Dodatak:Popis nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju (zaključno s utakmicom 17. studenoga 2020.: Hrvatska - Portugal 2:3)

100+ nastupa
134 Darijo Srna
133 Luka Modrić
114 Stipe Pletikosa
106 Ivan Rakitić*
105 Josip Šimunić
104 Ivica Olić
103 Vedran Ćorluka*
100 Dario Šimić


50 − 99 nastupa
96 Ivan Perišić
89 Mario Mandžukić*
84 Robert Kovač
Domagoj Vida
83 Niko Kovač
81 Robert Jarni
Niko Kranjčar
69 Davor Šuker
64 Eduardo
63 Mateo Kovačić
62 Aljoša Asanović
Dejan Lovren
61 Zvonimir Soldo
59 Dražen Ladić
Jerko Leko
58 Danijel Pranjić*
55 Marcelo Brozović
Igor Tudor
Ognjen Vukojević
53 Milan Badelj
Igor Štimac
51 Zvonimir Boban
Goran Vlaović
50 Andrej Kramarić

20 − 49 nastupa
49 Marko Babić
Robert Prosinečki
Milan Rapaić
Mario Stanić
Ivan Strinić
Stjepan Tomas
45 Mladen Petrić
Šime Vrsaljko
44 Slaven Bilić
Danijel Subašić*
42 Nikola Kalinić*
41 Ivan Klasnić
40 Alen Bokšić
39 Boris Živković
36 Nikica Jelavić
Ante Rebić
35 Boško Balaban
32 Dado Pršo
31 Nikola Jerkan
30 Daniel Šarić
29 Gordon Schildenfeld*
28 Tomislav Butina
Mario Tokić
Davor Vugrinec
27 Igor Cvitanović
26 Tin Jedvaj
Josip Pivarić
Jurica Vranješ
24 Marko Pjaca
22 Ivica Mornar
Dubravko Pavličić
Vedran Runje
21 Krunoslav Jurčić
Marko Rog
20 Mario Pašalić

10 − 19 nastupa
19 Josip Brekalo
Tomislav Dujmović
Nikola Jurčević
Lovre Kalinić
Silvio Marić
Mladen Mladenović
Đovani Roso
18 Ivan Jazbinšek
Franjo Wölfl
17 Miroslav Brozović
Zvonimir Cimermančić
Nikola Vlašić
16 Goran Jurić
Dominik Livaković
Anthony Šerić
15 Borna Barišić
Igor Bišćan
Ernest Dubac
Mirko Kokotović
Nikola Pokrivač
14 Jasmin Agić
Ivan Bošnjak
Duje Čop
Marjan Mrmić
13 Dario Knežević
Ivan Leko
Bruno Petković
Branko Pleše
12 Matej Mitrović
11 Franjo Glaser
Ivica Križanac
Gustav Lechner
Nenad Pralija
10 Milan Antolković
Duje Ćaleta-Car
Alen Halilović
Ratko Kacian
Mato Neretljak

5 − 9 nastupa
9 Nenad Bjelica
Mario Cvitanović
Tonči Gabrić
August Lešnik
Tomislav Marić
8 Elvis Brajković
Ivo Iličević
Marijo Marić
Miljenko Mumlek
Tomo Šokota
Robert Špehar
7 Mate Bilić
Sammir
Ardian Kozniku
Dario Melnjak
Ante Miše
Željko Pavlović
Josip Šimić
6 Domagoj Antolić
Filip Bradarić
Igor Budan
Zoran Mamić
Hrvoje Milić
Zvonimir Monsider
Krešo Pukšec
Dževad Turković
Filip Uremović
5 Stjepan Andrijašević
Karlo Bartolec
Dražen Biškup
Hrvoje Čale
Drago Gabrić*
Josip Juranović
Ivan Jurić
Marin Leovac
Mislav Oršić
Igor Pamić
Tomislav Rukavina
Goran Sablić
Ivan Santini
Hrvoje Vejić

