Razgovor sa suradnikom:Mostarac/Arhiv1: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
žuti karton
MayaSimFan (razgovor | doprinosi)
Novi odlomak: Slika:Stadion HŠK Zrinjski.jpg
Redak 227: Redak 227:


{{žuti karton}}Moram te najozbiljnije zamolit da prije nego što snimiš sadržaj koristi tipku prikaži. Konstantno snimanje sitnica zatrpava nedavne promjene. Nažalost, ako nastaviš ovako raditi bit ćeš blokiran nakratko. Čisto zbog toga, jer, nemože jedan suradnik na taj način raditi, a drugi biti blokirani zbog istoga. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav. --'''[[Suradnik:Dalibor Bosits|<font color="Maroon" face="Bookman Old Style" size="2">D<font color=#ffcc66>alibo<font color=#FFD70 face="Bookman Old Style" size="2">r <font color="Maroon" face="Bookman Old Style" size="2">B<font color=#ffcc66>osits<font color="silver">]] [[Razgovor sa suradnikom:Dalibor Bosits|<font color="black" size="3"><sup> &copy;</font></sup>]]''' 22:01, 15. siječanj 2008. (CET)
{{žuti karton}}Moram te najozbiljnije zamolit da prije nego što snimiš sadržaj koristi tipku prikaži. Konstantno snimanje sitnica zatrpava nedavne promjene. Nažalost, ako nastaviš ovako raditi bit ćeš blokiran nakratko. Čisto zbog toga, jer, nemože jedan suradnik na taj način raditi, a drugi biti blokirani zbog istoga. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav. --'''[[Suradnik:Dalibor Bosits|<font color="Maroon" face="Bookman Old Style" size="2">D<font color=#ffcc66>alibo<font color=#FFD70 face="Bookman Old Style" size="2">r <font color="Maroon" face="Bookman Old Style" size="2">B<font color=#ffcc66>osits<font color="silver">]] [[Razgovor sa suradnikom:Dalibor Bosits|<font color="black" size="3"><sup> &copy;</font></sup>]]''' 22:01, 15. siječanj 2008. (CET)

== [[:Slika:Stadion HŠK Zrinjski.jpg]] ==

''Copyright HŠK Zrinjski Mostar 2007. Sva prava pridržana. Zabranjeno je preuzimanje bilo kakvog sadržaja bez dozvole autora.'' Ako si ti to fotkao treba nam dozvola na [[Wikipedija:Dozvole za korištenje sadržaja]] (nešto ''službenije'' zato što je izričito zabranjeno bilo kakvo preuzimanje, dakle treba nam neka ''službena'' osoba). Inače slika ne može ostati s ovom dozvolom i autorom. --'''[[Suradnik:MayaSimFan|<font color="#4B0082">M</font><font color="#660099">a</font><font color="#9400D3">y</font><font color="#9932CC">a</font><font color="#9955BB">S</font><font color="#A76BCF">i</font><font color="#B57EDC">m</font><font color="#BF94E4">F</font><font color="#C9A0DC">a</font><font color="#D19FE8">n</font>]]''' [[Razgovor sa suradnikom:MayaSimFan|<span style="color: #9400D3; font-size: 15px">&#x260E;</span>]] 22:05, 15. siječanj 2008. (CET)

Inačica od 15. siječnja 2008. u 23:05

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Mostarac, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku – slobodnu enciklopediju! Pozivamo Vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije započete 16. veljače 2003. godine.

Molimo Vas, upoznajte se s osnovnim načelima Wikipedije:

Pet stupova Wikipedije − što je i na čemu se temelji Wikipedija
Izvori i provjerljivost − kako uspješno činiti Wikipediju boljom
Slike − kakve slike smijete postavljati na Wikipediju.

Uređivanje možete vježbati na stranici za vježbanje. U slučaju da Vam zatreba pomoć javite se dodijeljenom mentoru ili postavite pitanje u Kafiću; odgovor će brzo stići. Probleme s uređivanjem ili s postupanjem drugih suradnika dajte na pažnju administratorima.

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, a komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću potpisujte tako da na alatnoj traci izaberete ili ili tako da napišete četiri tilde, što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Svoju suradničku stranicu imena »Suradnik:Mostarac« možete uređivati po želji, u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice. Možete je popuniti suradničkim okvirima i upisati nazive članaka koje ste započeli ili namjeravate stvoriti.

