Razgovor sa suradnicom:Zuzini

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Zuzini, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Zuzini") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli!

Vodomar (razgovor) 23:52, 13. kolovoza 2014. (CEST)

Razmaci[uredi]

[1] Kraticu u uglatim zagradama pišemo bez točaka i razmaka. Kubura (razgovor) 09:05, 1. rujna 2014. (CEST)

Prikaži kako će izgledati, pa kad je sve OK onda spremi[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 23:51, 1. rujna 2014. (CEST)

Osnove uređivanja[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je poželjno doprinose potkrijepiti izvorima. Više o tome pročitajte na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora. Hvala na razumijevanju.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 23:51, 1. rujna 2014. (CEST)

Orao javi se, ovdje Sokol[uredi]

Poruka stigla!Face-grin.svg Samo malo više pažnje, manje snimanja i što više navođenje izvora.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 00:00, 2. rujna 2014. (CEST)

Savjet[uredi]

[2] Ovo nije vanjska, nego unutarnja poveznica. Već je spomenuta u tekstu, ali ako želiš tu poveznicu još jednom naglasiti, onda otvoriš odlomak Unutarnje poveznice ili imena Vidi. Sad ću ti pokazati. Kubura (razgovor) 07:57, 6. rujna 2014. (CEST)

Hvala. Sad sam nešto naučila. Puno hvala, Kuburo! Ne znam gdje se ono zahvali. Zaboravila. — Prethodni nepotpisani komentar napisala je Zuzini (razgovordoprinosi) 08:55, 6. rujna 2014.

Kad gledaš razliku uređivanja [3], onda gore imaš ono "zahvala". Kubura (razgovor) 09:49, 6. rujna 2014. (CEST)

Hvala, hvala, pogledat ću. Ali sad imam jako malo vremena za pozabaviti se detaljnije i proučiti bolje kako se uređuje. U svakom slučaju jako se zahvaljujem. Ma zašto treba staviti ovo na kraju ovaj cest?— Prethodni nepotpisani komentar napisala je Zuzini (razgovordoprinosi)

Izak Morović[uredi]

Bojim se da je članak prekratak i da bi mogao biti izbrisan, zato bih molio dopuni. Hvala unaprijed.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 09:33, 6. rujna 2014. (CEST)

Ajd malo pričekaj. Dodat ću. Ali ako izbrišeš, ponovno ću napisati i to bolje. Ipak, čovjek je star, nije baš tako puno objavljivano o njemu niti ima pisanoga traga, ali je hrvatski slikar. Što misliš o tome? Ne znam jesu li na wikipediji samo jako zaslužni ili svi? Meni bi bilo drago da su svi. Lijepi pozdrav.— Prethodni nepotpisani komentar napisala je Zuzini (razgovordoprinosi)

Neću brisati, ali te držim za riječ da ćeš dopuniti. Ne može se baš svašta trpati na wikipediju, ali uvjeri nas člankom da je Morović zaslužan. Ovo iznad što si pitao za CEST, je potpis. Obvezno je potpisivati se na stranicama da bi se znalo tko je što pisao. Vrlo je jednostavno objašnjeno ovdje.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 10:29, 6. rujna 2014. (CEST)

Evo, idem idem. Zuzini — Prethodni nepotpisani komentar napisala je Zuzini (razgovordoprinosi) 14:30, 6. rujna 2014.

Upute[uredi]

Nekoliko napomena:

  • Odgovarajte na stranici za razgovor suradnika, ne na svojoj. Na taj će način suradnik dobiti obavijest o novoj poruci. I naravno, nemojte zaboraviti potpisati se (4 ~~~~ ili klikom na ikonu u alatnoj traci).
  • Dok radite na članku, postavite predložak {{radovi24}} kako bi suradnici znali da radite na njemu (uklonite ga kad završite), i za to vrijeme članak je "zaštićen" (od tuđih uređivanja ili brisanja).
  • Već vam je gore spomenuto, nemojte često snimati izmjene, rabite tipku "prikaži".
  • Vidim da pišete u ženskom rodu, možete u postavkama postaviti spol.