1 − 4 nastupa
4 Leon Benko· Domagoj Bradarić · Ante Budimir · Ante Ćorić · Joey Didulica ·  Svetozar Đanić  · Tomislav Erceg · Danijel Hrman · Marko Lešković · Marko Livaja ·  Florijan Matekalo  · Damir Milinović ·  Slavko Pavletić  · Mile Škorić · Jurica Vučko
3 Arijan Ademi* (poslije igrač Sjeverne Makedonije) · Franko Andrijašević · Andrija Balajić ·  Ivan Belošević  · Nino Bule · Darko Butorović · Ivan Cvjetković · Drago Čelić · Vlatko Đolonga · Jakov Filipović · Slavko Ištvanić ·  Zvonko Jazbec  · Veldin Karić · Petar Krpan · Antonio Milić · Saša Peršon · Mladen Romić · Anas Sharbini · Simon Sluga · Nikola Šafarić ·  Ivan Šuprina  · Filip Tapalović · Fran Tudor · Ivan Vargić · Goran Vučević · Zoran Vulić · Josip Weber (poslije igrač Belgije)
2 Srđan Andrić · Ivica Banović · Mladen Bartulović · Toma Bašić · Miroslav Bičanić · Srećko Bogdan · Goran Brajković · Stanko Bubalo · Igor Bubnjić · Jurica Buljat· Marijan Buljat ·  Zlatko Čajkovski  · Niko Čeko · Darko Dražić · Mario Galinović · Luka Ivanušec · Mato Jajalo* (poslije igrač BiH) · Janko Janković · Vedran Ješe · Vlado Kasalo ·  Zvonimir Koceić  ·  Slavko Kodrnja  · Zlatko Kranjčar · Mirko Marić · Nikola Matas· Josip Mišić · Zoran Nižić · Filip Ozobić · Dino Perić · Antonio Perošević · Alen Peternac · Marin Pongračić · Dean Računica · Silvestar Sabolčki · Mario Šitum · Danijel Štefulj · Samir Toplak ·  Emil Urch  · Vladimir Vasilj · Neven Vukman · Kazimir Vulić
1 Željko Adžić ·  Viktor Ajbek  · Josip Balatinac · Mateo Barać · Mate Baturina · Mario Bazina ·  Slavko Beda  ·  Aleksandar Benko  · Filip Benković · Saša Bjelanović · Josip Bulat · Mijo Caktaš · Mario Carević · Antonio Čolak · Toni Datković ·  Svemir Delić  · Dino Drpić· Ivo Ergović · Josip Gašpar · Sejad Halilović (poslije igrač BiH) · Joško Jeličić ·  Dražan Jerković  · Antonijo Ježina · Damir Kalapač · Nikola Katić ·  Vladimir Klaić  · Denis Kolinger · Fabijan Komljenović · Dario Krešić ·  Stane Krstulović  · Damir Krznar · Siniša Linić ·  Antun Lokošek  · Lovro Majer · Mate Maleš · Mario Maloča ·  Željko Matuš  ·  Ivan Medle  · Darko Miladin · Mato Miloš · Goran Milović· Marko Mlinarić · Ivan Močinić · Mirko Pavličević · Renato Pilipović ·  Antun Pogačnik  · Joško Popović · Srebrenko Posavec · Andrej Prskalo · Josip Radošević ·  Gajo Raffanelli  ·  Sulejman Rebac  · Ivan Režić · Robert Rubčić · Kujtim Shala · Zoran Slavica · Dario Smoje · Ivo Šeparović ·  Vlado Šimunić  · Ivan Šunjić · Marin Tomasov · Ivan Tomečak · Ivan Turina ·  Ante Vidošević  ·  Joško Vidošević  · Luka Vučko · Darko Vukić · Željko Vuković (poslije igrač Austrije) · Ante Vukušić ·  Ante Vulić  ·  Ante Žanetić  · Gregor Židan (poslije igrač Slovenije) · Miroslav Žitnjak ·  Aleksandar Živković  · Zoran Živković · Željko Župetić

Napomena:
 siva podloga : reprezentativci 1940. - 1956.
masna slova: aktivni igrači
*: aktivni igrači koji su se povukli iz reprezentacije

Prošireni popis[uredi | uredi kôd]

Prošireni popis reprezentativaca koji uključuje i nastupe za bivše Jugoslavije pogledajte na: Popis hrvatskih nogometnih reprezentativaca

Poveznice[uredi | uredi kôd]