Molimo Vas da prilikom uređivanja ne stavljate radove zaštićene autorskim pravima bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili ga jednostavno dodajte ovdje, a to obvezno napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Svi doprinosi Wikipediji pod licencijom su Creative Commons: Imenuj autora/Dijeli pod istim uvjetima. Ako ne želite da se Vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete sav sadržaj sami napisati, najbolje prepričavajući sadržaj vjerodostojnih izvora, ili ćete ga prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom, uvijek navodeći izvore.

If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of the Croatian Wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 19:58, 5. prosinac 2007. (CET)

Kako uređivati stranicu

HRVATSKI MOSTAR, pročitaj molim te kako se uređuju stranice na Wikipediji, članci na Wikipediji ne bi trebali biti kraći od 4 rečenice, trebaju biti smješteni u kategoriju, a i međuwikipoveznice. Ako imaš neka pitanja, pitaj, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 20:33, 5. prosinac 2007. (CET)

Slika

Slika Herceg Bosna koju ste stavili već postoji na wikipediji, a to je slika: Bosnaetnicka. --Dalibor Bosits © 15:07, 8. prosinac 2007. (CET)

Herceg-Bosna

Bok,

Tvoje nadopue su dosta dobre, ali bi ipak trebalo mrvicu poraditi na neutralnosti. Trebalo bi izbjegavati procjene, osobne prosudbe, a mislim da nije u redu ni jednostrano nabrajati protjerivanja jedne strane, a preskakati druge. Ako možeš, zamolio bi te da malo pogledaš promjene i provjeriš članak.

Što se tiče hrvatske većine u Mostaru, na negleskoj wikipediji se bio pojavio taj podatak, ali je maknut jer autor nije uspio pronaći dokaz za tu tvrdnju [1]. Trebalo bi ili maknuti tu tvrdnju sa naše stranice ili pronaći dokaz, pa podatak i referencu dodati i ina en:Mostar. Pozdrav. --Ante Perkovic 10:56, 9. prosinac 2007. (CET)

Prvo, Herceg-Bosna ne postoji, koliko ja znam. Ukinuta je 1995, pa karta koja pokazuje stanje bilo čega 2005. godine apsolutno nema smisla u članku.
Drugo, podaci će biti pokriveni referencama ili ih neće biti u članku.
Hvala na razumijevanju. --Ante Perkovic 23:17, 9. prosinac 2007. (CET)

Slika

HRVATSKI MOSTAR, kao što ti je već Dalibor Bostis napomenuo, gotovo ista slika već postoji (Bosnaetnicka), no ni ona također nije postavljena pravilno i vjerojatno će biti uskoro obrisana, a također ni slika koju si ti postavio (Slika:Herceg Bosna.PNG) nema sve potrebne podatke; nije naveden autor slike, izvor, a nema ni licenciju. Te podatke ne mogu znati, niti ih ja mogu dopuniti, već ih mora napisati svaki suradnik koji postavlja slike. Slika koja je trenutačno u članku, postavljena je na Zajedničkom poslužitelju. Više o postavljanju slika i što sve treba paziti kod njihovog postavljanja pročitaj u Wikipedija:Tečaj (Slike), gdje je detaljno opisano kako se postavljaju slike u članke, ali i što se mora navesti kod njihovog postavljanja. Kod slika imamo vrlo stroga pravila i zaista sve slike koje nemaju odgovarajuće podatke moraju biti obrisane. Još jedno pitanje, hm, jesi li možda razmišljao o promjeni suradničkog imena? Razmisli, pa ako se odlučiš, zahtjev podnesi ovdje. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 20:39, 9. prosinac 2007. (CET)

Uostalom ista slika je već postavljena (Slika:Etn dominacija2005.PNG), pa te molim da ubuduće pogledaš prije postavljanja slike, je li možda takva slika već postoji. Lijep pozdrav :-)--Roberta F. 20:45, 9. prosinac 2007. (CET)
HRVATSKI MOSTAR, ne vrijeđa, ali je nezgodno za pisanje, a i u virtualnom svijetu izgleda kao vikanje, više o temi možeš pročitati ovdje. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 23:26, 9. prosinac 2007. (CET)

Žuti karton

Upozorenje: Ovaj je predložak zastario. Odsad upotrebljavajte NS-predloške. (Predložak:Uputa od administratora)