Samo hrabro naprijed! Lp, -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  16:13, 6. rujna 2014. (CEST)

Jeste mi vi napisali sve ove točke ili? Puno hvala. Još se baš ne snalazim, imam trenutno puuuuuno posla pa ništa od svega.Do razgovora kad budem znala gdje je što. Zuzini. Ne znam gdje to trebam staviti znak da radim na stranici. I ne znam gdje je stranica na kojoj suradnici razgovaraju. Naučit ću. Lijepi pozdrav. Zuzini— Prethodni nepotpisani komentar napisala je Zuzini (razgovordoprinosi)

Izak Morović 2. put[uredi]

Iskreno, nisam mislio odmah Izaka, ali, eto, moram odat priznanje na hitro održanoj riječi. Svaka čast. Za ostalo što je nejasno - samo pitajte.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 20:57, 6. rujna 2014. (CEST)

Slike[uredi]

Zuzini, budući da postoji mogućnost autorskih prava na reprodukcije umjetničkih djela, te slike moraju biti postavljene pod poštenom uporabom s najvećom veličinom od 300 piksela. Napominjem i da tuđe slike nije moguće postavljati bez izričitog pismenog dopuštenja autora.--MaGaporuči mi 13:01, 18. srpnja 2015. (CEST)

Ne znam gdje bih vam odgovorila.
Možda dobijete ovu poruku. Borim se s postavljanjem slika, mislim, tehnički.
Nemam pojma kakva dopusnica, gdje, kako itd. Što se tiče Alme ona dopušta. :)
Ako biste se sa mnom našli i sve mi objasnili to bi bilo dobro.
Ovako ništa. Nadam se da ne ćete brisati. :)— Prethodni nepotpisani komentar napisala je Zuzini (razgovordoprinosi)
Vjerujem da Alma dopušta, ali pravila su takva. Slike morate spustiti na najveću rezoluciju od 300 piksela u nekom od programa za obradu slika i onda postaviti na WP. U opisu ne može stati "vlastiti rad" jer je to Almin rad bez obzira što ga je netko (tj. Vi) slikao fotoaparatom. Ogledni primjerak Vam je napravila naša suradnica Roberta na ovoj [4] slici i opisi naknadno postavljenih slika trebaju biti po tom šablonu, uz (već spomenutu) veličinu od 300 piksela.--MaGaporuči mi 13:33, 18. srpnja 2015. (CEST)
Je li to znači da moram postavljati sve slike ispočetka? Ne znam kako se to stavlja na 300 piksela. Ako moram odmah, ne mogu, ako može čekati onda dobro. :::Možda bih mogla to raditi na jesen. :) U svakom slučaju ova slika Izak Morović ne izgleda dobro.
Htjela sam pitati kako se postavlja ta dopusnica i gdje? Što sadrži?— Prethodni nepotpisani komentar napisala je Zuzini (razgovordoprinosi)
Uvjetno rečeno - da. Kad se slike smanje, postavljate ih preko postojećih (na dnu stranice sa slikom ima mogućnost Postavi novu inačicu datoteke). Zašto Morović ne izgleda dobro?--MaGaporuči mi 16:10, 18. srpnja 2015. (CEST)
P.S. Nakon što ostavite poruku ovdje (ili bilo kojoj drugoj stranici za razgovor), trebate se potpisati. To je isto tako pravilo, pa Vas molim da ga se pridržavate.--MaGaporuči mi 16:12, 18. srpnja 2015. (CEST)

IP kao Zuzini?![uredi]

Bok Zuzini! Ovdje se neki IP (neprijavljeni suradnik) potpisao tvojim suradničkim potpisom (klikni na plavu poveznicu i pogledaj desnu kolonu: izmjenu je napravio neprijavljeni suradnik "213.149.51.62", a potpisana si bila ti!?). Ako si to doista bila ti ali neprijavljena, lijepo molim, ponovi svoje glasovanje, no pripazi da budeš prijavljena svojim suradničkim imenom! Svakako pogledaj i prouči kako se potpisujemo na stranicama za razgovore, pod svojim komentarima i prigodom kakva glasovanja. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 14:30, 13. rujna 2015. (CEST)

Ako si od volje[uredi]

Ako si od volje, pogledaj je li ovo točno što je ovaj IP pisao na ovoj stranici.[5][6] Kubura (razgovor) 04:44, 7. travnja 2016. (CEST)