uredi]

Prošireni popis reprezentativaca koji uključuje i nastupe za bivše Jugoslavije pogledajte na: Popis hrvatskih nogometnih reprezentativaca

Poveznice[uredi VE | uredi]