Žuti karton


Ne uklanjaj {{fact}}-ove. Mislim da bi ti dobrodošlo čitanje uvodnog tečaja. Obrati malo više pažnje na upute na vrhu stranice. --Ante Perkovic 08:14, 10. prosinac 2007. (CET)

I karta Kanade bi bila tocna. Samo je pitanje u koji je clanak ima smisla staviti. --Ante Perkovic 09:42, 10. prosinac 2007. (CET)

Uređivanje

Bog, Mostarče.
Evo ti nekoliko prijateljskih naputaka.
Još si novi suradnik, pa neke stvari ne razumiš.
Nike pute nas nike stvari frustriradu, ali šta ćeš. Moramo tako, ili našu hr.wiki neće nitko uvažavat.
Tako slobodno ostavi one pridloške "fact" neka stojidu. Bar niko vrime. Potlan ćemo ih maknit ća. Ne stoji ni to dovika.
Pravilo ti je: za svoju tezu, daj argument/izvor/referencu.
Ako je netko dao neki "argument", daj protuargument.
Ne prepucavaj se preko stranice o članku (ne upadaj u uređivački rat). Lipo, ako si već prominia nešto na stranici o članku (a radi se o temu da si prominia sadržaj stranici, kojom nečije uratke minjaš ili uklanjaš), onda to prokomentiraj na stranici za razgovor o temu članku.
A onda, ako će ti tko proturječit, mora ti odgovorit, ako misli minjat. U suprotnem, on će ispasti vandalon.
Izvore stavjaš u članak ka' poseban odlomak (primjerice, radi se o ciloj knjizi i sl., ništa određeno, nitkoji određeni redak iz knjige, časopisa. ili sa internetske stranice i t.d.).
Ako navodiš određenije nešto, onda iza toga staviš <ref> </ref>. U referencu možeš ubaciti i neku određenu internetsku stranicu.
Onda u dnu napraviš posebni odlomak imena "Reference", i ispod njega napraviš <references/> .
Ovo ti možda izgleda priveć složeno u početku, ali u stvari je vrlo jednostavna stvar.
Toliko ti od mene, Kubura 09:50, 10. prosinac 2007. (CET)

Iza svojih poruka na stranicami za razgovor, stavi četiri tilde ~~~~. Tildu dobiješ kad otipkaš livi Alt i broj 1 na slovnem dilu tipkovnice.
Potpis sa 4 tilde generira u tekstu posli tvoj suradnički potpis (suradničko ime) i vrime od poruke, što je od velike koristi (tako drugi znadu koliko možda čekaš na odgovor). Tri tilde daje samo suradničko ime, bez vrimena, a to nije od nike vele koristi. Kubura 11:15, 10. prosinac 2007. (CET)

Suradnička stranica

Daj, stavi nešto na suradničku stranicu (nemoj osobne podatke!!!).
Ovako, ispadaš nekakvi vandal.
Možeš staviti podatke o znanju jezika, ovaj suradnik navija za "Zrinjskoga", dolazi iz Zapadne Hercegovine i t.d.. Kubura 11:35, 10. prosinac 2007. (CET)

fact

Pozdrav,

ja sam npr. na stranici Herceg-Bosna maknuo jedan {{fact}} i zamijenio ga citatom, pogledaj tu stranu za primjer kako to napraviti, nije komplicirano.

Ugodan rad,

--Daniel Nikolić 12:30, 10. prosinac 2007. (CET)

Hrvatski Mostar

Pozdrav Hrvatskom Mostaru! Mostarac (ako si iz Mostara), nemoj se dekuražirat zbog administratorskih intervencija. Riječ je o korisnim primjedbama (administratori imaju obvezu pretpostaviti dobru namjeru) koje će ti pomoći da članke urediš sukladno wiki standardu. Osobno se nadam da će iz tvoje spisateljske radionice izaći mnogo zanimljivih članaka o Hrvatima u BiH. Još jedan srdačan pozdrav Hrvatskom Mostaru iz Distrikta Sarajevo! P.S. Na hrvatskoj Wikipediji ima još suradnika iz Mostara i BiH - Vatrena ptica, Pavo... --Dario Zornija 14:25, 10. prosinac 2007. (CET)

Ovdje možeš zatražiti promjenu suradničkog imena (da izbjegneš velika slova)...

