Razgovor sa suradnikom:Alpha Centaury

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Treecko 16:24, 6. veljača 2007. (CET)

Bok,

"[[Kategorija:XYZ| ]]" postavlja dani članak na sam vrh u popisu kategorija. Ovo se obično radi samo za glavni članak u kategoriji. --Ante Perkovic 13:04, 17. svibanj 2007. (CEST)

Natuknice[uredi kôd]

molba. Hvala :). --Ante Perkovic 10:49, 20. svibanj 2007. (CEST)

Diego Velázquez[uredi kôd]

Koja je svrha ovoga članka... Ako ga želiš nadopuniti u vrlo kratkom vremenu, stavi predložak:radovi24, a ako ti to nije namjera, onda bolje ne započinjati takve članke Kingstone 93 01:27, 24. svibanj 2007. (CEST)

Vidim da me ignoriraš pa te ponovno pitam koja je svrha ovih članaka:

--Kingstone 93 01:46, 24. svibanj 2007. (CEST)

ovo je već treći put da te pitam, koja je svrha ovih članaka -- Kingstone 93 01:56, 24. svibanj 2007. (CEST)

Sada se listi dodao i članak Joshua Reynolds -- Kingstone 93 01:55, 24. svibanj 2007. (CEST)‎

četvrti put ti kažem al ti me jednostavno ne slušaš, reci mi koja je svrha tih tvojih članaka -- Kingstone 93 02:03, 24. svibanj 2007. (CEST)

Tvoji članci napreduju, listi se pridružio u članak Perzepolis--Kingstone 93 02:21, 24. svibanj 2007. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 17:14, 20. veljača 2008. (CET)

Suradničko ime[uredi kôd]

Alpha Centaury, kao što možeš primijetiti ime ti je promijenjeno. Jesi u blizini Zagreba, si bio/dolaziš na SFeraKon? Live long and prosper :-)) --Roberta F. 15:34, 26. travanj 2008. (CEST)

Thanks na promjeni imena. Nisam u blizini Zagreba i do sad me nije bilo na SFeraKon-u. Live long and prosper U2. Alpha Centaury (razgovor) 15:50, 26. travanj 2008. (CEST)

Zagrade[uredi kôd]

[Bok,

Nemoj ovo radit, zagrade su vidljive s razlogom. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 02:23, 29. studeni 2008. (CET)

Okviri i preusmjeravanje[uredi kôd]

Alpha Centaury, ako se uz ime datoteke dodaje parametar mini (thumb), slika se automatski u članku pojavljuje desno s okvirom, s druge strane, molim te pročitaj na koji se način članci na Wikipediji preusmjeravaju i kada se rabi preusmjeravanje, a kada premještanje članaka, jer se kod Azora trebalo napraviti preusmjeravanje s novootvorene stranice Azorski otoci napisati #PREUSMJERI [[Azori]] i s novootvorene stranice Azorsko otočje napisati #PREUSMJERI [[Azori]]. Ako imaš neka pitanja, slobodno pitaj. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 17:40, 22. veljača 2009. (CET)

Brodovi[uredi kôd]

Ma malo prije sam uređivala tablicu u članku Putnički brod, no ni tamo niti bilo gdje dalje nisam našla od čega su kratice SS i RMS u nazivlju brodova. Možeš li pomoći i razjašnjenju te meni nepoznanice. Pozdrav ! DivJak (razgovor) 17:25, 23. veljača 2009. (CET)

Vrlo dobro, no to treba negdje i na hr wiki naznačiti. Ja sam tražila pa nisam našla, zbog toga sam te kontaktirala. A ako toga nema, onda valja maknuti kratice iz naziva članaka. DivJak (razgovor) 18:41, 23. veljača 2009. (CET)

Manje izmjene[uredi kôd]

Alpha Centaury, možeš li molim te početi obilježavati izmjene manjima kada takve radiš, poput npr. dodavanja poveznice za engleski jezik. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:01, 25. veljača 2009. (CET)

Razgovor[uredi kôd]

Alpha Centaury, jesi li već pokušao doći na IRC? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:58, 1. ožujak 2009. (CET)

Sažetak[uredi kôd]

Alpha Centaury, možeš li molim te početi ispunjavati sažetak prije snimanja izmjena u članku? Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 01:34, 8. ožujak 2009. (CET)

