Razgovor sa suradnikom:Ajnfurt

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje - pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori - kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 21:13, 26. lipnja 2010. (CEST)[odgovori]

Cenmar[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.

-- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  23:43, 26. studenog 2015. (CET)

Ne mogu snimiti tekst koji sam upravo napisao. Ajnfurt (razgovor) 23:49, 26. studenog 2015. (CET)

Nestala mi je kopija teksta sa moje stranice. Ručno sam prepisao prepričani tekst. Ne znam što ću sad. Nemam kopije na ovom računalu. Ajnfurt (razgovor) 23:57, 26. studenog 2015. (CET)

Pogledajte gornju uputu. Članak je zaštićen na 1h, zbog zatrpavanja nedavnih promjena. Za to vrijeme možete članak pripremiti, pogledati kako izgleda, provjeriti, ispraviti... i kad bude u konačnom obliku možete ga snimiti. Skinut ću zaštitu, ali ako izmjene i dalje budu na minutu-dvije, vraćam zaštitu. Vratit ću vam tekst na podstranicu i tamo ga možete uređivati. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  00:00, 27. studenog 2015. (CET)
Dobro. Ne znam kako ću s nestalom kopijom tkesta s moje stranice jer nemam kopije na ovom računalu. Ajnfurt (razgovor) 00:02, 27. studenog 2015. (CET)

Stranica se nalazi ovdje i tu možete uređivati, a tu se toleriraju i češće izmjene. Kad završite i budete zadovoljni, možete prenijeti sadržaj u članak, a tu SZV možete rabiti i dalje za vježbanje ili tražiti njeno brisanje (jednostavno postavite na vrh predložak {{bris}}). -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  00:24, 27. studenog 2015. (CET)

Osnove uređivanja[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga standardnog jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  00:13, 27. studenog 2015. (CET)

SEE Link[uredi kôd]

Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate tekstove s interneta zaštićene autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje teksta, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego počnete postavljati preuzeti tekst.

Svi zaštićeni tekstovi koji se postave bez prethodno objavljene dozvole, bit će obrisani bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. Hvala na razumijevanju. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  22:49, 27. studenog 2015. (CET)

Nisam ja preuzeo tekst o SEE Linku. Vidio sam ga na wikipediji u rezultatima Google pretraživanja i odlučio ga popraviti. Ako je tekst u potpunosti preuzet sa stranica zaštićenih autorskim pravom, obrišite ga jer ne želim biti dio tuđeg prekršaja. Ajnfurt (razgovor) 22:57, 27. studenog 2015. (CET)

Već ste riješili. Palac gore! Ajnfurt (razgovor) 23:01, 27. studenog 2015. (CET)

Nekoliko napomena[uredi kôd]

Pozdrav! Druge suradnike poštujemo tako što im odgovaramo na njihovoj stranici za razgovor. Na taj način sugovornik će dobiti obavijest o novoj poruci. Kako bi komunikacija između suradnika bila što uspješnija, molimo proučite kako održavati razgovor među suradnicima.  

Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! (Ili članak može biti zaključan za uređivanje.)

Također, pogledajte uputu o preusmjeravanju. Kad radite preusmjerenje s pogrešno napisanog naslova (kao na primjeru obrisanog See link), na stranicu s preusmjeravanjem postavite predložak za brisanje {{bris|razlog_bisanja}}. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  23:32, 27. studenog 2015. (CET)

Pet rečenica, ali malo su kratke. Probajte ubuduće napisati malo više, ako ima podataka. Ako nema, napišite to na stranicu za razgovor, tako da se zna da nemate pristup drugim izvorima odnosno da ne znate za postojanje drugih izvora. SpeedyGonsales 20:23, 12. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Ignoriranje uputa[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok od 1 tjedna!

Razlog je: ignoriranje uputa


Ignorirali ste gornje upozorenje u kome jasno piše Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  02:01, 14. prosinca 2015. (CET)[odgovori]

Mačkamama[uredi kôd]

Hvala na doprinosu na Mačkamama. Međutim, to je razdvojbena stranica, tekst o osobi bi trebao ići na Paulina Hermann. Ako možeš, pokušaj ga naknuti uz razdvojbe i uklopiti tamo. --Suradnik A10 (razgovor) 07:43, 11. siječnja 2020. (CET)[odgovori]