--Dario Zornija 14:33, 10. prosinac 2007. (CET)

reference

Pozdrav Hrvatskom Mostaru! Ako ti ja mogu odgovoriti u ime moga tate (umjesto da se bavi pticama šapće mi što ću pisati), za prvu traženu referencu bi se mogli naći podatci - egzodus se nedvojbeno dogodio i postoje evidencije. Međutim za drugu je malo teže (traži se službena potvrda izrečene tvrdnje). Hm, hm... --Pavo 19:56, 10. prosinac 2007. (CET)

Slike i drugo

Bok,

Pogledao sam tvoje evidencije i vidim da su ti sve slike koje si postavio već izbrisane. Zamolio bi te da za slike pitaš nekog od iskusnijih u tom području (ne možemo svi bit katica za sve, ma koliko dugo bili ovdje). Najbolje pitaj u kafiću ako ti što zapne.

Inače, da se ne bi krivo shvatili, vjerujem da si frustriran iskustvom sa bs wiki. To znam jer sa i ja udario glavom o zid. Ja smatram da je je naša, hrvatska, wikipedija po neutralnosti daleko ispred srpske, a bosansku nema smisla niti spominjati jer se dobar dio njih tamo ponaša kao da su pali u komu dan prije rata i jučer se probudili. Božesačuvaj da bi, npr, "manji entitet" nazvali svojim imenom. Dobro, dosta ogovaranja susjednog protektorata, u kojem i ti živiš ;). Ako si stekao kakve navike na bs wiki da se stvari rješavaju emocijama ili cezuriranjem bez objašnjenja, a ne argumentima, ovdje se možeš početi privikavati na raspravu argumentima, koja, u početku, može izgledati kao da se netko ne slaže s tobom, a zapravo te se samo želi natjerati da pronađeš dobre reference :)). Kad ih jednom nađeš, onda te iste stvari, koje su neki od nas ovdje uzaludno okušavali progurati na engleskoj wiki (oni su te picajzle oko referenci!) možemo napokon postaviti i tamo :). A i na bosansku!!!

A kad nam netko iz susjedstva dođe i počne pisati svoju verziju povijesti, uvijek ćemo moći reći "mi imamo reference za svoje tvrdnje, dajte i vi za svoje". Pa će nešto ostat, a nešto otpast. Sve u svemu, na kraju bi trebali imati članke o novijoj povijesti i ostalim škakljivim temama koji su bez srpske i bosanske mitologije, ali i bez hrvatske cenzure. To je ono čemu ja (a nadam se i vjerujem da vrijedi i za ostale admine) težim.

Pozdrav. --Ante Perkovic 09:15, 11. prosinac 2007. (CET)

Uzdol

Molio bih te da članak o Pokolju u Uzdolu preurediš poštujući pravila i kriterije Wikipedije. To znači da je potrebno u članaku navesti odgovarajuće izvore (po mogućnosti ne samo novinske članke), preuredit članak u enciklopedijskom stilu tako da se zadrži objektivnost. U protivnom će biti izbrisan. --Suradnik13 21:26, 11. prosinac 2007. (CET)

Nije dorađen prema gore navedenim uputama. --Suradnik13 23:31, 11. prosinac 2007. (CET)

Hrvatski Mostar II

Pozdrav Hrvatskom Mostaru! U tekstu o hrvatsko-muslimanskom sukobu naveo si doista mnogo relevantnih činjenica bitnih i za povijest (kako reče - da se ne zaboravi) i za čitatelje, no očito ga treba dopuniti. Možda ću se i ja uključiti u dopunjavanje jer radim neku knjigu čiji se sadržaj umnogome poklapa s temom o kojoj je riječ. Malac - u nominativu Pavao, a ne Pavle - je moj sin i navija za "Želju", baš kao i njegov tatek... Pozdravček iz Distrikta Sarajevo! --Dario Zornija 09:50, 12. prosinac 2007. (CET)

Pozdrav Hrvatskom Mostaru! Ako želiš upisati svoje ime na kartu wikipedijanaca, to možeš napraviti Ovdje

--Dario Zornija 12:58, 12. prosinac 2007. (CET)

Prikaži

Predložak:Prikazi--Dalibor Bosits © 12:29, 12. prosinac 2007. (CET)

Bošnjačko-hrvatski sukob

Bok,

Vidio sam dosta opširne doprinose članku Bošnjačko-hrvatski sukob, ali je problem što nedostaju reference. S obzirom da je suradnik:Kubura napisao dosta članaka o zločinima, bit ću slobodan uputiti ne na njega jer on ima iskustva i sa pisajem o toj temi, a poznaje i pravila što se tiče referenci.