Bok. Drago mi je da je netko konačno uletio sa ogromnom "člančinom", a pogotovo sa A380 :-). Ako planiraš još koji avion i trebaš pomoć oko bilo čega slobodno pitaj (iako ti sudeći po navedenom članku pomoć definitivno ne treba  :) ). Samo molim te pripazi na vanjske poveznice. Vidio sam da ih u članku ima doslovno masa, a prema pravilima trebalo bi ih biti maks. 5. Lijep pozdrav.--SaxumBf109 Mölders.jpg 23:36, 23. travanj 2009. (CEST)

Interwiki[uredi kôd]

Bok,

Ovih dana planiram ponovno postaviti stranice o NGC objektima, možda čak sve iz početka, pa radije prčekaj s interwikijem. --Ante Perkovic (razgovor) 00:22, 28. travanj 2009. (CEST)

Redirect[uredi kôd]

Za redirect koristi {{redirect}} kao ovdje. Pozdrav!--Phantom (razgovor) 00:12, 9. svibanj 2009. (CEST)

Znam, to sam jednom govorio Anti, ali sad je tako kako je. Uostalom, ako padne kakav dogovor, možda slika i nestane.--Phantom (razgovor) 00:22, 9. svibanj 2009. (CEST)
Mislim da nisu potrebne napomene na člancima o godinama za avione. --Ex13 (razgovor) 00:36, 9. svibanj 2009. (CEST)

Kategorija:Planine iznad 8,000 metara visine[uredi kôd]

Bok,

Umjesto Kategorija:Planine iznad 8,000 metara visine, mislim da bi bilo jednostavnije napisati Dodatak:Popis planina po visini, pa ga podijeliti na poglavlja na svakih 1000 m. --Ante Perkovic (razgovor) 08:31, 9. svibanj 2009. (CEST)

Kategorije po državama[uredi kôd]

Bok,

U vezi ovoga.

Ako je planina u Indiji, čitatelj će je tražiti pod Kategorija:Planine u Indiji, a ako ta kategorija ne postoji, tražit će je pod Kategorija:Planine Azije. Dakle, Kategorija:Zemljopis Indije i Kategorija:Planine Nepala nisu dovoljne za indijsku planinu. Ja sam popravio, pa vidi. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 08:37, 9. svibanj 2009. (CEST)

s druge strane, ako je planina samo između nepala i kine, a budući da postoje kategorije planine nepala i planine kine onda nije potrebna i kategorija planine azije. pozdrav ;) --zhile i 00:43, 11. svibanj 2009. (CEST)

premještanje[uredi kôd]

bok, uklonio sam tvoju izmjenu na Hellespont Fairfax jer se preimenovanje članka ne radi tako, nego pomoću kartice "premjesti" na vrhu. --zhile i 01:02, 11. svibanj 2009. (CEST)

"Mt. Everest 2009"[uredi kôd]

Everest view from Sat.JPG

Alpha Centaury, koliko vidim uklonio si neke bitne podatke o hrvatskoj ženskoj ekspediciji (koliko im je dana trebalo za osvajanje vrha, da su se popele s južne strane i da se iz Hrvatske popelo više žena nego muškaraca), pa me zanima hoćeš li napisati članak o hrvatskoj ženskoj ekspediciji "Mt. Everest 2009" s obzirom da imamo još dvije pripadnice ekspedicije koje su se popele na vrh, a iz razgovora sa suradnicima koji prate sportske događaje zaključih da su je to izniman uspjeh koji svakako zaslužuje članak. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 01:04, 23. svibanj 2009. (CEST)

Alpha Centaury, onda ću ukloniti tvoje "rezanje" tih podataka iz članka o Mount Everestu, jer ću dodati novi uspjeh naših alpinistica, a kada napišeš ti ili netko drugi zaseban članak o ekspediciji, onda se može skratiti dio o ženskoj ekspediciji u članku o Mount Everestu. Podaci koliko im je dana trebalo za uspon, s koje su se strane popele i koliko ih se popelo jesu podaci koji se pretpostavljam neće mijenjati, a ako se promijene, lako ih i mi promijenimo. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 01:25, 23. svibanj 2009. (CEST)

Ujednačavanje[uredi kôd]

