Dodatak:Popis nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju (zaključno s utakmicom 14. studenoga 2021.: HrvatskaRusija 1:0)

100+ nastupa
146 Luka Modrić
134 Darijo Srna
114 Stipe Pletikosa
111 Ivan Perišić
106 Ivan Rakitić*
105 Josip Šimunić
104 Ivica Olić
103 Vedran Ćorluka
100 Dario Šimić


50 − 99 nastupa
95 Domagoj Vida
89 Mario Mandžukić
84 Robert Kovač
83 Niko Kovač
81 Robert Jarni
Niko Kranjčar
75 Mateo Kovačić
70 Dejan Lovren
69 Marcelo Brozović
Davor Šuker
64 Eduardo
Andrej Kramarić
62 Aljoša Asanović
61 Zvonimir Soldo
59 Dražen Ladić
Jerko Leko
58 Danijel Pranjić
55 Milan Badelj
Igor Tudor
Ognjen Vukojević
53 Igor Štimac
51 Zvonimir Boban
Goran Vlaović
Šime Vrsaljko

20 − 49 nastupa
49 Marko Babić
Robert Prosinečki
Milan Rapaić
Mario Stanić
Ivan Strinić
Stjepan Tomas
45 Mladen Petrić
44 Slaven Bilić
Danijel Subašić*
42 Nikola Kalinić
Ante Rebić
41 Ivan Klasnić
40 Alen Bokšić
39 Boris Živković
36 Nikica Jelavić
35 Boško Balaban
34 Mario Pašalić
33 Nikola Vlašić
32 Dado Pršo
31 Nikola Jerkan
30 Josip Brekalo
Daniel Šarić
29 Gordon Schildenfeld
28 Tomislav Butina
Dominik Livaković
Mario Tokić
Davor Vugrinec
27 Igor Cvitanović
26 Tin Jedvaj
Josip Pivarić
Jurica Vranješ
24 Marko Pjaca
23 Borna Barišić
22 Ivica Mornar
Dubravko Pavličić
Vedran Runje
21 Krunoslav Jurčić
Bruno Petković
Marko Rog
20 Duje Ćaleta-Car

10 − 19 nastupa
19 Tomislav Dujmović
Nikola Jurčević
Lovre Kalinić
Silvio Marić
Mladen Mladenović
Đovani Roso
18 Ivan Jazbinšek
Franjo Wölfl
17 Miroslav Brozović
Zvonimir Cimermančić
16 Goran Jurić
Anthony Šerić
15 Igor Bišćan
Ernest Dubac
Josip Juranović
Mirko Kokotović
Nikola Pokrivač
14 Jasmin Agić
Ivan Bošnjak
Duje Čop
Marjan Mrmić
Mislav Oršić
13 Dario Knežević
Ivan Leko
Branko Pleše
12 Matej Mitrović
11 Franjo Glaser
Ivica Križanac
Gustav Lechner
Marko Livaja
Nenad Pralija
10 Milan Antolković
Alen Halilović
Luka Ivanušec
Ratko Kacian
Mato Neretljak

5 − 9 nastupa
9 Nenad Bjelica
Mario Cvitanović
Tonči Gabrić
Joško Gvardiol
August Lešnik
Tomislav Marić
8 Elvis Brajković
Ante Budimir
Ivo Iličević
Marijo Marić
Dario Melnjak
Miljenko Mumlek
Tomo Šokota
Robert Špehar
7 Mate Bilić
Ardian Kozniku
Ante Miše
Željko Pavlović
Sammir
Josip Šimić
6 Domagoj Antolić
Filip Bradarić
Igor Budan
Zoran Mamić
Hrvoje Milić
Zvonimir Monsider
Krešo Pukšec
Mile Škorić
Dževad Turković
Filip Uremović
5 Stjepan Andrijašević
Karlo Bartolec
Dražen Biškup
Hrvoje Čale
Drago Gabrić
Ivan Jurić
Marin Leovac
Igor Pamić
Tomislav Rukavina
Goran Sablić
Ivan Santini
Borna Sosa
Hrvoje Vejić