Što se tiče samog članka, materijala ima dovoljno da se napiše i nekoliko članaka a tu temu, pogotovo što je bošnjačko-hrvatski sukob bio relativno raspršen. Pogledaj seriju od ove dvije moje promjene

Bok,

Poslaobi ti email, ali nisi ga unio. Unesi ga ovdje. Pozdrav. --Ante Perkovic 13:49, 12. prosinac 2007. (CET)

Bok,

Otovrio sam Kategorija:Bošnjačko-hrvatski sukob. Tamo možeš potrpati ove nove članke. Samo dodaj [[Kategorija:Bošnjačko-hrvatski sukob]] na samo dno članka (iza kategorije idu samo interwiki poveznice, a njih vjerojatno nećemo naći).

Članci su vrlo iscrpni i još ako imaš reference, mogli bi napokon pokriti ovaj vrlo važan dio novije povijesti, što bi bilo super. Naravno, očekuj, s vremenom i različita mišljenja i dopunu člankaod strane drugih suradnika.

Što se tiče članka Bošnjačko-hrvatski sukob, postao je predug. Ja sam postavio one poveznice na podčlanke upravo zato da bi rasteretili ovaj dugački članak. U Bošnjačko-hrvatski sukob bi svako od bojišta trebalo opisati samo ukratko, u desetak redaka. U podčlancima možeš biti opširan koliko te volja. Ako u Bošnjačko-hrvatski sukob staviš sve detalje, to nema smisla. Zamisli kako bi izgledao članak Drugi svjetski rat kad bi u njega potrpali sve tekstove iz Kategorija:Drugi svjetski rat :))).

--Ante Perkovic 15:44, 12. prosinac 2007. (CET)

Reference

Bok,

Kad si napisao da imaš reference, mislio sam da si članke sam napisao, po referencama, ne da si ih doslovno prepisao s interneta. Sad vidim da si većinu ustvari doslovno prepisao s interneta.

Sorry, ali ti tekstovi ne mogu ostati jer se time krše autorska prava. Pored toga, sama tema tih tekstova nije za wikipediju jer se negdje nabrajajaju pojedina ubojstva koja su kap u moru 100,000 žrtava rata u BiH. Ako se negdje dogodio veći pokolj, to zaslužuje članak, ali ne možemo ovdje nabrajati sva kršenja ratnog prava u te 4 godine. Nama trebaju tekstovi o kronologiji ratnih događanja, važnije bitke i slično. Dakle, ako imaš volje, možeš iskoristiti ove materijale i na osnovu njih napisati nove članke, ali članci ovakvi kakvi jesu ne mogu ostati.

Pozdrav i hvala na razumijevanju. --Ante Perkovic 15:57, 12. prosinac 2007. (CET)

Infookviri

Ove infookvire bis moga stavit na svoju suradničku stranicu (da ti izgleda lipše).
Ne moraš ih staviti, ako ne želiš.
Nalaze ti se ovdi:
Suradnik:HRVATSKI_MOSTAR/Infookviri
Onog gornjeg ti nisam uspio poravnati.
Ti reci ako ti se sviđadu. Ako ne, nima veze, obrisat ćemo. Kubura 11:05, 13. prosinac 2007. (CET)