Trenutno se u radi na ujedbnačavanju izgleda svih članaka zrakoplova. Ako imate kakav konstruktivni prijedlog slobodno se uključite. Cilj je postići jednak izgled SVIH članaka koji bi imali jednake podatke na istim mjestima. Na predlošcima se javno radilo više mjeseci i čekao se svaki prijedlog . Sada kada se krenulo u ujednačavanje, nemam ništa protiv da to vi uradite, ali na svim člancima ili niti na jednom. Hvala na razumjevanju, --D tomAero-stub img.svg 18:49, 29. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Kada sam počeo pisati članke o avionima na wikipediji ih je bilo svega nekoliko. Tada su mi iskusniji suradnici napravili prvi infookvir s nekoliko podataka o zrakoplovu. S vremenom, kako su članci rasli, pokazala se potreba za proširenjem infookvira te je u dogovoru sa suradnicima Saxumom i Ex-om infookvir rastao. Uporno smo htjeli izbjeći način na koji je to riješeno na drugim wiki i htjeli smo imati jedinstveni infookvir. To se ipak pokazalo kao lošije rješenje radi njegovog izgleda u kraćim člancima te smo ipak odlučili infookvir razdvojiti. Kako postoji dosta podataka odlučili smo se za tehničke podatke koji su nam se činili najvažniji i koji se najčešće pojavljuju a za ostale, koji se ne pojavljuju često mogu se uvrstiti i u članak. Plan je kada se svi podatci o tehničkim karakteristikama iz starog okvira prebace u novi, taj stari okvir skratiti skratiti za te podatke. To je upravo što sam nakon dogovora počeo raditi, sustavno po kategorijama kako ne bi nešto preskočio. Kao što sam rekao, što got radili plan je da svi članci dobe isti izgled Nešto slično sam radio i s tabelama usporedbe koje sam pokušao ujednačiti barem po izgledu, ako ne i po navedenim podatcima.
Ako imate neki prijedlog možete ga navesti na stranici za razgovor jednog od infookvira. Iako sam već dosta članaka promijenio, nije kasno krenuti ispočetka.--D tomAero-stub img.svg 18:13, 30. kolovoza 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]
Na Infookvirima se radi više godina i pravo je čudno što Vam je to moglo promaći. No sada kada znate za njih uključite se.
Da ste si barem toliko truda dali u prilagođavanju svih Vaših članaka u vezi aviona koliko ste se raspisali bilo bi nam puno lakše. Uz malo dobre volje svi podatci koji se ne spominju kod većine zrakoplova su za predložak teret jer bi se nalazili u samo par članaka a u drugima bih zauzimali prostor. Kao što sam rekao uz malo truda mogu se unijeti u tekst. Ogromni infookviri isto nisu poželjni i zato smo ih razdvojili. Ako smatrate neke informacije važne za sve avione slobodno ih uvrstite u Predloška:Infookvir teh. karakteristike zrakoplova. Ionako se podatci koji nisu navedeni u predlošku ne prikazuju. Upravo sada stojim s daljnjim ujednačavanjem jer čekam Vaš prijedlog. Ako smatrate da se koji parametar mora dodati u bilo koji infookvir navedite ga na stranici za razgovor ili ga sami uvedite.
Ne vidim ništa sporno u tablicama osim izgleda. Parametri se ionako mogu dodati u tablicu bez obzira kako ona izgleda. Dakle slobodno promijenite njen izgled u svim člancima gdje postoji. Samo bih Vas molio da desetice odvajate sa zarezom a tisućice s točkom. Ako za „Swept wing“ znate bolji prijevod od „Strijele krila“ slobodno ga upotrijebite, ali se to nikako ne može prevesti samo kao „Kut krila“ jer tih kutova ima više.--D tomAero-stub img.svg 19:07, 2. rujna 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Nije mi ništa promaklo, ukusi i mišljenja su različita a za dogovor treba dvoje. Članaka je puno i dogovor nam je neophodan, jer će se za mjesec ili godinu dana pojaviti još neko kome se neće nešto sviđati a nisam siguran da će bilo ko od nas imati volju i vremena raditi sve ispočetka. Tehničkih karakteristika zrakoplovima je puno i moj prijedlog je bio izvući one najvažnije kako infookvir ne bi bio preveliki. Izvukao sam one koje mislim da su važne i da se pojavljuju gotovo na svim zrakoplovima. To nikako ne znači da nisam nešto i propustio. Gdje se ti podatci trebaju nalaziti stvar je dogovora a meni osobno to je nevažno i zato sam stao. Na većini enciklopedija je kopiran izgled en:wiki, u Jane's-u su također podatci na kraju opisa ali ako mi odlučimo drukčije nemam ništa protiv. Moj poziv na Vaše učestvovanje u dopuni predloška je bio poziv za pomoć i dogovor, žao mi je ako ste to krivo protumačili. Lijep pozdrav, --D tomAero-stub img.svg 19:22, 3. rujna 2009. (CEST)Odgovor[odgovori]

Predložak:Planine više od 8,000 m[uredi kôd]