1 − 4 nastupa
4 Leon Benko · Domagoj Bradarić · Ante Ćorić · Joey Didulica ·  Svetozar Đanić  · Tomislav Erceg · Danijel Hrman · Marko Lešković ·  Florijan Matekalo  · Damir Milinović ·  Slavko Pavletić  · Jurica Vučko
3 Arijan Ademi* (poslije igrač Sjeverne Makedonije) · Franko Andrijašević · Andrija Balajić ·  Ivan Belošević  · Nino Bule · Darko Butorović · Ivan Cvjetković · Drago Čelić · Antonio Čolak · Vlatko Đolonga · Jakov Filipović · Slavko Ištvanić ·  Zvonko Jazbec  · Veldin Karić · Petar Krpan · Lovro Majer · Antonio Milić · Saša Peršon · Mladen Romić · Anas Sharbini · Simon Sluga · Josip Stanišić · Nikola Šafarić ·  Ivan Šuprina  · Filip Tapalović · Fran Tudor · Ivan Vargić · Goran Vučević · Zoran Vulić · Josip Weber (poslije igrač Belgije)
2 Srđan Andrić · Ivica Banović · Mladen Bartulović · Toma Bašić · Miroslav Bičanić · Srećko Bogdan · Goran Brajković · Stanko Bubalo · Igor Bubnjić · Jurica Buljat · Marijan Buljat ·  Zlatko Čajkovski  · Niko Čeko · Darko Dražić · Mario Galinović · Ivo Grbić · Ivica Ivušić · Mato Jajalo* (poslije igrač BiH) · Kristijan Jakić · Janko Janković · Vedran Ješe · Vlado Kasalo ·  Zvonimir Koceić  ·  Slavko Kodrnja  · Zlatko Kranjčar · Mirko Marić · Nikola Matas · Josip Mišić · Zoran Nižić · Filip Ozobić · Dino Perić · Antonio Perošević · Alen Peternac · Marin Pongračić · Dean Računica · Silvestar Sabolčki · Mario Šitum · Danijel Štefulj · Samir Toplak ·  Emil Urch  · Vladimir Vasilj · Neven Vukman · Kazimir Vulić
1 Željko Adžić ·  Viktor Ajbek  · Josip Balatinac · Mateo Barać · Mate Baturina · Mario Bazina ·  Slavko Beda  ·  Aleksandar Benko  · Filip Benković · Saša Bjelanović · Josip Bulat · Mijo Caktaš · Mario Carević · Toni Datković ·  Svemir Delić  · Dino Drpić · Ivo Ergović · Josip Gašpar · Sejad Halilović (poslije igrač BiH) · Joško Jeličić ·  Dražan Jerković  · Antonijo Ježina · Damir Kalapač · Nikola Katić ·  Vladimir Klaić  · Denis Kolinger · Fabijan Komljenović · Dario Krešić ·  Stane Krstulović  · Damir Krznar · Siniša Linić ·  Antun Lokošek  · Kristijan Lovrić · Mate Maleš · Mario Maloča ·  Željko Matuš  ·  Ivan Medle  · Darko Miladin · Mato Miloš · Goran Milović · Marko Mlinarić · Ivan Močinić · Mirko Pavličević · Renato Pilipović ·  Antun Pogačnik  · Joško Popović · Srebrenko Posavec · Andrej Prskalo · Josip Radošević ·  Gajo Raffanelli  ·  Sulejman Rebac  · Ivan Režić · Robert Rubčić · Kujtim Shala · Zoran Slavica · Dario Smoje · Luka Sučić · Ivo Šeparović ·  Vlado Šimunić  · Ivan Šunjić · Marin Tomasov · Ivan Tomečak · Ivan Turina ·  Ante Vidošević  ·  Joško Vidošević  · Luka Vučko · Darko Vukić · Željko Vuković (poslije igrač Austrije) · Ante Vukušić ·  Ante Vulić  ·  Ante Žanetić  · Gregor Židan (poslije igrač Slovenije) · Miroslav Žitnjak ·  Aleksandar Živković  · Zoran Živković · Željko Župetić

Napomena:
 siva podloga : reprezentativci 1940. – 1956.
masna slova: aktivni igrači
*: aktivni igrači koji su se povukli iz reprezentacije

Prošireni popis[uredi | uredi kôd]

Prošireni popis reprezentativaca koji uključuje i nastupe za bivše Jugoslavije pogledajte na: Popis hrvatskih nogometnih reprezentativaca

Poveznice[uredi | uredi kôd]