Uporaba zastave Herceg-Bosne, može bit problem. Tim više, ako to misliš i za cilu BiH.
U smislu, nije priznata jedinica, a netko će to još prikazat kao promicanje nike nezakonite upravne jedinice, odnosno promicanje diranja teritorija nike države i priustroja iste, da ne govorim da će koji pacijent to prikazat kao ekspanzionizam (koliko znam HR HB nikad nije proglasila odvajanje od BiH, nego je u Ustavu imala da je dil BiH). Tribaš znat da će nam se onda slatko namistit skupina njih koji ćedu reć da dolazidu iz t.zv. RSK. Nitko od tih kritičara nima na umu da je Herceg-Bosna prva branila BiH (od snaga unutar BiH), dok je državno vodstvo BiH, sastavljeno iz redova jednog drugog naroda, propuštalo vojne kolone (države čiji je dil onda još bila) u napadu na susidnu državu (agitirajući kod pripadnika naroda koji se nalazi i u susidnoj državi, da propusti te tenkove), pravilo se blesavo ("ne znaju tko razara Vukovar"), i napadalo RH zbog nazočnosti njenih postrojaba postrojbi (--Pancho W. Villa) na teritoriju BiH za vrime rata u BiH (dok je sa teritorija iste napadan Dubrovnik i Slavonski Brod i ini hrv. gradovi do samog kraja rata - ako oni nisu u stanju spričit to, onda tebe moraju pustit to rišit, inače se to smatra sudilovanjem u napadu na tvoju državu).
Ali, dalo bi se tolerirat ako bi postoja okvirić "Ovaj suradnik se bori za istinu o Herceg-Bosni", ili tako nešto, uz zastavu Herceg-Bosne. Time ništa ne sugeriraš, ni da je to dobro, ni loše. Kubura 01:13, 14. prosinac 2007. (CET)

Zahvala

Slike

Suradnik Ante je vrlo zaposlen, pa ću ja uskočiti. Vezano za slike, ovdje je objašnjeno kako se postavljaju u članak-> Tečaj slike. Parametri su sljedeći: [[Slika:ovdje ide ime slike.xxx|thumb|right|250px|ovdje ide opis slike]]; i to je otprilike to, xxx označava ekstenziju koja može biti .jpg, .png, .gif itd.

Osim slika, kada ostavljate komentar na stranici za razgovor, kafiću i sličnim stranicama onda se potpišite. Potpis se radi upisivanjem 4 tilde ~~~~ ili pritiskom na gumb prikazan na slici dolje.

Ako ćete imati problema sa slikama, slobodno se javite, lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 17:56, 19. prosinac 2007. (CET)

gumbić za potpis

Žuti karton

Upozorenje: Ovaj je predložak zastario. Odsad upotrebljavajte NS-predloške. (Predložak:Uputa od administratora)

Žuti karton


Uputi si dobio za Pokolj u Uzdolu. Lijepo piše na predlošku da ne uklanjaš sam --Suradnik13 20:05, 19. prosinac 2007. (CET)

Hej pozdrav, zamolio bih te da koristiš tipku prikaži kako će izgledati, jer prečestim snimanjem sitnica se zatrpava stranica s nedavnim promjenama, što otežava suradnicima koji rade na tom dijelu. Lijep pozdrav --Dalibor Bosits © 01:54, 21. prosinac 2007. (CET)

Prikaži

Ajde molim te pogledaj još jednom ovo:

Pozdrav! Cijenimo Vaše doprinose, ali Vas molimo da svoja uređivanja ne snimate prečesto jer se snimanjem raznih sitnica zatrpava stranica nedavnih promjena i povećava broj promjena koje trebamo ophoditi. Ako uređujete u kôdu i želite provjeriti kako će izgledati objavljeni članak, molimo Vas da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Tipka je prikazana na slici desno. Hvala na razumijevanju.--D tom 11:57, 21. prosinac 2007. (CET)

Prepisivanje s interneta

Već sam te jednom zamolio da ne preuzimaš feljtone Slobodne Dalmacije s interneta jer je materijal zbog stila pisanja neupotrebljiv. Sad na Bošnjačko-hrvatski sukob: dolina Lašve vidim da se nismo razumjeli. --Pancho W. Villa (razgovor) 16:05, 21. prosinac 2007. (CET)

Pitanje

Smijem li znati zašto si uklonio moj doprinos članku Hrvatsko vijeće obrane u kojem sam govorio o Kiseljačkom HVO-u i ulozi Ivice Rajića?--Jack Sparrow 15:41, 3. siječanj 2008. (CET)Jack Sparrow