Alpha Centaury, možeš li molim te ispraviti predložak na naziv s brojem 8000, jer se u hrvatskome tisuće pišu bez točke ili bjeline. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 18:20, 29. travnja 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Vancouver[uredi kôd]

El mi možeš objasniti zašto uporno minjaš predložak {{dz}} u tekstualni oblik? BlackArrow (razgovor) 22:53, 2. rujna 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Par razloga zašto bi triba biti u članku:
  1. Tako je standardizirano.
  2. Predložak služi svrsi.
  3. Isti taj tekst napisan ručno može se staviti predloškom.
Ovo su neosporive činjenice zbog kojih bi se predložak triba naći u članku. BlackArrow (razgovor) 23:11, 2. rujna 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Molin te nemoj raditi ovakve izmjene jer je tako već standardizirano i dogovoreno na Wikipediji. BlackArrow (razgovor) 18:07, 12. rujna 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Botovska uređivanja[uredi kôd]

Alpha Centaury, preporučila bih ti da kod promjena poput ovih što ih trenutačno radiš na NGC objektima najprije kontaktiraš nekog od suradnika koji upravljaju botom i zamoliš ih mogu li promijeniti što bi trebalo, jer takve bi izmjene trebali odrađivati botovi a ne suradnici. Lijep pozdrav --Roberta F. 02:04, 8. listopada 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Pisanje brojeva[uredi kôd]

Alpha Centaury, možeš li molim te u članku MS Voyager of the Seas ispraviti brojeve, jer su napisani pogrešno poput "500,000,000" ili "...1,557 kabina od kojih 1,077", što bi bilo zapravo jedna i malo više kabine. Lijep pozdrav --Roberta F. 02:27, 8. listopada 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Dizelski motor[uredi kôd]

Alpha Centaury, također u hrvatskome se motor zove dizelski, ne dizel, dizel je gorivo, a vrsta motora je dizelska. Lijep pozdrav --Roberta F. 02:34, 8. listopada 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Iđe li kako? I ti si budan u ovu uru?[uredi kôd]

Iđe li kako noćnoj smini?
Još samo da nan se pridružidu Zavelimski zmaj (odnosno Croato), Mijat, Wustefuchs, Nvlado, F. Pavkovic, Rovoobo, Absol, Pera detlic, BlackArrow, Zivac, Orijentolog i t.d.. Kubura (razgovor) 03:47, 8. listopada 2010. (CEST)Odgovor[odgovori]

Jezik 2[uredi kôd]

Sveza: Sankt Peterburg, tvoje izmjene od 3. listopada 2010. u 18:09:41 i zadnja izmjena od 15. studenoga 2010. u 00:55:27.-

Bok Alpha Centaury!


Iz ove izmjene (od 3. listopada 2010. u 18:09:41) vidim kako si upoznat s predloškom za navođenje Internetnih izvora, predloškom za navođenje knjigâ, predloškom za navođenje novinskih vijesti i još nekim drugim predlošcima koje si u toj izmjeni rabio.

U toj izmjeni kao literaturu si naveo: (a) rad Lindsey Hughes (naveden bez oznake/točke, kao 12. rad na popisu), zatim (b) rad Daniela Richardsona i Roberta Humphreysa (naveden bez oznake, kao 17. na popisu), te (c) rad Mare Vorhees (naveden kao zadnji na popisu, tj. kao 25. rad).

Te radove si oblikovao pomoću predloška {{citiranje knjige}}, pri čemu nisi unosio nadnevak u obliku koji je predviđen pravopisnom normom hrvatskoga književnog jezika. Također ni ISBN ne unosiš onako kako u tim knjigama piše, već u obliku koji podržavaju neki trgovci na Internetu.

I dok je u članku toga 3. listopada 2010. u 18:09:41 pisalo:

Wikicitati »Vorhees, Mara (1 February 2008). St. Petersburg, Fifth, Footscray, Victoria, Australia: Lonely Planet. Pristupljeno 11 March 2010. ISBN 9781740598279«
(Podcrtao Bugoslav)


Dakle, barem je pisalo Pristupljeno...

Osobito je zanimljiva i 62. bilješka (u inačici od 3. listopada 2010. u 18:09:41 koja glasi:

Wikicitati »62. Nije pronađen prijevod na Ruski ili Hrvatski«

Zanimljiva je i 63. bilješka, ali dobro...

U pravopisu se ne spominje nekakva norma ISO 8601. Ne piše se današnji nadnevak 2010-11-15 već 15. studenoga 2010..

Nema page, pages, p, p., pp, pp. u smislu naziva za stranicu u nekoj (bilo kojoj) publikaciji.