Sve je to u redu ali je pitanje da li je prije Ivica Rajić preuzeo vlast u Kiseljaku ili je ARBiH napala Kiseljak prije njegovog dolaska. Ja mislim da je bilo ovo prvo. --Jack Sparrow 21:53, 3. siječanj 2008. (CET)Jack Sparrow
I zanima me, u vezi Ivice Rajića, kada je on točno preuzeo vlast u Kiseljaku, te započeo trgovinu sa Srbima? S obzirom da je napad Armije BiH na Kiseljak uslijedio nakon njegovog dolaska, može biti da napad nije bio unaprijed planiran, nego odgovor na njegovo destruktivno djelovanje.
Također bi bilo dobro (s obzirom koliko toga znaš) da napišeš članak pod nazivom "Zločini ARBiH nad Hrvatima BiH". Jer previše stavljaš vrlo opširnih navoda o zločinima u člancima koji se trebaju uglavnom držati vojnih operacija i takvih stvari. --Jack Sparrow 13:31, 4. siječanj 2008. (CET)Jack Sparrow

neutralnost i suradničko ime

Bok,

Gledam tvoje promjene na članku o HVO-u i vidim da mi jadni Hrvati nismo ama baš ništa skrivili u ratu u BiH. U cijeloj priči, spominješ ubojstva pojedinačnih vojnika HVO-a, a preskačeš stvari kao Ahmići i Stupni Do. Možeš li pokušati biti malkice neutralniji jer ako ovako nastaviš, imat ćemo političke pamflete, a ne članke. Drugo, mislim da bi trebao dati zahtjev za promjenu suradničkog imena jer mislim da je provokativno, a ionako je nepristojno pisati sve velikim slovima. --Pancho W. Villa (razgovor) 18:49, 4. siječanj 2008. (CET)

Slažem se sa Panchom, mogao bi malo više poraditi na neutralnosti. Pogledaj npr. članak o bošnjačko-hrvatskom sukobu na bosanskoj wikipediji. Predlažem ti da usporediš svoj rad i taj članak i da od svega toga složiš jedan opširni članak na našoj wikipediji. Nisu ni Hrvati u tom sukobu posve nedužni, bez obzira koliko mi željeli da jesu. --Jack Sparrow 13:33, 5. siječanj 2008. (CET)Jack Sparrow

A što ti to zapravo pokušavaš s člankom Operacija Lipanjske zore, trebaš li kakvu pomoć? --Dalibor Bosits © 23:53, 7. siječanj 2008. (CET)

To nije problem promjeniti, nego, mogu razumjeti da tvoj otac možda zna, ali valjalo bi zaista pronaći referencu za takvu tvrdnju, čisto da ne bude onda daljenjeg lutanja. Predlažem da prvo to napravite, pa onda lako promjenimo ime, a vi napišete članak. Lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 00:04, 8. siječanj 2008. (CET)

Pitanje

Možeš pročitati Wikipedija:E-mail? Hvala unaprijed! SpeedyGonsales 02:17, 11. siječanj 2008. (CET)

Nadam se da si zadovoljan novim imenom, tehničku stranu prebacivanja učinio je naš vrijedan administrator SpeedyGonsales. Lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 22:14, 11. siječanj 2008. (CET)

Slika

Slika se pojavila u članku NK Zrinjski Mostar, mislim da bi trebao pročitati Wikipedija:Tečaj (Slike). Lijep pozdrav. SpeedyGonsales 22:36, 12. siječanj 2008. (CET)

malo više one "prikaži" tipke. Pozdrav :) --Dalibor Bosits © 14:14, 14. siječanj 2008. (CET)

Prikaži

Upozorenje: Ovaj je predložak zastario. Odsad upotrebljavajte NS-predloške. (Predložak:Uputa od administratora)

Žuti karton


Moram te najozbiljnije zamolit da prije nego što snimiš sadržaj koristi tipku prikaži. Konstantno snimanje sitnica zatrpava nedavne promjene. Nažalost, ako nastaviš ovako raditi bit ćeš blokiran nakratko. Čisto zbog toga, jer, nemože jedan suradnik na taj način raditi, a drugi biti blokirani zbog istoga. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 22:01, 15. siječanj 2008. (CET)

Copyright HŠK Zrinjski Mostar 2007. Sva prava pridržana. Zabranjeno je preuzimanje bilo kakvog sadržaja bez dozvole autora. Ako si ti to fotkao treba nam dozvola na Wikipedija:Dozvole za korištenje sadržaja (nešto službenije zato što je izričito zabranjeno bilo kakvo preuzimanje, dakle treba nam neka službena osoba). Inače slika ne može ostati s ovom dozvolom i autorom. --MayaSimFan 22:05, 15. siječanj 2008. (CET)