I sad dolazimo do današnje izmjene koju si načinio 15. studenoga 2010. u 00:55:27.

U toj si izmjeni (00:55:27) nastavio s ne pisanjem točke iza kalendarske godine, te si ručno napisao englesku riječ Retrieved na dva mjesta. Također si nastavio s pisanjem nadnevaka na engleskomu jeziku, kao i s oblikom citiranja koji nisi rabio u cjelomu članku (pisanje godine izdavanja poslije imena i prezimena autora).

Stoga te obavješćujem ovim kratkim predloškom:

Nuvola apps important.svg Skrećemo pozornost na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj wikipediji − hrvatski jezik, te da doprinosi na drugom jeziku nisu dopušteni. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, molimo odaberite odgovarajuću inačicu wikipedije gdje je taj jezik službeni. Hvala na razumijevanju.--Bugoslav (razgovor) 02:51, 15. studenog 2010. (CET)

Znači ne misliš da je pogrješno pisati Retrieved umjesto Pristupljeno? -- Bugoslav (razgovor) 23:28, 17. studenog 2010. (CET)

Nepotrebna preusmjeravanja[uredi kôd]

Ne treba raditi preusmjeravanja koja nisu potrebna. Vidi... Posebno:Što vodi ovamo/Democrazia Cristiana. To što bi ti možda želio rabiti naziv Democrazia Cristiana, to ne znači kako je opravdano raditi takva preusmjeravanja. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 23:05, 17. studenog 2010. (CET)

Iđe li kako?[uredi kôd]

Iđe li kako, Alpho? I ti noćariš? Kubura (razgovor) 04:47, 22. studenog 2010. (CET)

Mount Everest[uredi kôd]

Alpha Centaury, zašto uporno uklanjaš izmjenu načinjenu na članku Mount Everest? Ako tribaš dodati nešto u članak ili izminit napravi to bez revertanja izmjene jer, kako vidiš, svojim revertom si izbrisa par slika postavljenih u članak. BlackArrow (razgovor) 00:42, 29. studenog 2010. (CET)

Usput, nemoj predložak {{dz}} zamjenjivat ručno napisanim tekstom. Iznad ti je objašnjeno zašto. Ako imaš primjedbe na njegov izgled ili sadržaj, slobodno možeš predložiti svoje ideje na stranici za razgovor. Pozdrav. BlackArrow (razgovor) 00:45, 29. studenog 2010. (CET)

Pravopis[uredi kôd]

Alpha Centaury, ponovno te molim da obratiš više pozornosti tijekom pisanja članaka. Maloprije uočih članak Lorin Maazel. Osim pogrješno napisanoga zaglavlja (standard hr:wiki je nakon imena i prezimena pisati mjesto rođenja, dan rođenja, godinu rođenja, nakon spojnice u slučaju smrti mjesto smrti, dan smrti, godinu smrti) i nadnevci su bili pogrješno napisani. U hrvatskome se jeziku između dana i godine ne piše zarez (molim te pročitaj Wikipedija:Stil). Tekstu je dalje potrebna lektura. Godine same ne mogu ići na početak rečenice i nešto mora biti ispred njih, kompozitori su skladatelji, muzika je glazba, Ožujka 2010., imenovan je slijedećim ("U ožujku 2010., imenovan je sljedećim..."). Lijep pozdrav --Roberta F. 00:50, 26. siječnja 2011. (CET)Odgovor[odgovori]

Alpha Centaury, molim te, opet, "27. travnja, 1932.", nemoj pisati zarez između dana i godine. Nakon imena i prezimena piši u zagradi najprije mjesto rođenja, zatim dan i godinu rođenja. Lijep pozdrav --Roberta F. 23:37, 22. veljače 2011. (CET)Odgovor[odgovori]

Iđe li kako?[uredi kôd]

Iđe li kako, Alpho? Kad će se do Proxime Centauri? Kubura (razgovor) 02:32, 18. travnja 2011. (CEST)Odgovor[odgovori]


Crveni karton.
Blokirani ste!


Zbog očitog višeputa uzastopnog neuvažavanja dobronamjerne suradnje i ignoriranje uputa, što se vidi u njegovoj posljednoj povijesti uređivanja stranice Brazila. Po ovakvom ponašanju se vidi da nema dobre volje za suradnju uređivanja stranice sa drugim suradnicima, nego želi da izazove uređivački rat. Objašnjeno mu je zašto je bitno da se ta slika ne briše, što on uporno ignorira. --Zeljko (razgovor) 19:10, 13. lipnja 2011. (CEST)Odgovor[odgovori]